Recepție satelit cu tunerul DVB-S2 din televizorul Cinema 3D Smart TV LG 42LM620S

Ma gandesc sa achizitionez acest televizor: Televizor Cinema 3D Smart TV LG 42LM620S, 107 cm, Full HD .

Unul dintre atuurile care mi s-au parut interesante la el este tunerul DVB-S2 inclus in televizor.

Adica asa sper, cel putin in specificatii scrie asa: Tip Tuner DVB-T / C / S2.

Dintr-un review video de pe Youtube am observat ca intradevar are mufa pentru LNB:


Nu cred ca vor fi posibilitati prea sofisticate de receptie, dar daca ar functiona pentru programele tv FTA ar fi ok.

Televizorul are Common Interface, dar probabil nu o voi folosi niciodata.

Ideea este ca nu am gasit pe internet teste legate de acest receptor inclus in TV LG 42LM620S.

As dori ceva pareri daca exista posesori ai acestui televizor, despre software, meniuri si modul de receptie al programelor prin satelit cu acest tv ( daca ati testat ).

Televizorul are procesor MediaTek MT5369
2250 Dhrystone MIPS
DDR 1Gb,
nandflash 2Gb,
900Mhz 900MHz
UPDATE 1

Am primit televizorul, pot sa spun ca este extraordinar. Pe langa receptia satelit despre care vom discuta in cele ce urmeaza, televizorul reda filme mkv, avi si in alte formate direct de pe stick sau de pe hard conectat USB ( formatate FAT, FAT32, incluisv NTFS ), reda sunet DTS, are aplicatii si jocuri downloadabile direct ( online ) cu televizorul, browser web cu flash player, reda filme 3D SBS, sus-jos si in alte formate ( redate din pc, stick usb sau online, inclusiv de pe Youtube - unele demouri si anumite secvente din filme creaza senzatia de imagine iesita din ecran de peste 3 metri, daca privesti de la o distanta de 6-7 metri. De asemenea, receptioneaza prin scanare auromata sau manuala canalele de cablu HD si SD digitale FTA, are functie True Motion ( eu sincer nu o prefer pentru filme, din cauza ca se pierde acea senzatie de cinema, din cauza cursivitatii exagerate a imaginii, dar este utila pentru emisiuni tv, transmisii sportive, jocuri ). Are 3 intrari USB si 4 HDMI. Permite recording canale tv si time-shifting ( nu am testat, din cauza ca aceasta functie formata Hardiskul intr-un format proprietar nerecunoscut de pc, iar eu prefer sa il folosesc pentru redarea de filme). Dar voi cumpara pentru aceasta functie un hardisk sau stick separat ( exista conditia sa fie de minim 40 GB ).

Dar sa revenim la receptia satelit cu tunerul intergrat DVB-S2.

Cautarea satelitilor este realizata printr-un meniu simplist, dar intuitiv ( chiar am reglat antena cu motor H-H cu ajutorul tunerului DVB-S2 al acestui televizor).

Televizorul vine cu lista de sateliti predefinita si actualiza la zi ( am facut deja ieri Update la televizor automat online ), cu toate frecventele incluse.

Televizorul are si meniu de diseqC si reglare / miscare motor cu comanda din telecomanda televizorului, precum si multe alte setari. Nu am testat cum functioneaza, fiindca folosesc pentru montura HH un pozitioner Strong si nu am mai schimbat cablurile pentru a conecta direct televizorul la montura HH.

Scanarea gaseste fara probleme canalele HD, SD si radio.

Scanarea poate fi realizata simultan cu cautarea canalele digitale de cablu ( pentru a face lsita comuna ) sau separat, cu posibilitatea de a selecta intre memorare canale fta/codate.

Odata lista salvata, dureaza cam o secunda dupa ce dai ok pe un canal si pana la afisarea acestuia.

Per total cel putin unui receptor standalone FTA ii poate face concurenta cu succes. Nu am avut ocazia sa testez smartcard Wifi si nici nu voi face aceasta, fiindca nu voi cumpara, asa cum am spus si anterior  desi probabil ar deschide calea spre mult mai multa distractie audio-vizuala..

Insa cu siguranta cateva mii de canale digitale receptionate prin satelit sunt suficiente, alaturi de cele 110 canale de cablu, fara a mai avea in plus un receptor standalone de satelit in casa.

Dar sa lasam cuvintele de o parte si sa va prezint cateva fotografii ( scuze pentru ca le-am realizat cu un telefon cu obiectiv foto putin performant). Sper sa va fie utile aceste imagini a meniurilor ( click pe imagini pentru marire ), pentru a va face o prima impresie asupra posibilitatilor receptorul de satelit DVB-S inclus in televizorul Cinema 3D Smart TV LG 42LM620S .


 
 


 
 
UPDATE 2 
 
Intrucat multi cititori m-au intrebat daca acest televizor Cinema 3D Smart TV LG 42LM620S
reda sunet DTS, iata testele si concluziile mele:
 
Am redat filmele dintrun hardisk extern conectat prin USB direct la tv. Modelul acesta recunoaste DTS, nu e ca la vechile modele 2011 lg care nu recunosteau DTS.

Cert ca nu am intalnit nici un fisier mkv ( din vreo 10 testate, la toate scria in denumire DTS ) care sa nu functioneze.

De asemenea, cateva zeci e filme tot mkv nu am avut nici o problema la redarea suntetului pe tv.

De asemenea, am testat si cu fisiere dedicate 5.1 sau 7.1 si functioneaza ( in momentul cand rulez aceste fisiere apare chiar scris dolby sau dts la informatii pe ecran ):

Orchestra (Long) (Lossless) 95,1MB 0:19 DTS-HD MA 7.1 1080i 24.07.09
http://dl.demo-world.eu/download_hd....g_lossless.rar
Paint Symphony 1 87,7MB 1:19 Dolby Digital 5.1 1080p 23.02.12
http://dl.demo-world.eu/download_hd....t_symphony.rar
Amazing Life 48,6MB 0:44 THX Dolby Digital 5.1 1080p 16.11.08
http://dl.demo-world.eu/download_hd....azing_life.rar
Monster & THX (Lossless) 1 69,3MB 0:34 DTS-HD MA 5.1 1080p 12.11.10
http://dl.demo-world.eu/download_hd....x_lossless.rar

PS: Daca nu recunoaste formatul m2ts din arviva, schimbi extensia doar la fisier in .ts .

Cititi si despre:

 - Menu Service LG 42LM620S ( InStart, EzAdjust and PowerON ) LG Smart Tv Hidden Codes aici: http://hdsatelit.blogspot.ro/2012/11/menu-service-lg-42lm620s-instart.html

-  Telecomanda android pentru televizoarele LG Cinema 3D Smart TV - Download aici: http://hdsatelit.blogspot.ro/2012/10/telecomanda-android-pentru.html

- 3D SBS TEST FULL HD ( no ghosting )   aici: http://hdsatelit.blogspot.ro/2012/11/3d-sbs-test-full-hd-no-ghosting.html

Articol publicat miercuri, 24 octombrie 2012.
Articol de :>> Adaugă și tu comentariul tău 55 comentarii

29 octombrie 2012, 11:44

Descrierea este cat se poate de reala. Tunner-ul DVB-S2 poate receptiona inclusiv canalele 3D fara nicio problema (ASTRA 3D demo), fara laguri si macroblocuri. Conversia 2D-3D lasa putin de dorit. Unghiul de vizualizare in format 3D este identic cu cel in mod 2D. Meniul general include si Limba Romana. Aplicatiile Smart sunt destul de multe si impartite pe categorii. Acest model permite vizualizarea de continut 3D online direct din LG Smart Hub.

Administrator
29 octombrie 2012, 13:22

Ok, multumesc pentru informatii. Atunci il voi cumpara. Revin cu printscreen-uri si pareri privind receptia prin satelit, dupa ce il voi primi si voi face cateva teste. De pe un alt forum ( rdi )am inteles ca e posibila si folosirea unui Cam Wifi pentru receptionarea programelor criptate, la care ai abonament ( exceptand bineinteles providerii care cer imperecherea cartelei cu receptorul ).

29 octombrie 2012, 14:07

Acest model suporta cardurile UPC pentru vizualizarea canalelor fara decodor. Pentru vizualizarea canalelor criptate ale operatorilor din Europa (SKY, MediaSet, etc.); am inteles ca se poate folosi un CAM WiFi cu emulator integrat. Acesta permite receptionarea in sistem "sharing".

Administrator
31 octombrie 2012, 17:02

Am adaugat imagini ale meniurilor receptiei prin satelit.

31 octombrie 2012, 18:47

Folosesc acest model din 14 septembrie 2012 si pana acum s-a actualizat softul de 4 ori. Dupa ultima actualizare s-au eliminat freez-urile canalelor 3D satelit.

Administrator
5 noiembrie 2012, 10:30

Intrucat multi cititori m-au intrebat daca acest televizor Cinema 3D Smart TV LG 42LM620S reda sunet DTS, iata testele si concluziile mele:

Am redat filmele dintrun hardisk extern conectat prin USB direct la tv. Modelul acesta recunoaste DTS, nu e ca la vechile modele 2011 lg care nu recunosteau DTS.

Cert ca nu am intalnit nici un fisier mkv ( din vreo 10 testate, la toate scria in denumire DTS ) care sa nu functioneze.

De asemenea, cateva zeci e filme tot mkv nu am avut nici o problema la redarea suntetului pe tv.

De asemenea, am testat si cu fisiere dedicate 5.1 sau 7.1 si functioneaza ( in momentul cand rulez aceste fisiere apare chiar scris dolby sau dts la informatii pe ecran ).

Anonim
28 noiembrie 2012, 15:00

Se poate vedea Italia 1 de pe HOTBIRD ?

Anonim
28 noiembrie 2012, 18:21

Daca nu e codat, il receptioneza ( parca nu e codat ).

Anonim
29 noiembrie 2012, 17:02

Pana luna trecuta l-am receptionat ok, numai ca dintr-o data semnal este
dar receiver-ul meu (Echostar ip-2501) nu mai decodeaza semnalul care cred ca e DVB-S2.
Vroiam sa stiu daca cineva care are tunner DVB-S2 il receptioneaza, pentru ca de cateva luni incoace aparea in reclama ca cu o anumnita data nu se mai pot receptiona decat cu receptoarele lor sau pe terestru pe un anumit canal.

Anonim
29 noiembrie 2012, 18:20

Televizorul Cinema 3D Smart TV LG 42LM620S ( fiindca de acesta se vorbeste in acest articol ) il poate receptiona, fiindca are tunner DVB-S2 incorporat.

Italia 1 nu se poate receptiona cu receiver ca al tau care nu stie DVB-S2, pentru ca Italia 1 e transmis DVB-S2.

11432 V
tp 12 Mediaset DVB-S2
stream 1 27500-2/3

Anonim
16 ianuarie 2013, 19:12

eu am "fratele mai mic", adica un 32LM611S. am si antena, cu motor HH, am reusit sa programez 5 sateliti (19, 16, 13, 10 si 4.8 grade) dar mai nou am o foarte mare problema: mi-a sters intreaga lista de TP-uri de pe Astra, apare un singur TP (12148,V,27500), nu ma lasa sa mai adaug niciun alt TP pe niciun satelit :((
Nu a pierdut canalele, prind cateva sute pe toti cei 5 sateliti, problema este ca nu mai pot sa fac scanare automata ca se plimba motorul aiurea si nu gaseste nimic.

ce inseamna " am facut deja ieri Update la televizor automat online"? e vorba de FW-ul televizorului sau doar despre partea de sateliti?

PS cea mai mare problema a acestei serii (LM adica) este faptul ca NU SE POT STERGE CANALELE! se pot muta, bloca, omite dar nu se sterg, lucru absolut aiurea

Anonim
16 ianuarie 2013, 19:28

cu televizorul in pozitia asta:
http://3.bp.blogspot.com/-v7c9p6iNfxw/UJE8wjTT0OI/AAAAAAAALH4/onMogqMeiGM/s1600/Receptie+Satelit+-+satellite+receiver+Cinema+3D+Smart+TV+LG+42LM620S+-+Foto+19.jpg
te rog sa apesi de 5 ori pe tasta 1 de pe telecomanda si sa ne spui ce zice meniul de diagnostic.
daca ai o sursa care sa redea ceva prin HDMI e si mai bine, poate reusesti sa faci si o poza sa o urci aici. Multumesc.

Administrator
16 ianuarie 2013, 19:58

Am facut update la firmware. Din ce mi-a zis un amic, update-urile aduc cateodata la zi si listele de transpordere sateliti.

La meniul de diagnostic amintit, am firmware 4.10.37.01 din 09 noiembrie 2012, model 42LM620S-ZE, Flash 524288 KB, DRAM 524288 KB, HDMI 1020 x1080P @ 6 .

Am si eu doua intreabri:

1.Comanda direct HH ? Eu folosesc un pozitioner Strong pentru a evita eventualele suprasolicitari provenite de la montura HH.

2. Ai reusit sa salvezi listele separati pe sateliti, folosind acel HH ? Mie dupa ce scanez un satelit, totul e ok, iar dupa ce scanez altul, suprapune canalele intr-o singura lista sau le sterge pe cele vechi, nu face liste separat pe fiecare satelit.

Administrator
16 ianuarie 2013, 20:01

Vezi daca reusesti sa intri in meniul service, vei gasi mai multe informatii:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2012/11/menu-service-lg-42lm620s-instart.html

Anonim
17 ianuarie 2013, 20:38

multumesc mult, la mine, la 32LM611S arata ca are Flash: 131072KB, Dram: 262144KB si NVM: 128KB... de, "frate mai mic" :))

1. comanda ok motorul HH, eu am un Jager, problema e ca parca "pierde" pozitia, adica nu prea se mai duce dupa un timp la pozitia memorata si trebuie facuta o ajustare de pozitie. poate ca la LM620S e mai buna implementarea. la mine poate sa fie si din cauza ca suportul pe care e pus HHul nu e tocmai "stana de piatra"

2. salveaza listele pentru fiecare satelit dar amesteca canalele :(( in mod normal ar trebui sa am toate canalele pe Astra 19,2... apoi cele de pe 16E si tot asa. asta e doar teoretic, practic imi mai intercaleaza canale de pe alti sateliti cu cele de pe Astra (dar asta e valabil la mine, cu un tv inferior si cu fw-ul initial)

3. o sa citesc, de mult vreau sa intru in menu-ul de service, am telefoane cu symbian (e50 si e51) dar nu reusesc sa instalez Psiloc (inca). oricum am vazut in ghidul de service al lui 42LM615 (identic cu al meu ca platforma) ca e mult mai "subtirel" in optiuni.

are doar asta:
EZ ADJUST
0. Tool Option1
1. Tool Option2
2. Tool Option3
3. Tool Option4
4. Tool Option 5
5. Country Group
6. Area Option
7. ADC Calibration ��
8. White Balance
9. 10 Point WB
10. Test Pattern
11. EDID D/L
12. Sub B/C
13. Touch Sensitivity Setting

Anonim
23 aprilie 2013, 14:27

Buna ziua
Sunt posesor de LG LM660,ma puteti indruma cu echipamentul care trebuie cumparat(achizitionat) ptr. receptia prin satelit...va multumesc Cristi

Laurentiu
23 aprilie 2013, 15:50

Pai dupa cate stiu, televizorul tau are tunner de satelit ( daca este LG LM660S, vezi daca are o mufa asemanatoare cu cea din prima poza ). Deci iti trebuie doar o antena de satelit ( merge si una de la Digi, Focus, Boom, Dolce etc ), un LNB Universal ( cativa zeci de RON, merge si unul de la Digi, Focus, Boom, dolce etc), cativa metri de cablu coaxial, in functie de distanta pentru care ai nevoie ( 1 RON /metru), 2 mufe F (1 RON). Deci investitie maxim 50 RON daca ai o antena de la un operator care poate fi refolosita. Daca nu ai antena, va costa una noua 100-250 RON, in functie de marime ( recomand pentru Romania una de cel putin 80-90 cm ).

Daca televizorul nu are receptor de satelit (DVB-S sau DVB-S2), mai ai nevoie si de un receptor ( receiver ) digital de satelit ( 150-600 RON, depinde de model, performante, daca are sau nu Linux si daca e HD sau nu ).

Anonim
1 iunie 2013, 17:43

buna ziua.
am si eu acest tv-47lm620s-suuuuperextraordinar.....
l-am conectat la satelit-inainte aveam digi-si am prins o caruta de canale,dar aprox 60 se vad la liber.nu am motor la parabolica si doar un lnb-,asa ca as vrea sa stiu pe ce satelit sa o pozitionez pt a putea prinde cele mai multe canale free--ma intereseaza mai mult muzica.intrebare--se poate prinde si vreun canal 3d? daca da va rog .....
multumesc anticipat.

Administrator
1 iunie 2013, 18:40

Cele mai multe canale free HD sunt pe Astra 19,2 grade est. Studiati un top al satelitilor in functie de programele HD aici:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/04/top-10-sateliti-cu-televiziuni-hd.html

Pe Astra 19,2 grade este si un canal 3D free:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/04/astra-3d-televiziune-3d-gratuita-prin.html

De asemenea, aici se poate studia lista canalelelor gratis si frecventele acestora de pe Astra 19,2 grade ( cateva sute dintre aceste televiziuni sunt de calitate ):

http://en.kingofsat.net/freqs.php?&pos=19.2E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Anonim
1 iunie 2013, 18:41

ms.sunteti cei mai tari!tineti-o tot asa.

Administrator
1 iunie 2013, 18:45

Multumim, dar e suficient sa ne bucuram daca putem ajuta si atrage pasionati spre receptia satelit.

Anonim
8 iulie 2013, 10:59

Salutare am si eu un TV LG 42LM615S si as dori sa stiu si eu cum se poate conecta tv ul la antena ( am tot cemi trebuie ) numai ca nu stiu cum sami fac setarile pt antena si nu stiu ce satelit sa aleg

am vazut pe un strong reciver Hotbird 1 si 2 si inca un satelit cu 2D in coada care mia placut tare mult care nu l-am vazut in lista voastra poate ma puteti ajuta va rog.

Multumesc anticipat.

Laurentiu
8 iulie 2013, 11:30

Daca ai pozitioner sau montura HH ( sistem cu motor pentru rotire antena) , poti receptiona mai multi sateeliti ( recomandabil intre 4 grade vest si 42 grade est ).

Daca vei monta antena fixa, poti alege de exemplu Hotbird 13 grade est sau Astra 19,2 grade est.

Oricum, alege un satelit cu canale multe necodate (FTA ).

Aici ai toate pozitiile de sateliti si canalale care le transmit fiecare:

http://ro.kingofsat.net/satellites.php

Dai pe pozitia orbitala dotira ( prima coloana, cea in grade ), apoi de undeva de sus alegi ( de la encriptare ) sa iti afiseze numai canale gratuite si vezi ce canale FTA sunt.

Dupa ce te-ai horatat pe ce satelit vei orienta antena, conectezi cablul de la LNB in intrarea de satelit de la televizor ( nu trebui receiver, are in el televizorul tau ).

Apoi orientezi antena pe satelitul dorit. Ai nevoie de experienta pentru orientare sau apelezi la un amic care se pricepe la asa ceva.

Apoi scanezi canalele pe satelitul dorit cu televizorul( frecventele sunt deja memorate in televizor in functie de satelit) si gata, ai cateva sute de canale gratuite pe respectivul satelit.

Poti scana mai multe pozitii, daca ai sistem de rotire la antena.

Anonim
8 iulie 2013, 12:11

Am inteles cum fac cu manualul da pt pozitioner sau montura HH imi poti da cateva detalii ?

- ma ajuta la prinderea de mau multe canale ?
- pozitionarea se face automat din tv ?

Spar ca nu te supara intrebarile mele pur si simplu nu stiu cum se mananca asa ceva.

Ms pt rapiditatea mesajului anterior.

Laurentiu
8 iulie 2013, 12:25

Pai sa zicem ca pe un satelit sunt intre 30 si 300 de programe de televiziune necriptate. Sa facem o medie de 150 de canale necriptate pe satelit.

Cu iti mai multi sateliti, cu atat mai multe canale x150. De exemplu, la un satelit bun prinzi 300 de canele necodate, cu pozitioner la 15 sateliti receptionati receptionezi peste 2000 de canale necodate ( la liber ).

Rotirea se face din meniul televizorului ( tvul invarte montura ). Totusi, pentru protejarea televizorului ( de exemplu suprasarcini la rotire iarna din cauza inghtului sau zapezii ), e recomandabil sa cumperi un poitioner separat ( 60-100 RON costa si are si telecomanda), ca sa nu ai grija ca se forteaza televizorul la rotirea antenei.

Sau poti folosi o antena cu mai multe LNB-uri si sa prinzi mai multi sateliti simultan folosind functia Diseqc a televizorului, fara sa mai rotesti antena.

Anonim
8 iulie 2013, 14:39

acuma am inteles si o ultima intrebare :

- Care ar fi cel mai bun pozitioner ? si care ar fi pretul lor si care ar fi magazinul cel mai bun in asa ceva ?

Laurentiu
8 iulie 2013, 15:03

Eu am un pozitioner Strong SRT Digibox pe la 60 de RON, merge foarte bine.

Nu e asa important pozitionerul, functionabil sa fie si sa aiba memorii pentru pozitii sateliti si telecomanda, pentru comoditate.

Dar cum am spus, pozitionerul nu e obligatoriu, dar e recomandabil pentru o mai buna protectie.

12 iulie 2013, 14:44

Laurentiu : Poti sami spui si mie cum sami procur un pozitioner ? si unde as gasicam pana la banii tai ca sa nu solicit la mxax televizorul

si cum il conectez la internet daca ma poate ajuta careva

am un router wireless cu mufe tot ce trebuie numai ca nu prea stiu sal conectez si sal setez

Laurentiu
12 iulie 2013, 17:13

Ca sa conectezi routerul la internet, mai ales daca ai provideri cunoscuti, trebuie sa ii chemi pe cei de la firma de net, fiindca routerul are in el o serie a placi de retea care nu corespunde cu seria MAC memorata de providerul de net, iar netul poate fi blocat pe seria MAC.

Ca si idee, scoti cablu de net din calculator si il bagi in intrarea de net din router. Setezi in router parola si userul pe care le aveai la net in pc si salvezi. Eventual trebuie scrise si ipurile providerului, daca le aveai in pc. Apoi conectezi routerul prin iesirile sale de net, prin cabluri, la pc, televizor, etc. Pe pc si pe celelalte dispozitive setezi reteaua pe automat ( nu mai trebuie in ele userul si parola de la net, ca sunt in router ). Dar mai bine suna la providerul de net sa iti configureze ei routerul, teoretic e obligatia lor daca isi respecta clientii.

Pozitioner suplimentar este util doar daca ai antena de satelit cu LNB si sistem de rotire la antena ( de exemplu montura HH ), altfel nu ai ce face cu el, pentru ca pozitionerul este doar o comanda de totire automata in anumite pozitii pentru motorul antenei de satelit si nu face altceva.

De exemplu pozitionere poti cumpara de aici:

http://www.mondoplast.ro/Pozitioner-Sat-Finder-Busole-pg_satelit-13

http://www.receptoaredigitale.ro/pozitionere/

http://www.peruvision.ro/Liste%20de%20preturi/Lista%20de%20preturi%2007.06.2013%20site.pdf

Anonim
18 iulie 2013, 15:59

Da laurentiu am inteles ce zici tu dar eu am RDS iar cu IP uri pot sati spun ca sunt rutabile deci in pc nu am nici un IP defiecare data cand se da restart am alt ip. O sa vad ce si cum se face si daca e o sa sun la RDS si o sa revin cu un post si va zic si cum e si cu netul in TV

De aia vreau sa fac sa mearga ca sai pun un ip sa imi vada netul , sincer sunt nerabdator sa incerc TV ul pe net sa vad ce stie si ce poate.


In legatura cu satelitul nu am reusit nimica pentru ca nu am reusiut sa prind semnal deloc deloc nu am avut semnal 0% .... in fine o sa aduc pe cineva cu un aparat dala sa imi pozitioneze antena ca lumea

Bye 2 allz.

nicu
18 iulie 2013, 17:19

Si eu am tot RDS si am facut exact cum zice Laurentiu si am net pe tv, merge perfect. Si nici eu nu am IP FIX, ca RDS nu iti da IP fix decat la cerere.

Dupa cate văd, faci confuzii tehnice, de aceea mai bine cheama pe cei de la RDS sa iti seteze routerul.

detrax
18 iulie 2013, 17:28

Daca ai net de la RDS, in router trebuie sa bagi doar parola si userul, iar ipul il setezi pe automat atat in Router, cat si in pc si tv. Trebuie si alta retea creata in pc ( retea locala, nu PPPoe ), iar MAC-ul de la Router trebuie deblocat de RDS din serverul lor. Deci asa cum spun si antevorbitorii mei, chiar daca te pricepi, mai bine cheama pe cei de la RDS ( vezi sa nu trimita tot un "priceput")

Legat de reglarea antenei, cheama pe cineva care SE PRICEPE, nu unul care nu are experienta. Reglarea antenei o face unul care se pricepe in 10-20 minute, iar altul care nu are experienta poate sa se chinuie si 2 zile si sa nu reuseasca deloc.

12 august 2013, 17:20

salut ! am cumparat un LED Philips 42PFL6158 si am conectat o antena satelit fixa pentru DVB-S2 (antena satelit o am de la Digi TV) am reglato am semnal 91 calitate cam 18 , gaseste 589 de canale . problema este ca din 589 de canale vede numai 21 (nu-s foarte interesante canalele) la majoritatea canalelor imi scrie "program amestecat" Poate sa ma ajute cineva cu o sugestie care este problema de ce nu pot sa vad canalele gasite ?

Laurentiu
12 august 2013, 19:38

De exemplu, din cauza ca nu ai reglata antena bine. Calitatea de obicei e mai mare decat semnalul, dar oricum trebuie sa ai minim 50-60% la calitate.

Pot fi trei cauze pentru calitatea scazuta:
- LNB-ul trebuie rotit in jurul axei pana ajungi la calitate buna
- Antena necesita mici ajustari de reglaj pana obtii calitate cât mai mare ( preferabil peste 80% calitate pentru imagine stabilă )
- Scanezi un satelit si de fapt ai antena reglata pe altul ( exista zeci de sateliti si poti face usor confuzia). Pe ce satelit ai reglat-o ? Uite aici lista satelitilor si frecventele corespunzatoare: http://ro.kingofsat.net/satellites.php

22 noiembrie 2013, 19:09

Buna,

Stiu ca probabil pare o intrebare stupida, insa cu siguranta voi va pricepeti mai bine la tehnica decat mine cel putin. Am achizitionat un LG42LA691S, totul este in regula, insa imperecherea telecomenzii "magic remote" cu un sistem home cinema sony tot 3 d este destul de problematica.
Meniul LG nu este foarte detaliat in aceasta privinta si exista doar 8 optiuni de setare a telecomenzii, insa nici una din optiuni nu face nimic.

Daca aveti vreo idee despre ce se poate face mi-ati fi de mare ajutor.

Multumesc mult,
Isabela

Niels
22 noiembrie 2013, 19:39

Ai conectat prin cablu HDMI 1.3 televizorul la sistemul audio ?
Este compatibil sistemul audio cu SimpleLink de la LG ?
Ai comutat din lista de intrare (lista de surse) sunetul de pe Difuzor Tv pe Difuzor Extern (SimpleLink )?

Trebuie sa indeplnesti toate aceste conditii pentru a avea șansa să controlezi sistemul tău audio prin telecomanda LG.

Anonim
24 noiembrie 2013, 21:32

Am si eu un LG32LA620s luat de curand.
Am o antena satelit pe Dolce Tv. As putea prinde programele la liber de pe satelit fara sa mut antena?
Multumesc!

detrax
24 noiembrie 2013, 22:20

Poti sa prinzi programele necodate de pe Hellas Sat 39 grade est ( unde e transmis Dolce Romtelecom ), daca nu vrei sa reorientezi antena pe un satelit cu de zeci de ori mai multe canale gratuite, cum ar fi de exemplu Astra 19.2 est.

Lista canale gratuite pe satelitul Hellasat 39 grade est ( vreo 10 canale tv ):

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&sat=76&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Lista canale gratuite pe satelitul Astra 19,2 grade est ( cateva sute de canale tv ):

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&pos=19.2E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Anonim
24 noiembrie 2013, 23:05

detrax....
sa inteleg ca trebuie rotita de un specialist ca sa prind satelitul Astra 19.2 grade est si apoi sutele alea de canale pe care le vad acolo vor merge la liber?
Sper sa nu deranjez dar nu ma pricep....
Mersi inca odata de raspuns!

detrax
25 noiembrie 2013, 00:18

Exact, anonim, Nu trebuie neaparat un specialist, dar cel putin un prieten care se pricepe sa orienteze antena si sa scaneze apoi din meniul televizorului. Acele canale din linkul meu sunt la liber. De pe acel satelit, din lista respectiva, am eliminat pe celelalte 500-1000 canale criptate. Pe Astra sunt si cateva zeci HD la liber, de aceea ti-am recomandat acest satelit. Majoritatea sunt germane sau austriece. Vreo cateva sute de canale oricum vei receptiona, plus cateva zeci HD. Televizorul tau are incorporat tuner HD de satelit, daca are în denumire acea litera S, la sfârșit.

20 decembrie 2013, 18:51

am pozitionata antena pe ROMTELECOM !!! si as vrea sa stiu daca anulez *riceiver* si merg pe cel incorporat in LED LG 32 LN577s , voi prinde in continuare toata grila lor de programe? ma refer la DOLCE1, PROtv, Antena, (cele mai uzuale posturi,) sau zi-mi un satelit pe care sunt receptionate majoritatea posturilor ROMANESTI. ca sa stiu pe ce satelit o sa pozitionez antena, deoarece vreau sa scap de *riceiver* !!!! Multumesc anticipat,

20 decembrie 2013, 19:31

Am achizitionat de curand un LG 32 LN577s, si am atena de la romtelecom, daca reziliez contractul cu *reciverul* (dolce) ma intreseaza sa stiu daca in continuare voi prinde toata grila lor de programe !!! sau zi-mi un satelit care trasmite aproape toate posturile uzuale ( pro tv, antena, Kanal D, prima, national tv, sport.ro....etc....) din romania. Multumesc Anticipat,

detrax
20 decembrie 2013, 20:00

Canalele romanesti sunt in general criptate si imprastiate pe mai multi sateliti. Canale comasate cum doresti tu sunt doar pe DTH-uri. Canale tv si radio gasesti cu miile necodate pe satelit, dar straine.

Uite aici toate canelele romanesti necriptate de pe satelit:

http://ro.kingofsat.net/find2.php?pos=&cl=rom&num_pays=&num_genre=&num_crypt=1&num_standard=&ordre=freq

8 aprilie 2014, 15:48

am tv smart lg 42 ln 575s cu 2mufe separate cablu si satelit si are dvb t c s2 .pot pune o antena care era folosita la focus direct la el

Anonim
8 aprilie 2014, 19:06

Poti pune, dar sa o orientezi pe un satelit cu multe programe HD necodate, cum ar fi Astra 19,2 grade est.

27 aprilie 2014, 18:27

Merci autorului, care m-a facut sa incerc la randul meu intrarea DVB S2. am facut scanarea pe un LNB unicable (mi-am adaugat un splitter pentru asta); normal ca merge perfect, am facut scanare oarba pe Thor. Dar, pe unicable nu mai merge setarea pentru Diseqc (daca m-as lega la doua antene simultan, cu unicable. A propos, pe LNB normal merge setare USALS pentru motorul antenei! Incredibil, bravo LG!

20 iulie 2014, 23:35

salut, am un smart tv lg 42ls 570s ce imi trebuie pt a vedea canale prin satelit, precizez ca are mufa lnb si tuner dvb s, nu stiu daca are si dvb s2..ms mult

Anonim
21 iulie 2014, 00:27

Iti trebuie un LNB, cablul aferent intre LNB si televizor, doua mufe F, precum si o antena offset de cel putin 80 cm. Te costa cam 150 lei. Conectezi prin cablu ( cu ajutorul mufelor ) la intrarea de satelit a televizorului LNB-ul montat la antena de satelit, orientezi antena pe un satelit ( de exemplu astra 19,2 grade Est are multe canale la liber, inclusiv HD, pentru orientare ar fi bine sa chemi pe cineva cu experienta ) si apoi dai scanare si ai cateva sute de canale straine in plus fara abonament.

Anonim
16 august 2014, 23:53

Salut, am un tv LG 42LB731 cu tuner DVB-S2, as dori sa stiu daca cu un CAM CI+ de la RDS as putea sa decodez canalele de pe digi satelit. Multumesc.

DTH Fan
17 august 2014, 00:25

CAM-ul CI+ de la RCS este doar pentu cablu tv digital, nu si pentru satelit. RCS nu a lansat inca un CAM CI+ si pentru DTH-ul prin satelit DigiTv in Romania.

Anonim
1 septembrie 2014, 21:24

Salut, am un tv LG cu tuner DVB-T-C nu am S, S2..........mai exista alta posibilitate sa vad de pe satelit, fara reciver? MS!

Anonim
1 septembrie 2014, 23:49

Nu ai ce face, nu poti schimba tunerul DVB-T acasa sau la vreun service, cu alt tuner DVB-S sau DVB-S2. Trebuie receptor de satelit sau ... alt televizor cu DVB-S2.

Anonim
2 septembrie 2014, 10:37

ok. multumesc

Anonim
8 ianuarie 2015, 22:53

a aparut Cam ci+ RDS pentru decodare satelit?

Anonim
8 ianuarie 2015, 23:23

Nu au aparut pentru Digi Tv Romania satelit.

Trimiteţi un comentariu

 
Copyright © 2010-2015. HD Satelit - All Rights Reserved. Website-ul este afișat optim la rezoluția de cel puțin 1024x768 px.
Proudly powered by Blogger
HD Satelit
Rated by articles author 5/5 based on 1 reviews