luni, 15 august 2011

Cine e numărul 1 pe piața românească de servicii tv ?

UPC a anunţat că la finele lunii iunie avea 1,124 milioane de abonati la serviciile TV în timp ce Romtelecom a anunţat că avea la aceeaşi dată 1,222 milioane de utilizatori pe piaţa TV, cu aproape 100.000 mai mulţi decât firma americană.

UPC România, subsidiara locală a companiei americane Liberty Global, care devenise numărul unu pe piaţa locală de servicii TV după achiziţia companiei locale Astral în anul 2005, a trecut pe locul trei pe acest segment în iunie 2011, după RCS&RDS şi Romtelecom, arată datele financiare publicate de companii pe al doilea trimestru din 2011.

În urmă cu trei ani UPC pierdea şi poziţia de lider pe cablu TV în faţa RCS&RDS.

Compania controlată de grupul elen OTE trece, la aproximativ patru ani şi jumătate de când a revenit pe piaţa TV, pe locul doi în clasamentul furnizorilor de televiziune prin cablu, satelit şi internet. Rezultatul vine pe fondul includerii în premieră în numărătoarea clienţilor a bazei de abonati preluati de la Boom TV şi AKTA Satelit, la care se adaugă şi clienţii companiei sale de cablu TV, NextGen.

Ideea lansării unei companii mici de cablu, care să funcţioneze separat de Romtelecom, şi care să poată reacţiona rapid la mişcările făcute de rivali redutabili ca RCS&RDS le-a aparţinut lui Yorgos Ioannidis - fostul CEO al Romtelecom şi lui Joerg Zeddies, fostul director comercial rezidenţial al companiei. NextGen a fost fondată în 2008. După ce compania era deja pe piaţă conducerea acestui proiect a fost preluată de Ovidiu Ghiman, fost director comercial al RCS&RDS, care a fost recrutat de Romtelecom în 2009.
Compania de cablu NextGen, un proiect lansat în mare secret de Romtelecom în 2008, care a crescut atât prin achiziţii cât şi prin tarife agresive - comparabile cu cele ale RCS&RDS, a fost în 2010 motorul de creştere al Romtelecom pe televiziune. Romtelecom a închis 2010 cu 1.053.627 clienţi pe TV, cu 142.587 mai mulţi decât în 2009, o creştere de 16%. Pe televiziunea prin satelit însă compania a încheiat anul cu doar 2.005 de clienţi în plus (plus 0,2%), în timp ce pe cablu numărul de clienţi a crescut cu 110.982 (plus 407%).

Liderul autoritar al pieţei se pare că rămâne însă compania românească RCS&RDS, cu aproape trei milioane de clienţi pe servicii TV.

Sursa: http://www.zf.ro/business-hi-tech/ upc-romania-compania-care-domina-piata-de-servicii-tv-acum-5-ani -mai-cedeaza-un-loc-pe-podium-romtelecom-urca-pe-pozitia-a-doua-8567648


Niciun comentariu despre subiectul „Cine e numărul 1 pe piața românească de servicii tv ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile