vineri, 29 martie 2013

Nașul Tv, TVH 2.0, Inedit Tv, criptate pe cablu digital la RCS-RDS ?

1. Astazi am dat o scanare la televizor ( care are tuner digital DVB-C ), pentru a adauga in lista canalele recente din grila digitala RCS-RDS: Nașul Tv, TVH 2.0 si Inedit Tv. Am debifat sa nu imi memomereze si canalele criptate din pachetele premium, fiindca nu îmi sunt utile in lista, televizorul neavand posibilitatea sa le decodeze. Mi-a gasit aproximativ aceleasi canale ca si inainte. M-am ca in reteaua digitala la cablu din orasul meu nu au adaugat inca Nașul Tv, TVH 2.0 si Inedit Tv.

2. Totusi, merg in alta camera, unde am un receiver de cablu HD, cu abonament la toate pachetele premium. Dau scanare si aici si surpriza, apar canalele Nașul Tv, TVH 2.0, Inedit Tv.

3. Revin la televizor si dau din nou scanare pe digital, de data aceasta cu optiunea de a memora in lista si canalele criptate. Surprinza: televizorul a gasit si Nașul Tv, TVH 2.0, Inedit Tv. Bineinteles, sunt singurele canale din pachetul digital "de baza" ( adică televiziuni ce nu sunt incluse in alt pachet suplimentar sau premium digital ) care nu functioneaza direct prin tunerul digital al televizorului, fiind criptate ( codate ).

4. Revin la receiverul digital RCS-RDS, fac o poza pentru dvs. ( ca sa vedeti ca nu inventez )  in care canalele functioneaza cu cartela in receiver. Se vede si semnul "NA" in dreptul canalelor ce sunt marcate ca si criptate.

5. Opresc receiverul, il scot din priza, scot cartela, il bag in priză, il repornesc. Surpriza: functioneaza cu imagine si sunte toate canalele digitale "de bază'', cu exceptia celor trei televiziuni amintite, pe care e "întuneric".

6. Concluziile sunt de fapt intrebari:

- ori in rețeaua RCS- RDS din orașul meu le-au codat si le-au facut receptionabile doar de cei care au receiver digital cu smartcard ?
- ori le-au criptat din greseala ?
- ori așa e in toata țara ?

7. Răspunsurile ni le oferiți dvs. la comentarii, ca de data aceasta suntem puțin în ceață.

UPDATE: Am primit raspuns pe pagina de Facebook a televiziunii Nașul Tv la intrebarea noastră si postăm și aici raspunsul oferit prin bunăvointa dumnealor:

Buna ziua. Momentul in care va fi scoasa codarea depinde exclusiv de cei de la RCS-RDS. Nu avem cunostinta cand se va intampla acest lucru. Deocamdata va putem spune ca, in mai multe localitati din tara, Nasul Tv este transmis codat in reteaua digitala RCS-RDS. Cei de la relatii cu clientii motiveaza acest lucru spunand ca postul este "in teste" si nu a fost introdus inca oficial in grila de programe. Acest mesaj este confirmat de mai multi telespectatori Nasul Tv din tara.


20 de comentarii despre subiectul „Nașul Tv, TVH 2.0, Inedit Tv, criptate pe cablu digital la RCS-RDS ?”:
Anonim

lol, poate au facut un pachet premium din cele 3 canale !

Anonim

da la upc le vezi fara card sau decodor numa cu tuneru din tv dvb-c intreb mersi

Marius Trusca

Nu stiu cum e la upc, aici se vorbeste de RCS . La rcs sunt necodate toate cele din pachetul digital, in afara de astea 3, dupa cum spuneti, la dvs in oras ? de fapt se vede din poze. La upc din cate stiu cardul nu e imperecheat cu receiverul si merge cu cititor de carduri pe televizor direct, pe cand la RCS nu merge decat cu receiverul, si fiind codate, canalele de mai sus probabil nu merg decodate pe televizor fara receiver. Dar intrebarea pe care o adaug eu este de de ce numai astea 3 sunt codate din cele din pachetul *de baza*, cum spuneti? Eu nu stiu ce sa zic ca sunt la Nextgen, dar mi se pare ciudat acolo la RCS cu canalele astea 3.

nycku

Salutare.Si in Craiova sunt criptate cele 3 programe din pachetul baza si din alte pachete sunt criptate (hbo,hbo comedy,digi film si super one) astea pe tunerul digital de la tv(am samsung es 5500),in rest pe recevierul de l-a ei merg toate.Cred ca este o razbunare din partea rds pe Nasul tv si asa l-au introdus fortat in grila de programe cu amenzii de la CNA.Nu am incercat pe analog sa vad daca merg

Anonim

incetu cu incetu le va cripta pe toate ,fortand lumea sa cumpere decodoare digi HD care si asa nu se gasesc prin casierii decat cu programare..eu am programare de un an de zile si inca nu mia venit acest decodor ..am doar decodor sd :(((

daniyl

La mine in iasi nu este inedit tv , si am decodor sd .Si scanarea canalelor se face automat la fiecare deschidere a reciverului .

Unknown

sunt in vaslui.. 3 canale sunt criptate la led samsung dvb c.

Anonim

nu cred ca e vreo razbunare RCS, ca altfel codau numai nasul tv, de fapt sunt codate trei canale, cred ca e o eroare tehnica. Adica asa sper. Sper sa nu inceapa sa le codeze pe toate, ca am 4 televizoare cu tunner digital, si atunci imi trebuie 4 receivere digitale si 4 chirii suplimentare ( de fapt nici nu stiu daca dau atatea receivere in custodie ), aia m-ar determina sa trec inapoi iar la firma de unde am plecat.

Administrator

In concluzie cele 3 canale sunt criptate în mai multe orașe din țară, cel puțin aceasta deduc din comentariile dvs. Deci se pot receptiona in acest moment doar cu ajutorul unui decodor RCS si smartcard-ul aferent.

Am cerut o parere oficiala si pe pagina de facebook a televiziuni Nasul Tv, sper sa ne ofere dumnealor mai multe informatii concrete.

Administrator

Am primit răspuns pe pagina de Facebook Nașul TV, răspuns pe care l-am adaugat ca update mai sus in articol.

Anonim

si eu sant la rds am tv cu dvb-c-t si imi era naspa cu decodorul la tv ,se si vedea mai naspa ,insa fara conserva aia se vede si mai bine ,va dati seama ce canale au codat?:))))).si iata si surpriza surprizelor,au inceput sa codeze si tv 1000,gsp,si alte posturi documentare,si cine stie ce mai fac astia,ne obliga sa luam conserva lor eu m-am saturat de ea si am predato,chiar daca ar fi sa codeze si celelalte posturi digitale , tot nu ma vor convinge sa stau mereu cu 2 telecomenzi in mana ,cand o scoate cartele C+ ca cei de la upc, raman cu ce am, cei de la upc nu vin in zona ca eu stiu ce l-e fc rds ca nu au voie sa intre in teleorman,pana la urma o sa ma uit ce vreau pe internet, ei vor sa mai scoata din cheltuieli deoarece au liga campionilor,europa league s.a..

Goos

Acum au codat si alte canale din pachetul de baza, nu doar cele 3 mentionate aici: si TV1000, si History Channel, si Viasat Nature, si BBC Knowledge si BBC Entertainment, astea le retin acum. Nici unul nu mai merge pe televizoare fara decodor. Am intrebat la relatii cu clientii si mi s-a confirmat ca au fost codate si asa vor ramane.
Se pare ca incet-incet vor coda majoritatea canalelor digitale, ca sa ne oblige sa luam decodoare de la ei pt. toate televizoarele.

Goos

Mi-am mai amintit cateva canale nou codate: Viasat History, GSP TV, N24.

Anonim

Nu au decat sa le codeze, mai sunt si alte firme de cablu.

Anonim

atentie, au codat la targu mures si bbcurile, history channel, canalele lui paszkany.Banuiesc ca vor bani in plus pe decodoare, iar daca ai mai multe televizoare nu poti urmari cele 10 canale codate de astia.

Administrator

Deja 14 canale au fost codate. Comentati subiectul aici:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/04/rcs-rds-va-cripta-canalele-din-pachetul.html

Anonim

Codarea programelor mentionate din pachetul de baza sunt actiuni disperate ale cuiva care simte ca ii fuge pamantul de sub picioare.
Dupa flitul primit de la Discovery incearca sa-si promoveze B1 si Paprika.
Politica de forta pe care o impune publicului este sinucigasa. Numai un necunoscator ar putea sa creada ca-i nemuritor. Legea falimentului exista, iar noi putem decide.

Anonim

M-am dus si eu sa iau un decodor HD ca doar unul normal am. M-am impacat cu situatia ca au criptat o gramada de programe pentru ca ne au la mana cu contractul. Si ce sa vezi: nu au decodoare si se obtin foarte greu. E lasa noroc ca am Etno si celelalte petelevizorul led. Se aud 5.1 si se vad HD :))

Anonim

In mod normal primesti exact ce platesti!
Deci ar trebui sa fie codate toate canalele astfel incit sa poti vedea doar cu receptor de la furnizor!! Vrei mai multe televizoare platesti mai multe receptoare! Dar nu... la noi vrem gratis ceva ce in alte tari se plateste! Urit este doar faptul ca tratamentul RCS-RDS nu este uniform si catre toate canalele.... dar intr-o astfel de tara nu poti cere nimik.

Gică Contra

Nu e problema de ce ai platit sau nu ai platit, e vorba ca pierd clienti daca aplica o astfel de metoda. Prefer televiziune analogica decat sa platesc 5 abonamente diferite pentru 5 televizoare sau sa inchiriez 5 receptoare.

Deci culmea ca m-am mutat la RCS de la alta firma tocmai pe acest considerent. Daca le codeaza, cand expira contractul, ma mut la alta. Exista o retea "de cartier" aici care nu le codeaza si sunt mult mai ieftini, la jumatate.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile