duminică, 10 martie 2013

Răspunsuri la întrebări despre recepția prin satelit, cablu, terestru, tv prin protocol IP

Am primit diverse intrebări în ultimul timp. Chiar dacă unele par retorice pentru avansații in recepția televiziunii prin satelit, am decis sa le răspundem.

Sunt pasionați la început de drum care caută astfel de răspunsuri.

De asemenea, oricine are intrebari legale despre receptia prin satelit, puteti sa le adresati mai jos la comentarii si vom incerca sa le raspundem ( noi sau alti cititori cu mai mare experiență), în functie de timpul disponibil si de informatiile de care dispunem.

1. "Daca risaiverul nu este conectat la lnb se vede ceva la tv ?"

Raspunsul este ca nu veti receptiona programe de televiziune sau radio prin satelit, fără un LNB conectat. Este o componenta esentiala a sistemului de receptie. Cu siguranță veti vedea la televizor meniurile receiverului, daca receiverul este functionabil, alimentat cu energie electrica si corect conectat la televizor. De asemenea, este preferabil sa definiti in scris receptorul de satelit ca receiver, set-top-box sau receptor.

2. "De ce nu merg programele libere cu receiver digi ?"

Din cauza ca la ultimele update-uri ale receptoarelor de satelit Digi Tv, pe care si dvs probabil ca le-ati efectuat, s-a retras posibiliatea de a receptiona alte programe decat cele ale operatorul RCS-RDS.

3. "Cum sparg parola de la programele digi ?"

Programele Digi Tv sunt criptate in sistemul de codare Nagra 3, un algoritm complex si nu o simplă parola ca la email, care odata introdusa iti ofera acces pe termen nelimitat la programele Digi Tv. De asemenea, vizionarea programelor fără subscriptie legală nu reprezinta linia etică a blogului nostru, deci nu vă putem răspunde la aceasta intrebare.

4. "DDTV nu mai merge la digi tv. De ce ?"

DDTV nu mai este transmis prin satelit ( cel putin in aceasta perioada de catre operatorul RCS-RDS ).

5. "Nu gasesc canale analogice pe astra 19,2 est. Cum fac sa le gasesc?"

Pe Astra 19,2 est nu mai sunt transmise canale analogice.

6. "Pe ce satelit este dolce ?"

Fostul Dolce Tv ( acum Romtelecom ) este transmis in acest moment pe satelitul Hellas Sat la 39 grade Est.

7. "Cum prind programe 3D la Digi?"

Momentan Digi Tv nu transmite prin satelit programe 3D. Au existat ( si probabil ) mai există cateva teste pentru UTV in 3D prin tv prin protocol IP, dar incă nu pe satelit.


754 de comentarii despre subiectul „Răspunsuri la întrebări despre recepția prin satelit, cablu, terestru, tv prin protocol IP”:
ATENȚIE: acest articol are peste 200 comentarii. Utilizați navigarea de mai jos pentru a vizualiza toate comentariile, inclusiv cele publicate de dvs:
<< Cele mai vechi comentarii   < Comentarii mai vechi   Comentariile 201 – 400 din 754 comentarii   Comentarii mai noi >   Cele mai noi comentarii >>
MRG

eu am facut masuratorile de la un etaj,dar nu am posibilitatea de a o monta aici,trebuie sa o montez la vecinul de sub mine.la mn merge bine dar in fata mea la vreo 40 de metri am niste copaci care abia le cresc frunze.dak cobor mai jos,si aplicatia gaseste obstacole (copacii) este normal sa nu gaseasca satelitul,corect?

Laurentiu

Aplicatia aceea iti arata unde sunt satelitii, nu prinde semnal de la ei. Te uiti pe ecran la telefon si vezi unde e satelitul ales de tine si iti arata daca e in dreptul unui copac sau a altui obstacol sau daca e pe cerul liber. La aplicatia aia nu conteaza ca ai obstacol in fata. Sa stai in fata antenei cu telefonul si vezi daca indica satelitul in dreptul unui obstacol, care ar bloca semnalul. Studiaz-o si tu pana o intelegi, fa teste, ai si in articolul acela explicatii. Succes ! oricum, idee e simpla. Daca distanta dintre antena pana la obstacol e mai mare decat inaltimea obstacului, vei avea cer liber sa receptionezi satelitul respectiv.

Anonim

Am servicii tv de la romtelecom. LNB-ul are 4 iesiri iar eu nu am decat 2 aparate cu care vad programele oferite de romtelecom (abonament). Pot sa conectez direct un cablu de la LNB la un televizor? Se vor vedea macar canalele romanesti? Va multumesc anticipat pentru raspuns.

Anonim

Daca televizorul tau are tuner DVB-S2 incorporat, vei prinde doar 3 canale romanesti si cateva straine, pe frecventele din lista de aici:

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&sat=76&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Canalele Romtelecom DTH sunt criptate si ei nu ofera CAM pentru televizoare, din cate stiu.

Unknown

Buna seara, am o problema cu o antena de satelit Romtelecom, e cumparata din Romania si adusa in Belgia. Problema mea este urmatoarea: am putere semnal 219, insa calitate semnal o. Mentionez ca am instalat antena, am gasit si satelitul, insa nu pot vizualiza nici un program. Astept cu mare interes raspunsurile voastre, daca cineva a trecut printr-o experienta asemanatoare.
Va multumesc anticipat.

Anonim

Nu ai cum sa ai semnal 219 si calitate zero. Si e ciudat la semnal 219, Maxim e 100%. Nu poate fi 219%. Ori nu esti pe satelitul care trebuie ( ai gasit altul care se potriveste in cateva frecvente cu Hellas Sat ), ori receptorul este defect. Te sfatuiesc sa apelezi la un instalator care se pricepe, din zona ta, altfel poti să te chinui si o luna si sa nu reusesti sa receptionezi canalele Romtelecom.

Unknown

Putere semnal am 80% si calitate semnal 0, ma scuzati greseala mea (nu stiu ce am vazut eu, ce scria 219 era in partea de jos, sub putere semnal). Tot echipamentul este nou, tocmai ce l-am primit de 2 zile. Am incercat cu doua receivere.:(

Anonim

Atunci esti cu antena pe alt satelit. Nu ai antena orientata pe Hellas Sat, ci pe alt satelit din apropiere.

Mai e si varianta să nu ai LNB-ul rotit corect.

Anonim

sunt in germania si miam cumparat 50 metri de cablu 100 db hdtv.este bun pentru receptia focus sat?

Anonim

Cam mult 50 metri intre antena si receiver. E posibil sa ai mici pierderi. Nu stiu ce cablu e acela 100 db hdtv. Altfel se denumesc ( standardizat international ) cablurile coaxiale care se folosesc la conectarea antenei de satelit : RG-6/U ( una sau două ecranari ), RG-6/UQ ( patru ecranări, deci mai bun ), RG-7 ( pierderi mai mici la frecvente inalte, deci si mai bun ).

Unknown

,Buna ziua si Hristos a inviat! Am cateva intrebari daca ma poate lamuri cineva va rog frumos!
Am achizitionat un receiver hd Amiko alien 2 twin la un pret foarte bun si acum nu stiu ce cartela sa imi iau.Am citit ca e compatibil cu cea de la focussat dar ei nu au tvr hd, m-ar tenta sa iau dolce ca au multe hd inclusiv tvr hd pentru campionatul mondial,dar nu stiu daca este compatibila cartela de la dolce cu acest receiver hd amiko alien 2 twin.Precizez ca sunt in Italia.Va multumesc si astept un raspuns.

Unknown

Buna ziua si Hristos a inviat!! Cateva nelamuriri daca ma poate ajuta cineva!
- Am achizitionat de curand un receiver hd Amiko alien 2 twin la un pret foarte bun
-am citit ca este compatibil cu cartela focussat ,dar nu stiu daca este compatibil si cu cea de la dolce
-precizes ca sunt in Italia si as dori sa vad tvr hd pentru campionatul mondial,ce ma sfatuiti sa iau focussat dolce sau digi

Anonim

Adevărat a Inviat ! Receiverul tau ( si nici alte modele neacreditate si nevandute de operatorii DTH ) nu e compatibil cu operatorii care imperecheaza cartela cu receptorul. Il poti folosi, pentru DTH-uri romanesti, doar cu cartela de la Focus Sat si mi se pare ca si de la Freesat, care a introdus parca in simulcrypt criptarea Conax, cu care e compatibilă receptorul tau, inclusiv pentru TVR HD, care e in grila Freesat.ro ( desi nu pot sa iti confirm daca 100% merge cu cartela Conax freesat.ro, trebuie sa suni la ei si sa ii intrebi.)

MRG

salut,am nivel 90 si claritate 60 70 dar scrie codat la posturi dece?

MRG

ma calitate si nivel dar nu vede nimc.dece?

Anonim

Pe ce satelit? Pe ce frecventa ? Pe ce receiver? La ce operator? Ai abonament platit ? Ai rescanat frecventa ? Ai rotirea LNB-ul in jurul axei reglata corect ? Ce claritate ? Poate vrei sa spui calitate... Pui intrebari foarte incomplete si eronate, nu are nimeni cum sa ghiceasca telepatic, desi eu fac cateva incercari de raspuns la ghici: nu esti pe satelitul care trebuie, nu ai antena LNB-ul reglat bine, nu ai rescanat frecventa respectiva. nu ai abonament platit... :)

Anonim

Buna ziua ! Am o intrebare: cum fac sa vad imaginea intreaga pe tv, deoarece acum vad cca. 80% din dimensiunea normala ( nu se vad marginile laterale) ? Am un receiver Dolce cu abonamentul corespunzator si un televizor Sharp. Banuiesc ca este vorba de un reglaj simplu, din telecomanda receiver-ului sau a televizorului. Scuze pentru genul o intrebare atat de simpla, dar nu ma pricep la tehnica de genul acesta.

Anonim

Trebuie sa setezi raportul imaginii pe televizor si/sau receptor. E cam greu de la distanta sa iti explice cineva exact.

Ideea e ca pe televizor sa setezi imagine FULL sau completa ( sau format imagine 16;9 daca televizor e 16:9) , iar pe receptor identic, imagine completa. Nu folosi setari gen Crop. Original, 4:3, Zoom, Zoom cinema, Lat comlet sau ce mai ai pe acolo ).

Trebuie deci sa testezi diverse combinatii la formatul imaginii oferite de receptor si televizor, in functie de meniurile acestora de la setarile raportului imaginii.

DANIEL DONE

CUM POT VEDEA CANALELE HD DE LA DIGI TV? AM APARAT NOU HD SI NU POT VEDEA CANALELE HD IMI APARE FARA SEMNAL IAR CELELALTE PROGRAME SE VAD PERFECT. UNDE ESTE PROBLEMA SI CUM O POT REMEDIA. MULTUMESC

Anonim

Fa update la cel mai nou soft si incearca apoi. Daca nu reusesti astfel, roteste cateva grade stanga sau dreapta LNB-ul in jurul axei principale, pana obtii semnal pe respectiva frecventa.

Anonim

cum trag semnal la doua televizoare de la un receptor amiko hd care e prevazut cu esire euroscart

Anonim

Pai daca e receptor HD, are pe langa iesirea Euroscart si alte iesiri.

De exemplu, sigur are si iesire HDMI. Asadar, daca ai un televizor HD, il conectezi prin cablu HDMI ( in nici un caz prin cablu Euroscart, ca prin Euroscart nu transmite semnal HD ), iar celalat televizor ( cel SD ) prin cablu Euroscart.

Vezi ca poate mai ai si iesire video RCA ( rotunda galbena), plus iesire audio RCA ( rotunda, una alba si una rosie ).

Anonim

sa va dau exemplu concret pe care al am; receptor amiko shd 8140 cxe si doua televizoare prevazute numai cu mufa euroscart si cu mufa tv mama de pe selectoru de canale.va multumesc anticipat mult de tot daca mai raspundeti odata.

Anonim

are iesire hdmi si cred ca a-mi trebuie cablu hdmi-euroscart la vreo 8-10m.eu ma gandeam sa fac dintr-un cablu coaxial la capete hdmi--mufa f tata daca se poate va intreb sa ma duca mai eftin.multumesc mult de tot ,sau o alta sugestie de la dumneavoastra astept.

Anonim

Nu exista cablu adaptor pasiv HDMI - Euroscart si nici nu poti realiza unul.

HDMI este tehnologie digitala, Euroscart este tehnologie analogica.

Daca tu ai televizoare doar cu intrari Euroscart ( deci care nu sunt HD ), fara HDMI, atunci folosesti un splitter Euroscart, cum este de exemplu acesta:

http://www.emag.ro/splitter-hama-scart-2-fold-42946/pd/E7C77BBBM/

Tine cont ca pe Euroscart se transmite doar semnal SD analogic, nu digital SD si nici HD.

Anonim

multumesc mult de tot am vazut acuma cum arata , pot sa mi-l fac si singur cu un euroscart tata plus doua euroscart mama plus cablu.cunoasteti pe cineva in jud arges care sa regleze parabola 1.40 mobila , eu m-am priceput sa prind 20 de satelitii, dar o vreau reglata la fix,

Anonim

Ti-as recomada sa cumperi unul gata facut de fabrica, poate mai are si ceva piese electronice de separare a tensiunilor, poate iti strici televizorul sau receptorul....

Si nici nu costa mult acest splitter, doar 24 lei...

Anonim

multumesc pentru sfaturi, asa o sa fac ca dumneavoastra,mai pierdeam si timp ca sa-l fac.

Anonim

Buna ziua!

Detin doua decodoare HSS-1160NA, dintre care unul nu primeste semnal, mai exact cel care este conectat direct din lnb are semnal , iar al doilea decodor nu are semnal (se alimenteaza din primul decodor). Cablul e ok. Stiti cumva care ar fi cauza?

Multumesc anticipat!



Cu respect, Caluian Alexandru

Anonim

Pai la receptoarele legate prin iesirea loop, al doilea receptor primeste semnal doar cand functioneaza pe acceasi polarizare cu primul. Daca primul receptor esti pe un canal cu polarizare orizontala, iar la al doilea esti pe un canal transmis pe polarizare verticala, ai toate sansele sa nu comute polarizarea in verticala la al doilea. Sau invers...
Ideea e ca trebuie sa le inversezi, poate e defecta iesirea loop de la primul receptor. Daca nu functioneaza nici inversate si nici prin meniuri nu ai ceva de activare dezactivare loop in mod software, solutia e sa iti cumperi un LNB Twin, adica un LNB cu doua iesiri, pentru doua receptoare ( oricum asta e solutia si daca ar functiona, ca sa nu mai depinzi de polarizare ) si sa tragi cabluri separate de la LNB-ul respectiv la fiecare receptor:

Uite de exemplu un astfel de LNB de calitate, raportand la pret:

http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=605&category_id=452dc6cb6a3fd4927ca813b4796c2bf4

Sau asta, daca vrei sa dai mai putini bani, dar la fel de bun:

http://www.dipolnet.ro/lnb_twin_opticum_ltp-04h_premium_0_1db_A9842.htm

Anonim

buna ziua am primit un decodor hd de la romtelecom am facut toate setarile merge e totul ok acum intrebare vreau sa il trimit in grecia la cineva are antena montata merge cu decodor standar cel hd o sa mearga acolo ?

Anonim

Daca are semnal, va functiona cu orice receptor, mai ales cu cel de la Romtelecom Dolce. :)

Anonim

buna, am si eu o nedumerire am comandat un decodor digi hd de la rds dar nu am acel card in pachet , ce ar mai trebui sa comand pentru a receptiona programele tv in spania? va multumesc! bejanicoleta76@yahoo.com

Anonim

Pai trebuie sa ai smartcardul in receiver sau in lateral pe undeva, in cutie, daca nu s-a pierdut pe undeva.

Eu nu inteleg, cum l-ai comandat, prin posta? Receptoarele nu se trimit de catre RCS-RDS prin posta, ci se ridica doar de la casieria RCS-RDS, cu semnatura si prezentarea cartii de identitate a abonatului, plus proces verbal semnat de catre tine, ca ai primit smarcardul si receiverul.

DASCALU VALY

Buna seara. cum pot si eu receptiona programele necodate pe un model mai nou de tv mai ex.un sam. 3d fara risaivar daca se poate ? cum fac leg de la parabola la tv.multumesc.

Anonim

Pai e important ca modelul tau sa aiba tuner DVB-S2, nu conteaza ca e nou sau vechi. Sunt modele mai noi care nu au tuner de satelit si modele mai vechi care au astfel de tuner DVB-S2. Care e modelul tau exact de televizor ? Verifica in caracteristici daca are DVB-S2. Daca are doar DVB-T sau /si DVB-C, atunci nu receptioneaza satelitii fara receptor separat. Daca are tuner DVB-S2 televizorul, atunci conectezi LNB-ul antenei la intrarea de satelit a televizorului, prin cablu coaxial, si reglezi antena ( eventual cu ajutorul cuiva care are experienta ) pe un satelit ( de exemplu Astra 19,2 grade Est ) si apoi dai scanare dupa canale necodate.

Anonim

daca am un decodor kaon pot prinde satelitul astra19,2est?

Unknown

Buna. Locuiesc in Germania West in Duisburg. Pana acuma am folosit pana acuma un Receiver dela Digi care sa stricat. Merge si un Reseiver dela Romtelecom cu abonament sau numai Digi???
merci pt raspuns

Anonim

Poti receptiona canalele romanesti ale operatorilor respectivi, cu abonament, doar folosind receptoarele lor dedicate: mai exact, nu poti receptiona canalele Digi Tv cu receiver Dolce Romtelecom si nici canalele Dolce Romtelecom cu receiver Digi TV. Poti receptiona canalele Digi Tv doar cu receiver Digi TV IMPERECHEAT cu cartela lui ( deci nici macar nu poti cu alt receiver acelasi model, daca nu e imperecheata cartela cu noul receptor de la Digi TV ). Trebuie sa trimti in tara receptorul vechi si cartela si sa iti trimita ei altele, gata imperecheate.

Anonim

@Anonim 12 mai 2014, 21:51, depinde ce decodor Kaon ai. Daca e digital HD, prinde foarte multe canale. Daca e digital SD, printre mai putine canale, dar tot prinde. Daca e de la vreun operator roman care blocheaza receptia altor canale necriptate ( de exemplu de la Digi TV ), nu prinde nimic de pe satelitul Astra 19,2 grade est.

dyabolik

cine stie daca merge decodorul si antena satelit romtelecom in italia ?

Anonim

Functioneaza Romtelecom DTH in Italia. E semnal si in Italia la Romtelecom DTH ( Dolce Tv), la fel ca in Romania.

dyabolik

o antena satelit (romtelecom) in italia poate functiona?

Anonim

@dyabolik, ti-am raspuns deja mai sus.
Da, functioneza si in Italia.

Anonim

Se pot viziona canalele romanesti de la digi in strainatate prin servicii iptv?

Anonim

Nu cred... Dar poti viziona prin DigiOnline canalul Digi 24:

http://www.digi-online.ro/tv/digi24/

Anonim

buna ziua am si eu un receiver de la digi tv il pot lua in italia si sa-l pun acolo la tv ar merge sa prind posturile romanesti ??

Anonim

Bineinteles ca iti poti lua in Italia si sa receptionezi posturile romanesti la care esti abonat, cu doua conditii:
- sa iei si antena de satelit cu LNB-ul si cablul aferent ( sau altele cumparate din Italia ) si sa orientezi antena pe satelitul Thor 8 de la 0,8 grade Vest.
- sa conectezi receiverul Digi Tv de satelit ( daca e de cablu tv, nu functioneaza ) la antena respectiva.

Anonim

Buna ziua. Am un abonament cu DIgi TV facut in Romania, dar din pacate am avut probleme cu decodorul si a trebuit sa-l trimit in tare (eu stau in Italia). Este un model vechi (receptie satelitara , nu prin cablu) eu am cerut sa cumpar unul nou , mai ales ca am TV nou , dar din pacate ei mi-au spus ca se poate repara si deci mi l-au trims in Italia reparat. Din pacate multe programe pe care le vedeam, acum nu reusesc sa le mai vad, sunt criptate. Ce pot face?

Anonim

Nu ai specificat ce canale nu mai poti receptiona. Poate canalele respective nu fac parte din grila Digi Tv si daca au facut in service update la firmwarele ( softul ) receptorului, nu mai permite receptia altor canale, care nu fac parte din grila Digi Tv.

Unknown

Buna ziua! Am insralat recent o parabolica cu reciver digi. Am folosit satfinder pt a gasi intelcom 12-02 sau thor 5,6. Problema mea este ca nu primesc niciun fel de semnal, nu imi apare niciun fel de procentaj referitor la puterea semnalului(cum am citit la alte persoane)lista de programe tv sau radio 0, indiferent daca e conectata antena sau cardul digi scos sau introdus

Anonim

E cam greu sa iti dea cineva sfaturi online cum sa iti reglezi antena.... Singurul sfat e sa faci rost de alt receiver cu canalele gata memorate, sa reglezi antena pana le receptionezi pe acela si apoi il schimbi cu receptorul tau si mai departe, daca nici asa nu iti merge, e de vina cartela sau receptorul. Cate antene ai mai montat pana acum ? Ca daca nu ai macar 2-3 la activ montate pe Thor 0,8 grade vest, mai bine cheama un instalator, ca poate esti pe alt satelit si nu iti dai seama.

Calin

Va rog sa ma ajutati si pe mine in urmatoarea problema: Am un receiver KAON 1000 HD de la RDS. Imi functioneaza toate canalele perfect (am semnal foarte bun) mai putin cateva: DigiSport1, KanalD, RomaniaTV, toate canalele HD si inca vreo 2-3. Apare lipsa semnal. Din cate am citit aici si pe alte forumuri pare sa fie de la LNB.. nu "vede" o anumita frecventa. Am alta sansa in afara de a schimba sau a testa cu alt LNB? Multumesc!

detrax

E posibil sa fie si de la receptor problema, si de la LNB, si de la reglajul antenei ( si/sau a LNB-ului ).

1. Efectueaza update la receptor cea mai nou varianta de soft ( daca nu ai facut deja ).
2. Dai o resetare la setarile implicite/ de fabrica a receptorului si dai o scanare.
3. Incearca sa rotesti LNB-ul cativa milimetri stanga- dreapta, in jurul axei principale, sa vezi daca obtii o calitate mai buna a semnalului ( nu putere, ci calitate ) si apoi, daca obtii calitate mai mare, dai din nou resetare / scanare.
4. Daca nici asa nu le receptionezi, intradevar, trebuie sa testezi cu alt LNB. Poti cumpara si altul, e destul de ieftin ( 20-30 RON ).
5. Daca nici dupa schimbrea LNB-ului si nici sfaturile anterioare nu au rezolvat problema, atunci problema e la receptor.

Calin

Mersi de raspuns!
1) Nu am cum face update pentru ca exact DigiSport 1 nu merge. Se poate face de pe un stick sau altcumva?
2) Am resetat, rescanat. Tot la fel.
3) Asta am sa incerc dupa ce ancorez mai bine antena sa nu se mai miste de la vant. Stau in Norvegia si cam bate vantul pe aici :)
4) Am 4 LNB-uri pe antena, fiecare fiind reglat la alt unghi fatza de centru deci mai am 3 cu care sa ma joc ( nu folosesc oricum decat unul dar asa era kit-ul).
5) Receiverul este nou luat din RO de la RDS in mai anul asta.

Revin cu ce am rezolvat.

detrax

1. Nu poti face update de pe stick la acest receptor. Nu exista public pe internet nici procedura, nici softul de update. Update se face doar OTA ( direct prin satelit ). Este destul de probabil ca din cauza firmware-ului, daca nu este updatat la zi, sa nu receptionezi canalele HD.
4. Incearca sa folosesti un LNB-ul cat mai central, altfel pierzi din semnal.

Calin

Am fixat acum foarte bine antena, prind acum toate posturile mai putin cele HD. Cred ca intr-adevar trebuie facut un update deoarece toate celelalte canel merg perfect fara nici o intrerupere sau blocare.

Am semnal 75% si calitate 56%. Incerc maine sa mult LNB-ul mai spre centru (toate 4 sunt pe o sina pe care pot culisa).

detrax

Da, e posibil sa fie scrise invers de care cei care au facut firmware-ul, din greseala.

Calin

Indiferent ce mut nu obtin mai mult de 75 cu 56%. Am rotit LNB-ul in jurul axei lui si singurul efect a fost sa scada de la 75 la 70 sau 0.
56% ramane constant indiferent cum mut antena. Semnalul e foarte suficient pentru toate canalele. Pentru HD cred ca e nevoie de update. Am lasat pe DigiSport 1 peste o ora nu mi-a aparut nimic. Este alta metoda de a forta update-ul? E posibil sa am deja update-ul instalat "din fabrica"?

La informatii sistem am urmatoarele:
MODEL: NA1000HD
Info: DC79
S/W: 00.01.00.31
H/W: 21.00.1C.01
Loader: 00.00.00.01

Rog cine are acest model de receiver si prinde ProTV HD sa imi spuna si mie ce ii apare la INFORMATII SISTEM!

Multumesc!

Anonim

salutari ! sa -mi spuna cineva daca e possíbil sa am semnal de la Dolce in Zambia . va multumesc

Alexyss

Nici o sansa in Africa sa receptionezi Dolce

Anonim

multumesc pentru raspuns Viper Alex

Unknown

Buna ziua.daca mai tineti minte discutia de mai sus in legatura cu Orange tv am aceasi problema:).eu stau in Olanda in granita cu Germania,mai exact in Venlo.am reglat antena cu un prieten care avea un dispozitiv de receptionarea semnalului.am reusit sa prind doar 11 canale arabesti.mai exact DUBAI TV.DUBAI SPORT 3.SAMA DUBAI.AL SHARJAH.AL ARABYIA.SKY NEWS ARABYI.si inca cateva.daca ati putea sa imi dati vreun sfat ar fu extraordinar.Va multumesc.vreau sa va zic ca nu sunt in domeniu si este pentru prima data cand montez o antena

Calin

Orange emite pe satelitul asta: http://en.kingofsat.net/pos-31.5E.php
Daca ai prins canalele alea arabesti inseamna ca ai orientat antena spre alt satelit.

Daca prinzi doar o parte din canalele de pe Orange problema e din cauza LNB-ului sau a pozitiei LNB-ului. Chiar daca antena e orientata corect, daca LNB-ul sta un pic inclinat sau e departat stanga-dreapta fata de centru (de suport) nu se prind toate frecventele.. Asa am patit si eu cu RDS. Dupa cum miscam LNB-ul prindeam mai multe sau mai putine frecvente si apareau sau dispareau pachete de cate 6-7 canale. Am gasit o pozitie pana la urma in care le prind pe toate mai putin o frecventa 11,823Ghz pe care sunt Digisport 1 HD, Digisport 2 HD si ProTV HD. (conform kingofsat.net)

Calin

Intrebarea e - trebuie un anumit LNB pentru a receptiona posturile HD? Din cate am vazut la parametri cam toate au aceleasi frecvente in specificatii.

Anonim

Nu trebuie alt tip de LNB, adica nu trebuie un LNB special pentru a receptiona canale HD. Toate LNB-urile universale sunt la fel, atat pentru HD, cat si pentru SD. Daca vezi la un magazin scris in specifiicatiile sau denumirea LNB-ul ca fiind LNB HD, este o minciuna comerciala. Pentru a receptiona canale HD este necesar ca receptorul sa fie HD ( adica sa aiba tuner DVB-S2 ). Insa LNB-ul nu conteaza la in aceasta privinta. Orice LNB Universal in banda Ku este la fel de bun. Bineinteles, LNB-urile au calitati diferite, in functie de pret asigurand un plus de 10% la semnal, dar toate receptioneaza la fel, atat HD , cat si HD. Pentru ca pe o frecventa se pot transmite atat canale HD, cat si SD. Nu are legatura modulatia si codecul folosit la compresie cu frecventa. Pe aceeasi frecventa pot fi transmise atat canale HD, cat si SD, atat in modulatie DVB-S2, cat si DVB-S, atat MPEG2, cat si MPEG4. Iar LNB-ul lucreaza cu frecvente, nu cu modulatii sau codecuri video. Deci nu exsita LNB HD sau SD. Impropriu spus, exista LNB doar de tipul simultan SD-HD. Restul sunt, repet, minciuni comerciale.

Calin

OK. Mersi! Sunt insa LNB-ul atat de "slabe" ca nu "vad" anumite frecvente?

Anonim

Acele LNB-uri care nu receptioneaza anumite frecvente nu sunt LNB-uri neperformante. Sunt LNB-uri defecte. Legat de nereceptionarea acelor canale HD, problema poate sa fie de la rotirea inocrecta a LNB-ului in jurul axei sale principale sau din cauza ca nu ai update la receptorul tau la cel mai nou firmware. Bineinteles, daca nici cu aceste doua solutii nu reusesti, e posibil sa existe si un defect hardware la LNB sau receptor.

Anonim

Buna ziua am un receiver analogic Skymaster XL11 si as dori sa prind ceva canale germane ,franceze italliene, ce antena mi-ar trebui,ce lnb,si ce as prinde va rog?

Anonim

Nu mai exista transmise prin satelit in Europa canale analogice si in general cam pe niciun alt continent. Acel receiver il poti tine de mobila sau pentru piese de schimb, ceva condensatori sau rezistente de prin el. Cumpara-ti un receptor digital HD, costa doar cateva milioane de lei vechi.

Anonim

Buna,

Receptia canalelor prin satelit fie FTA fie cu Subscription sunt receptionat in timp real?

Daca nu care este Delay-ul aproximativ


Best regards , Denis.

Anonim

RO: Programele FTA sunt cam cu 1 secunda mai rapide decat cele criptate, deoarece nu se pierde timp si cu criptarea si decriptarea semnalului.
Delay-ul pentru FTA este de maxim cateva secunde. Aproximativ 240 milisecunde dureaza pana ajunge semnalul de la statia terestra la satelit si apoi inapoi de la satelit la receptor. Astfel ca delayul poate ajunge la mai multe secunde ( maxim 5-6 secunde ).
Insa cea mai mare intaziere este cauzata de timpii necesari de prelucrare si encodare/ decodare a semnalului, care poate fi chiar de secunde.

EN: If you are located on the equator and are communicating with a satellite directly overhead then the total distance (up and down again) is nearly 72,000 km so the time delay is 240 ms. ms means millisecond or 1 thousandth of a second so 240 ms is just under a quarter of a second.
Extra delays occur due to the length of cable extensions at either end, and very much so if a signals is routed by more than one satellite hop.
Significant delay can also be added in routers, switches and signal processing points along the route. Total Delay: minim 0.5 - maxim 5 or 6 sec for FTA channels.

Anonim

Am și eu o întrebare.

De ce nu funcționează plasma cumparata din românia și în Germania?

cris

Imposibil de raspuns la o intrebare incompleta. Ce producator si model este ? Ce nu functioneaza? Nu se alimenteaza? Nu receptioneaza canale SD? Nu receptioneaza canale HD? Nu receptioneaza canale criptate? Nu are sunet? Nu receptioneaza canale pe cablu, analogic. digital sau prin satelit ori IPTV? Nu functioneaza 3D ? Nu se conecteaza la internet ?

Cand pui o intrebare, trebuie sa ai buna-vointa sa dai mai multe detalii exacte ale problemei, altfel nimeni nu iti poate raspunde, chiar daca are buna-vointa.

Anonim

Salutare. sunt Vio
Sunt in Londra si am inchiriat cand am plecat din romania un decodor Tv Satelit pentru receptia canalelor e care le-am contractat cand am fost in Romania. Problema este ca nu imi gaseste nici un canal. Mentionez ca, cartela am activat-o in Romania si prindeam canalele din abonament. Daca ma poate ajuta cineva multumesc anticipat.

Anonim

Nu le gaseste la scanare ? Ca asta inteleg. Sau le gaseste, iar cand dai pe ele, nu le decodeaza?
Daca nu le gaseste la scanare, incearca sa dai o resetare la setarile de fabrica ale receptorului. Daca nu functioneaza astfel, verifca daca ai antena reglata corespunzator pe satelitul operatorului tau.

Calin

Revin cu o intrebare referitor la ce s-a discutat mai sus cu canalele HD de la Digi prin satelit. Ce antena ofera RDS cand iti faci abonament? Eu am luat doar receiver-ul si smartcardul pentru ca oricum nu aveam de gand sa folosesc serviciul in Romania. Aici am antena de tip OFFSET. LNB-ul sta la 10.5cm de suportul din centrul antenei. Asa scrie in manualul antenei pentru a receptiona aici in Norvegia satelitul Intelsat 10-02. Ma gandesc sa nu fie asta problema de nu pot receptiona posturile HD. (Am incercat si cu alt cablu si cu alt LNB - 0.1db). Pe aici am vazut si antene la care LNB-ul sta central pe antena. Nu ma pricep dar am citit ca astea OFFSET sunt mai OK. Receptioneaza cineva canalele HD de la RDS in vestul europei? Cu ce fel de antena? Ajunge un diametru de 80cm? Ce influenteaza CALITATEA semnalului? Puterea acestuia e peste 60% la toate canalele, chiar 90% la cele gratuite chinezesti.. CCTV, etc insa calitatea este 56% pe toate posturile (si dupa schimbarea cablului, si al LNB-ului si indiferent de schimbarea usoara a pozitionarii antenei).

Anonim

Digi Tv ofera antena offset de 80 cm, parca cu LNB cu factor de zgomot de 2db.

Tu ai ceva in neregula la orientarea LNB-ului. Calitatea semnalului trebuie sa fie intotdeauna mai mare decat nivelul semnalului.

Anonim

Nu are rost sa incerci cu alt LNB, daca al tau stii ca functioneaza corect. Rotirea LNB-ului in jurul axei principale, pentru o calitate mai buna, trebuie sa fie de maxim cateva grade ( nu il rotesti 45% ) fata de pozitia actuala in care receptionezi alte canale deja. Il rotesti un grad spre dreapta, iei mana de pe LNB, astepti 5-10 secunde, verifici calitatea, iar un grad, verifici calitatea, iar un grad, verifici, apoi aceasi procedura spre stanga.

Calin

Asa am facut..am rotit putin cate putin. Ziceam doar ca de la 45 de grade incolo pierdeam semnalul cu totul. In rest nici o modificare.. calitate 56. Semnalul varia 70-75. Mai e o treaba... Suportul acela pe care sta LNB-ul se poate roti si el fatza de orizontala. Acum sta inclinat cateva grade.. Daca il rotesc mai tare sau il aduc spre orizontala pierd semnalul cu totul.

Cat ar fi normal sa am calitatea la Digi?

Si "offtopic": ar trebui sa am AXN-urile in lista sau nu se vad pe satelit? Ca stiu pe cineva in tara care le are.

Anonim

Eu in Romania am semnal 55% si calitate 98%, cu antena offset si LNB-ul de la Digi Tv, pe canalele AXN de pe satelitul cu Digi Tv. Nu stiu daca se mai decodeaza AXN la Digi Tv, dar le receptionez pe acest satelit si par sa aiba adaugata si criptarea Digi TV. ( dar nu stiu daca Romania, ca nu mai sunt abonat Digi Tv. le prind cu alt receptor FTA, ca lista de canale, fara decodare).
Aici apar doar la Focus Sat:
http://ro.kingofsat.net/pos-0.8W.php
Pe Pro TV HD de la Digi Tv, pe acelasi satelit si cu aceeasi antena, am semnal 92% si calitate 98%, daca rotesc special LNB-ul pentru acel transponder. Daca il rotesc sa am semnal mare pe restul frecventelor de pe acel satelit, am calitate doar 40% ( semnal la fel, adica 92%) pe frecventa cu Pro Tv HD.

Dupa cum vezi in harta de acoperire, fasciculul Europa K2, prin care este trasmis si Pro Tv HD la Digi Tv, nu prea are acoperire teoretica in Norvegia, avand semnal mai mic de 44 db, posibil chiar 40 db sau chiar si mai mic:
http://www.telenorsat.com/satellites-teleports/satellite-fleet/thor-6-k2-2/
Asta inseamna ca ai nevoie pentru o receptie la limita de o antena cu diametrul de 120 cm sau chiar mai mare. Practic, poate unele transpondere au semnal mai mare pe acest fascicul, dar e posibil ca transponderul cu canalele HD sa aiba probleme cu acoperirea in acea zona.

Calin

Da. Cred ca asta e explicatia.. K2 nu acopera Norvegia. :) Ciudat ca Thor, Telenor sunt chestii norvegiene :)) Am sa merg cu receiverul la cineva care are o antena de 120 sa vad daca merge. Mersi fain de lamuriri.

octavian

de ce pe digi cu antena reglata pe astr 19,2 e se prin program care ulterior dispar

Anonim

Octavian, nu prea inteleg ce vrei sa intrebi. Detaliaza si tu in 4-5 fraze, da mai multe detalii, ce echipamente utilizezi etc.

Daca vrei sa intrebi la modul general de ce dispar unele canale transmise anterior prin satelit, raspunsul e simplu. Prin satelit in fiecare zi sunt introduse canale noi, iar altele dispar ( dau faliment, schimba satelitul, sunt scoase din grila diversilor furnizori, nu mai emit prin satelit etc ).Asa e normal prin sateliti. Prin satelitii receptionabili in Europa emit mii de canale, deci e normal ca aparitia si disparitia unor canale sa fie mai des resimtita decat la un operator de cablu, unde sunt 100-150 de canale transmise, in general stabile economic.

Anonim

Am luat astazi de la RDS un receiver pt satelit modelul KAON NA1000HD pe care scrie MPEG4HD/H.264. Mai am nevoie sa cumpar din Romania si LNB-ul sau pot receptiona cu el programele DigiHD daca achizitionez parabolica si LNB-ul din Spania?

cris

Functioneaza si cu antena si LNB cumparate din Spania. Vezi ca in Spania semnalul e mai slab acum la Digi Tv, cred ca ai nevoie de antena de 120 cm.

Anonim

Multumesc mult de tot pentru raspuns Cris! Voi reveni cu info cand ajung sa montez antena! Toate cele bune!

Anonim

salut!
am o intrebare.
de curand am achizitionat o antena DOLCE cu tot cu LNB respectiv receiver. intrebarea este: ca e nevoie de cartela, dar nu se poate face in asa fel incat sa mearga la liber?

Anonim

Nu se pot receptiona fara cartela decat canalele care nu sunt criptate, respectiv Etno Tv, Taraf TV si Nasul Tv. Celelalte NU se pot receptiona fara smartcard.

Anonim

Poste smi spuna cine va daca merge tv orange PE teritoriul spaniei

Anonim

Functioneaza tv orange an spania

Anonim

Nu se receptioneaza in Spania, mai ales dupa lansarea noului satelit. Cel putin asa stiu, nu am verificat, dar exista mare sansa sa am dreptate.

Unknown

Stie cineva cum se sterg din lista de canale canalele ce nu se pot vedea(codate datorita nivelului de abonament) din pachetul satelit al Romtelecom?Deranjeaza la navigare!Sunt cca 20 canale intre abonamentul extra si cel Maxim!
Multumesc!

Anonim

Din cate stiu eu de cand eram abonat la ei acum doi ani, nu poti face asta.

Anonim

Merge tv orange an spania

Anonim

Nu merge.

Unknown

cum pot gasi satelitul astra 31.5 est daca sunt in italia , sicilia mai exact . am o parabolica de la orange tv si nu stiu cum si in ce directie sa o indrept pt ca sa pot prinde posturile romanesti . semnal prind am semnal dar posturile romanesti nici unu. numai niste posturi din spania ungaria croatia cv de genu. ajutatima va rog daca stie cineva......adresa mea de mail sau mess.....andreiratiu55@yahoo.com

Anonim

Pai o orientezi antena catre satelitul Astra 5B de la pozitia 31,5 grade Est. Nu prea are cum sa te ajute nimeni de la distanta cu orientarea antenei. Apeleaza la un instalator specializat in reglaje antene de satelit, din zona ta.

Frecventele canalelor Orange Tv de pe respectivul satelit le gasesti aici, dar nu stiu daca te ajuta cu ceva:

http://ro.kingofsat.net/pos-31.5E.php

Anonim

Buna ziua!As dori sa imi achizitonez antena Orange tv cu un receiver suplimentar care platesc 2.5 euro chiria pe luna.As putea ca receiver-ul suplimentar sa il conectez la alta antena inafara de cea orange pentru a putea sa viziona programele tv la alta casa ?sau receivre-ul suplimentar se conecteaza doar la antena orange tv la care am facut abonamentul?

cristi7

Poti sa il conectezi la alta antena care are alt LNB, orientata tot catre satelitul Astra 5B de la 31,5 grade Est. Cu cat antena este mai mare, cu atat semnalul va fi mai bun sau mai stabil.

Anonim

Atunci achizitionarea antenei Orange tv cu un receiver suplimentar este o oportunitate destul de buna pentru un singur abonament pentru a viziona programele tv la case diferite.

cristi7

Stai linistit, ca toti operatorii DHT s-au gandit deja la posibilitatea asta. De aceea au limitat numarul de receptoare care pot fi luate pe un abonament. Norocul lor e ca nu prea multi au case diferite.

Anonim

Salut domnilor.
Locuiesc in Belgia si mi.am pus o antena satelit si un decodor de la digi.
L.am pozitional fara ajutor cam in 3 ore...
Problema este ca unele programe au semnal bun...altele au 10 la suta semnal gen: protv, antene, prima..etc
Care ar fi problema/problemele:
1 antena setata gresit
2 lnb poz gresit

Prind cam 60 la suta din grila RDS...restul lipsa semnal..

Pot incerca sa rasucesc LNB ul putin spre dreapta? Am prins alt satelit??
Unele programe au semal gen: 80 cu 98, altele gen protv 10/10.

Nu prea pot sa scriu coerent ca piticu trage de laptop.

ceva idei sa receptionez toate canalele cum trebuie.
Mentionez ca am setat antena dupa posturile radio ca acestea se aud real time.

Multam fine

Alex

Anonim

Nu trebuie sa apleci LNB-ul stanga - dreapta si nici sus-jos. Are el suportul calculat pentru unghiul corect raportat la antena. Incearca doar o rotire 1-5 grade ( in etape cu asteptare ) a LNB-ului, in jurul axei principale, stanga-dreapta, fara sa il apleci, sa vezi daca obtii calitate mai buna. Eventual o apropiere de cativa milimetri sau o departare de antena, pentru a gasi un focar mai bun de semnal. Daca nu reusesti nici asa si nici cu o miscare de cativa milimetri a antenei sus-jos, stanga dreapta, cu pauze de asteptare de cateva secunde, pentru revenirea si verificarea semnalului, atunci trebuie o antena mai mare.

Anonim

Multumesc pentru rasp dvs rapid.
O sa incerc sa rotesc f usor stanga dreapta.
Antena este de 80 cm.
E posibil sa fi prins alt satelit si sa vad bine unele programe ?
Trebuie prins satelitul unde se prind toate programele?
Scuzati.mi ignoranta dar nu am nicio idee legata de antene sateliti si alte chestii conexe :)

Alex

Anonim

Nu aveai cum sa prinzi un alt satelit de la alta pozitie orbitala diferita, in acelasi timp. E distanta mare intre sateliti, nu se interfereaza frecventele cu cele ale satelitilor vecin, aflat la mai multe grade distanta.

Daca ai prins unele canale de pe satelitul ( in acest caz satelitii la aceeasi pozitie orbitala ) de la 0,8 grade Vest, nu ai cum sa receptionezi in acelasi timp, cu acelasi LNB, alti sateliti vecini, aflati la mai multe grade distanta. Ai aici toate frecventele de la pozitia respectiva:

http://ro.kingofsat.net/pos-0.8W.php

Iar de pe acesti sateliti ( sunt trei care se receptioneaza in aceeasi pozitie ), Digi Tv foloseste doar frecventele urmatoare:

http://ro.kingofsat.net/pack-digitv.php

Anonim

ce pot sa pun la antena pentru ca atunci cand ploua nu mai primeste semnal

cris

Semnal primeste si pe timp de ploaie, doar ca mai distorsionat si mai slab, insuficient pentru a asigura receptia.
1. Verifica daca nu e crapata carcasa LNB-ului, sa nu fie influentat prea mult de umiditate.
2. Regleaza mai bine antena si LNB-ul.
3. Daca primele doua variante nu functioneaza, cumpara o antena mai mare ( cu minim 40 cm mai mare ), sa ai rezerva de semnal si pe timp de ploaie.

Anonim

Buna seara !
Daca cumpar receptorul de pe link-ul urmator :
http://www.elstar.ro/? page=shop/flypage&product_id=996&category_id=5620709b522a64a6d4f336d8a2ab7dcb
nu e nici o problema in a prinde canale FTA. Nu este nevoie de niciun card? Nu gresesc? asa-i?

DTH Fan

Respectivul receiver receptioneaza canalele FTA, adica necriptate, atat SD, cat si HD, fara a mai fi nevoie de o cartela.

Pe cele criptate le receptioneaza doar cu cartela, Cred ca e compatibil cu cartela pentru Freesat si Focus Sat.

Deci receptioneaza canale FTA fara cartela si Focus Sat si Freesat cu cartela.

Vad ca are si player mkv si avi , deci o sa redea si filme HD si SD de pe stick USB.

Unknown

Buna ziua!Am receiver de la dolce si as dori sa mai pun un televiozr in alta camera,dar nu vreau sa mai cumpar un receiver ,se poate?Acesta este tv de pe care ne uitam LG26LD320-za http://audio-video-tv.hyperinzerce.cz/lg/inzerat/7002077-prodam-lcd-televizi-lg-26ld320-za-nabidka-ostrava-mesto/#.U_MIxvmSwlQ si am vrea sa vedem din alta camera pe acesta goldstar http://www.okazii.ro/televizoare/crt/vand-tv-crt-goldstar-ckt9902-in-stare-foarte-buna-ecran-51-cm-telecomanda-originala-a59386323 Va multumesc!

cristi7

Daca NU cumperi sau NU inchiriezi alt receptor, poti scoate semnal de la iesirea RF a receptorului Dolce actual, care il trimiti cu un cablu normal, pe care il introduci in Goldstar, in intrarea normala de antena. Apoi cauti pe Goldstar canalul prin care emite prin cablu RF receptorul Dolce. Problema e ca vei vedea pe Goldstar acelasi program pe care il vezi prin receptor pe LG. Daca schimba cineva canalul pe receiverul Dolce, se schimba si in Goldstar si nu poti vedea altul. Daca doresti sa ai independenta si sa vada fiecare ce canal doreste, trebuie inca un receptor, ca abonat Dolce Tv.

Unknown

Buna ziua .
Vreau sa iau un receiver de la AKTA si cu o antena portabila ( se gaseste in comert si este de dimensiuni reduse ) si sa le folosesc in special in Spania Franta si Italia pe T.I.R .
Cine poate sa mi spuna si mie din experienta sau din auzite daca se preteaza si daca mai imi trebuie altceva

Anonim

In primul rand, AKTA nu mai ofera televiziune prin satelit, ci doar prin cablu tv. Poate sa cumperi/inchiriezi receiver de SATELIT de la Focus Sat, Romtelecom, Digi Tv, Freesat Romania sau Orange Tv.

In al doilea rand, antene de satelit pentru mijloace aflate in miscare sunt foarte scumpe, chiar mii de euro.

In al treilea rand, ai aici un articol despre astfel de antene:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/02/antene-satelit-pentru-mijloace-de.html

Unknown

Eu vreau sa folosesc antena stationar .

Anonim

Atunci antena depinde de ce canale doresti sa receptionezi. Mai trebuie sa o si reglezi manual de fiecare data. Procedura necesita timp si pricepere.

Doresti sa receptionezi canale FTA ( necodate ) sau sa te abonezi la operator de asta DTH gen Digi TV, Focus Sat, care au semnal mai bun ca alte DTH-uri romanesti in Europa?

Daca vrei pentru canale gratuite, cred ca prinzi canale cu antene de 60 cm ( nu chiar toate ).

Daca vrei Focus Sat sau Digi Tv, trebui sa folosesti antena lor ( si in cazul Digi Tv si receptorul lor )sau alta de minim 80 cm, altfel nu vei avea semnal in toate tarile din Europa.

Dorin

Salut,

Intentionez sa achizitionez serviciul de televiziune prin satelit de la Romtelecom si sa instalez antena in zona Dublin Irlanda. Pentru a nu avea probleme cu receptia programelor datorita vremii ce antena imi recomandati? Eu m-am gandit la un Triax TD78 sau TD88, dar daca aveti alte idei sfaturile sunt binevenite. LNB-ul furnizat de Romtelecom este ok sau trebuie sa il schimb cu altul mai bun?

Multumesc.

Anonim

E acoperirea cu semnal in Irlanda aproape tot ca in Romania, prin cele doua fascicule utilizate de Dolce Tv:

http://www.lyngsat-maps.com/footprints/Hellas-Sat-2-F1.html

http://www.lyngsat-maps.com/footprints/Hellas-Sat-2-F2.html

Ei recomanda teoretic antena peste 50 cm, in zona ta.

Legat de ploaie, depinde cat e de puternica. Eu pe furtuna mai puternica pierd semnalul in Romnia si cu antena de 1,2 metri. Nu ai ce face cateodata. Pe timp frumos sau ploaie slaba, ai semnal suficient cu antena de 80-90 cm, cum sunt cele mentionate de tine.

Anonim

Am un Dreambox s500 clona si antena satelit pe astra 19,2. Cum as putea legal sa prind cu acest echipament canalele criptate? Daca nu e posibil cu echipamentul acesta ce trebuie facut?

DTH Fan

Legal, faci abonament, de exemplu la ORF.
Sau te poti abona la Sky Deutschland, dar mi se pare ca iti trimit ei si receptorul lor.
Legat despre ILEGAL, nu discutam aici, ca asa scrie in regulament.

Anonim

Salut sunt Laur si am o intrebare ?
Acum ceva vreme am cumparat un Digital Satellite Reciver Opticum 4050C, am fost multumit de el ceve vreme dar acum nu mai vad decat programele la liber. la exista key?
Se poate folosi pe post de decodor la cablu rcs-rds?
Va multumesc anticipat.

DTH Fan

1. Nu, nu mai exista de ani buni key pentru Digi Tv, de cand au trecut la Nagravision 3. Si chiar daca vor exista vreodata, aici nu se discuta despre piraterie. Citeste regulamentul comentariilor.
2. Nu se poate folosi la tv cablu RCS, ci doar pentru satelit, ca nu are tuner DVB-C, ci doar DVB-S.

Unknown

salut.pe scurt.pornesc decodorul dolce.imi apare reglativa antena,am reglat.o..intru pe satelitul hellas 2 imi apare un lacat.pe decodor scrie P 35.ce trebuie sa fac .cine e amabil si cunoaste in domeniu.sh nu reusesc sa intru in contact cu relatii clienti dolce.DOLCE

Anonim

Se poate introduce o cartela focus sat intr'un receiver rdsrcs? Functioneaza?

DTH Fan

Se poate introduce cartela, dar nu functioneaza, din cauza ca smartcardul Focus Sat foloseste sistem de criptare Conax, iar receiverul Digi Tv intelege doar sistemul de criptare Nagravision.

DTH Fan

@cosmin jonh, avertizarea P35 inseamna lipsa semnal pe receptoarele Dolce. De fapt, P35 inseamna lipsa semnal pe receptoarele Dolce si apare daca fie antena nu este bine reglata sau daca e un defect la receiver sau LNB sau daca e cablul in scurt .

Anonim

buna ziua! Sunt abonat la RDS-RCS. As dori sa aflu de ce programele kanal d, digi sport, romania tv nu merg in anumite perioade ale zilei,calitatea semnalului fiind 10%,iar celelalte canale merg fara probleme. Acest lucru se intampla in diverse perioade ale zilei.

cristi7

Nu ai ce face decat sa le faci sesizare la RCS sa vina sa iti verifice conectica. Probabil nici pe celelalte frecvente nu ai calitate de peste 80-90%, iar aceste canale sunt mai afectate, fiind aflate probabil pe o frecventa mai sensibila. Daca pe celelalte canale ai semnal peste 80-90%, atunci e de la ei de la sediu. Nu e exclus nici un mic defect al televizorului, care afecteaza anumite frecvente, dar prea putin probabil. Deci oricum ar fi , suna la ei si fa sesizare sa vina sa verifice si sa repare problema.

Unknown

De ce nu pot sa receptionez canalele HD emise de Dolce? Prind toate celelalte canale mai punin HD.... Receiverul este HD, televizorul la fel... Efectiv nu am imagine pe locul celor HD :( Va multumesc pt ajutor!

Anonim

1. Sigur modelul este HD si nu ti-au dat din greseala altul SD? Daca e SD, spune-le sa il schimbe.
2. Pe canalele HD, chiar daca nu ai imagine, ai totusi semnal si calitate la semnal ? Daca nu ai semnal, e posibil sa nu fie antena bine reglata sau receptorul sa nu fie HD.
3. Ai abonament la pachetul HD ? Daca nu, canalele HD din pachetul HD nu le vei receptiona.

Daca nici unul din raspunsurile de mai sus nu te ajuta, iti recomand sa suni la Romtelecom, poate sa fie o problema de la ei, legata de abonamentul tau sau poate chiar sa ai un receptor defect.

Gabi

Buna ziua , Am un televizor Samsung UE32H6410 (Tip tuner - Analog, DVB-T/C/S2, CI+) si doresc sa-l conectez la o antena satelit . Ce fel de antena imi trebuie si LNB , deoarece doresc sa folosesc in Finlanda, nu stiu sa instalez antena si de aceea doresc un ajutor din partea dumneavoastra . Va multumesc

Anonim

Pai ce canale doresti sa receptionezi? Canale romanesti sunt doar cateva necodate si imprastiate pe toti satelitii, iar abonament la Digi TV, Dolce Tv si Orange TV nu poti face direct pe televizor, ci doar cu receptor, ca nu dau ei CAM-uri si nu accepta altele cumparate de tine. Poate doar la Focus Sat sa te abonezi, pe satelitul Thor de la 1 grad Vest si sa mai cumperi si CAM CI+ compatibil. Te cam complici, poate nu gasesti ce trebuie.

Antrena trebuie sa cumperi una offset macar de 1,2 metri si lnb universal.

Cu orientarea antenei, care iti dai seama ca fiind o operatiune practica de cautare si reglare la milimetru, nu are cum sa te ajute nimeni online, ci doar sa apelezi la un instalator de antene, daca nu te pricepi, si sa vina sa ti-o orienteze.

Gabi

Multumesc frumos pt raspuns, o sa ajung la clasica utilizare a internetului sa vizionez programele romanesti. Am zis sa folosesc antena satelit deoarece semnalul este mult mai bun dar daca ma complic renunt , nu am ce sa fac. E greu sa gasesc aici un specialist in montarea antenelor satelit.
Va multumesc pt ajutor.

Anonim

salut am si eu o nedumerire , daca cumpar slotul ci+de la digi este posibila decodarea canalelor emise prin satelit am un tv Smart seria 7 de la Samsung dar la digi imi spun ca sloturile sunt doar pt cablu :) va multumesc anticipat

DTH Fan

Nu e posibila folosirea CAM CI+ de la RCS RDS cablu la Digi Tv Satelit Romania.
RCS-RDS nu a lansat pentru tara noastra CAM CI+ pentru satelit , asa cum a facut de exemplu pentru Digi TV Cehia, ci doar pentru cablu digital. CAM-urile nu sunt compatibile intre ele, nu il poti folosi la satelit pe cel de cablu. Ai rabdare sa lanseze si pentru DIGI TV Satelit Romania, daca vor lansa vreodata.

Anonim

nu reusesc sa prind semnal pe orange tv in italia.. cum se face?

Anonim

Daca tu crezi ca te pricepi sa reglezi antene, atunci regleaz-o pe satelitul Astra 5B de la 31,5 grade est.
Daca nu t epricepi, atunci apeleaza la un instalator de antena. Nu are cum sa iti regleze cineva antena prin raspunsuri.. online. Reglarea antenei e un procedeu PRACTIC la milimetru.

Anonim

buna ziua!ma scuzati de deranj!!am luat un receptor de la digi tv-kaon na 1000 hd si l-am dus cu mine in Germania,am incercat sa prind satelitul si cred ca am si reusit cu un satfinder care imi arata aproape 100% ok dar receptorul nu-mi arata deloc scarile de semnal si calitate,apoi incercand sa-i dau sa caute canalele nu pleca de la 0% si nici nu se mai opreste deloc.apoi am observat ca nu mai transmite alimentare la lnb si nu poti intra in meniu,decat in meniul de instalare usoara care se blocheaza tot acolo cand ii dai cautare de canale.,oare ce spuneti ca s-a intamplat??.am gasit apasand pe multe butoane din nimereala si o pagina cu o eroare la update--scrie--do not Switch or power supply.precizez ca am montat antena ovala de 85-75 si lnb+cablu noi.multumesc mult!!

Cosmin

Sunt mai multe variante posibile:

1. Ori nu ai receptionat satelitul care trebuie ( adica nu ai reglat pe 0,8 grade Vest, unde sunt satelitii Thor 6/ Intelsat, ci pe altul ).
2. Ori LNB-ul nu e rotit corect.
3. Ori receiverul e defect.

Iti recomand sa apelezi la un instalator autorizat de antene satelit.

Anonim

aici in Germania cam greu cu instalatorii!!!habar n-au de digi...oricum am pus alt Receiver la satfinder si se aprind ledurile,cu asta de la digi deloc,ca si cum nu alimenteaza si cred ca de aceea nici nu face uploadul.dar un lucru e cert daca ii dai cautare canale si nu gaseste trebuie sa revina dar el sta la infinit cu scrisul cautare..daca il stingi si-l aprinzi scrie actualizare canale la infinit...alt meniu nu merge...si e ciudat..nu ar trebui cand e aprins sa aiba ledul verde,asta sta un pic verde,dupa se face portocaliu,apoi dispare.....ce spuneti!!!!oricum multumesc!!!

Anonim

chiar daca nu am prins satelitul decodorul trebuia sa-mi arete grilele de semnal si sa pot seta satelitul,ceva,,sau sa revin la meniu,nimic..nici nu alimenteaza satfinderul.doar la inceput juma de ora mi-a alimentat satfinderul,dar meniul tot asa era ,doar pe instalare usoara fara alte raspunsuri la comenzile telecomandei....

Cosmin

Atunci e receiverul defect, daca spui ca esti sigur antena e corect pozitionata, iar LNB-ul e corect rotit. Sau nu esti sigur ? Incearca sa testezi cu alt receptor, sa prinzi canale FTA de pe acel satelit.

Anonim

Mersi Cosmine!!!dar chiar daca nu e reglata antena bine el trebuia sa-mi dea alimentare la lnb,nu???si sa ma lase sa intru in meniul lui,dar nu te lasa deloc,nici sa alegi satelitul ...am un receptor dar e nemtesc,as putea incerca cu el???canalele FTA sunt cele la liber sau????

Cosmin

Da, canalele FTA sunt cele la liber. Ai nevoie sa testezi cu un receptor digital, nu analogic.

Anonim

scuze ca te fac sa pierzi timp,cum stiu daca al meu cel nemtesc e analogis sau digital.sau cele mai noi sunt digitale??

Anonim

Daca receiverul nu e mai vechi de 5 ani, sigur e digital. Pe satelit nu mai sunt transmise canale analogice.

Anonim

multumesc mult tuturor!!!oare daca antena a fost un pic strambata la Transport dar am indreptato calumea este ok???nu centrul ovalizat ci pe lateral un pic..

Anonim

Daca ai indreptat-o foarte bine, readucand-o la forma initiala, nu cred sa afecteze mai mult de 10% semnalul. Daca nu ai reusit sa o aduci la forma initiala foarte bine, afecteaza...

mario

Se poate introduce alta cartela in reciverul Orange?

Anonim

Se poate introduce, dar nu functioneaza decodarea, daca te referi la Digi Tv. Focus Sat sau Telekom Tv - Dolce Tv.

Anonim

de ce am semnal pe 14 vertical si pe 18 orizontal nu ,e ceva din decoder sau de la lnb

Anonim

Ambele variante sunt posibile.
Prima data schimba LNB-ul, daca ai de unde sa imprumuti sa verifici daca e defect al tau. Poti si sa cumperi unul, cred ca nu costa mai mult de 20 lei. Inainte de a-l schimba, sa verifici conexiunile, eventual sa refaci conectica la cabluri.
Daca nu se rezolva, atunci e receptorul defect.

Anonim

AS DORI SA STIU CUM PRIND SEMNALUL IN SPANIA PE CE FRECVENTA

DTH Fan

Pai nu ai specificat, care semnal, de la ce operator si de la care serviciu ?

Ase1ase 0731293589

Buna ziua
A fost instalata in Germania o antena cu 2 LNB.
Cu un LNB prin Astra satelit german si cu celalat LNB prindeam Digi.
Mi-a disparut semnalul la un moment dat dupa ce mersese perfect citeva luni si am dat reveniti la setarile din fabrica.
Acum nu stiu ce setari trebuie sa ii fac sa functioneze digi.Tot lipsa semnal imi scrie desi sigur am semnal.
In tara functiona oricum daca dadeam reveniti la setarile din fabrica.
Inainte aveam un Humax 4 si setam doar diseq B sau c parca in loc de disec A si functiona.
Acum am un HYUNDAI 3169 si nu stiu ce setari treb sa fac.Momentan dupa cum am spus mai sus imi spune ca e lipsa semnal dr asta din cauza ca nu stiu ce seari sa fac.
Nu am fost cand s-a instalat si habar nu am ce au facut nemtii aia.
Ma puteti ajuta?
M-ar interesa totodata mai multe informatii ca vreau sa inteleg ce e cu antenele astea si setarile lor.
Cand a disparut semnalul era soare si frumos lucrul asta m-a facut sa dau reveniti la setari din fabrica.Faptul ca are 2 LNB-uri unul in lateral insemna ca are semnal mai putin ca in tara unde disparea doar cand era furtuna mare sau nor cu ploaie grea de tot?


Ase1ase 0731293589

Asa arata antena

http://tinypic.com/r/2a6qfxf/8

Multumesc

Anonim

Da, LNB-ul care e in lateral are semnal mai putin decat cel care e central. Dar daca ti-a functionat, nu cred ca pozitia LNB-ului e de vina. Banuiesc ca ai si un comutator disecq intre LNB-uri si receiver. Comutatorul e cel care schimba primirea semnalului, adica sa primeasca semnal cand de la unul, cand de la altul dintre LNB-uri.

Ca sa descoperi ce e defect, trebuie sa faci urmatoarele:

1. Sa desfaci cablurle si sa le conectezi la loc, pe rand, e posibil sa fie un conector cu contact imperfect,
2, Sa inversezi LNB-uri ( fizic ) intre ele. Ai grija sa pastrezi unghiurile initiale si rotirea in jurul axei, cand le schimbi intre ele. Daca atunci in functioneaza Digi Tv si nu iti mai functioneaza Astra, e defect LNB-ul care e in acel moment pe Astra sau intrarea in comutatorul Diseq. In acest caz, inverseaza si intrarea in comutator si seteaza corespunzator din receptor configuratia Disecq. Daca nu sunt schimbarI dupa schimbarea canlurilor in disecq si functioneaza in continuare doar Digi Tv, iar Astra nu functioneaza, e defect LNB-ul ce e in acel moment pe Astra. Ti-as recomanda sa testezi cu alt receptor digital, nu cel de la Digi Tv, daca ai de unde sa imprumuti, pentru a elimina din posibilele cauze receptorul, ca e posibil sa fie defect si acesta.
Mai mult nu prea am cum sa te ajut de la distanta. Daca nu reusesti - iti va lua destul timp sa verifici -, tot la un instalator de antene va trebui sa apelezi, ca gaseasca prin masuratori defectul la fata locului.

Ase1ase 0731293589

Multumesc pentru raspuns.
Foarte bine explicat si logic.
Ma gandeam sa imi spuneti totusi daca stiti ce setari trebuie facute in meniul receiverului HYUNDAI 3169 ca din moment ce a mers e posibil sa fie din faptul ca am dat reveniti la setarile din fabrica.

Anonim

E posibil si asta, dar nu am acel receiver ca sa ii stiu meniurile. Ca idee generala, daca ai acel comutator disecq, te uit pe el ce diseqc are. De exemplu poate sa scrie pe el ca Disecq 1.0, 1.1, 1.2 sau 2.0. Activezi din setari de receptor acel tip de disecq, probabil pe undeva prin meniul de antena sau LNB. Dupa aceea setezi pe LNB A sau LNB 1 un satelit si pe LNB 2 sau B celalat satelit. Adica pe unul Thor/Intelsat 0,8 Vest, pe cel care vine cablul de la LNB cu Digi Tv, iar pe celalat Astra 19,2 ( pe cel la care vine cablul de la satelitul nemtilor ). Vezi ca poate scrie si pe comutator LNB1 sau LNB A si LNB 2 sau LNB B.

Apoi salvezi setarile cu OK sau ce ai tu in meniu si dai scanare. Daca ai setat cum trebuie si componentele electronice nu au probleme, ar trebui sa iti gaseasca canalele de pe ambii sateliti, pe rand.

Ase1ase 0731293589

Am inteles.Am aici manualul.Cum ajunge cineva la receiver o sa incerce cele scrise mai sus.
Multumesc si va comunic ce am rezolvat.
Astra HD cel al nemtilor este la un alt televizor si functioneaza perfect si HD .
Digi-ul face probleme pentru ca de fiecare data cind ajung acolo fac tot felul de experimente sa vad cum naiba sta treaba cu cele 2 LNB -uri.
Intre timp m-am lamurit.
Am citit intruna de aseara si am mai avansat.Eu sunt in Romania dar o sa dau indicatii de la distanta.Oricum ma uitam la Kaon HD cum naiba setez eu ca nu are posibilitatea de setare deloc.
Am mai multe receivere ma gandeam sa duc un HD Digi dar habar nu am cum se seteaza Diseq la el ca nu apare in meniu.

Anonim

E posibil sa fi blocat prin update firmware, adica a softului televizorului, receptia altor canale de pe alti sateliti si inclusiv de pe acelasi satelit pe care il folosesc, daca nu sunt in grila lor, cum au facut si cu celelealte receptoare de la Digi Tv. Daca au facut asta, au dezactivat si setarile disecq, pentru receptia canalelor lor nefiind necesara receptia mai multor sateliti. In astfel de caz, doar un receiver digital HD cumparat separat, de exemplu un Amiko ieftin, va permite receptia altor sateliti.

Ase1ase 0731293589

Dupa cum inteleg din cele spuse si citite in cazul in care bag KAON hd de la digi in locul celuilat insemna ca trebuie sa ii fac antena separata.
Adica nu mai pot vedea Astra Hd programe germane pe aceeasi antena nu?
Mie nu imi trebuie sa prind alti sateliti cu receiverul digi.
Are tv separat si card Ci+ pentru HD germane pentru care plateste anual.
Din intamplare mai am si 2 receivere DIGI Hyunday 5160 dar astea nu afiseaza ceasul cand sunt stinse ca 3169 unde nu am facut update-ul si pot ordo canalele cum doresc si prinde si alti sateliti.
Abia astept sa vad ce reusesc sa setez diseara la disec prin telefon.
Multumesc.

Anonim

Salut. Cardul CI+ pentru dolce satelit, exista?

HD Satelit România

Dolce Tv nu oferă CAM CI+.

Anonim

Satut cine ma poate ajuta si pe mne sa instalez orange tv an spania mai exact an almeria si daca se poate sa ami trimiteti datele pe adresa asta de facebook(ilieilie14)

Anonim

Bunä , cum pot face un abonament digi in Germania?

Anonim

Teoretic, nu prea poti decat in casieriile Digi Tv. practic, poate gasesti vreun instalator care sa incheie abonamentul pe numele lui sau al unui prieten in Romania - asta poti face si tu si sa iti trimita in Germania echipamentul, eventual doar receiverul si cartela. Dar din cate stiu eu, in Germania, daca nu stai la casa proprie in curtea ta, nu prea ai sanse sa montezi antena.

Unknown

salut.am am o mica problema.am instalat o antena digi in italia.toate bune semnal 80 la suta calitate 98 la suta..si totusi programele merg cu intrerupere de sunet si video,in plus programele dispar si trebuie sa rescanez sistemul..si degeaba tot nu apar...va rog ajutati_ma..de la ce poate sa fie

Anonim

am si eu o intrebare.pot sa montez un al doilea lnb de la dolce pe antena de la digi sau nu functioneaza

DTH Fan

@Stefu Alexandru, cred ca ai o problema la receptor ( cel mai probabil ) sau un contact imperfect la cabluri ( foarte putin probabil ) ori defect la LNB ( foarte putin probabil )

@Anonim 20 octombrie 2014, 21:38, poti monta al doilea LNB pe antena de Digi Tv, dar va trebui sa utilizezi alt receiver pentru receptie, fiindca receiverul de la Digi Tv are blocata, prin softul din ultimii ani, receptia altor canale decat cele din grila Digi Tv de pe satelitul prin care emite Digi Tv.

Unknown

Buna ziua. Detin abonament tv Dolce de aproximativ 4-5 ani, LNB "upgradat" in urma cu 2 ani la unul cu 4 iesiri din care folosesc doar 3, "lighean" standard instalat de echipa de la Dolce/Romtelecom.
Ma enerveaza foarte tare faptul ca atunci cand ploua se intrerupe semnalul (mai ales atunci cand incep sa se auda tot felul de sunete de genul crack, câc, etc. iar imaginea ramane blocata si se updateaza o data la 5-10 secunde). Antena este reglata OK, atunci cand e senin imi arata semnal aproape 100 si calitate 80-90. As dori sa stiu daca exista o solutie eficienta pentru a avea semnal si atunci cand exista intemperii ale naturii, gen amplificator de semnal, alt "lighean" mai mare, sau altceva ce eu nu am idee. PS: am observat o chestie. Daca vremea ploioasa persista mai multe ore/zile, dupa un timp de nefunctionare (fara semnal) sa zicem 3-4 ore, apare semnalul, chiar daca vremea de afara este in continuare ploioasa. Ce se intampla? Se da cumva semnalul mai "tare" la satelit, iar apoi cand se insenineaza, se da puterea semnalului la loc (mai mica)? Conteaza si ce fel de receiver detin? Adica, cele mai noi sunt mai performante si poate nu mai au probleme atunci cand e vijelie/ploua/innorat? Va multumesc anticipat pentru rapunsuri.

Anonim

Simptomele care iti apar sunt clar din cauza nivelului insuficient al semnalului sau calitatii semnalului in respectivele momente.

1. E posibil sa ai tu receptorul cu tuner mai pretentios, desi e putin probabil. Verifica cu alt receptor de imprumut, daca ai posibilitatea.
2. Nu trebuie exclusa nici posibilitatea sa fie fisurata sau sa nu mai fie foarte bine etansata carcasa LNB-ul si cand ploua, din cauza umiditatii, sa functioneze defectuos. Verifica cu alt LNB de imprumut, daca ai posibilitatea.
3. Solutia, in caz ca primele doua presupuneri nu se adeveresc, e o antena mult mai mare, care sa aiba astfel rezerva de semnal pe vreme ploioasa. O antena cu minim 30-40 cm mai mare te-ar ajuta foarte mult.

Unknown

Buna seara,am o antena satelit din1992 (diamtreu de 180 cm ,cu LNB flansa)cu receptor in format analogic care functiona cu satelitul Astra,(acum numai functioneaza am nevoie de receptor digital) .Vreau sa cumpar un receptor digital ,o sa functineze din nou sau trebuie schimbat si LNB-ul?

Anonim

Buna ziua, am de 4 ani Digi Tv in Germania si nu am avut probleme pana acum.Ieri au inceput cateva
programe de pe frecventa 12,607 sa mearga prost (intreruperi si opriri de imagine la 2-3 secunde interval), si m-am decis sa revin la setarile fabricantului pentru o scanare noua a intregii retele. Desi nu am umblat la antena, nu gaseste nici un program, scanarea ramanind continuu la 2%.Am un singur Lnb orientat pe Intelsat1002 si banuiesc ca trebuie sa mai fac ceva aplicatii de date, manual,dar nu stiu unde ?...ma poate ajuta cineva ?...

Anonim

@bogdan mihalcioiu, daca LNB-ul e din acela la care se schimba polarizare cu fire separate fata de cablul de semnal, nu va functiona cu receptorul digital. Daca nu e de acel tip, iar LNB-ul este de asa-zisul tip "universal", in gama de frecvente actuale si cu schimbarea polarizarii prin acelasi cablu, va functiona. Acum vezi si ce factor de zgomot are, ca daca are factorul de zgomot mai mare de 0,4 db, nu prea mai are rost sa il folosesti.

Anonim

@Anonim 25 octombrie 2014, 09:20, la tine 100% e problema de la receptor. Mai dai o revenire la setarile de fabrica, eventual tine-l scos din priza vreo 15-20 minute, sa vezi daca isi revine apoi.
Daca nu isi revine, nu prea ai ce sa ii faci, la service cu el...

Lau

Buna ziua. Am si eu o intrebare: am un receiver dolce(Telekom) imperechiat cu o cartela care functioneaza in Romania, la alta antena orientata pe dolce(in Belgia) functioneaza?

Anonim

Functioneaza oriunde ai semnal.

Anonim

Buna seara va rog sa ma ajutati si pe mine cu ceva sfaturi.Sant in Austria,am antena Orange dreptunghiulara 50/64 cm am vreo sansa sa prind semnal cu ea? va multumesc,

Anonim

Da, ai sanse. Uite aici acoperirea cu semnal pentru Orange Tv:

https://sat.ses.com/webservice/images/12073329

Anonim

Multumesc frumos dar mi ai dat cu ciocanul in cap,eu deabia am reusit sa intru aici si acum ma pui sa ma duc la nu stiu ce pe internet ca eu sant afon in ale internetului. Ceva mai simplu va rog.Am gasit ceva de genul;Astra b5 31,5 grade E 31,8 Elevatie -13,84 LNB .Mentionez ca nu pot pune antena mai sus de un metru inaltime si pe directia reglata cu o busola aproximativ am o casa si doi pomi la vreo 30-35 M Mai mentionez ca m am uitat la celelalte antene ale Austriecilor si sant orientate in directii interesante: in pomi foarte aproape in case ff aproape sau chiar inspre padure aceasta fiind pe un deal foarte mare si foarte aproape de case cca 10-15 M. Multumesc si imi cer scuze.

Anonim

Hotaraste-te ce doresti sa intrebi. Tu ai intrebat daca ai semnal in Austria, nu ai intrebat cum sa iti orientezi antena.

Aceea e adresa unei imagini, care iti arata acoperirea cu semnal a satelitului.

Bine, hai sa iti raspund mai simplu, daca nu stii sa accesezi acea poza de mai sus.

Raspunsul este:

"Da, ai semnal in Austria la Orange Tv."

Si acum sa iti raspund legat de obstacolele fizice in fata antenei.

"Trebuie sa nu ai obstacole de la sol, vertical spre cer, incepand de la un unghi de 31 grade in sus, fata de orizontala."

Si acum si mai complicat: Datele de orientare ale antenei pe satelitul prin care emite Orange Tv, calculate pentru Viena.

Azimuth angle:
159.54° (True North)
Elevation angle:
32.91°
LNB tilt (Skew) ( totire LNB )
-13.53°
Offset angle:
20.36°
Distance to satellite:
38362.59 Km
Signal delay:
255.75 ms (Uplink + Downlink)
Declination angle:
-7.04°
Polarmount hour angle:
162.80°
Angle setting on motor:
17.2° East

Daca ve reusi sa accsezi linkul de mai jos, eventual sa il scrii manual in bara de adrese a browserului de internet, ai in linkul de mai jos si imagini de orientare, precum si posibilitatea sa alegi alta locatie:

http://goo.gl/ZJadL9

Mai mult nu are cum sa te ajute cineva teoretic online, fiindca instalarea practica a antenei e ceva... practic. Iti recomand sa apelezi la un instalator de antene, daca nu reusesti folosind datele teoretice pe care ti le-am precizat.

Anonim

Ok imi cer scuze ca nu m-am exprimat cum trebuie dar intelegema ca sant incepator cu internetul.Datele ce mi le-ai dat sant putin diferite de ale mele, eu sant la 150 km de Wiena asta nu este o problema. Problema este alta, nu pot monta antena la o inaltime mai mare de un metru atat am un suport de metal infipt in pamant(pe casa nu imi da voie gazda).Alta ar fi ca am in fata mea o casa si doi brazi direct pe directia orientarii antenei mele aproximative ce mai fac acum? Am mai montat o antena acum doi ani intr-o alta localitate din Austria pt nevasta-mia (Dolce) si m-am chinuit o luna am icercat toate coordonatele de pe cunostinte, de pe internet si nu a mers pana la urma am schimbat locul antenei cu 1,5 M mai inte-o parte si in doi timpi mia intrat semnal da dar acolo nu aveam nici un obstacol pe cand aici este plin case mari si pomi.Cu respect va salut si astept ceva indicatii.

Anonim

Pai nu prea ai ce alte indicatii sa primesti. Vezi daca ai liber cerul la un unghi de 31 de grade fata de orizontala pamantului. Daca nu il ai, nu te mai chinui sa o instalezi in acea locatie. Alte indicatii nu exista si nu are cum sa masoare acel unghi de la distanta cineva, trebui sa faci tu asta.

Deci:
1. Ai de la unghiul de 31 de grade liber cerul in sus, punand varful unghiului in antena ? Atunci monteaza antena, tu sau altcineva care se pricepe.
2. NU AI de la unghiul de 31 de grade liber cerul in sus, punand varful unghiului in antena ? Nu mai monta antena in acea locatie, nici tu, nici altul care se pricepe, cauta alta locatie, care sa corespunda punctului 1, altfel o montezi DEGEABA.

anonim 47

Tot eu sant cu antena Orange am schimbat numele ca sa stiti pe cine sa injurati !!! M-am plimbat prin localitatea asta si m-am uitat la antenele Austriecilor si nu prea inteleg.Sant orientate in pom cca 5-6 m distanta, in casa vecina care este cu mult mai inalta si pe deal sau chiar am vazut o casa la poalele unui deal foarte mare cu orientarea chiar in deal (nu deasupra dealului) sau unele cu orientarea elevatiei undeva in minus fata de orizontala. Inca o data cu respect va salut si astept indicatii.

Anonim

Nu inteleg ce nelamuri mai ai. Daca vrei sa iti raspund cu DA si NU la intreabarea ta, trebui sa imi raspunzi TU inainte la o intrebare.

Cate grade are unghiul fata de orizontala, format de o linie imaginara, care apare daca o trasezi imaginar pe deasupra celui mai inalt obstacol din fata antenei, linie care ajunge in antena ?

Dupa ce imi raspunzi la aceasta intrebare, iti voi da raspunsul DA si NU, adica DA, sa montezi antena, NU , sa nu o montezi in acel loc.

anonim 47

ok miine mai fac ceva verificari si dupa aia oi mai vedea. multumesc

cris

Daca nu ai inteles ce ti-a explicat anonim mai sus, ai in linkul de mai jos mai multe explicatii despre ce inseamna elevatia antenei:

http://www.satsig.net/azelhelp.htm

Unknown

Cum resetez din fabrica un aparat dolce

Anonim

Incearca astfel:
- opresti receptorul-ul din spate,
- repornesti receceptorul
- cand este afisat "Please wait...", apesi pe telecomanda butonul "Back" de 2 ori si apoi cifrele "2" "4" "8" "5" si astepti sa-si faca procedurile. Nu opresti in aceasta faza receptorul, ca poti sa il defectezi.
- astepti sa reporneasca singur.

Acum ar trebui sa fie resetat.

anonim 47

Buna seara din nou ,azi iar m-am chinuit sa prind ceva semnal si nu am reusit cred ca o las naibii ca imi manc nervii cu ea. referitor la unghiul imaginar fprmat de o linie imaginara catre cel mai inalt obstacol este 24-25 de grade ,am adus si o busola foarte buna am reglat bine unghiurile am miscat foarte fin stanga -dreapta sus jos de mii de ori si nimic ,singurul lucru care cred ca mai este rau cred ca suportul din fier un pic se misca ...o seara buna.

Anonim

Atunci nu e problema, ai vizibilitate. Spor la reglat. Cand te saturi, apeleaza la un instalator, care ti-o regleaza in 10-20 minute. :) Dar inainte, fixeaza-ti suportul sa nu se miste, ca altfel il chemi degeaba, la primul vant il chemi din nou. :))

anonim 47

Ce instalator aici in Austria ca astia sant mai bolovani ca noi data trecuta cand am instalat antena dolce la nevasta-mea i-am chemat pe meseriasii de la o firma au venit cu doua geamantane cu aparate ,sau chinuit o ora jumate dupa care au zis ca nu se poate prinde semnal in Austria cu antena de Romania asa ca o sa vad ce mai pot sa fac oricum mare multumire si o seara buna

Anonim

am o antena dolce cu trei receiveruri. doua functioneaza si pe ultimul a disparut tot adica ora si programul si la tel imi zice lipsa semnal. ini puteti zice ce se intampla? repet doua functioneaza

Anonim

Nu ai nimic defect la antena, e clar ca receiverul al treilea s-a blocat sau s-a defectat si trebuie sa il schimbi sau repari. Suna-i pe cei de la Dolce pentru asta.

Insa inainte incearca o resetare:

Incearca astfel:
- opresti receptorul-ul din spate,
- repornesti receceptorul
- cand este afisat "Please wait...", apesi pe telecomanda butonul "Back" de 2 ori si apoi cifrele "2" "4" "8" "5" si astepti sa-si faca procedurile. Nu opresti in aceasta faza receptorul, ca poti sa il defectezi.
- astepti sa reporneasca singur.

Acum ar trebui sa fie resetat.

Daca nu functioneaza cu resetarea, nu ai ce sa ii mai faci, receiverul trebuie schimbat sau reparat.

Anonim

Am un receiver Digi.Am programe cu semnal de 90 la suta si am canale cu 40 la suta, ce este de facut.Va multumesc.

Anonim

E de la reglajul antenei la tine, nu de la receiver. Mai roteste LNB-ul in jurul axei cativa milimetri stanga sau dreapta, poate obtii calitate mai buna pe respectivele canale cu semnal slab. Eventual mai regleaza putin antena, cativa milimetri stanga - dreapta sus - jos, poate obtii semnal mai bun. Daca nu esti multumit de rezultat, poti sa iti cumperi o antena mai mare, de 1,2 -1,5 metri si clar vei avea semnal mult mai bun, daca o reglezi bine.

Anonim

Va multumesc de raspuns , am incercat sa resetez aparatul dolce cum ati spus dar nu merge...nu porneste peste 0%. sta 2 min si dupa apare un cod si imi zice sai dau ok sau back...ii dau ok si dupa acelasi lucru di nou... stie cineva ce se mai poate face???

Anonim

Da, sa il schimbi sau il repari, altceva nu ai ce sa ii mai faci...

Anonim

Buna ziua,as dori sa stiu daca cu reciverul de la digi fara cartela pot viziona canalele din Italia si daca se poate ce pasi ar trebui sa urmez.bineinteles canalele la liber vorbesc nu cele premium.
Multumesc anticipat si va doresc o zi minunata

ATENȚIE: acest articol are peste 200 comentarii. Utilizați navigarea de mai jos pentru a vizualiza toate comentariile, inclusiv cele publicate de dvs:
<< Cele mai vechi comentarii < Comentarii mai vechi   Comentariile 201 – 400 din 754 comentarii   Comentarii mai noi > Cele mai noi comentarii >>

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile