vineri, 17 iunie 2011

Televiziunea Română va avea un multiplex digital terestru dedicat

Consiliul Concurenţei a avizat favorabil, pe 2 iunie, proiectul de ordonanţă de urgenţă pentru modificarea Legii audiovizualului, care prevede ca Societatea Română de Televiziune (SRTv) să primească prin încredinţare directă unul dintre cele şase multiplexuri digitale terestre, care ar putea duce la apariţia unei noi platforme majore de retransmisie a programelor TV, pe lângă platforma de cablu şi cea de satelit. Un multiplex digital reprezintă un grup de servicii de programe radio, TV şi alte servicii multimedia transmise de la staţii de emisie către utilizatorii finali pe cale radio-terestră.

În avizul său, Consiliul Concurenţei avertizează că „alocarea către SRTv a unui întreg multiplex (capabil să asigure transmisia simultană a cel puţin opt canale Standard Definition în format DVB-T) ar putea depăşi necesităţile de spectru ale acestei întreprinderi pentru prestarea serviciului public de interes general“ şi că „trebuie luate în considerare măsuri în sensul evitării subvenţionării activităţilor sale comerciale“.

Potrivit noii strategii, în România se vor acorda şase multiplexuri digitale terestre naţionale, din care primul se va acorda cu obligaţia ca pe acesta să se retransmită exclusiv programele publice naţionale de televiziune, free to air şi cu obligaţii de acoperire în teritoriu şi populaţie. SRTv ar urma să opereze acest multiplex prin infrastructura proprie sau închiriind infrastructura necesară de la alt operator. Celelalte cinci multiplexuri ar urma să fie acordate prin procedura de selecţie competitivă. 


Sursa:http://www.gds.ro/Actualitate/2011-06-14/ Multiplex+digital+pentru+Televiziunea+romana


Niciun comentariu despre subiectul „Televiziunea Română va avea un multiplex digital terestru dedicat”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile