sâmbătă, 29 decembrie 2012

Cum faci subtitrarea 3D la filme 3D de pe PC pe televizor 3D

Poate multi care aveti un televizor 3D si ati dorit sa redati filme 3D de pe un PC sau laptop pe televizor ati intalnit problema subtitrarii.

De exemplu avem un film 3D SBS mkv cu subtirare inclusa direct in fisierul video mkv.

Daca il redati cu un player obisnuit, pe PC si pe TV subtitrarea se va vedea suprapusa.

Cand comutati televizorul in modul 3D, filmul se va vedea ok in 3D, dar subtitrarea ( care nu este 3D SBS, ci este una suprapusa peste ambele imagini din stanga si din dreapta ) va fi "amestecata" si imposibil de citit.

Exista mai multe solutii.

Cea mai profesionista, dar si cea mai complicată, insa cea pe care o recomandăm, este varianta 4, mai ales ca ultimele updateuri, cele din 2014 ( acest articol este publicat in 2012, când nu exista aceasta situatie ) ale GOM Player si KM Player sunt pline de publicitate nedorita denumita adware ( publicitate inclusa in program ) si din aceasta cauza am eliminat linkurile de download, le cautati dvs. pe internet, daca chiar le doriti sa le instalati, pe riscul dvs. Eventual cautati variante mai vechi de Gom Player sau KM Player si nu le faceti update, dupa ce le instalati. Insă GOM Player si KMPlayer rămân in acest moment doar la stadiul de metoda teoretica si nu le mai recomandam ( desi au fost in regula variantele până in 2013 ).

De asemenea, recomandăm si varianta 1, cea cu POT Player, pentru simplitate ( necesita doar instalarea automata a unor codecuri ). POT Player nu are reclame adware in player.

1. Pot Player

Pot Player are de asemenea posibilitatea simpla, cu doar cate clickuri, de a reda subtitrarea SBS sau sus-jos.

Download Pot Player de aici:

http://potplayer.daum.net/


2. Gom Player

O altă variantă este un player video care se numeste GOM Media Player, pe care il gasiti pe internet. Va recomand versiuni mai vechi, cele noi sunt pline de publicitate, nu mai sunt cum erau la momentul scrierii articolului.

Dupa ce instalati aceste player care reda subtitrarea in mod 3D, deschideti filmul 3D si dati click dreapta, alegeti Subtitles, apoi 3D Subtitle Mode, apoi alegeti Left / Right Mode sau Top /Bottom Mode ( in functie de film, daca este SBS sau cu imaginile sus/jos ).

Apoi subtitrarea va fi afisata in modul 3D.

Cand comutati televizorul in modul 3D, subtitrarea va fi afisata corect si nu amestecata.


3. KMPlayer

KMPlayer are si el acesta posibilitate de a tranforma automat subtitrarea 2D in subtitrare 3D. KMplayer il gasiti pe internet. Va recomand versiuni mai vechi, cele noi sunt pline de publicitate, nu mai sunt cum erau la momentul scrierii articolului.

Cand instalati, sunt invitati de catre downloader si de catre instalerul KM Player sa instalati diverse software promotionale, sa le debifati daca nu va sunt utile, nu au legatura cu functionalitatea playerului.

La KMPlayer daca l-ati setat în română cu diacritice, deschideti filmul, apoi dati click dreapta pe imaginea filmului, alegeti "Controalele subtitrarii 3D", apoi alegeti "Mijloc ( alaturat ) Dualizare" pentru filme Side by side ( stanga-dreapta ) sau "Mijloc ( sus jos ) dualizare" pentru filmele sus-jos.




4.  3D Subtitler

Pentru cei care sunt mai pretentiosi si doresc ca subtitrarea sa nu fie la nivelul suprafetei ecranului, ci mai in față, vor trebui sa downloadeze 3D-Subtitler de AICI si sa converteasca subtitrarea in format .sup, apoi pot sa o copieze in folderul filmului, cu nume exact ca filmul, si sa o redea direct cu orice player ( de exemplu VLC player ) din PC catre televizor, prin cablul HDMI. Televizoarele, nici chiar cele smart, nu recunosc in general subtitrarile sub/idx sau sup , deci nu functioneaza metoda decat prin redare HDMI din PC.

In 3D Subtitler faceti setarile ca in imaginea de mai jos ( nu uitati sa setati corect si FrameRate in functie de framerateul filmului, care poate fi aflat de exemplu din VLC Player, apasand tastele CTRL+ J ) si sa specificati programului unde este fisierul BDSup2Sup.jar. Apoi dati check input si daca totul este ok, apasati convert. Cele doua fisiere ale subtitrarii .sup le copiati apoi in folderul filmului ( aveti grija sa aiba aceeasi denumire cu filmul ).

Vizionare plăcută !


140 de comentarii despre subiectul „Cum faci subtitrarea 3D la filme 3D de pe PC pe televizor 3D”:
Anonim

Merge perfect subtitrarea pe 3D acum !
Sa vad acum pe aia de comentau ca nu se poate !
Simplu si eficient !
Bv saitu asta number one !

Marian

sINTETI CEI MAI TARI SI APRECIEZ MUNCA VOASTRA.mULTUMESC.
Daca ma puteti ajuta si cu subtitrarea direct de pe pleyerul tv-ului.
Eu am un Panasonic ET5B de 32 inci si nu stiu cum sa vad subtritrarea la filmele 3d direct de pe un hard extern sau card de memorie.
Multumesc anticipat.

Administrator

Multumim pentru aprecieri, dar daca nu au avem acel model de televizor nu prea avem cum sa te ajutam.
Ai incercat sa ii face update din meniu la ultimul firmware, poate e doar un bug si updateul il rezolva ?

Si mai exact care e problema la subtitrare? Nu o afiseaza deloc? Afiseaza doar subtitrari separate sau doar in format .srt sau doar subtitrari cu exact acelasi nume cu filmul ? Sau afiseaza subtitrarea amestecat pe televizorul tau direct din playerul intern al televizorului ? Oricum, pana rezolvi poti reda filmele dintr-un pc conectat la televizor prin cablu HDMI.

Marian

Nu imi afiseaza deloc subtitrarea ,asta doar in format 3D.
In format 2d nu exista problema asta.
Filmele sunt de pe torente si nu stiu daca sint in format .str sau altfel.
Multumesc,si sper sa ma ajutati .

Anonim

Filmele nu pot fi in format .srt, sunt in format .mkv probabil. .srt e un format de subtitrare, nu de film.

Ideea e ca adminul te-a intrebat daca ai copiat in folderul fimului subtitrarea, aceasta sa fie buna ( o verifici daca se potriveste pe pc ),, sa aiba exact acelasi nume ca filmul si daca e subtitrarea in format srt.

Exemplu, in folderul "film3d" copiezi "Film3d.mkv"( sau film3d.avi , in functie de ce extensie are filmul 3D ) si "Film3d.srt" ( subtitrare separata) si vezi daca iti merge. Televizorul tau cred ca e mai compatibil cu subtitrari externe ( separate ), nu cu subtitrari interne cum sunt cele din filmele mkv, astfel daca nu ai ca in exemplul meu nu iti apare subtitrarea probabil.

Sa revenim ontopic, aici in subiectul acesta este vorba de filme 3D redate din pc si asta merge perfect, cu subtitrare 3D. Multumesc pentru sugestia din acest articol.

Anonim

salut, merge fff bn cum spuneti voi cu gom media player dar pe calculator. cum fac sa rezolv problema cind redau filmul de pe un stic introdus intr un blu ray sony iar semnalul pleaca spre tv prin cablu hdmi, iar cind selectez imaginea din tv sa fie 3d patesc acelasi lucru ca in imaginea de mai sus, adica subtitrarea se vede in doua. se vede intreaga doar daca nu activez 3d ul iar imaginea este dubla. aveti idee ce as putea face? blu ray ul este un sony bdv-e780w iar tv ul este un samsung d8000. va multumesc anticipat daca ma puteti ajuta.

Anonim

revin cu problema de mai sus cu subtitrarea amestecata in cazul in care pornesc 3d ul. mentionez ca acest lucru se intimpla la filmele in formar mkv, imi vede subtitrarea intreaga doar cind imaginea este dubla, daca activez 3d ul si imaginea devine una singura sub titrarea se vede amestecata ca in imaginea de mai sus. am incercat si cu o subtitrare descarcata separat dar blu rey ul nu o vede decit pe cea din interiorul mkv ului si aceea.... se amesteca , i am dat din proprietati aceeasi denumire cu a mkv uli, am pus si .srt la urma dar tot nu o vede. in schimb cu aceasta ultima varianta daca bag stickul direct in tv pot citi subtitrarea doar ca aceasta nu este 3d este afisata ca la filmele 2d, iar dupa 10 min de focalizare cin pe subtitrarea 2d cind pe imaginea 3d te ia durerea de cap, ochii iti obosesc si renunti la toata tehnologia. deci va rog inca o data daca ma puteti ajuta cu vre un program ceva care sa schimbe subtitrarea direct din mkv u inainte de al pune pe stick

Anonim

Totul depinde de capacitatile playerului software care este inclus in firmwareul playerului dvs. Daca playerul dvs. Sony nu stie sa converteasca subtitrarea in 3D stanga - dreapta, nu e mare lucru de facut. E aceasi situatie ca si de pe pc, daca folosesti de exemplu vlc player sa redai filmele si vlc playerul sau bsplayer-ul sau media player-ul nu stie sa redea subtitrarea impartita in doua ( asezata pe fiecare imagine stanga-dreapta), se vede amestecata cand comuti in 3D.
Bineinteles, daca veti folosi un DISC bluray 3D opriginal, va vedea subtitrarea 3D bine in playerul dvs. Sony. Producatorii consacrati nu prea doresc ( iar Sony este chiar inventatorul Blu-Ray, care este suport pentru filme HD, inclusiv 3D ) sa introduca astfel de optiuni, tocmai pentru a pune piedici piratării filmelor.

Administrator

Pentru cei care aveti astfel de probleme pe diverse playere ( Blue-ray playere sau playere din televizoare ), eventual folositi si programul urmator ( nu an incercat daca subtitrarea .srt convertita in subtitrare 3D functioneaza pe Blue-ray playere, dar am auzit ca pentru acestea ar fi util ):

http://www.digital-digest.com/software/3DSubtitler.html

Aveti nevoie de Java instalat, care se gaseste aici ( sa il downloadati cu Internet Explorer, altfel ne posibil sa nu vada programul ca aveti Java instalat):

http://www.java.com/en/download/index.jsp

Dupa ce dezarhivati programul si deja aveti Java instalat, rulati programul si faceti asemanator ca in videoclipul de mai jos:

http://www.youtube.com/watch?v=PgLtLqQOO4g

S-ar putea sa aveti nevoie sa ii spuneti la program unde se gaseste BDSup2Sub. E in acelasi folder cu programul, dupa dezarhivare, dar programul nu il vede uneori. Vedeti ce mai setati pe acolo ( adancimea subtitrarii etc ) si uitati apoi sa apasati butonul Check Input, altfel nu apare clickabil butonul Convert.

Subtitrarea originala trebuie sa aiba exact numele ca filmul, doar exetnsia diferita.

Vor rezulta 3 fisiere exact cu numele initial al subtitrarii, dar cu extensii diferite ( .sup, .xml si jpg.) Le copiati pentru siguranta pe toate 3 in folderul filmului de pe stick ( s-ar putea sa mearga doar copiind pe cea cu extensia .sub, dar nu am verificat, face dvs. testele ).

Acum se intampla ca unele playere sa nu permita alegerea subtitrarii din mai multe disponibile sau sa nu o citeasca pe cea convertita in 3D ( cea cu extensia .sup ), aia e alta problema. De exemplu am incercat pe televizor LG Smart 2012 nu a recunoscut subtitrarea .sup 3D rezultata ( nu o vedea deloc ). Am noroc ca playerul intern stie sa reda corect subtitrarea normala .srt pentru filmele 3D ( neamestecata ).

Dar merita sa incercati pentru Blue-Ray playere, alta solutie usoara nu prea cred ca este. Poate unora va va reusi artificiul. Pentru televizoare oricum e sansa mica sa citeasca astfel de subtitrari .sup sau idx.sub .

Eventual incercati si alta varianta de output format la subtitrare, alegand in setarile programului Vobsub idx.sub .

Alin

Daca nu va merge ce a scris adminul mai sus, mai trebuie sa faceti alti pasi mari consumatori de timp si va merge sigur ( daca faceti bine ce faceti si daca Bluerayul dvs. stie sa redea foldere de bluray, cum e playerul ofiicial de la Playstation 3 ).

Va dau copy-paste in engleza, intelegi dvs. ideea:

What will work for you and will give you the best quality is:
- create a bluray subtitle, .sup
- with txMuxer, mux the MKV + the generated .sup file to a bluray folder (check bluray folder in txMuxer)
- with Imgburn, create an .iso file from the generated folders BDMV and CERTIFICATE

You can copy this .iso to your USB and it will play perfect.
You get bluray .sup quality subtitles, much better that vobsub.
It's nice and clean to only have .iso on your USB

Oricum e foarte greu, multa bataie de cap si nu prea se merita in varianta mea, decat daca sunteti prea pasionati. Mai bine va cumparati un player sau tv sau blueray player care sa stie direct sa redea bine subtitrarea 3d din mkv sau separata sau redati din PC, e mult mai comod decat atata munca. Eu acum am vazut articolul asta si voi reda numai din pc, scutesc o gramada de timp.

Marian

[Filmele sunt de pe torente si nu stiu daca sint in format .str sau altfel.]

Da am gresit ce am scris ...Deci subtitrarea era la baza ideeiei mele si nu formatul filmului.
Daca mai sint si alte pareri ca sa ma ajutati sa stiti ca accept cu placere si va multumesc anticipat.
PS : stiu ca e posibil sa fie Of topic...dar trebuie sa ma ajute cineva...altfel o sa trebuiasca sa vad de pe Laptopul meu care are o rezolutie maxima de 1440.(asa ca pierd mult din calitatea imaginii care o poate reda Tv,asta mai ales ca este un 3D passiv si nu activ.)
Numai bine.

Marius Enastescu

1. Pai Mariane nu ne-ai dat un raspuns clar, ai incercat sa pui subtitrare separata in format .srt, cu acelasi nume exact cu filmul, dar extensia diferita si in acelasi folder cu filmul 3D? Poate nu vede in 3D subtitrarile din filmul .mkv . Incearca asta si apoi revino cu raspunsul, avem nevoie de cat mai multe detalii ca sa incercam sa iti raspundem.

2. Nu ai optiune de afisat subtitrarea in filmul 3D ( vreun buton pe telecomanda sau in meniu ), nici chiar daca e SEPARATĂ ca fisier, cu acelasi nume exact si in acelasi folder cu filmul 3D? Ai incercat asa: Se pune fisierul video impreuna cu subtitrarea intr-un director (si suntitrarea si filmul cu acelasi nume), se porneste fisierul video, se apasa butonul Option, se selecteaza fisierul text la subtitrarea SEPARATA, iar putin mai jos se seteaza central european pentru a vedea diacriticele ? Incearca si aceasta si vino cu raspunsuri clare, ca sa ne formam o idee.

3. Ai update la ultimul firmware a tv-ului ? Poate e doar un bug si un update rezolva problema. Sa raspunzi si la aceasta intrebare.

4. Esti sigur ca respectivele filme 3D au subtitrare?

5. Ai incercat si varianta cu programul prezentat la comentariul de mai sus ( 3D subtitler ) ?

6. Daca nu functioneaza nici una dintre aceste posibile solutii, e foarte probabil sa fie o problema de la producatorul Panasonic, in sensul ca nu ofera ( inca ) afisare suntitrare la filmele 3D. Si daca nu ofera nu ai ce face, te chinui degeaba. Uite si altii care se plang de aceasi situatie si nu au gasit raspuns pentru alte televizoare Panasonic: http://forum.softpedia.com/topic/898264-televizor-panasonic-tx-l47et5e-3d-probleme-cu-redarea-subtitrarilor-3d/

Mai mult nu am cum sa te ajut, eu am avut de la producatorul televizorului tau, dar alt model, nu am reusit sa rezolv problema, l-am dat cadou lui fratele meu si am luat tv alta marca si nu am probleme de genul asta. Dar poate pobabil altii stiu mai multe, desi nu prea cred.

Anonim

Ia incearca si un film 3D cu imagine sus / jos, cred ca la alea merge subtitrarea 3D pe Panasonic din ce am auzit. Nu cu imagine SBS, ci cu imagine sus /jos, gasesti tu unul.

Anonim

am cumparat un televizor samsung UE40EH6030W cu adaptare la 3D.
Pot sa vizionez filme 3D?

Cristi

Teoretic da, mai ales ca televizor e promovat ca unul 3D.
Aveti nevoie de o pereche de ochelasti 3D Active Shutter Glasses compatibili cu televzorul Samsung UE40EH6030 si bineinteles de filme 3d, de exemplu in format 3D SBS.

Marian

Am incercat sa fac ce mi-ai sugerat:am pus intr-un folder filmul si subtitrarea care era asa cum a fost descarcata si apoi am redenumit-o la fel ca si filmul. EX: Madagascar.3 europe's.Most.Wanted.3D.2012.1080p.BlueRay.Half.OU.DD.5.1 HDMaNiAcS.mkv.
Si la subtitrare la fel doar ca am schimbat in loc de mkv la sfirsit am pus srt. Este bine cum am facut?
Acest film este sus si jos.
Am incercat si cu un alt film sbs si la fel.Ex: Transformers Dark of the Moon 3D (2011)HSBS.mp4.
Si aici am schimbat la sfirsit in loc de mp4 am scris Srt.
Pe telecomanda am butonul option dar in dreptul la subtitles scrie no subtitles. La fel si cind apas butonul de subb de pe telecomanda la fel apare.Ceea ce mi-ai spus mai sus sa aleg fisierul de subtitrare si etc..asa pot face doar la filmele 2d (cu subtitrare binenteles).
Am ultimul update la tv.
Nu am incercat cu un program deoarece probabil cere mult timp si experienta.Multumesc

Anonim

Nu e bine ce ai facut. Nu poti sa schimbi extensia din mkv in srt. In acest mod, acela e film si tu il marchezi gresit ca subtitrare. Pai de exemplu daca ai un film .mkv 4 gb sa zicem si ii schimbi extensia din mkv in srt, obtii o subtitrare de 4 GB care de fapt nu e subtitrare, ci film cu extensia schimabata :) Te sfatuiesc sa downloadezi Total Commander si sa il instalezi si sa schimbi extensia cu ajutorul lui. Daca ai schimbat cu explorerul windowsului e posibil sa nu fi schimbat de fapt nimic altceva decat denumirea, ceva de genul:

din film.avi ai schimbat in film.srt.avi, ceea ce nu valoreaza nimic. Insa explorerul Windowsului iti va arata film.avi ca film, iar film.srt.avi ca film.srt.

Deci downloadeaza o subtitrare corecta de pe regielive de exemplu, adaug-o langa film in acelasi folder, nu schimba nimic la extensia sau numele filmului, copiaza doar numelefilm din numefilm.mkv si dai paste la nume film in locul denumirii subtitrarii., si obtii ceva de genul numefilm.srt. Si faci astea cu Total Commander, nu cu Explorerul Windowsului, care te poate pacali. Este exact situatia cum erau virusii ( si sunt acum ) in melodii, dar de fapt nu erau melodii, erau fisiere .exe de genul melodie.mp3.exe, dar windowsul le afisa ca melodie.mp3, intrucat windowsul nu prea afiseaza extensia. Banuiesc ca nu ai foarte multa experienta in domeniul informatic, de aceea te sfatuiesc sa folosesti Total Commander pentru manevrarea unor astfel de extensii, care este cel mai cunoscut manager de fisiere la nivel mondial:

http://www.ghisler.com/amazons3.php

Marian

Multumesc mult ,am sa incerc acest program.
Pe panasonicul meu scrie (pe cutia tv-ului) DVIX HD mkv playback. Ce semnifica asta>?
De cite ori incerc sa il activez imi da un cod care ma trimite pe calculator si sa il activez pe net(cum am facut si Face book-ul sa mearga) ,sa fie oare si de aici sa nu imi vada tv-ul subtitrarea?
Numai bine.

Anonim

Nu stiu ce reprezinta, dar ar putea activa o functie de redare filme mkv. Mergi la pagina respectiva si introdu codul sau ce iti cere si vezi ce rezulta.

Marian

Salut,am descarcat total comander dar sincer imi prind urechile acolo....e foarte complicat.
Poate daca mi-ai spune pas cu pas cum sa fac m-as putea descurca.
Si sa inteleg ca subtitrarile care sint la filmele 3D (care sint downlodate odata cu filmele in limba Romana), nu sint bune pentr-u a fi modificate cu Total comanderul sau neaparat trebuie sa caut pe regielife?
Multumesc.

Anonim

Da trebuie sa cautati subtitrarea SEPARATA, pe regielive sau pe alt site. Trebuie incercat neaprat astfel.

Pe de alta parte, imi pare rau, nu am timp sa va explic cum se foloseste Total Commander, sunt multe de invatat acolo. Ideea e ca puteti selecta in Total Commander numele subtitrarii ( dati click pe ea ) si apoi apasati simultan tastele SHIFT si F6 si puteti sa ii modificati numele, se va vedea clar punctul dintre numesubtitrare.srt .

Daca nu va descurcati,nu aveti decat sa cereti ajutorul unui amic, vecin etc. Stima.

Marian

Am agsit subtitrarea la Madagascara 3 dar nu era ptr 1080p ,era ptr 780p.Am incercat si am modificat-o cu Total comanderul dar cind cuplez la Tv si apas butonul subb la filmele 3D,imi vede ca are subt. dar ca niste linii (ca la subliniare-a unui dialog).Poate din cauza ca nu e subtitrarea ptr 1080p?

Anonim

Deci pana la urma subtitrarea adaugata separat langa film, in folderul filmului, cu aceasi denumire, o recunoaste televizorul dvs. E un progres.

Ca nu recunoaste televizorul corect subtitrarea, pot fi mai multe cauze si posibile solutii. Sa va mai ajut cu cateva precizari.

1.Nu are legatura ca e subtitrare pentru 1080px sau 720px. Acea subtitrare apare corect daca rulati filmul cu respectiva subtitrare pe PC ? Poate nu e buna subtitrarea, nu e sincronizata ca timpi.

2.Cand cautati subtitrare la un film 3D, nu trebuie neaparat sa scrie la subtitrare ca e pentru 3D, merge si una normala de pentru 1080px sau 720px, daca e sincronizata ca timpi ( incercati mai multe subtirari pe pc pana o gasiti una sincronizata).

3.Vedeti ca unele subtitrari sunt arhivate .zip, trebuie dezarhivate întai cu Total Comanderul daca apare extensia ca zip. Pentru aceasta NU modificati extensia din zip in srt ! Intrati in Total Commander, ajungeti la subtitrare unde ati salvat subtitrarea pe hard-disk pc-ului dvs., dati dublu ckick pe arhiva si continutul il copiati din panelul din stanga in cel din dreapta ), apoi ii dati nume exact ca filmul, dar cu extensia ei originala .srt sau .sub ( cum era original), o puneti pe cea dezarhivata si cu numele modiificat identic in folderul cu filmul din pc, o verificati daca se sincronizeaza dialogurile cu un player din pc ( redand filmul in pc cu acea subtitrare pregatita așa cum am spus acum cateva propozitii) si apoi, daca totul e in regula ( daca nu e afisata subtitrarea sincronizata ca timpi pe pc sau nu o afiseaza deloc nici PC-ul, cu siguranta nu va functiona nici pe televizor ) trebuie pusa subtitrarea pe stick-ul USB sau hard extern ( ce folositi ) in folderul cu filmul.

Anonim

TVul meu, un LG LM611S, vede perfect subtitrarea la filmele 3D, fie ca este srt, sub sau ssa. pe Latin2 afiseaza perfect si diacriticele. problema o am la mediaplayerul extern si nu reusesc sa instalez/ rulez nicio versiune de 3Dsubtitler (pe niciun laptop, am 2) :((.

PS cele mai bune filme 3D (raport calitate imagine/ marime fisier) sun cele de la YIFY! Recomand! se vad exceptional pe LG

Cristi

Pai nici cu playerul pentru pc de aici din tutorial nu ai reusit sa vezi subtitrarea 3D pentru filme redate de pe laptop catre tv? Mie imi functioneaza perfect.

florin

salut! si la mine functioneaza perfect,in schimb am alta problema,dupa un minut de vizionare sunetul si subtitrarea sant inaintea imaginilor.Cu bsplayer toate sant in acelasi timp doar ca subtitrarea e amestecata.

Anonim

Si la mine ruleaza perfect subtitrarea cu acest program.

Florin, problema cu sunetul si subtitrarea care apar inaintea imaginilor e clara: nu face față calculatorul tău la munca la care il pune GOM Media Player ( procesorul si/sau placa video ).

Ia vezi cat ai procesor pc utilizat cand folosesti GOM Media Player cu subtitrarea 3D. De asemenea, verifica si utilizarea placii video.

Daca sunt aproape de 100% ( la mine e utilizare cam 20% pe un Quad Core, la acelasi film Brave 3D 1080p, atat in Gom Player, cat si in VLC ), incearca sa vezi daca exista setari de calitate mai redusa la redare în GOM Media Player.

Încearca sa testezi diferite setari in Preferences, la Video, in tabul Video Output:

- Output Type
This changes the process by which the video is displayed. If videos don’t seem to be displaying properly, try changing your output type.

1) (System Default Settings): Uses your system’s default video output settings.

2) Overlay Mixer (Recommended): This is the most standard output type. It utilizes the overlay function of the video card, meaning it cannot be used at the same time as a Windows Aero Theme (available in Windows Vista and higher). If you’re using this output method at the same time as an Aero Theme, your Windows appearance will revert to a basic theme style.

3) Video Renderer: Older video output type with inferior output quality when compared to other newer output types.

4) VMR 7 – Windowed mode: Windows XP® Built-in Output type for Windows XP

5) VMR 9 – Windowed mode: High-quality output type that can be used if DirectX 9.0 or later version is installed.

6) VMR 7 – Renderless mode: Windows XP® Built-in output type for Windows XP (may result in clearer video and subtitle display).

7) VMR 9 – Renderless mode: Output type that can be used if DirectX 9.0 or later version is installed (subtitles and video will be clearer than when using Video Renderer).

7) Enhanced Video Renderer: High-quality output setting for systems running Windows Vista or higher (will automatically be changed to “Video Renderer” on systems running Windows XP or lower).

Anonim

Salut,
Am aceeasi problema cu subtitrarea la filme 3D pe un tv Panasonic. Am modificat subtitrarea din .srt in .idx, am incorporat-o in fisierul .mkv, tv-eul din o vede ca subtitrare dar in nu o afiseaza in timpul rularii filmului chiar dupa cateva cadre filmul se blocheaza. Am incercat sa vad filmul si prin DLNA si dintr-un stik de memorie "infipt" in tv si aceeasi problema. Inclin sa cred ca e o problema va mediaplayer-ului intern al televizorului. Poate are cineva alta solutie. Multumesc

Anonim

salut am un tv samsung es6100 si la filmele m2ts nu imi merge subtitrarea. aveti idee de ce? multumesc

Dark

M2TS e un format ( container ) de bluray (Blu-ray Disc Audio-Video (BDAV) MPEG-2 Transport Stream (M2TS)). Sunt fisiere copiate probabil dintr-o imagine de bluray. Nu iti merg din cauza ca respectivele fisiere trebuie sa le folosesti impreuna cu restul fisierelor din acel bluray. Respectivul televizor ( ca majoritatea de altfel ), nu recunoaste subtitrarea din acel stream m2ts ( daca o avea si ai testat aceasta pe pc numai cu respectivul fisier).

Unknown

am si eu o intrebare. la mine totul e ok, urmarind instructiunile de mai sus. intrebarea mea este: pot sa setez de undeva "adancimea subtitrarii"? adica sa apara mai in mijloc/ interiorul filmului, pentru ca este o problema sa iti focusezi ochii pe scris care este in fata si sa vezi in acelasi timp filmul in 3d

Administrator

Nu are optiunea de setare personalizată a adancimii subtitrarii, si eu imi doresc aceasta, poate la un nou update al programului vor adauga si aceasta optiune...

Unknown

mersi pentru raspunsul prompt. exista oare un alt player care sa rezolve problema asta? eu pana acum am folosit bsplayer, dar acela nu are nici macar setari pt 3d

Anonim

Ati mai facut o persoana fericita !
Multumesc!

Anonim

subtitrarea srt trebuie convertita in ass cu -srt23dass- cu vlc functioneaza perfect,playere 3d:powerdvd 12 sau 13.La 12 tebuie introdusa subtitrarea in film,13 o incarca srt nu mai trebuie convertita,totalmedia theatre 5 sau 6 asemenea

Nu trebuie convertita subtitrarea, merge direct 3D

Nu trebuie convertit nimic ca sa mearga redarea 3D la subtitrare daca folosesti playerele de aici din articol. Doar dai drumul la redarea filmului si alegi formatul 3D la subtitrare si merge perfect in 3D, fara sa fie suprapusa sau altceva! Thanks !

Anonim

ma refeream pentru VLC

Am inteles asta

Dar de ce sa te complici atat cand poti sa redai direct cu aceste playere gratuite fara sa te mai complici ? Poate doar daca iti place sa te complici...

Anonim

sal! am incercat si eu programul numai ca dupa ce dau pe tv 3d se formeaza imaginea 3d, dar se vede dublu inclusiv sub. tv-ul e un Samsung 3d

Laurentiu

Si ce program ai folosit dintre cele doua recomandate:

GOM Media Player sau KMPlayer?

Merge garantat 100%, le folosesc de fiecare data cand vizionez filme 3D, redate de pe PC conectat la TV.

1. Vezi sa fie imaginea completa si perfect centrată pe tv, sa nu fie imaginea marita/ crop-uita/ micsorata pe tv. Adica asa cum se vede pe PC trebuie sa se vada si pe tv. Identic 100%, fara pierderi de margini ale imaginii pe tv sau cu spatii negre pe tv, pe lateralele stanga-dreapta.

2. Abia apoi comuti televizorul in modul 3D corespondent ( SBS sau sus-jos, in functie de film ) si faci obligatoriu aceasta setare si in playerul de pe pc:

La GOM Media Player deschideti filmul 3D si dati click dreapta, alegeti Subtitles, apoi 3D Subtitle Mode, apoi alegeti Left / Right Mode sau Top /Bottom Mode ( in functie de film, daca este SBS sau cu imaginile sus/jos ).

La KMPlayer daca l-ai setat în română cu diacritice, deschizi filmul, apoi dai click dreapta pe imaginea filmului, alegi "Controalele subtitrarii 3D", apoi alegi "Mijloc ( alaturat ) Dualizare" pentru filme Side by side ( stanga-dreapta ) sau "Mijloc ( sus jos ) dualizare" pentru filmele sus-jos.

Anonim

trebuie suprapusa si imaginea din pc sau merge daca o faci numai din tv?

Alexe

Ce imagine sa suprapui ?!

1. Conectezi PC-ul la tv prin HDMI sau DVI ( desktop clonat pe tv )si comuti TV-ul pe intrarea respectiva ca sa vezi complet si necropuit desktopul pc-ului pe tv
2. Dai play la film in full screen pe PC ---> apare automat in full screen si pe tv
3. Comuti optiunea la subtitrare ca 3D SBS sau sus-jos la film in KM Player sau Gom player ( ce folosesti ).
4. Comuti televizor in formatul 3D corespunzator (SBS sau sus-jos).

Nu trebui randat, nici convertitit, nici suprapus nimic! Totul se face live si fara pierdere de timp si la calitate maxima.

Lol, cat poate fi de greu ?! Eu am reusit in 5 minute.

Anonim

Asta stiam si eu, numai ca dupa ce am urmat acesti pasi pe tv se vede imaginea dubla, adica dupa ce suprapun imaginile...playerul folosit a fost gom. La o versiune km nu am gasit decat optiuni pt 3d decat red-cyan sau alte combinatii de culori, fara sbs sau sus jos

Anonim

gata am rezolvat...multumesc..problema era ca ii dadeam full screen de tot. I-mi ramanea bara de jos si din cauza asta se pare ca se vedea asa.

Administrator

Stimate cititor, am reverificat pentru dvs. si intradevar KM Player are chiar si la ultimul update 3.6 posibilitatea de subtitrare 3D automata, exact ca si Gom Player. Verificati daca aveti ultima versiune. Am adaugat update in articol, inclusiv imagine.

Anonim

De curand am achizitionat un tv lg 3d 32lm611s.Am incercat sa rulez film 3d de pe laptop prin Gom Player dar cand vreau sa selectez modul 3d de la tv nu imi da decat conversia 2d-3d,ce trebuie sa fac sa imi apara si celelate ?

Laurentiu

Hmm, e ciudat... Depinde de mai multi factori...

De exemplu prin ce cablu HDMI ai conectat PC-ul la tv ? Eu il am conectat printr-un adaptor DVI ( de la placa video ) to HDMI ( in tv ) si merge.

Daca rulezi filmul cu alt player dect GOM player, iti apar optunile 3D pe tv?

Daca nici pe alt player de pc nu iti apar optiunile de alegere 3D pe tv, atunci problema nu le la GOM Player, ci de la conexiunile fizice, de la firmwarele televizorului etc.

Anonim

eu am conectat prin cablu vga,deoarece nu am hdmi la laptop,o cauza la ceva asta ?cu nici un player nu imi apar optiunile 3d.

Daniel Vlad

Da, optiunea 3D cu toate optiunile nu apare la mine pe LG decat pe intrare Tv digital ( inclusiv satelit ) si pe intrarile HDMI. Pe VGA si pe RCA de exemplu imi comuta automat pe 3D mod conversie, care de fapt e ceva fals 3D si nu apar celelalte optiuni.

Mai mult ca sigur din cauza conexiunii nu merge.

Din cate stiu, VGA este o conexiune analogica, nu digitala. S-ar putea ca Laurentiu sa aiba dreptate.

In aceasta situatie, nu ai decat sa folosesti un Media Server, daca face fata procesorul la laptop, si sa vezi asa filmele 3D.

Anonim

Ok multumesc!

Anonim

sal am si eu o problema dak puteti sa ma ajutati si pe mine.vreau sa vad un film 3d si nu merge pt.. ca sunt 2 imagini suprapuse vad o masina de 2 ori.multumesc

Laurentiu

Pai pe televizor 3D sau 2D vrei sa vezi filmul ?

Daca ai televizor sau monitor doar 2D, foloseste optiunea anaglyph din player si ochelari 3D de carton colorati corespunzator, iar daca vrei sa vezi filmul 3D in 2D , alege doar imaginea din stanga din player.

Anonim

am un LED LG 3d am si film in format 3d dar se vad 2 imagini suprapuse si in lateral.

Laurentiu

Pai depinde cum e filmul. Este cu imagini sus-jos sau stanga-dreapta? Alege pe televizor varianta corepsunzatoare de setare 3D, similara cu formatul filmului.

Si nu ai dat detalii suficiente, de exemplu de pe ce readai filmul? Direct rin playerul televizorului sau de pe un PC conectat prin HDMI la televizor?

Anonim

laurentiu imi poti lasa si mi.e un id.de messenger

Laurentiu

Sorry nu dau id-uri decat la persoane pe are le cunosc personal... Dar te ajut cu placere aici la comentarii.

Anonim

ok am un Led 3D,si am pus pc la tv prin mufa RGB.la tv am 3 forme de vad in 3d
1 2D-3D
2 este pe lateral
3 este pe ozntal

dau drumu la film si nu pt vedea cu ochelari este prea puternic nu se vede nimik.
si se vede o parte sus si unu jos .ce pot face este vreo setare din player??
folosesc player-ul GOM

Laurentiu

Pai activeaza 3D la televizor, prin setarea 3.

Daca activezi la televizor setarea 3D, nu se suprapun imaginile?

La GOM Player nu trebuie sa faci nimic privitor la imagine. La GOM Player alegi doar subtitrarea 3D ca in articol, dar prima data rezolva cu imaginea.

Dan L.

MULTUMESC.
cu litere mari.

Anonim

SIMPLU SI LA OBIECT. MINUNAT
VA MULUMESC !!!

Anonim

Eu am comutat calculator prin scart la plasma , am instalat Gom Player pe PC ,dau akolo la subtitrare se vede bine in ambele imagini si cand dau pe tasta 3D imi zice ca nu este compatibil cu 3D

Anonim

Am incercat sa bag si prin hdmi ca am un DVD PLAYER LG care reda prin hdmi dar mi se vede subtitrarea stanga dreapta, am incercat cu gom player cu km player sa o schimb pe urma am tras pe stick usb am bagat stickul in DVD si tot la fel se vede stanga dreapta , am incercat sa i-au 3d subtitler dar imi da o eroare mereu si nu imi merge programul nush ce sa mai fac HELP ME

Laurentiu

Mie imi functioneaza perfect prin HDMI prin metoda din acest articol. Poate ai uitat sa comuti televizorul manual pe 3D ( adică să apesi pe telecomanda de la televizor pe butonul 3D si sa alegi stanga-dreapta 3D sau sus-jos 3D, in functie de film). Televizorul 3D nu comuta automat pe 3D-ul corespunzator.

remus

Buna.Am un tv samsung 40F6400 3D si nu pot sa vad subtitrarea pe playerul tv-ului.filmul merge ok dar subtitrarea deloc.filmele sunt 3D stanga dreapta.pe laptop cu gom player merge subtitrarea dar nu am hdmi la laptop.subtitrarile au aceeasi denumire ca filmul si extensia .sub.Ce pot sa fac?

Anonim

Buna, stiti de ce se blocheaza filmul 3d dupa ce comut pe televizor? Dupa 1-2 min, se blocheaza, dar pe calculator am vazut ca nu se intampla acest lucru.Ce pot sa fac?
Multumesc

detrax

Spune mai multe detalii, de exemplu cum ai setat monitoarele din driverul plăcii video.

Daca le-ai setat in Extended, atunci tu pui placa video si procesorul pc-ului la de două ori mai multă muncă si filmele se intrerup, fiindca nu mai face față PC-ul.

Cu televizorul pornit, setează iesirea doar pe tv atunci cand vizionezi filmele, dezactivând din driverul video monitorul de la pc. Atunci vei folosi televizorul ca monitor si nu mai ar trebui sa fie probleme.

Daca tot se intrerupe, probabil e din cauza că pe televizor ai setată rezoluția Full HD, iar pe PC folosesti o rezolutie mai mica ( deci implicit pe monitor PC-ul e pus la mai putina muncă decat pe TV ). Seteaza aceeasi rezolutie din driverul video si pentru tv, cum foloseai pentru monitor.

Anonim

cine vrea sa regleze adancimea la subtitrare: folositi convertorul 3d subtitle..(nu mai aveti nevoie de goom player)...dupa ce convertiti subtitrarea filmul se poate vedea de exemplu cu power DVD. Subtitrarea rezultata este pe ambele imagini

Anonim

De ce sa ma complic cand merge direct fara nici o conversie cu GOM Player sau KM Player ?

Anonim

Buna ziua!
Am cumparat de curand un TV marca LG, tip 32LA620S. Am reusit (cu ceva munca) sa il conectez cu laptopul prin WiDi. Pe laptop, cu MPC-HC am rulat un film 3D HSBS, cu titrare SRT externa (neinclusa in MKW). Televizorul a recunoscut imediat formatul 3D si a comutat pe vizionare 3D. Imaginea superba, dar titrarea... jumatate stanga, jumatate dreapta.
Am citit cu atentie discutiile de mai sus si, daca am inteles bine, ar fi suficient sa instalez GOM Player, sau KM Player si, urmand pasii indicati de dvs privind setarile necesare, voi putea vedea filmul 3D cu subtitrarea adecvata.
Am inteles bine, sau gresesc pe undeva?
Va multumesc anticipat pentru raspuns(uri)!

Laurentiu

Da, ai inteles bine, dar trebuie sa conectezi PC-ul prin HDMI la TV pentru a folosi astfel PC/ laptop pentru redare filme 3d cu subitrarea asa cum trebuie. Nu mai folosesti widi sau mediaserver sau altceva, ci doar PC conectat prin HDMI. Efectiv televizorul devine monitor. Apoi comuti pe intrarea PC din tv si alegi din butonul 3D setarea corespunzatoare 3D ( stanga-dreapta sau sus-jos, in functie de film ).

Insa, in situatia ta, televizorul tau are un player video foarte bun pentru filme HD si 3D redate de pe hard extern conectat la USB. Va seta automat televizorul subtirarea asa cum trebuie, transformand singur subtitrarea 2D in una 3D. Eu asa folosesc, de pe hard extern, e mult mai simplu, si am un model mai vechi de LG, un televizor LM620 din 2012, nu ca al tau din 2013. Deci la tine vor functiona filmele 3D si mai bine de pe hard extern ( inclusiv filme mkv Full HD cu subtitrare incorporata nomala sau separata normala ( nu 3D ), care va fi automat convertita in subtitrare 3D de catre televizorul tau ).

Anonim

@Laurentiu: Multumesc mult pentru raspuns!
Voi incerca toate variantele si voi vedea care imi va fi mai comoda.
Am incercat varianta WiDi pentru ca TV-ul meu e prins intr-un suport pe perete, iar accesul la partea laterala stanga (unde se afla conectica) si spate este o idee mai dificila, dar daca va merge mai bine prin conectarea directa a unui HDD, sau prin HDMI, sigur voi gasi o solutie convenabila de a face asta.
Inca odata, multumesc mult pentru sugestii!

Anonim

Multumesc, Laurentiu! Am incercat toate variantele de redare filme 3D si, intr-adevar, cea mai buna solutie este HDD-ul conectat direct la TV. Prin conexiune wireless apar sacadari, in vreme ce din HDD reda cursiv.
Am observat insa o alta problema, pentru care nu am raspuns. Am luat un film 3D si subtitrarea dedicata (deci tot 3D) de pe un site specializat in titrari de filme. Subtitrarea, facuta exact pentru acel film, avea formatul idx + sub. Nu a mers. Playerul intern nu o vede deloc. Am luat o alta subtitrare, pentru alta varianta, pe care nu scria ca este 3D, format srt si a mers perfect.
Intrebare: formatul specializat 3D, idx + sub, nu este suportat de playerul intern al televizorului? Intreb ca sa nu mai caut aiurea in viitor.
Multumesc!

Laurentiu

Sincer nu am incercat niciodata pe televizor subtitrari sub idx. Folosesc doar subtitrari .srt. Dupa cum ai observat, subtitrarile .srt sunt afisate cum trebuie la fillmele 3D, indiferent daca sunt separate sau incorporate.

Acele așa-zise subtitrari 3D sub idx pe care le gasesti tu pe diverse siteuri nu sunt subtitrari originale sub idx 3D, cum sunt cele de la cinema ( deci nu sunt unele care sunt pozitionate pentru a ocoli zonele cu obiecte si personaje ce ies din ecran ), ci sunt subtitrari .srt convertite de tot felul de amatori pentru persoane care nu stiu sau nu au posibilitatea sa foloseasca metode mai simple ca ale noastre ( de exemplu direct de pe hard-disk extern ).

In concluzie foloseste doar subitrari srt. Vei fi suprins sa observi ca unele subtitrari srt pentru filmele in varianta 2D se potrivesc deseori și la variantele 3D, fiind filme din aceasi sursa ( Bluray de exemplu), cu acelasi timming si sincronizare.

Anonim

Multumesc inca odata! As zice ca raman dator, doar ca nu stiu cum mi-as putea plati datoria vreodata. :)
O ultima (sper!) intrebare. Introducand un HDD in portul USB nu apar probleme, portul este (sau ar trebui sa fie) PnP. Problema o vad la scoatere. In mod normal, ar trebui sa existe o comanda "Eject", sau ceva similar, pentru a termina schimbul de informatii intre HDD si TV si pentru parcarea capetelor de citire / scriere. Contrar, HDD-ul poate fi compromis. Eu, nestiind cum sa fac corect asta, am preferat sa opresc, fizic, televizorul, apoi sa scot USB-ul din el.
Intrebare: ai cumva idee daca si cum poate fi scos, in mod corect, HDD-ul din conexiunea USB a televizorului?

Laurentiu

Nu am tinut niciodata cont de asa ceva, intotdeauna am scos direct hard-disk-ul, fara nici o comanda speciala, si nu a aparut nici o defectiune a unui hard-disk extern Western Digital. Dar cine stie, poate am avut eu noroc...

Exista comanda speciala pentru a face ce doresti tu, un safe unmount USB:

Când esti pe un canal Tv, apesi pe telecomanda tasta Q Menu si dai din butonul dreapta pâna ajungi la ultima optiune Dispozitiv USB si dai de acolo deconectare.

Nu esti dator cu nimic, poti sa revii oricand cu intrebari si te ajut daca stiu raspunsurile. :)

alin

Salut! am un panasonic TX-L42ET60 cu 3D pasiv...
din cate stiu,rezolutia se injumatateste cand folosesc ochelari pasivi (1920x540)...
se poate oare sa privesc la rezolutie maxima (1920x1080) pe un astfel de tv,daca o sa cumpar ochelari activi?

Anonim

Nu poti folosi ochelari activi pe televizoare cu tehnologie pasiva.

Iar faza aia cu injumatatirea rezolutiei la tehnologie pasiva e relativ falsă, in 99% din cazuri. Faza asta cu rezolutia injumatatita e lansata de concurenta care are televizoare cu ochelari activi si care vrea sa isi laude produsele. Mergi intr-un showroom si fa teste pe televizoare diferite ( unul cu tehnologie pasiva si unul cu tehnologie activa ), dar cu acelasi filmulet, si vezi pe care se vede mai linistitor, mai clar si mai bine. Eu asa am facut cand mi-am cumparat televizorul.

Explicatia e simpla: filmele mkv 3D full HD de pe net sunt SBS ( side-by-side ) sau sus-jos, deci imaginea e impartita in doua. Asadar automat fiecare imagine pentru fiecare ochi are deja rezolutia injumatatita. Deci poti sa o redai si pe tv activ, si pe tv pasiv, imaginea e deja cu rezolutia la jumatate.:))) Ma mir ca nu isi dau multi seama de asta. Singurul caz in care nu e injumatatita rezolutia direct din sursa e daca redai de pe discuri 3D Blu-ray originale, redate din player Bluray 3D, ceea ce ma indoiesc ca fac mai mult de 1% din cei care au televizor 3D activ.

Tehnologia activa va disparea, mai ales cand se vor ieftini televizoarele 3D 4K, la care rezolutia, chiar pe jumatate, va fi de 2K. ( de doua ori FULL HD ) pe fiecare ochi.

Anonim

Cred ca titlul si continutul articolului nu sunt corecte. La ce se refera articolul este cum sa faci se se vada o subtitrare 2D peste un film 3D.
Dar atentie: SUBTITATREA RAMANE TOT 2D.
Asta inseamna ca e pusa exact 'pe sticla televizorului' si e usor deranjant de urmarit pt ca trebuie to timpul sa focalizezi cu ochii cand mai aproape cand mai departe.
Subtitrarile 3D adevarate (idx/sub, sup) apar mai 'in fatza sticlei' si sunt mai putin deranjante la vizionare.
Din pacate din ce stiu eu playerele tv 3d nu prea citesc subtitrari 3d (idx/sub, sup), ci doar 2d.

Laurentiu

Subtitrarile idx/sub pe care le gasesti tu pe net sunt converite tot din subtitrari srt cu un program banal de niste copii, care le mai fac si galbene,sa te doara si mai rau ochii. Subtitrarile adevarate 3D le gasesti doar pe unele discuri bluray 3D sau la cinematograf. Acelea se "feresc" de obiectele care ies din ecran, find pozitionate ba in stanga , ba in dreapta, ba mai in fata, ba mai in spate, pentru a nu interfera cu efectul 3D. Dar cum astfel de subtitrari nu ai de unde sa faci rost, eu folosesc metoda din acest articol de aproape un an si nu am nici un stres cu convertire si alte procedee consumatoare de timp.

Anonim

dupa 10 ore de chin cu stereoscopic, am gasit kmplayer si merge...ura....multumesc mult....acum pot sa vad si subtitrarea :)

Anonim

Salutari la toata lume ,eu incerc de un an si mai bine sa fac sa merga subtirarile in 3D am incercat mai multe playere nici unul nu le reproduce ,am convertit cu prg.3D subtitle care converteste din srt in subtitrare 3 d dar playerul nu o recunoaste acum am cumparat altul samsung daca o montez inauntru filmului o vede dar trece in stinga si in dreapta ecranului adica mai precis se petrece un cm. stinga si dreapta liderele si nu se vede bine, singurul care le citeste subtitrarile 3D convertite cu 3D subtitle(dar sa stergeti subtitrarea srt.din folder) este un disc dur multimedia Woxter care citeste orice si dicuri bluray originale daca le descarci in el si mkv pe toate le vede fara probleme vil recomand pina se gaseste o solutie la problema asta.

Unknown

salutari la toata lumea am tras niste filme sbs gen avatar sau the hobbit dar nu imi recunoaste subtitrarea 3d format idx si sub. am un lg 42lm620 smart tv 3d desigur .imi recunoaste cea .srt dar tot o prefer pe cea sub . tin minte ca atunci cand l-am cumparat am avut aceiasi problema dar am zapacit zeci de sutitrari pana le-am facut sa mearga (nici eu nu stiu cum ) iar acum acelasi film cred ca aciasi subtitrare dar nu mai merge deci intrebarea ma poate ajuta cineva sa fac sa mearga aceste subtitrari .sub sa mearga? mentionez ca citat din manual
Formate de subtitrări externe acceptate:
*.smi, *.srt, *.sub (MicroDVD, SubViewer 1.0/2.0),
*.ass, *.ssa, *.txt (TMPlayer), *.psb (PowerDivX)

Anonim

Am televizor exact ca al tău. Televizorul citeste subtitrari .sub ( care sunt tot in format text, exact ca si cele .srt si pot fi deschise cu Notepad), dar nu si subtitrari in format sub/idx, care sunt in format imagine ( deci care nu pot fi deschise cu Notepad ).

"Most subtitles consist purely of text characters. Since text is also some of the easiest data to store and compress it makes sense to store subtitles as simple text files or a text stream within a video file. Although it's normal for all subtitles to start out this way, that doesn't mean that's how they're stored.

As a matter of fact subtitles on DVDs aren't actually text. They're actually encoded as raster graphics. Much like the way characters on older text-based computer interfaces, they're actually just a collection of dots on a grid. These images are put over the top of the video frame when displayed."

Unknown

ok am inteles dar cum sa fac sa se vada si intr-o parte si in alta a imaginii cand modul 3d e dezactivat pentru ca televizorul sa le asimileze ?

Laurentiu

Nu inteleg ce vrei sa spui. Tu vezi filmele din PC conectat prin HDMI la televizor, cum e in tutorialul de aici, sau de pe hard-disk extern, fără pc ?

- Daca vezi prin PC conectat prin HDMI la televizor, atunci aplica tutorialul din articol.
- Daca nu vezi prin PC conectat prin HDMI la televizor, atunci nu ai cum sa aplici tutorialul din articol. De exemplu, daca le vezi de pe hard-disk extern, direct cu televizorul, atunci pui in folderul cu filmul subtitrarea .srt normală 2D ( cu acelasi nume cu filmul ), apesi butonul 3D de pe telecomanda si alegi setarea care corespunde cu filmul ( stanga-dreapta sau sus-jos ). Filmul si subtitrarea vor fi afisate corect si automat in format 3D, fara sa mai faci tu vreo conversie cu vreun program.

Unknown

nu folosesc hdmi deoarece nu am un cablu destul de bun pentru un full hd dar folosesc cum spuneai prin hdd . acum problema e ca srt-urile le afiseaza normal cu sau fara modul 3d . eu as dori ca subtitrarea sa aiba decalasul acela in 2 imagini .

Laurentiu

Pai e normal sa fie afisata astfel. Puneti ochelarii, apasa butonul 3D si vei vedea filmul 3d si subtitrarea 3D.

Daca esti in modul 2D, vei vedea subtitrarea pe mijloc si filmul cu 2 imagini. Dar nu te uiti la filme 3D in modul 2D, asta e clar !

Daca apesi butonul 3D pe telecomanda, subtitrarea ramane tot pe mijloc , dar de fapt va fi compusa din doua subtitrari suprapuse (inchide cate un ochi pe rand, cu ochelarii pusi , sa vezi ca o afiseaza pe rand pentru ambii ochi ), dar si filmul va fi afisat 3D ( dispar cele doua imagini stanga dreapta si apare doar una 3D).

Nu inteleg totusi de ce te deranjeaza ca in modul 2D apare tot 2D subtitrarea cand redai un film 3D, ca doar nu te uiti la filme 3D in modul 2D ca sa te deranjeze faptul ca e afisata subtitrarea pe mijloc in modul 2D.

Unknown

nu asta ma deranjeaza in mod expres dar tin minte ca odata sa vazut asa cum ziceam ca vreau sa se vada . am testat faza cu ochelari si cu ochii -nici o diferenta am intrat pe setari si am facut ca decalajul imaginii sa fie cat mai mare dar subitrarea ramane la fel adica nu creaza 2 subtitrari suprapuse( sunt sigur am verificat de la mai multe distante de televizor ). in concluzie subtitrarea arata in continuare ca un autocolant pe un geam ce ascunde holograma din spatele lui .daa mai ai alte idei te rog sa mi le spui as vrea sa ma bucur de niste filme de sarbatori . multumesc oricum

Laurentiu

Am inteles in final ce vrei sa spui. Tu vrei sa setezi profunzimea / adancimea subtitrarii din televizor ( sa fie subtitrarea mai in fata sau mai in spate, te deranjeaza ca e exact la nivelul ecranului, la fel cum sunt subtitrate filmele 2D ). De fapt tu nu ai probleme ca nu e subtitrarea afisata corect, ci ca nu are si subtitrarea efect 3D, adica sa fie mai in față ecranului, spre tine. Nu puteai spune de la inceput asa ? :)))

NU SE POATE CE VREI TU PE MODELUL TĂU DE TELEVIZOR, DIN CAUZA CA NU STIE SĂ CITEASCA SUBTITRARI IDX/SUB pe care le poti face cu 3DSubtitler:

http://www.youtube.com/watch?v=PgLtLqQOO4g

Nu ai decat sa iti cumperi cablu HDMI, apoi sa conectezi la TV un PC, sa convertesti tu subtitrarea cu un program de genul 3DSubtitler ( in care iti poti seta cat de in față doresti subtitrarea ) si apoi sa dai play la film cu ORICE player de PC si sa incarci subtitrarea convertita de tine in player si apoi sa comuti pe tv ( pe intrarea HDMI a PCULUI ) si apoi sa apesi butonul 3D,

Sau daca vrei sa vezi filmul de pe hard-disk, trebuie apoi sa incluzi subtitrarea 3D nou creata in filmul mkv cu ajutorul unui alt utilitar denumit Tsmuxer si apoi sa copiezi filmul astfel modificat din nou pe hard-disk. Asta teoretic, ca practic nu stiu nici asa daca o va recunoaste televizorul tau.

Cam multa munca, nu crezi ?

Unknown

da cam e. deci zimi si mie despre acel alt utilitar (nume si cum functioneaza) si dupa aia te las in pace

Laurentiu

Pai am scris mai sus: 3DSubtitler, plus Tmuxer sau eventual poti incerca si MKVmerge. Cauta-le pe Google ca sunt gratis si tot pe Google gasesti zeci de tutoriale pentru ce te intereseaza, inclusiv in romana. Dar acele tutoriale sunt pentru redare tot de pe pc, sigur NU iti va fi citita si pe tv direct din hard-disk subtitrarea ( pentru ca nu citeste subtitrari sub idx si nici .sup). Tot redat filmul de pe PC cu subtitrarea aceea convertita sub/idx sau /sup e solutia la ce doresti tu ( adica pentru a avea subtitrari care ies in afara ecranului).

augustin scriminti

ok mersi mult

Unknown

vreau sa imi iau un samsung ue47f6400 3d smart... doresc sa stiu daca pot vedea la filmele 3d si subtitrarea 3d,deci cu extensia sub/idx de pe media playerul tv-ului cu un hdd extern... daca da, cum? mulțumesc

Anonim

Nu poti vedea pe playerele televizoarelor decat subtitari text, gen .srt.

Unknown

nici cu subtitrarea incorporata in film?

Anonim

Pseudo subtitrarile acelea 3D sub/idx sunt formate din imagini arhivate, nu din text. Sunt imagini care au desenate pe ele textul subtitrarii si televizorul nu stiu sa redea astfel de subtitrari decat de pe televiziuni, nu si de pe USB. Televizoarele redau de pe USB doar subtitrari care au textul subtitrarii in format text, nu imagine, cum sunt de exemplu cele srt care pot fi citite ( ca text al subttrarii ), cu Notepad. Daca nu poti citi dialogul subtitrarii cu Notepad, nu merg nici pe televizor. Nu ca nu s-au putea, dar le e lene la producatorii de televizoare sa introduca aceasta facilitate in playerul intern pentru USB.

Unknown

acum sunt lămurit perfect... deci nu mai are rost sa imi fac vreo speranta. voiam sa nu folosesc calculatorul deloc. mulțumesc foarte mult

Anonim

Pai poti sa nu folosesti calculatorul deloc. Pui subtitrare srt la filme 3D. Nu trebuie subtitrare 3D sub idx ( ca oricum nu ai de unde sa iei subtitrari 3D originale profesioniste, ci daor din acelea convertite pe PC, care numai subtotrari reale 3D nu sunt, ci sunt doar mai in fata ecranului. Automat televizorul va afisa pe ecran subtitrarea 2D in format .srt. Deci poti sa vezi filmele 3D direct de pe USB,fara sa ai pc-ul pornit, dar folosind o subtiitrare 2D de tip .srt ( cu acelasi nume cu filmul sau inclusa in contaiinerul .mkv), care se va vedea la nivelul ecranului.

Anonim

Buna, am o problema cu KM si GOM . Km cand dau drumu la film nu-mi apare nimic pe ecran, adica e black doar sunet am, iar la GOM imi zice ca-mi lipseste ceva codec= nu am sonor, dar pe restu playerelor am sonor. cum por rezolva problema de la KMplayer? ms mult

Laurentiu

Probabil le-ai setat sa foloseasca codecuri externe si nu cele interne ale playerului, iar tu nu ai codecuri externe instalate. Dezinstaleaza cele doua playere complet, dai restart la pc si apoi instaleaza din nou cele mai nou variante a lor. Daca nici asa nu functioneaza, instaleaza un pachet extern de codecuri, de exemplu FFDShow, apoi dai restart la PC si incearca din nou:

http://www.free-codecs.com/download_soft.php?d=6819&s=50&r=

Daca nici asa nu functioneaza, nu stiu care e problema, e greu de detectat de la distanta ( setari overlay gresite in playere, setari placa video etc ).

Anonim

Buna seara! Am incercat si eu sa fac o subtitrare 3D, dar cand dau Cech version imi da updates error. De ce? Iar dupa ce dau check imput sio convert si astept totul ... fisierul convertit in SUP este de 100 de ori mai mare ca subtitrarea originala, dar nu sete slide by slide. De ce? Setarile le-am facut EXACT.

Laurentiu

Când convertesti subtitrari de tip text 2D in subitrari de tip imagine 3D, subtitrarea rezultată este normal sa fie mai mare, fiindca e formata din sute de imagini arhivate, nu din texte de cativa zeci de kb, cum e subtitrarea 2D de tip srt.

1. Ai dat browse sa arati programului unde este fisierul BDSup2Sup.jar ?

2. Ai bifat la 3D tipe Syde by Side sau Over Under, in functie de cum ai filmul ?

3. Ai incercat sa setezi la Output Format si în format Vobsub sub/idx ?

4. Ai incercat sa testezi subtitrarea 3D, redand filmul cu alt player video (de exemplu cu VLC Player )?

Anonim

3D Subtitler e cel mai tare program de convertit subtitrari in 3D! Mi-am facut singur subtitrari la orice film 3D lansat pe net pt. care nu exista inca sub 3D. Fara sa ma rog de nimeni sau sa cersesc convertiri pe site-urile de subtitrari din Romania.
Folositi-l cu incredere, insa nu folositi setarile din imaginea de mai sus la partea cu Contrast si Deepth (ma refer la valorile alea)! Folositi mai bine setarile de aici: http://www.hifivision.com/home-theater-pc-htpc-media-pc/42496-guide-create-subtitles-3d-movies.html
Dureaza in jur de 2-3 min sa converteasca o subtitrare (depinde si de configuratia calculatorului).

Succes!

Mike

Anonim

Ahh, si am uitat: va recomand ca la Output Format pt. subtitrare, sa selectati VobSub .idx / .sub, si asta mai ales la cei care aveti TV-uri cu ochelari activi si va uitati la filme in format Side by Side. Adica asa e la mine, poate la altii merge si formatul .sup

Bafta!

Mike

geo

@Anonim 12 martie 2014, 13:38, valorile alea depin de televizor. Alea sunt recomandate pentru televizor cu diagonala de 42 inchi sau mai mica si sunt foarte bune. Pentru alte diagonale ( si alte preferinte ) bineinteles ca exista alte valori, pe care le gasesti prin experminetare directa si pe care nu ti le poate recomanda nimeni, e logic. Depinde de preferintele fiecaruia. De asemenea, poate pe televizorul tau cu ochelari activi nu sunt bune, dar pentru televizorul meu cu ochelari pasivi sunt perfecte. Sunt multe elemente de luat in calcul, si fiecare si le regleaza cum ii place. Nici eu, nici tu, nici poza aia, nici linkul ală nu pot recomanda valori optime. Fiecare le seteaza cum ii place.

Anonim

@ geo,

Asa e, ai dreptate. Fiecare si le face cum crede ca e mai bine pt. el. De-aia am zis ca pt. mine, cu ochelari activi, sunt mai bune setarile din poza din link-ul indicat de mine. Personal, am un Led 3D Sharp, de 50" care merg cu ochelari activi, iar acele setari sunt perfecte pt. TV-u meu. Am incercat si altele, insa alea au fost cele mai "comode" pt. ochii mei.
Le-am folosit si pe cele de mai si mi-a fost greu sa ma concentrez si la film si la subtitrare, iar dupa 5 min au inceput sa ma doara ochii. Asa ca, pana la urma, doar prin incercari iti poti da seama care setari se potrivesc mai bine pt. TV-u tau, conform diagonalei si a tipului de ochelari folositi. Oricum, convertirea subtitrarii nu dureaza asa mult incat sa-ti fie lehamite sa te apuci sa tot incerci. In 3 min ai o subtitrare convertita la noile setari. Si din experienta de pana acum mi-am dat seama ca, chestiile astea, nu sunt general valabile pt. toate tipurile de TV-uri 3D. Poate in viitor producatorii vor ajunge la un standard comun, dar pana atunci, trebuie sa ne adaptam la tehnologie!

Sanatate si la cat mai multe convertiri... placute!

Mike

Anonim

sunt persoane care cand au dat chech imput la 3d subtitle apare mesajul invalid srt file,error on line 762 vreau sa precizez ca fisierul de la subtitrare are extensia .srt

Unknown

foarte ok merge foarte bine.
eu mai am probleme la corelarea sunetului cu imaginea

N. Norbi

Salut.
Cu cele doua programe mai sus, instalate in PC, am schimbat subtitrarea cum ai zis, am scos hdd-ul si l-am introdus in usb port la TV (Panasonic TX-P42UT30E) dar tot asa merge. Cand am doua imagini am doar o subtitrare cand am o imagine am doua subtitrari. Alte idei? Poate e alta problema? :-?

Anonim

Care cele doua programe de mai sus? Ca sunt 10 programe mai sus. Fii mai explicit.

N. Norbi

Mi-am dat seama ca programul de mai sus (gom sau km) sunt pentru PC. Credeam ca, (virgula) daca modific subtitrarea din GOM de ex (din pc) ramane asa (setarea) si daca rulez pe TV (pe player-ul oferit de tv). Daca folosesc cablu hdmi laptop-tv merge perfect dar nu are aceasi claritate.

Daca pun filmul (de 12gb 3dsbs) pe hdd, player-ul tv-ul vede exact ca si in pozele de mai sus subtitrarea. Repet am un Panasonic TX-P42UT30E

CRISTI

SALUT SPUNE-MI SI MIE CUM POT SA MARESC SCRISUL LA UN FILM 3D BLURAY FILMUL FIIND IN FORMAT MKV AVAND IN VEDERE CA FILMUL RULEAZA DE PE UN HARD DISK EXTERN ASTEPT RASPUNS VA MULTUMESC

Anonim

Aceasta marire a subtitrarii filmelor mkv de pe un harddisk extern se poate face din setarile playerului cu care redai filmul ( de exemplu, daca e televizor smart, din setarile playerului televizorului, daca e alt player extern, din setarile playerului etc ). Toate playerele au astfel de functii e marire a dimensiunii fontului subtitrarii, chiar si cele ieftine.

Anonim

Buna.am si eu un lg 42LA6130-ZB 3d dar nu stiu cum sa fac sa imi mearga si subtritarea in 3d...nu o vad deloc.am inteles ca trebuie convertita dar nu stiu cum..iar la alte filme nici sunet nu am si nu stiu ce sa fac.eu filmele le pun pe stick pentru ca nu am la leptop hdmi.oare si aste o problema??

Anonim

Subtitrarea trebuie sa fie .srt normala si sa aiba acelasi nume cu filmul sau sa fie inclusa in film ( dar tot de tip .srt ), pentru a o reda. Televizorul nu reda subtitrari de tip imagine, cum sunt cele convertite asa-zis in 3D, de genul sub/idx sau sup.

Valentin

Stie cineva cum pot integra titrari la filmele blu ray 3d ?Eu am un blu ray player samsung conectat la un tv samsung 3d , iar filmele le inregistrez pe discuri blu ray reinscriptibile .

Anonim

E foarte complicat...

http://forum.doom9.org/showthread.php?t=150511

Valentin

Multumesc pt raspuns dar link ul acela se refera la blu ray 2d , la care am reusit sa integrez titrari , pt blu ray 3d nu am reusit . De fapt titararea nu reusesc sa o fac sa vada 3d.

Anonim

Pai cred că e aceeasi metodă, doar ca folosesti un tmuxer mai nou, iar subtitrarea o tranformi din srt in sup, ca in tutorialul din acest articol, de mai sus, de pe blogul asta.

tmuxer mai nou, care recunoaste subtitrarea transformata intr-una 3D de catre tine ( cu programul 3D-Subtitler) in format .sup, il poti downloada de aici:

http://forum.doom9.org/showthread.php?t=168539

cristi

SALUT EXPLICA MAI IN DETALIU SI VIDEO CUM POT SA FAC SUBTITRAREA UNUI FILM IN 3D . VA MULTUMESC

Anonim

In 3D Subtitler faci setarile ca in imaginea de la finalul articolului ( nu uitati sa setati corect si FrameRate in functie de framerateul filmului, care poate fi aflat de exemplu din VLC Player, apasand tastele CTRL+ J ) si sa specificati programului unde este fisierul BDSup2Sup.jar. Apoi dati check input si daca totul este ok, apasati convert. Cele doua fisiere ale subtitrarii .sup le copiati apoi in folderul filmului ( aveti grija sa aiba aceeasi denumire cu filmul ).

Anonim

dupa ce o transformi cu 3DSubtitler poti sa o introduce in film cu mkvmerge GUI si o poate citi orice TV sau Blu-Ray Player

maryo1981

Mie imi arata 2 subtitrari si pe 2d si pe 3d la tv Samsung 6710

Anonim

Comuta televizorul pe MODUL 3D CORESPUNZATOR, nu are cum sa iti arate 2 subtitrari pe 3D, decat daca nu faci / nu face comutarea corect televizorul in modul 3D corespunzator filmului ( SBS sau sus-jos )

Anonim

multumesc frumos

Anonim

Daniel, si eu ce sa fac cu siteul tau, in care subtitrarea rezultata este Substation Alpha (.ssa) sau Advanced Substation Alpha (.ass) ? Mie imi trebuie transformata in sub/idx, ca altfel nu o vede playerul meu.

DANI

eu am downloadat programul goom player de pe ambele surse si-mi da antivirusul ca-i virus

Anonim

Salut baieti!
Cum pot sa pun si eu subtitrare la filmul Godzilla.2014.3D.1080p.BluRay.AVC.DTS-HD.MA.7.1-HDAccess? Filmul il deschid cu TotalMedia Theatre 5 impreuna cu DAEMON Tools. Am incercat sa fac sub cu Total Commander 64 bit, dar nu am reusit. Multumesc!

Anonim

Daniel. Minunat site-ul tau. Simplu si functionabil, sa-ti dea Dumnezeu sanatate.

Anonim

Am incercat varianta 1 pentru subtitrari imi reda corect scrisul dar in loc sa fie in limba romana imi apare in engleza. Va multumesc daca ma puteti ajuta.

detrax

Daca subtitrarea e separata, de tip srt sau sv, verifca subtitrarea, deschizand-o cu Notepad. Vezi sa nu fie in engleza subtitrarea, iar daca e in engleza, cauta alta, in limba romana. Nu are cum sa traduca din romana in engleza subtitrarea acest software, nu are aceasta functie.

Daca subtitrarea e incorporata in film - de exemplu, daca filmul e fisier mkv - vezi daca nu cumva fisierul mkv are mai multe subtitrari incluse, Selecteaz-o pe cea in romana, daca exista in romana in acel container mkv. Daca nu exista in acel fisier mkv subtitrarea in romana, foloseste una externa in romaneste de tip srt sau sub.

Daniel

Salutare!
Am implementat pe site-ul http://subtitle3d.com si formatul VobSub (fisiere .idx si .sub). Puteti selecta chiar si adancimea 3D de vizualizare pentru subtitrari.
Daca aveti vreun feedback, puteti folosi formularul de contact de pe site.

Anonim

Ai facut un lucru foarte bun, bravos !

Anonim

Buna seara. Marius ma numesc. Intamplator am dat peste acest blog, cautand rezolvarea la problema mea. Am incercat sa vad un film 3D si nu reuseam sa vad subtitrarea. Dupa ce am instalat GOM Player, s-a rezolvat 90% din problema, dar acum se vad mici umbre ale subtitrarii. Am incercat sa instalez si 3D-Subtitler, dar imi cere Java pe 64 biti. Va rog sa ma ajutati sa rezolv si partea cu umbrele. Daca se poate. Daca as instala, pana la urma, 3D-Subtitler, vor mai aparea acele umbre? Multumesc anticipat.

Anonim

Nu prea imi dau seama la ce umbre te referi.. Poate te referi la ghosting ? Mai trebuie sa setezi din televizor adancimea imaginii, sa o mai reduci, sa testezi asa, poate e prea fortat efectul 3D la tv, la mine nu apar umbre la subtitrare,pentru ca subtitrarea nici nu e 3D, e chiar la nivelul ecranului televizorului. Doar filmul e 3D.

Sau poate nu e imaginea completa, vezi ca trebuie sa fie completa, exact cum e filmul, nu trunchiata pe televizor, nu taiata pe margini cand e afisata pe televizor, comparativ exact ca pe monitorul de PC, exact ca filmul original, fara nici un zoom in sau out si nici trunchiere. Rezolutia e recomandata Full HD, iar modificarile sa le faci din televizor, sa afiseze cumva imaginea completa, majoritatea televizoarelor au setarea asta cand sunt conectate prin HDMI.

Anonim

salutare!
am un tv lg la660s.
vreau sa downloadez un film 3dsbs si prin plex media server sau ps3 server sa il rulez pe televizor prin dlna adica prin playerul televizorului. poate sa mi spuna cineva daca exista o aplicatie pentru subtitrare prin care sa vad la ORICE FILM 3D SBS sau alt format ?! din ce am citit ...unele merg..altele nu! ma intereseaza doar daca exista un standard. trag orice film ..ii caut subtitrarea ...o convertesc pentru 3d ...o pun in folderul cu filmul...o redenumesc si voila ...merge...film 3d cu subtitare 3d. exista?!
va multumesc anticipat..astept cu nerabdare un raspuns;)

Anonim

Teoretic orice subtitrare de tip .srt, separata sau inclusa de exemplu in containul .mkv, ar trebui sa o vada televizorul tău prin DLNA, doar ca nu va fi 3D, adica va fi afisata doar in planul ecranului televizorului si nu in fața, spre privitor. Dar nu ar trebui sa fie dublata, ci doar ca nu va avea efect pop-up.

Unknown

cand incerc sa transform subtitrarea cu 3D subtitler imi da eroare la check input (error on line ...). ce pot sa fac sa o duc pana la capat? MULTUMESC

Anonim

1. Ai specificat programului unde este fisierul BDSup2Sup.jar ?

2. Incearca si cu alta subtitrare, este posibil ca subtitrarea sa fie defecta, foarte multe subitrari sunt realizate cu greseli care pun in dificultate convertoarele, insa nu si playerele. De exemplu, se poate ca subtitrarea sa aiba numar de ordine gresit la o linie de subtitrare, cum ar fi 32, 33, 34, 31, 35 sau poate ca timpul de sfarsit al unei linii de subtitrare este mai mare decat timpul de inceput al subtitrarii urmatoare.

3. Verifica cu Subtitles Modifier daca subtitrarea este in regula si daca are linii cu ordine incurcata sau alte erori, si incearca sa repari subtitrarea.

http://www.softpedia.com/get/Multimedia/Video/Other-VIDEO-Tools/Subtitles-Modifier.shtml#download

Anonim

Multumesc mult,informatii foarte utile aici M-am folosit de solutiile 3 si 4,merg perfect.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile