duminică, 10 martie 2013

Răspunsuri la întrebări despre recepția prin satelit, cablu, terestru, tv prin protocol IP

Am primit diverse intrebări în ultimul timp. Chiar dacă unele par retorice pentru avansații in recepția televiziunii prin satelit, am decis sa le răspundem.

Sunt pasionați la început de drum care caută astfel de răspunsuri.

De asemenea, oricine are intrebari legale despre receptia prin satelit, puteti sa le adresati mai jos la comentarii si vom incerca sa le raspundem ( noi sau alti cititori cu mai mare experiență), în functie de timpul disponibil si de informatiile de care dispunem.

1. "Daca risaiverul nu este conectat la lnb se vede ceva la tv ?"

Raspunsul este ca nu veti receptiona programe de televiziune sau radio prin satelit, fără un LNB conectat. Este o componenta esentiala a sistemului de receptie. Cu siguranță veti vedea la televizor meniurile receiverului, daca receiverul este functionabil, alimentat cu energie electrica si corect conectat la televizor. De asemenea, este preferabil sa definiti in scris receptorul de satelit ca receiver, set-top-box sau receptor.

2. "De ce nu merg programele libere cu receiver digi ?"

Din cauza ca la ultimele update-uri ale receptoarelor de satelit Digi Tv, pe care si dvs probabil ca le-ati efectuat, s-a retras posibiliatea de a receptiona alte programe decat cele ale operatorul RCS-RDS.

3. "Cum sparg parola de la programele digi ?"

Programele Digi Tv sunt criptate in sistemul de codare Nagra 3, un algoritm complex si nu o simplă parola ca la email, care odata introdusa iti ofera acces pe termen nelimitat la programele Digi Tv. De asemenea, vizionarea programelor fără subscriptie legală nu reprezinta linia etică a blogului nostru, deci nu vă putem răspunde la aceasta intrebare.

4. "DDTV nu mai merge la digi tv. De ce ?"

DDTV nu mai este transmis prin satelit ( cel putin in aceasta perioada de catre operatorul RCS-RDS ).

5. "Nu gasesc canale analogice pe astra 19,2 est. Cum fac sa le gasesc?"

Pe Astra 19,2 est nu mai sunt transmise canale analogice.

6. "Pe ce satelit este dolce ?"

Fostul Dolce Tv ( acum Romtelecom ) este transmis in acest moment pe satelitul Hellas Sat la 39 grade Est.

7. "Cum prind programe 3D la Digi?"

Momentan Digi Tv nu transmite prin satelit programe 3D. Au existat ( si probabil ) mai există cateva teste pentru UTV in 3D prin tv prin protocol IP, dar incă nu pe satelit.


754 de comentarii despre subiectul „Răspunsuri la întrebări despre recepția prin satelit, cablu, terestru, tv prin protocol IP”:
ATENȚIE: acest articol are peste 200 comentarii. Utilizați navigarea de mai jos pentru a vizualiza toate comentariile, inclusiv cele publicate de dvs:
<< Cele mai vechi comentarii   < Comentarii mai vechi   Comentariile 401 – 600 din 754 comentarii   Comentarii mai noi >   Cele mai noi comentarii >>
Anonim

Daca nu ai facut update in ultimii ani la receptor, vei putea receptiona, altfel nu, pentru ca modelele mai noi de cativa ani sau cele cu update efectuat in ultimii ani nu permit decat recepia canalelor din grila Digi TV. Mai bine cumpara un receptor HD FTA, costa cateva zeci de euro, si receptionezi toate programele FTA de pe orice satelit iti orientezi antena.

Anonim

Nu pot schimba canalele din telecomanda .Daca scot o cartela telecomanda functioneaza.Am un aparat digi 2 tv.

Anonim

Inseamna ca ai probleme la receptor. Nu ai ce face decat sa faci sesizare la service la RCS-RDS, la telefon 031.400.4000 .

Unknown

Buna ziua,o intrebare va rog:in orice pozitie as muta antena parabolica,receptionez doar satelitul Astra 19,2.Ce ar trebui sa fac sa prind si alti sateliti gen Intelsat sau Thor?Va multumesc!

Anonim

E imposibil ce spui tu. Daca misti antena 1 cm stanga sau dreapta, sus sau jos, nu mai prinzi satelitii Astra de la pozitia 19,2 grade est.

Pentru a receptiona alti sateliti, e logic ca trebuie sa orientezi antena pe alti sateliti. Daca nu stii cum se face reorientarea, apeleaza la un instalator de antene satelit, e plin netul de reclame ale instalatorilor de antene satelit.

Daca tu crezi ca ai timp sa pierzi ore, zile sau saptamani cu reglatul antenei, poti utiliza calculatorul din linkul de mai jos, care iti ofera datele de reglare pentru diversi sateliti:

http://goo.gl/tBDUfZ

Sfatul meu e insa sa iti cumperi un sistem de rotire al antenei ( de exemplu un motor HH, gasesti la magazine pe internet, eventual si un pozitioner ), apelezi la un instalator sa il regleze antena pe motorul HH ( nu e deloc usor pentru un incepator in reglaj antene ) si apoi schimbi satelitii in cateva secunde cu ajutorul telecomenzii receiverului si /sau pozitionerului.

Unknown

se poate prinde digi cu o antena de interior?

Anonim

Trebuie antena de satelit, iar la antena de satelit daca nu ai vizibilitate spre cer directa, nu receptioneaza.

Anonim

Buna eu locuiesc in Insula Lanzarote (Canarias)intrebare este urmatoarea:
Daca cumpar o antena parabolica am sanse sa prind vre- un canal Romanesc sau e necesar sa cumpara aparatul din Romania cu abonament?
Va multumesc.

Anonim

Daca de referi la satelitul unde este Focus Sat si Digi Tv, poti receptiona anumite canale gratuite, cum ar fi Romania TV si cateva de muzica si unele din republica Moldova.

Daca te abonezi la Digi TV sau Focus Sat, vei putea receptiona cateva zeci de canale romanesti ( nu toate de la acesti operatori, ca nu ai semnal la toate, dar mare parte ).

Insa cred ca va trebui sa cumperi o antena mai mare decat cea oferita de operatori, adica sa cumperi una de 1,2 -1,5 metri diametru.

Nu te abona pana nu receptionezi canalele gratuite. Daca ai semnal si le poti viziona pe acelea si iti gaseste la scanare si alte canale romanesti, dar criptate, atunci te poti abona la unul dintre cei doi operatori mentinati.

Aici aici lista cu canale gratuite. Tu le vei receptiona gratuit pe cele de pe frecventele la care scrie K2 Europe in stanga:

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&pos=0.8W&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

De asemenea, in linkul de mai jos ai toate canalele pe care le poti teoretic receptiona cu abonament la unul dintre cei doi operatori mentionati ( doar cele care au K2 Europe, in stanga la frecventa ):

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&pos=0.8W&standard=All&ordre=freq&filtre=no

Anonim

eu am amiko alien2 si cartela dolce tv cu abonament activ....pot sa vad canalele romanesti ?

Anonim

Nu poti vedea canalele criptate de la Dolce, din cauza ca nu functioneaza cartela decat in receptorul oficial.

Anonim

As dori si eu sa adaug pe langa programele digi tv si alte programe care sunt la liber si de la alti sateliti dar cu noul soft actualizat nu imi da voie.
Ce as putea sa fac?
Va multumesc!

Anonim

Nu poti. Receiverul RCS e blocat sa receptioneze doar canalele din lista RCS.
Daca vrei sa receptionezi alte canale FTA, trebuie sa iti cumperi receptor FTA, de exemplu AMiIKO, dintr-un magazin online dedicat, nu poti cu receptorul de la RCS.

Anonim

receiver HD cumparat in Italia functioneaza cu parabolica romaneasca?

Anonim

Da, functioneaza, atat timp cat antena e suficient de mare sa receptioneze semnalul pe satelitul dorit, in locatia amplasarii. Receiverele functioneaza cu orice antena de satelit, nu sunt imperecheate.

florin

buna,sunt in italia si am o cartela focus sat si as vrea sa stiu pe ce tip de decoder e compatibila ca al meu s-a stricat.......multumesc

Anonim

Orice receptor digital de satelit compatibil Conax CAS 7 sau modul CAM CI+ compatibil CAS7, in ultima varianta doar daca ai televizor cu tunner de satelit si slot CI+, din cate stiu. Focus recomada urmatoarele receptoare:

Golden Media UNI-BOX 9060 CRCI HD PVR Class
Kaon KSF SA700PCO
Amiko HD seria 81xx, 82xx, 83xx
Amiko Mini HD, STHD 8820, 8840
ALMA seria S2100, S2200, S2250, S2300

Dacă ai televizor cu tuner DVB-S2 trebuie să achiziționezi un Cam Conax. Îți recomandăm CAS7 SYNAPS.

florin

mersi mult.............

florin

pe un decoder de la dolce pot sa pun cartela de la focus sat?...mersi

Anonim

Nu se poate. Am explicat mai sus, pentru Focus Sat receptorul trebuie sa fie compatibil cu sistemul de criptare Conax, iar receptorul de la fostul Dolce Tv nu este compatibil cu codarea Conax.

florin

ms..

DAN LIX

imi poate explica si mie cineva, cum montez doua receivere hd de la digi ,la aceeasi antena?? ...sau imi trebuiesc doua antene?? Mentionez ca am deja instalata antena pentru vechiul riceiver sd de la digi cu un singur lnb..ce modificari pot face??...multumesc anticipat...

Anonim

Nu iti trebuie doua antene. Cea mai simpla metoda este sa iti cumperi un LNB Twin, cu doua iesiri, de la care tragi doua cabluri, cate unul pentru fiecare receiver. Exemplu de LNB Twin bun, tinand cont de raportul pret / calitate:

http://www.receptoaredigitale.ro/lnb-twin-inverto-black-premium.html

Sau un model mai ieftin:

http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=825&category_id=452dc6cb6a3fd4927ca813b4796c2bf4

DAN LIX

MERSI FRUMOS

Anonim

imi puteti raspunde va rog la urmatoarea intrebare:
am primit un resaiver din germania dar nu stiu cum sa il folosesc in romania deci ce trebuie sa fac pentru a merge si in romania.

Anonim

Ma gandesc ca daca vrei sa te ajute cineva, trebui sa spui fabricantul si modelul receiverului si la ce vrei sa il folosesti. Nu poate sa iti raspunda cineva la o intrebare care nu are date suficiente.

Anonim

Am o dezamagire totala in privinta Orange Tv, ce a fost instalat aprox. de 2 luni pentru o persoana de 85 de ani, deoarece accesibilitatea la lista de canale este permisa si prin intermediul definirii unei liste favorite de canale, acces ce este resetat intr-un mod automat in momentul in care se intrerupe alimentarea cu curent electric catre receiver sau la o cadere de tensiune, ceea ce duce la un disconfort total pentru a gasi din nou canalele favorite pierdute, iar pentru o persoana varsnica este aproape imposibil de a butona din nou telecomanda pentru a repune din nou tv-ul dupa dorinta.
Am ajuns la concluzia ca daca nu este alta posibilitate tehnica o sa-i blochez butonul ON – OFF cu niste scoci , sa investesc niste bani pe un UPS ca atunci cand se mai intrerupe curentul de la reteaua de 220 v receiverul sa ramana in continuare pe canale favorite pe care i le-am accesat.
Mai jos va expun si raspunsul primit de la serviciul tehnic Orange Tv, ceea ce ma nemultumeste total, si ramane la latitudinea administratorului dvs. de a-l face public sau nu. Cu stima, Eugen.

Customer
To
me
Dec 2
Stimate client,

Raspund noii dumneavoastra sesizari cu privire la dificultatile intampinate in folosirea abonamentelui TV.
Ne pare rau sa auzim ca nu sunteti multumit de raspunsul anterior trimis de Orange Romania, insa va asigur ca acesta a fost formulat pe baza unei analize detaliate a situatiei semnalate de dumneavoastra.
Conform verificarilor asupra contului dumneavoastra, serviciul de televiziune oferit contractual este activ intr-un mod corect si complet, insa schimb, in ceea ce priveste accesul dumneavoastra la canalele TV, receiverul furnizat la activarea abonamentului Orange TV functioneaza la parametri normali. Accesibilitatea dumneavoastra la lista de canale este permisa si prin intermediul definirii unei liste favorite de canale, acces ce este resetat intr-un mod automat in momentul in care se intrerupe alimentarea cu curent electric catre receiver.
Deoarece contractual nu ne angajam sa va oferim acces direct la lista favorita de canale, din partea noastra, ca si operator, nu exista nicio solutie ce ar putea remedia situatia pe care o intampinati. In schimb, solutia propusa de catre dumneavoastra, achizitionarea unui dispozitiv de tipul uninterruptible power supply, este una adecvata doleantelor prezentate in sesizare.
În speranţa că informaţiile oferite vă vor fi de folos, vă stăm la dispoziţie prin intermediul Serviciului Clienţi, număr de acces 499.

Cu stima,
Alexandru-Lucian Populeanu
Problem Solving Executive

Spune-mi te rog cum m-am descurcat. Apreciez foarte mult parerea ta.
http://surveys.orange.ro/s3/pstu?sguid=12879426&ct=IN
Reply, Reply All or Forward | More

Anonim

Tare ciudat, nu stiam ca nu memoreaza lista de favorite in caz ca se interupe alimentarea. Cred ca ar putea face o modificare la firmware sa poata fi activata memorarea in flashul receptorului a listei de canale, dar asta inseamna update de firmware si echipa de programatori cu acces la codul sursa al receptorului.

Anonim

Se pot prinde canale românești în Angola, indiferent de provider?

Anonim

Nici un DTH romanesc nu se receptioneaza in Angola. Doar in extremitatea nordica a Africii sunt oarecare sanse, dar cu antene foarte mari. Dar in sud-vestul Africii nu cred ca e nicio speranta de semnal al unui DTH romanesc, cel putin dupa cum prezinta hartile acoperirea teoretica cu semnal al fasciculelor de satelit utilizate de DTH-urile in cauza. Din pacate,nu cred ca poti sa receptionezi niciun DTH romanesc ( nici Telekom Tv Romania, nici Digi Tv, nici Focus Sat, nici Orange Tv Romania, nici Freesat ) in Angola. Singura speranta ramane vizionarea prin internet, dar nu stiu daca vei gasi acolo internet de mare viteza si la ce pret.

Unknown

Buna ziua , ma aflu in India ,New Delhi . Sunt abonat la Tata Sky ,satelit INSAT4A , 83.0 grade . Exista posibilitatea sa receptionez in vreun fel programe romanesti ? Sau vreo sugestie ? Va multumesc .

Anonim

Buna ziua. Din pacate fasciculele de satelit prin care emit DTH-urile romanesti nu au acoperire cu semnal in New Delhi, cel putin dupa hartile teoretice...
Singura solutie e sa vizionati canale romanesti prin internet, daca aveti o conexiune de internet de macar 2-3 MB/secunda international.

Anonim

Cum fac HD la Dolce?

Cosmin

Nu prea inteleg ce vrei sa intrebi. Ce inseamna "Cum fac HD la Dolce" ?
Vrei sa intrebi cum poti sa receptionezi canale HD la Telekom Tv ? Pai iti cumperi sau inchiriezi un receptor HD de la Telekom Romania, precum si abonamentul corespunzator dorit si trebuie sa conectezi receptorul la LNB-ul de antena de satelit, orientata corect pe satelitul Hellas Sat 2 de la 39 grade Est, iar apoi prin HDMI conectezi receptorul HD la televizorul tau HD.

Anonim

am un tv Panasonic full HD si receiver Digi vechi si am auzit ca au aparut riceivere HD special pentru televizoare full HD.Daca as cumpara un riceiver nou HD ar fi mai bine? Ca,cu acest riceiver vechi nu am clariratea dorita ce poate sa ofere un tv HD.Si inca o intrebare ce trebuie sa fac cu riceiverul vechi daca vreau sa-mi cumpar riceiver HD si cat costa acesta? Multumesc pt raspunsuri!

Cosmin

Receivere HD au aparut de vreo 10 ani, iar in Romania DTH-urile romanesti transmit prin satelit de mai multi ani canale HD...

Daca vrei sa receptionezi cele cateva canale HD de la Digi Tv RCS-RDS, iti inchiriezi sau cumperi un receptor HD de la RCS-RDS.

Daca te refereai de fapt la receiver digital de la Dolce Tv, cumperi sau inchiriezi un receiver HD de la Telekom Tv.

Receiverul vechi SD il returnezi la operator, daca e in chirie, cand iti cumperi sau iti inchiriezi receiverul HD. Daca e al tau cumparat cel vechi, il tii de mobier in casa. ;)

In adresa web de mai jos gasesti ofertele de receptoare HD de la Dolce Tv, precum si preturile :

https://www.telekom.ro/fix/echipamente-dth

florin

Bună poate cineva sa mă informeze Cum sa reglez antena pt orange tv ro țin sa menționez ca locuiesc în Belgia mersi

Anonim

Ai in adresa web de mai josdatele de reglare si pozitionare a antenei de satelit in Belgia, Bruxelles, pe satelitul ASTRA 5B ( care a inlocuit in aceeasi pozitie satelitul Astra 1G ):

http://goo.gl/ezqe0G

Mai mult nu are cum sa te ajute cineva online, daca nu reusesti singur folosind datele din acel link, va trebui sa apelezi la un instalator de antene din zona ta...

Anonim

Daca am lnb defect la antena satelit digi .......si antena si receiverul le am in custodie de la digi platesc ceva pt inlocuire ma refer la pret piesa pret deplasare sau pret manopera...?Pt echipa service autorizata a digi...

Anonim

Daca esti in țară si ai abonamentul platit la zi, ti le schimba gratis. Oricum, un LNB costa 15 lei, nu e mare scofala pentru ei.

Nicolae

Buna ziua!
Sunt in strainatate, am un tv compatibil CI+ si in aceasta directie am cautat sa gasesc oferte din tara pentru receptie canale tv romanesti, am redus lista la 2 furnizori (rds si focussat).
Care din cei doi au o calitate mai buna si care se potriveste mai bine cu un sistem format din antena si lnb cumparate din strainatate. Care ar putea sa fie recomandarea privitoare la modelul si marimea antenei precum si un lnb pe masura.
Va multumesc.

Anonim

Pai RCS-RDS nu ofera CAM CI+ pentru satelit Digi Tv Romania, ci doar pentru cablu, deci iese din discutie alegerea acestuia ca distribuitor de programe prin satelit cu CI+. Ramane Focus Sat, pentru care poti achizitiona un CAM CI+ CONAX 7. Daca esti in Europa, o antena de offset de 90 cm-120 cm e suficienta. LNB Inverto Black Ultra, cel mai bun raport pret / calitate, costa vreo 12 euro .

Ai mai jos linkuri exemplificative de LNB, CAM CI+ Conax si antena satelit, sper sa nu le considere moderatorii ca reclama:

http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=583&category_id=452dc6cb6a3fd4927ca813b4796c2bf4

http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=833&category_id=54e771b96b6296bc0f7917607e81dace

http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=795&category_id=56a3512e8297ca609bfbc034343e19c9

Nicolae

multumesc .. am citi din oferta celor de la rds cu titlul de nou ca ar oferi si CAM CI+ .. multumesc pentru lamuriri ..

Anonim

100000% nu ofera acum CAM CI+ pentru satelit Digi Tv Romania. Ofera DOAR pentru cablu tv, dar aceasta inseamna exclusiv ROMANIA. Poate vor oferi in viitor, dar acum nu ofera pentru satelit Digi TV Romania.

Nicolae

multumesc pentru informatii ..
in legatura cu cam conax cas7 synaps, am vazut cateva modele si pe site-urile din strainatate ( fiind mai la indemana pentru mine) este diferenta intre ce se gaseste in tara si ceea ce poti gasi in strainatate si daca este compatibil cu ceea ce ofera focussat .. multumesc ..

Anonim

Daca sunt Conax CAS7 Synaps functioneaza, nu conteaza de unde le cumperi, ca doar si românii tot din strainatate le importă. Important este sa fie asa cum spune respectivul magazin, sa nu fie țepe, adica sa cumperi de la firma serioasa cu posibilitate de retur in caz ca nu functioneaza.

Unknown

Buna, as dori daca se poate un ghid de instalare pentru orange tv in germania

Anonim

Daca stii ca te descurci la instalari milmetrice de antene de satelit, gasesti in adresa web de mai jos datele de reglaj in Berlin, Germania, pe satelitul prin care emite Orange TV:

http://goo.gl/2EZlgC

Anonim

buna, momentan folosesc serviciile dolce-telekom si vreau sa trec la digi, intrbarea mea este daca antena si lbn-ul sunt compatibile cu un reciver de la digi si daca este nevoie de ceva modificari fizice de pozitie?

Cu stima,

Florin

Anonim

Antena si LNB-ul sunt compatibile, insa trebuie reorientata pozitia antenei de pe satelitul Hellas Sat de la 39 grade Est tocmai pe satelitul Thor de la 1 grad Vest. Trebuie sa apelezi la cineva care se pricepe sa-ti reorienteze antena, eventual la cei de la RCS, la care te muti, daca nu stii pe cineva priceput, deoarece reglajul antenei de satelit nu e ceva simplu pentru cine nu a facut asa ceva niciodata, nu asa cum reglezi o antena de camera, ci e ceva milimetric si sar putea sa te chinui si o saptamana si sa nu reusesti reglajul.

Anonim

buna ziua!pot lua receiverul digi in strainatate?si daca am pierdut telecomanda pot lua altul de la sediul rds?multumesc !

Anonim

Da, poti sa iei receiverul in strainatate si va functiona daca vei avea semnal in localitatea unde vei monta antana de satelit. Daca ai pierdut telecomanda, cumperi cu 20-30 lei alta compatibila de la sediul RCS, daca au in stoc, insa nu iti schimba si receiverul.

Anonim

cat ma costa daca nu mai am receverul

Anonim

Ce sa te coste ? Receiverul ? Se inchiriaza. Cat costa telecomanda, scrie mai sus.

Anonim

vănd receiver hd pirreli telekom -150 lei și receiiver normal telekom-150 lei-tel 0762638957

Anonim

pot sa iau digi in strainatate?

Anonim

Poti sa iei antena de satelit, LNB-ul si receiverul de satelit Digi TV in strainatate si le poti folosi, atat timp cat ai semnal in tara respectiva. Cam e semnal in toata Europa la Digi TV Romania, dar nu e in America, Australia, Asia etc .

Anonim

salut,am pierdut decodorul si telecomanda iar la reziliere la rds imi cer echipamentul.pot cumpara altul si duce in schimbul celuilalt?

dany

Trebuie sa le predai smartcardul si echipamentul complet, daca era inchiriat sau era in custodie. Nu poti sa le predai alt echipament, cred ca va trebui sa le platesti la cei de la RCS contravalorea smartcardului si a echipamentelor.

Unknown

buna ziua.trebuie sa schimb locuinta si intrebarea mea este.......pentru Digi Tv si Dolce Tv,pot folosi antenele satelit plate,si daca da,ce modele????? cea traditionala nu o pot monta,strica fatada blocului si la acoperis,nu am acces......Multumesc anticipat

Anonim

O poti folosi, dar sa nu te astepti la aceeasi putere de receptie a o anteana offset obisnuita.
Pot aparea probeleme de receptie in caz de ploaie sau plafon gros de nori,
Ideal ar fi sa testezi una de proba in astfel de conditii, daca ai posibiilitatea.

Unknown

daca nu e cu suparare,mai am o intrebare.........la Dolce,LNB-ul trebuie rotit....la antena plata,cum trebuie sa fac....rotesc un pic antena??????

Anonim

Nu am demontat niciuna, am vazut la cineva pe exterior, dar cred ca interior cred ca e tot antena normala, cu curbura parabolica. Are suprafata dreapta doar pentru designul de exterior, care nu conteaza la receptie. LNB-ul in banda Ku trebuie sa fie incorporat si de obicei ai acces la el prin spatele antenei. Daca permite rotirea, il rotesti pe acesta. Daca LNB-ul nu permite rotirea, atunci rotesti antena toata, ea find in interior tot rotunda de fapt, deci nu afecteaza receptia acea rotire. Important e sa fie suficienta ca dimensiuni pentru a receptiona semnal in locatia unde o amplasezi, deci in niciun caz de dimensiuni mai reduse decat cea offset recomadata pentru acea locatie, ca poate ai surprize si nu receptionezi semnal suficient.

Unknown

54.7 x 27.7 x 5.8 cm....e prea mica,nu ???? eu sunt in nordul Italiei

Anonim

Cred ca e prea mică acea antenă, desi nu pot emite pareri din practica, ci doar asa, la banuiala ...

Unknown

aha......ok....multumesc frumos pentru sfaturi...

Anonim

Va salut,detin un reciver satelit digi (hyundai)cel pt 2 tv,poate fi folosit si pe alti sateliti,va multumesc,contractul este incheiat.

Anonim

Daca nu ai facut update la firmware mai noi si daca deci iti permite receptia si a altor canale FTA ( necodate ) de pe satelitul cu Digi TV, da, atunci il poti folosi si pentru alte canale de pe alti sateliti. Daca nu iti permite receptia altor canale necodate, atunci nu ai ce mai face cu el.

Vezi daca prinzi cu el pe pozitia unde era reglata antean pentru Digi vreunul din canalele cu maro din lista de mai jos:

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&pos=0.8W&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

De exemplu vezi daca prinzi canalul Focus Sat Info din acea lista.

Anonim

Buna ziua....as avea si eu o intrebare avem o antena setata cu doua LNB unul ptr rds care merge bine si un reciver skyplus ptr canale prin satelit din toata lumea care a functionat perfect pana am reusit eu sa sterg setarile acuma caut sa satelitul dar nu mai stiu care este noi stam in germania va rog daca ma poate ajuta cineva cel mai mult ne intereseaza canale nemtesti....sa mai invatam ceva germana

Anonim

Daca nu ai modificat pozitia antenei, ci ai facut modificari doar la receptorul Skyplus, atunci problema e de la receptor, trebuie sa scanezi din nou pe receiverul Skyplus frecventele de pe satelitul Astra 19,2 Est, pentru a gasi din nou canalele. Daca nu mai are memorate frecventele de pe Astra 19,2 grade est, le poti gasi in adresa web de mai jos:

http://ro.kingofsat.net/pos-19.2E.php

Unknown

Buna ziua.Locuiesc in Dublin , Unde locuiesc eu nu imi pot monta o antena satelit deoarece am vederea in asa fel incat blocul imi sta in cale , nu am posibilitatea SA montez antena nici Pe partea cealalta nici Pe bloc din cauza vecinilor. As putea folosi un decodor iptv din romanos daca am internet si SA pot vedea canale romanesti ?

Anonim

Buna ziua. Care este frecventa sau orientarea antenei telekom um Dublin ? Multumesc

Anonim

Nu merge IPTV din Romania in strainatate, nu ofera cei din Romania servicii IPTV decat pe teritoriul Romaniei.

Pentru orientarea antenei de Telekom Romania satelit in Dublin, Irlanda, aveti in adresa web de mai jos datele de orientare:

http://goo.gl/zayjdW

Unknown

Buna ziua,
Locuiesc in Franta (AIX en Provence) si as dori daca se poate sa-mi dati cateva sfaturi. Mentionez ca sunt abonat la digi TV . Pana in Ianuarie calitatea semnal era de 90%, nivel 77% si prindeam toate canalele TV emise, mai tarziu canale ca National Geographic, Travel, Dicovery,sau chiar Kanal D nu mai emit (lipsa semnalului, mentionat pe ecran TV). Am incercat repozitionarea fina a antenei si am observat ca aceste canale se prind numai cu nivel calitate 77%. Acum de o luna si ceva indiferent ce fac nu mai prind aceste canale TV iar nivelul calitatii nu urca mai sus de 75% .Ce as putea sa fac ?
Va multumesc anticipat

Anonim

Nu ai spus pe ce satelit ai reglata antena si nici la ce operator ( RCS, Focus Sat etc).
Daca e vorba de Digi Tv de la RCS RDS, nu are Discovery de multi ani in grila, nu stiu cum il prindeai tu...
Oricum, reglajul antenei nu prea are cineva cum sa il faca online...
Eventual mai misca si tu de antena cativa milimetri sus-jos stanga dreapta fata de pozitia actuala, cu pauze, sa vezi daca e vreo imbunatatire a semnalului. Mai roteste de LNB cativa milimetri stanga sau dreapta fata de pozitia actuala, sa vezi daca obtii vreo imbunatatire a calitati.. Pot sa fie si defecte electronice la LNB, receptor, conexiuni oxidate la cabluri, frecvente neactualizate sau nescanate ( gasesti frecvente actualizate aici http://ro.kingofsat.net/pos-0.8W.php )etc... Nu prea poate sa te ajute nimeni online, iar daca nu reusesti va trebui sa platesti un instalator de antene din zona ta sa iti regleze mai bine antena...

Anonim

buna . am si eu o intrebare , de ce nu se poate receptiona focus sat si digi pe aceeas antena in germania ? multumesc

Anonim

Se poate, sunt pe acelasi satelit, cu aceeasi pozitie pe orbita. In schimb nu se poate receptiona Focus Sat cu receiverul de Digi Tv si nici invers, trebuie receptoare de la amandoi operatorii, cu abonamente separate

Mircea

Salut sunt in Berlin . Detin o antena Orange cu receiver si LNB si abonament la zi din pacate singur nu am reusit sa prind semnal . De la Orange din Romania au spus ca trebuie sa functioneze . Am nevoie oare de o antena mai mare , eu am pe cea originala dreptunghiulara

Anonim

Ai aici acoperirea teoretica cu semnal. S-ar putea sa mearga, daca e folosit de Orange Tv fasciculul High Power, dar daca e folosit cel Wide, si am impresia ca asta e folosit, nu cred ca merge in Berlin si niciunde in Germania, nici daca folosesti antena mult mai mare. Sper sa ma insel... :

http://www.ses.com/4628908/astra-5b

Anonim

Buna ziua . Locuiesc in Austria si am avut abonament la o firma PINA la începutul lui Octombrie , cind sa închis postul. Întrebarea mea este: cum a-și putea sa Vizionez canale romanești (cu abonament) prin set box dara fără antena parabolică (la firma unde eram se putea). Aici unde locuiesc nu am voie sa pun parabolică la geam, pe bloc etc.

Anonim

Firma la care erai abonat este sub ancheta penala, sub prezumtia ca difuza canalele in mod ilegal, de aceea nu mai functioneaza. Operatorii din Romania difuzeaza online canalele din grila doar in Romania, din pacate. Mai e versiunea cu Slingbox, dar nu stiu exact cum se face. Ideea e ca iti trebuie un abonament de cablu tv si de internet la un operator din Romania, iar acel Slingbox il montezi in Romania printr-un splitter de semnal - ca sa poate vedea si cei de acasa din Romania canalele independent de ce vezi tu in strainatate - la acea locatie unde ai abonamentul in Romania si acel Slingbox iti trimite pe net in streaming programele la care esti tu abonat legal - de la abonamentul tau din Romania la orice operator - catre alta tara, unde le receptionezi pe un dispozitiv Roku, Chromecast sau AppleTV player parca, conectat la tv. Poti schimba canalele :

http://www.slingbox.com/

Din pacate, nu stiu exact procedura tehnica de functionare, dar cauta si tu pe forumuri dedicate pentru Slingbox sau cere informatii suplimentare de la firma producatoare. Cred ca investitia inititala totala e de cateva sute de euro.

Anonim

buna ziua . am si eu oproblema cu oringi tv am montat anmtena mare de 80 nu cea originala oringi si am semnale linia de sus la 100 si linea de jos 96 . dar cind i dau cmanda sa caute programele nu gaseste cele romanesti.gasestev citeva germane sau arabe.si imi apare lipsa semnal audio video . nu stiu ce sa mai fac . a totul se petrece in italia .va rog cu respect datimi o idee ce sa mai fac .multumesc pentru atentie . PIFILORD

Anonim

Ai orientat antena catre alt satelit invecinat, nu pe cel care trebuia.
Tu trebuie sa orientezi antena catre ASTRA 5B de la 31, 5 grade est: http://ro.kingofsat.net/pos-31.5E.php
Probabil tu ai antena acum pe un satelit invecinat. Daca imi spui exact ce nume au cateva dintre canalele gasite, iti si spun pe ce satelit ai orientat antena.

Anonim

Buna.multumesc de informatie .cei de la oringi tv au zis ca satelitul lor e Astra 1G (31,5E) . Am mai incercat sa caut alt satelit (semnal) dar tot alte tari intra . Syfy , heimatkanal , beate-uhse.tv , goldstar tv , classica , sky atlantic , disney xd , sunt acuma dar nu merg ca zice ca nu am aces la aceste canale . Daca mut in alta directie antena se prinde arabi (dubay tv) sau germani sau rusi numa romani nu 😒 pifilord

Anonim

Satelitul Astra 1G nu mai este utilzat in acea pozitie orbitala, a fost inlocuit cu Astra 5B:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/06/satelitul-astra-5b-ajuns-la-315-grade.html

Daca ai receptionat Heimatkanal, erai pe 19,2 grade Est...

Canalul din Dubai era pe 26 grade Est sau pe 13 grade Est...

Cum am spus si anterior, ai reglat antena pe alt satelit. Iti recomand sa platesti un instalator sa o regleze pe 31,5 grade est in 10 minute...

Sau poti sa mai incerci si tu, poate reusesti intr-un final...

Anonim

Buna. Multumesc.am sa descarc o app busola si am sa caut 31.5 est .poate ca am sa reusesc . Antenisti de aicea imi cer aproximativ 70 euro .si nu ma imping bani afara din casa.pifilord

Anonim

in ce directie sa indrept antenna de camera ca sa prind bulgarii?

Anonim

Antena de camera este multidirectionala, nu ai in ce directie sa o indrepti, ci doar sa cauti o pozitie mai buna pentru receptia in camera. Ai nevoie de antena Yagi exterioara pentru bulgari, cu castig mare de semnal, pe care o poti orienta, daca exista semnal de la emitatoarele bulgaresti in zona ta ( digital DVB-T, DVB-T2 sau analogic, nu stiu cum emit bulgarii terestru in prezent ).

Anonim

Buna. Am si eu un receiver DOLCE dar imi lipseste telecomanda. Imi poti indica te rog frumos o telecomada universala care s-ar potrivi cu receiverul meu? Am cumparat deja o telecomanda universala de pe net dar din pacate nu se conecteaza in mod automat iar codul de conectare nu il stiu. Mentionez ca sunt in Franta si nu pot sa ma deplasez la ei la sediu si nici sa profit de alte site-uri romanesti de unde as putea cumpara una dedicata. Multumesc frumos aticipat.

Anonim

Cea mai buna solutie este sa rogi pe un amic sau ruda din tara sa o cumpere si sa o trimita, costa vreo 3 euro o telecomanda originala de Dolce. Sau sa cauti un instalator de Dolce din zona ta.

Anonim

Am un Decoder de la Digi si acum sa stricat ce pot face?

Unknown

Cum ma abonez la Digi

Unknown

Sint abonat la Digi (satelit) iar acum mi sa defectat Decodorul ce pot sa fac?

Anonim

Receptoarele defecte se schimba la unul dintre sediile RCS-RDS. Pentru abonamente noi, tot la una dintre casieriile RCS RDS trebuie sa te adresezi.

Anonim

am achizitionat de curând un al 2 decodor la digi si am o problema pe care nu o inteleg am un singur lnb si este impartit semnalul printru=-un spliter cu dc pass ,problema este ca unul din decodoare merge iar celalant nu are semnal daca il sting pe primul?

Anonim

Pai probabil primul receptor ramane activ cumva si transmite o frecventa pentru activarea benzii inalte de frecvente si ramane in conflict cu cel de-al doilea. Daca scoti cablu de tot din primul receptor, merge al doilea? Pot sa fie probleme si de la splitter, sa nu functioneze chiar corect. Poate sa fie defect si in al doilea receptor si e ajutat de primul in receptie. Incearca toate variantele, inclusiv inversarea receptoarelor. Oricum, solutia ta nu e ideala, mai ales ca astfel de splitere reduc calitatea semnalului. Mai bine iti cumperi un LNB cu doua iesiri, una pentru fiecare receptor, e solutia corecta.

Anonim

al doilea nu merge decat cu primul si daca scot cablu de la primul nu merge mai trebuie sa spun ca cel care merge este hd si celealant sd nu merge nici singur am scinbat porturile la spliter dupa ce il sting pe cel hd cel sd mai merge 2 min pe urma fara semnal daca ilpornesc pe cel hd pleaca instantaneu

Anonim

sd a mers perfect pana la montarea hd

Anonim

Pai si acum daca il pui pe direct doar pe cel SD, fara spliter, functioneaza ? ca daca da, e de vina splitterul. Nu neaparat ca e defect, dar creaza probleme. Splitterul nu e o solutie buna pentru receptia satelit, nu e ca la cablu tv. Iti recomand sa iti cumperi LNB dublu cu doua iesiri, la care sa conectezi individual cu doua cabluri diferite cele doua receptoare, daca pe direct merge cel SD, adica daca merge din nou fara splitter.

Unknown

daca e parabola mai mare se prind mai multe canale pe acelasi satelit?

Anonim

Nu neaparat, dar este posibil. Fiecare satelit emite de obicei prin mai multe fascicule de semnal, cu acoperiri geografice diferite. De exemplu, exista unii sateliti care emit in acelasi timp fascicule cu semnal mai mic sau foarte mic pentru Romania, deoarece sunt destinate receptiei cu antene mici in alte zone, dar si fascicule care se receptioneaza in Romania cu antene de 80 cm. Daca de exemplu pentru celelalt fascicul e necesara antena de 1,5 metri in Romania, in caz ca schimbi antena de 80 cm cu una de 1,5 metri, atunci vei prinde si canalele de pe acel fascicul. Insa trecerea de la o antena de 80-90 cm la una de 1,2-1,5 metri nu are asa mare efect in Romania, deoarece 98% din canalele receptionabile se receptioneaza cu antena de 80-90 cm, deoarece satelitii actuali sunt destul de puternici in emiterea de semnal catre Romania. Deci nu are rost sa iti montezi antena de 1,2 - 1,5 metri doar pentru cateva zeci de canale in plus, cand deja poti sa receptionezi in Romania mii de canale in total pe toti satelitii cu antena de 80-90 cm.

Unknown

va salut , am o intrebare. am un tv lg 50lb650v cu tuner satelit integrat, pot sa prind canale satelit fara recivier doar cu antena de satelit? ms

Laurentiu

Da, poti sa receptionezi canale necriptate, sunt cateva mii in total pe toti satelitii, in general televiziuni straine. Iti recomand sa incepi cu antena orientata pe satelitul Astra 19,2 Est, unde sunt destul de multe canale necriptate germane, cateva sute, inclusiv HD, cateva zeci. Functioneaza chiar si cu televizoare mai vechi de la LG, care au tuner DVB-S2:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2012/10/receptie-satelit-cu-tunerul-dvb-s2-din.html

Unknown

Marcu,

Buna Ziua,

Locuesc in Germania mai exact in berlin,
1) Întrebare este;
la ce satelit trebuie sa fiu conectat ca-sa prind canalele de pe digi-tv si in ce direcție va rog!?
2 întrebare:
Am abonament activ la digi tv România si am si cartela, pot sa folosesc cartela la orice receiver (in afara de receiverul lor) pentru a putea decoda canalele la care am optat in abonament sau le pot viziona doar cu receiverul lor care mi l-au dat când am încheiat contractul?

Mersi mult pentru ajutor.

Anonim

Marcu Poenaru, antena trebuie oirentata la 0,8 grade Vest, pe satelitul Thor.
Trebuie sa utilizezi receptorul lor, deoarece cartela este imperecheata cu receptorul, nu functioneaza nici macar in alt receptor Digi, ci doar in al tau, care e specificat pe contract dupa serie.

Unknown

Bună ziua, as vrea dacă are cineva idee de un receiver cu 2 sloturi ptr card, unul sa citească si cartela focus iar celălalt sa citeasca cryptoworks, mulțumesc

Anonim

Daca nu gasesti un receptor cu doua sloturi de smartcard pentru Conax CAS 7 si Cryptoworks, atunci incearca sa cauti un receptor cu doua module de CAM CI si in ele introduci doua CAM-uri, unul pentru Conax CAS 7, si unul pentru Cryptoworks. Dar cred ca va costa cam mult o astfel de investitie. Sau chiar cu un singur slot de CAM, compatibil cu ambele sisteme, si schimbi CAM-urile, dar cam prea putin relaxant.

Unknown

Anonim, Mersi mult pentru ajutor.

Motivul de ce am vrut sa schimb receiverul este ca receiverul original de la Digi nu prinde nici un semnal!
Nici măcar 5% si cineva mea spus ca ar trebuii sa prindă ceva chiar daca oala cu LNB era fixată la pământ!
Am vertical totul, cablu, LNB etc. Totul este in regula.
Daca cineva are o idee ce ar putea avea ar fii foarte frumos daca nu atunci o sa arunc receiverul cu tot digi Al lor la gunoi ca ma-m tot saturat sa învârt la antena asta ca Nebunu :))

Anonim

Daca antena nu este orientata corect, nu receptioneaza canalele. Pe digital nu e ca pe analogic, ci trebuie sa receptionezi calitate si semnal corect peste minim 45 - 50% ( recomandabil peste 80-90%, pentru receptie stabila ), altfel nu receptionezi niciun canal. Nu conteaza ca antena e pe pamant sau pe casa, important este sa aiba vzibiliatate directa spre satelitul respectiv si sa fie milimetric orientata. Chiar si cativa milimetri prea sus sau prea jos, prea la stanga sau prea la dreapta fata de pozitia corecta si receptia nu este posibila. Apeleaza la un instalator de antene, sigur iti va orienta antena sau va vedea daca receptorul sau conectica sunt defecte.

Unknown

SALUT,
Am un LNB cu doua iesiri - 2 receivere digi - 2 tv . Daca primul receiver este inchis celalalt nu mai functioneaza? Inainte functionau independent unul de celalalt. Aveti o idee? Multumesc.

Anonim

Daca receptoarele sunt conectate prin cabluri separate la LNB-ul cu doua iesiri, probabil este defectiuene tehnica la unul dintre receptoare, la cel care nu functioneaza fara celalat pornit. Probabil nu mai furnizeaza anumite tensiuni la acesta. Mai exista si posibilitatea mai mica sa fie o problema la conectica la receptorul care nu functioneaza independent sau chiar la intrarea de LNB asociata. Trebuie sa faci schimbari de cabluri, sa deduci exact care este situatia.

Unknown

Buna ziua!
Doresc sa cumpar o antena cu receptor(as dori sa il pt folosi pt 2tv)Am vazut multe modele insa nu reusesc sa ma decid(ma gandeam sa cumpar receptorul asta VU PLUS - Vu+ DUO 2 - 2xS2 ,credeti ca este ok si ce antena ar fii buna pt el .Eventual poate imi recomandati ceva.
Multumesc

Anonim

E un receptor bun, dar cu banii acestia iti cumperi doua receptoare de calitate medie, tot cu Linux. Receptorul acesta nu cred ca e dublu, adica nu e pentru doua televizozare simultan, ci are tunner dublu, adica poate fi conectat la doua antene si probabil cu functie de receptie simultana a doua canale ( imagine in imagine). Mai bine cumperi doua receptoare care au impreuna acelasi pret cu acesta si nu te mai complici.

Unknown

Multumesc pentru raspuns

Anonim

buna!am un receptor "opticum x80 premium"stie cineva daca primeste DVB-S2 SPUNETIMI VA ROG

Anonim

Acel receptor nu are decat DVB-S, deci nu va receptiona canale transmise in DVB-S2. Ai caracteristicile tehnice AICI - CLICK

http://www.amazon.de/Opticum-Premium-digitaler-Satellitenreceiver-DVB-S/dp/B0070TZ0UY

Anonim

multumec,dar care au dvb-s2

Anonim

De obicei DVB-S2 si MPEG4 au receptoarele HD. De exemplu, vezi in lista asta de la Elstar:
Click AICI

Anonim

dar LNB-urile merg tot acelea care le am

Anonim

Desigur, poti folosi aceleasi LNB-uri universale, nu exista LNB-uri diferite pentru receptia DVB-S si pentru receptia DVB-S2.

Anonim

multumesc

Anonim

daca postulrile de pe frecventa sunt dvb-s2 nu arata semnal ,sau are semnal dar nu arata imaginea?

Anonim

Daca posturile tv sunt transmise in DVB-S2,iar tu ai receptor DVB-S, nu le receptionezi deloc, nici macar nu ti le gaseste la scanare.

Anonim

dar toate receptoarele care sunt HD au oate DVB-S2

Anonim

Eu toate receptoarele HD pe care le-am vazut ( si am vazut cateva zeci ) aveau DVB-S2. Deci cred ca raspunsul este da.

Anonim

multumec frumos

Anonim

dar ceare au HDMI tot sunt DVB-S2

Anonim

De obicei da, dar nu 100%, pot exista si exceptii, sa fie doar iesierea HDMI si rezolutia, dar sa nu aiba tuner DVB-S2, desi nu am intalnit.

Cand cumperi un receptor digital de satelit, te uiti la caracteristicile lui, sunt afisate pe internet, la descrierea produsului. Acolo scrie clar daca au DVB-S2 si MPEG4. Nu are asa ceva, nu il cumperi. Are DVB-S2 si MPEG4, atunci il cumperi, daca iti place acel model.

Stefan

Cum găsesc canale românești pe Orange tv din Italia

cosmin87

Pai ai semnal in Italia pe satelitul unde este transmis Orange Tv, adica Astra 5B de la 31,5 grade est ? Citeste commentariile de la stirile urmatoare:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/01/noul-satelit-utilizat-de-orange-tv.html

http://hdsatelit.blogspot.ro/2014/03/lansare-astra-5b-live.html

Anonim

Cum instalez un humax digi+C in spania

Laurentiu

Humax Digi+C este un receptor de cablu tv digital, nu de satelit, nu ai ce sa faci cu el in Spania, deoarece RCS nu are retea de cablu in Spania. Uite ce scrie aici:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/04/digic-humax-update-firmware-rmcna-10021.html

"Humax Digi+C este receiverul SD pentru televiziune digitala prin cablu."

Anonim

cine stie daca se poate de instalat la o antena sateliti amos 4.0w,thor 0.8w,astra4A 4.8e,hodbird 13.0e si eutelsat 16.0e

Anonim

Se poate chiar si pentru toti satelitii care se receptioneaza in locatia ta, probabil vreo 15 sateliti: iti cumperi un motor H-H, costa maxim 200 lei. Nici nu mai trebuie decat antena si LNB-ul actual, nu mai dai bani pe 5 LNB-uri sau mai multe si nici pe DiSEqC-uri.

Anonim

inseamna ca se poate asa fara mator

Anonim

5 LNB-uri bunicele si un Disecq 8 in 1 te costa mai mult decat un motor H-H. In plus, cu cat LNB-urile sunt mai departe de focar, cu atat semnalul va fi mai mic. Eu am motor cumparat acum 4 ani si in rotesc zilnic de cel putin 10 ori pe zi, inclusiv pe ger naprasnic si ploaie, functioneaza perfect si acum, totul e automat, rotirea dureaza cateva secunde intre sateliti consecutivi, nu faci nimic manual, doar schimbi canalele din telecomanda. In plus, cu motor H-H receptionezi cu o singura antena 15 sateliti, nu doar 5.

Radu

Bună seara am o întrebare am încercat sa montez o antena la tara,menționez ca este prima data când fac acest lucru.Problema e în felul următor anetena e de dolce,receiver Edison 2620 cx am încercat sa o poziționez pe Thor 0.8w prin semnal max 73 si calitate 53-60 max dar osicileaza destul de mult și am dat o scanare însă nu prind nici un program TV. Ce as putea face? Va mulțumesc mult!

Anonim

E o problema clasica la incepatori. Ai gasit un alt satelit ( nu ai gasit Thor 0, 8 grade Vest ) sau LNB-ul nu e rotit corect, desi prima explicatie e cea mai probabila.

Anonim

Si fi antent ce scanezi, deoarece receiverul tau este doar DVB-S ( nu este DVB-S2 ), deci vei gasi doar canale in DVB-S, nu si pe cele transmise in DVB-S2. Deci doar 15 canale necodate ai sanse sa receptionezi in DVB-S pe aceasta pozitie orbitala:

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&pos=0.8W&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Radu

Mulțumesc! Din păcate nu pot încerca acum,pentru ca nu sunt la tara.Am uitat sa menționez ca în nainte reciver fost setat pe digi ma refer la satelit,și au rămas vreo 9 programe salvate.Acum întrebare e dacă asa da pe unu din acele canale și as reincerca sa poziționez din nou antena ar trebui sa meargă acel program automat când as da de Thor 0.8w? Și e normal sa osicileze calitate semnalului de 30 50-60 cu totul ca antena era fixata? Repet sunt începător sper sa nu pun întrebări timpite.

Anonim

Daca respectivul canal nu si-a schimbat intre timp parametrii de receptie, ar trebuie sa functioneze respectivul canal, daca antena e orientata corect, pe satelitul care trebuie. Ai grija, doar cativa milimetri stanga sau dreapta ( sau 3 - 5 grade eroare de reglare ) si ai orientat antena gresit, pe un satelit vecin.

Radu

Mulțumesc mult!

Anonim

AM PARABOLICA DIGI DIN 2007 SI DE VREO 7-8 LUNI PRO TV NU FUNCTIONEAZA DAR PRO TV INTERNATIONAL FUNCTIONEAZA DAR CAND TIMPUL E URAT NU MERGE SI LA FEL SE INTAMPLA SI CU POSTUL DIGI 1 CU POSTUL KANAL D ETC.NU INTELEG CELELALTE POSTURI FUNCTIONEAZA PERFECT SI CAND TIMPUL E URAT .MULTUMESC

F.G.

Pot sa fie multe cauze:
- LNB care are carcasa fisurata si a devenit sensibil la umiditate
- Antena putin dereglata, iar pe canalele cu semnal mai slab devine afectata receptia din cauza diminuarii semnalului de catre plafonul de nori si picaturile de ploaie
- Conexiuni oxidate, mai putin probabil

Anonim

Buna ziua! Va rog am nevoie de ajutor! Am montat una bucata antena cu lnb, cablu,receiver de la digi cu cartela activata antena reglata cum trebuie (tot de pe net documentat). Treaba care este nu imi prinde niciun satelit la semnal imi apare 0% calitate 0% . Am schimbat lnb-ul si cablul ca am zis sa nu fie ceva in neregua cu ele dar nimic. Eu locuiesc in Germania oras Kassel.

Un mic ajutor v-as fii recunoscator.
Multumesc!

Anonim

Pot sa fie multe cauze:

- antena orientata incorect
- LNB orientat incorect
- conexiuni intrerupte
- LNB defect
- receptor defect
- altele

Te sfatuiesc sa apelezi la un instalator de antene sau la cineva care se pricepe.

Anonim

salut,spunetimi va daca am receptor DVB-S pot sa privesc kanal d pe eutelsat 16e

Anonim

Kanal D Romania este transmis in DVB-S pe acel satelit de la 16 grade Est ( nu in DVB-S2), dar este CRIPTAT, nu este la liber.

Anonim

si ce nu are semnal dacai criptat

Gogu Orlando

Domnilor va salut! Citeva intrebari de "habarnist":

Locuiesc in germania. Am un kit de camping http://www.satgear.co.uk/sr34 si conform calculelor am linie directa spre satelitii folositi de furnizorii romani de servicii
Intrebari:

1. pot inlocui receiver-ul cu unul care sa aiba cartela si sa i-au una de la furnizorii romani?
2. Antena are diametru de 35 de cm. Pot achizitiona un receiver performant? Spre exemplu unul HD, care sa aiba eventual si facilitati de radio?
3. Daca raspunsul dumneavoastra este afirmativ imi puteti recomanda ceva? Denumirea pachetului de camping este: Campinganlage CS - 35SD. Antena are un singur LNB

cosmin87

1. Antena e cam mica pentru furnizorii tv cu plata din Romania. In prima etapa trebuie sa vezi daca receptionezi canale necriptate de la furnizori români, utilizand sistemul actual. De exemplu, pe satelitul Thor de la 0,8 grade Vest, incearca sa vezi daca receptionezi canalul necriptat Focus Sat Info ( de la Focus Sat Romania ), de pe frecventa 12111, polarizare verticala, SR 28000 FEC 7/8, DVB-S QPSK; sau canalul muzical UTV de la Digi Tv Romania ( Frecventa 12687 polarizare orizonala DVB-S QPSK SR 27500 FEC 3/4 ). Daca reusesti, poti incerca eventual sa scanezi toate frecventele DVB-S ( nu cele DVB-S2 ) de la 0,8 grade Vest sa vezi daca receptionezi ( criptat bineinteles, iti va aparea doar denumirea canalului ) televiziunile romanesti din lista urmatoare: http://ro.kingofsat.net/pos-0.8W.php

2. Daca reusesti sa receptionezi denumirea canalelor din grila unuia dintre acesti operatori, poti trece la etapa a doua, adica abonarea la Digi Tv ( iti va inchiria RCS RDS receptor sau vei putea cumpara de la ei, nu functioneaza cu receptoare de pe piata, deoarece cartela e imperecheata cu receptorul si ei nu imperecheaza cartela cu alte receptoare, ci doar cu ale lor ). Daca receptionezi canalele de la Focus Sat, te poti abona la Focus Sat ( cumparand desigur si un receptor de la ei sau din magazine un receptor DVB-S2 compatibil Conax CAS 7 ). Acest receptor fie il vei conectat direct la LNB, dupa ce orientezi antena cu receptorul actual, fie la iesirea de LNB de la actualul receptor, daca are asa ceva.

Oricum, dimensiunile antenei sunt destul de mici, merita insa sa incerci testele de la punctul 1, desi sanse sunt la fel de mici ca dimensiunea antenei. Daca nu folosesti antena pentru camping, ci doar pentru acasa, renunta la ideea de a o folosi pentru locuinta, si cumpara una de minim 90 cm, costa 30-40 euro.

Adam

buna seara,
am un tv panasonic din SUA, a functionat prin Next gen pana cand a schimbat receptorul. Acum doresc o antena externa si un receptor de pe piata libera.Va rog ce ma sfatuiti? este posibil? un tip de antena si receptor pe care il recomandati!

Multumesc!

DTH Fan

Desigur ca este posibila receptia prins atelit in Romania, depinde insa si ce doresti sa receptionezi. Ideea este ca receptorul sa fie DVB-S2 HD ( preferabil cu Linux Enigma 2, dar nu neaparat ), LNB-ul sa fie de calitate buna ( de exemplu un LNB Inverto Black Ultra Single ) si antena sa fie de minim 90 cm. Daca vrei sa receptionezi nu doar un satelit, ci 10-15 sateliti, poti sa adaugi la cheltuiala si un motor pozitioner de tip H-H.

Daca doresti sa te abonezi la un furnizor DTH din Romania, adica televiziune cu plata prin satelit, ai de ales intre Focus Sat, Digi Tv, Telekom Tv, Orange Tv sau Freesat Tv. De obicei, in aceasta situatie echipamentele sunt furnizate de respectivul operator sau doar exclusiv de respectivul operator.

Anonim

Buna ziua,

Imi pica semnalul de la parabola DIGI cam la 10 minute dupa ce pun in functiune reciverul! Il las vreo 15 minute porneste din nou, dar peste 10 minute iar pierde semnal si tot asa! Asta pe timpul zilei! Seara dupa ce apune soarele si dimineata(pana pe la 10) merge foarte bine! Conditiile meteo sunt ok! E verificat! Trei zile la rand am patit asta! Stie cineva sa-mi zica de ce?

Anonim

Pot exista multe cauze: LNB crapat sau cu defectiuni, conexiuni oxidate, receptor defect, cu probleme la caldura sau dupa ce se incalzeste sau, cel mai probabil, antena s-a dereglat si nu mai receptioneaza semnal decat seara ( cand e semnalul mai bun, nefind perturbat de razele solare ).

Sorin

Salut! Am si eu o intrebare. Daca as cumpara o antena dolce si un receiver dolce, as putea vedea programele de la telekom? Evident, daca as face rost si de o cartela pentru decodor. Multumesc anticipat!

Anonim

Pai nu mai bine iti faci abonament ? Ca tot acolo ajungi si e mult mai simplu, scapi de complicatii, cum ar fi apeluri la Telekom pentru imperecherea cartelei cu receptorul.

Anonim

Ce posibilitate exista de a avea internet intr-o casuta de vacanta din Com Dubova Jud Mehedinti ? Exista provider sau firme care distribuie printr-oanumita modalitate semnal internet? Multumesc

Anonim

Daca ai semnal de la iun operator de telefonie mobila, faci un abonament bun de internet mobil la respectivul operator si apoi cu un telefon care poate oferi hotspot wifi prin acea conexiune 3G sau 4G, faci retea Wifi in casauta de vacanta.

Sau te poti abona la internet prin satelit, dar destul de costisitor si de limitat.

Anonim

cu receiverul amiko alien 8900 daca cumpar cartela freesat pot receptiona canalele freesat

Anonim

Da, functioneaza, daca te abonezi cu card Conax. Le soliciti card Conax, nu Viaccess.

Anonim

Buna ziua. Am si eu o mkca problema sa zic asa. Recent mi-am achizitionat o antena satelit portabila si un TV cu suport dvb-2. Problema e ca nu prind semnal deloc. Am incercat in toate pozitiile, am incercat cu un alt LNB si acelas rezultat. Teoretic nu trebuie sa gasesc posturi libere? Sau macar sa am un pic de semnal in vre-o pozitie? Am reglat-o si cu busola..si in toate modurile pozibile. Semnal tot timpul 0.

Anonim

Daca antena e prea mica ( sa zicem sub 80-90 cm sau cu mare ingaduinta vreo 70 cm, pentru doar cativa sateliti puternici ), e sansa mica sa receptonezi ceva. Reglajul se face la milimetru, adica o eroare de reglaj de milimetru sus, jos, stanga sau dreapta dreapta si nu mai receptionezi nimic. Ti-as recomanda sa apelezi la un prieten care a mai montat antene de satelit, ca sa faceti teste si sa iti explice cum se monteaza si se regleaza o antena de satelit si cum se scaneaza frecventele.

Anonim

Am primit un receiver hd din România pt a-l utiliza în u.k. problema e ca nu are intrare lnb. Are doar s/pdif și ant in. Îl pot folosi?

Anonim

Exista zeci de mii de modele de receptoare. Poate daca ai spune si modelul receiverului si producatorul acestuia, vei primi un raspuns.

Anonim

Probabil e un receptor pentru cablu digital, deci nu il vei putea utiliza pentru satelit.

Anonim

Da e un kaon de la Digi tv high definition digital receiver . Va mulțumesc frumos

Anonim

am si eu un decoder humax digi si vreau sa stiu daca il pot folosi in alta retea cum ar fi digi

Anonim

Daca e receptor de satelit de la Digi Tv Romania satelit, nu poate sa fie folosit la al provider de satelit din Romania, adica nu poate sa fie folosit la Dolce Telekom, nici la Focus sat, nici la Freesat, nici la Orange Tv.

iceparu

Am 2 antene ,una pe motor h-h si 3 lnb si una fixa cu un lnb.receptorul este topfield tf6000vi.Motorul nu-mi mai invarte decat manual iar pe ecranul televizorului la cautare programe imi apar zone intunecate.La antena fixa nu am asemenea fenomen.Puteti sa-mi spuneti eventuale cauze?

Anonim

Deci sa inteleg ca de fapt acelasi receptor tu il conectezi pe rand la antena cu motor si la cea fixa, iar pe cea fixa nu apar pete pe imagine, iar cand il conectezi la antena cu motor, apar ? Incearca sa conectezi acel receptor direct la cate unul LNB-urile antenei cu motor ( testezi cate unul pe rand, DIRECT la LNB, ocolind conexiunile prin motor sau diseqc, sa vezi daca se manifesta la fel). Daca face la fel, e de vina resepctivul LNB al antenei cu motor care e conectat in acel moment, daca nu face la fel, e de vina motorul ( sau diseqc-ul, daca ai ) sau chiar receptorul.

Unknown

pot sa prind satelitu lui Dolce tv actualu telekom cu antena de la orange tv?

Anonim

Nu prea cred, e cam mica antena orange, dar merita incercat, exista ceva sanse. Desigur, vei avea nevoie de receptorul de la Orange pentru a receptiona canalele Orange Tv.

Unknown

buna ziua am si eu o intrebare . ce marime de antena satelit imi trebuie pentru hotbird 8 in romania pentru a prinde calitate cel putin 75 %. va multumesc

Anonim

Eu cu antena de 90 cm, bine reglata, am calitate 98% pe majoritatea frecventelor del la 13 grade est. Pe unele frecvente calitatea e mai mica. Depinde de frecventa, insa indiferent de calitate, receptionez toate canalele stabil cu aceasta antena.

Unknown

Buna ziua. Se poate vedea canale romanesti in italia fara antena parabolica? Administratorul blocului nu lasa pe nimeni sa puna antene

Laurentiu

Pai nu poti prin internet ? Eventual daca vrei calitate, cred ca poti sa montezi un fel de Slingbox la tine acasa in Romania si sa iti transmita canalele pe net catre Italia, ceva de genul:

https://hdsatelit.blogspot.ro/2013/09/slingbox-350-dispozitivul-care-te-ajuta.html

Anonim

Ce reprezinta litera A in dreptul canalului

Anonim

Pe ce canal, la ce operator, prin ce mediu de propagare ( satelit, cablu, IPTV ), pe ce model de receptor... poate sa insemne si LNB A, si Audio, si altele...

Unknown

am instalat antena dar nu gaseste nici un program, care poate fi problema, Calitate 80% putere 70&....care ar putea fi problema?

Unknown

De ce nu gasesc nici un program, Putere 80% calitate 78%....poate sa fie alt satelit ?

Anonim

Probabil ca da, este alt satelit. Ce satelit cauti ?

Anonim

NU VA SUPARATI AM O INTREBARE CARE ESTE SATELITU PENTRU RECEPTIA DIGI TV IN ITALIA?

Anonim

Acelasi ca si pentru Romania: Thor 5/6/Intelsat de la 0,8 grade Vest.

Anonim

ANONIM BUNA ZIUA VA-SI INTREBA DACA E VREME TARE E NORMAL SA NU AM SEMNAL,DECI NU NUMAI CAND E TORMENTA SAU FULGER IN TOT DEAUNA CAND E SCHIMBATA INORATA SAU PLOUA ? E CEVA DEFECTIUNE SAU ASA E NORMAL

Anonim

Ploile pot afecta receptia prin satelit. De exemplu, cand e ploaie torentiala, receptia prn satelit e mai dificila sau poate chiar sa ajunga semnalul sub limita necesara receptiei digitale, daca antena nu e suficient de mare sau de bine reglata ori daca semnalul e la limita atunci cand sunt conditii atmosferice bune, dar pe ploaie scade sub limita.

cornel

Va salut! detin o antena automata pentru receptie in miscare,NETA GEN2-36, instalata pe un autocar.
Intrebare:Functioneaza cu un receiver de la Dolce,DIGI,UPS...? Daca nu, care ar fi compatibil?
Multumesc!

Anonim

Trebuie sa folosesti receptorul ei, altfel probabil nu va orienta antena auomat. Doar daca ai iesire Loop de LNB la receiverul ei original, doar atunci poti sa conectezi in serie la ea un receptor de la un furnizor de televiziune cu plata prin satelit din Romania ( sau daca se roteste antena automat fara receptorul ei, ceea c enu prea cred ).

Anonim

Salutare , reciver telekom defect, ce alternativa am, mentionez ca il folosesc in germania

Anonim

Se poate folosi cartela cu un alt tip de reciver care nu apartine telekom

Anonim

Nu si nu.
Trebuie sa trimiti la Telekom receptorul pentru reparare sau inlocuire.

apetrei lucian

salut!Urmeaza sa ma mut la tara intr-un sat, unde nu am vreo posibilitate de catv. Mi-ar trebui 4 televizoare, sa zicem. Am deja un receptor hdpvr (satelit, normal) de la telekom pe abonamentul unui prieten.Mi-as mai face un abon la digi..mai full, cu hd.Deja imi trebuie 2 antene si 3 fire trase pana acum.Ce as putea face pentru celelalte 2 tv-uri? ce (cate) lnb-uri sa mai pun, pe ce satelit sa incerc...sa prind cateva programe ro?. As putea cumpara un sumator ceva o ministatie catv sa adun toate programele si sa le transmit in sistem catv in casa? mai am 2-3 receptoare sd daca e cazul..no name adica ne-branduite:). astept sugestii...

Anonim

De ce nu iei mai multe receptoare de la acelasi operator ? Parca majoritatea ofera doua sau chiar trei receptoare pe un singur abonament.

Anonim

Pe unul dintre televizoare utilizezi receptorul de la Dolce, pentru celelalte 3 utilizezi receptoare Digi Tv pe un singur abonament ( cumparate sau in custodie ) si o singura antena, la care montezi un singur LNB Quad:

http://www.rcs-rds.ro/asistenta-tehnica/echipamente?t=tvsatelit

http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=693&category_id=452dc6cb6a3fd4927ca813b4796c2bf4

Nu prea ai ce canale romanesti necodate sa prinzi cu receptoarele care nu sunt de la Digi Tv, Dolce Tv, Focus Sat, Orange Tv si cu indulgenta Freesat Romania, nu prea sunt canale romanesti necodate prin satelit. Iar cele care sunt, sunt imprastiate pe multi satelit, cu un numar neimportant de canale romanesti necodate pe fiecare dntre acesti sateliti.

Eventual acele receptoare FTA digitale le poti utiliza pentru receptie canale straine, de exemplu cu o antena montata pe nemtii de pe satelitii Astra de la 19,2 grade Est.

Anonim

Lista actualizata cu canale tv necodate prin sateliti:

http://ro.kingofsat.net/find2.php?pos=&cl=&num_pays=24&num_genre=&num_crypt=1&num_standard=&ordre=freq

La cat sunt de imprastiate, ai nevoie de o antena cu motor HH pentru fiecare televizor sau una sau chiar doua antene conectate prin comutatoare disecq si mai multe LNB-uri quad, destul de complicat. Mia bine ce au zis colegiii anterior, cu 3 receptoare pe un abonamnet de la acelasi DTH romanesc.

Vasile Magu

Multumesc pentru informatii, probabil asa voi face: 1 tv telekom, 2 digi si unul FTA. Sa fiti iubiti!

Unknown

Buna.
Locuiesc in Germania si am tv prin satelit de la digi.
Daca cumpăr un pachet care include si internet functioneaza aici?
Multumesc.

Anonim

Internetul fix de la RCS RDS Romania si orice alt operator din Romania functioneaza doar in Romania. Pentru internet fix sau chiar mobil iti recomand un operator din tara respectiva, unde locuiesti ( in cazul tau Germania ).

Betti

ca ex antena 1 o sa se vada si pe hd.Care e diferenta dintre hd si sd,nu tot asa se vad programele,sau s-or vedea mai bine cu hd decit cu sd? Si ce e cu hd-ul asta?

Betti

incercati sa-mi raspundeti la amindoua intrebarile cu hd-ul ala pe intelesul meu,nu cu chestii tehnice,ca as putea sa nu inteleg nimic din raspuns.Multumesc

ATENȚIE: acest articol are peste 200 comentarii. Utilizați navigarea de mai jos pentru a vizualiza toate comentariile, inclusiv cele publicate de dvs:
<< Cele mai vechi comentarii < Comentarii mai vechi   Comentariile 401 – 600 din 754 comentarii   Comentarii mai noi > Cele mai noi comentarii >>

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile