luni, 19 august 2013

Toate meciurile din Premier League vor fi transmise pentru americani de NBC Sports

Crainicul sportiv Arlo White din Anglia isi amintește de vizita sa la rudele din Chicago, SUA, cu mai mult de două decenii în urmă și de grila aparent fără sfârșit de canale de televiziune prin cablu.

"Pe atunci, la americani erau deja sute de canale pe cablu tv. Căutând televiziuni de sport printre ele, dintr-o dată l-am văzut-o pe Ryan Giggs, in acel moment in varsta de 17 ani, cum a şutat din voleu pentru Manchester United impotriva lui West Ham United", si-a amintit crainicul. "Atunci am fost foarte bucuros că am reușit să găsesc acest fragment de fotbal european la o televiziune americană."

Începând de sâmbătă, White va fi comentatorul principal pentru experimentul de 250 de milioane de dolari al NBC, desfasurat pe o periaoda de 3 ani si care va testa câţi americani vor dori să urmărească fotbal din Premier League.

"Este atât de ironic că după 22 de ani eu voi fi cel care va comenta pentru privitorii din Statele Unite ale Americii meciurile clubului Manchester United, care are in componenţa pe acelasi Giggs Ryan, acum in varsta de 39 de ani, și că voi fi vocea reţelei de televiziune care a platit această sumă fără precedent pentru drepturile de difuzare a Premier League pe piaţa americană."

"Știm că există in Statele Unite un număr imens de fani ai fotbalului europen. Si chiar daca este cel de-al cincilea sau al saselea sau al saptele cel mai popular sport într-o țară de 350 de milioane de oameni, vor fi suficienti telespectatori. "

Ca parte a contractului de trei ani, NBC Sports Group va difuza toate cele 380 jocuri din Premier League din acest sezon, aşadar chiar mai multe decat vor fi transmise in Marea Britanie. Principala piață de desfacere din SUA pentru Premier League va trece de la Fox Fotbal la NBC Sports Network, dublându-se numărului de locuințe în care aceste meciuri vor fi disponibile pentru vizionare.

Conform acordului mai vechi în valoare de aproximativ 80 de milioane de dolari al Premier League cu Fox, unele meciuri au fost sublicentiate si pentru ESPN.

Meciurile de pe ESPN și ESPN 2 din sezonul trecut au avut o audienta medie de 208.000 telespectatori la fiecare meci. Pentru NBC Sports Network, care obtine in medie 273.000 de telespectatori în prime time, probabil audienta se va pastra, cu toate ca exista posibilitatea de a transmite meciuri doar in direct în diminețile de weekend și după-amiaza in zilele lucrătoare ale săptămânii, datorită decalajului orar intre continente.

Canadienii vor avea acces direct de sâmbătă la meciurile difuzate pe NBC, începând cu Swansea City și Manchester United.

Dar investiția companiei este si un pariu cu privire la modul in care popularitatea fotbalului european va creste in SUA.

In caz de succes, ar înseamna mai mult spatiu de publicitate pe transmisiii de competitii sportive, in ciuda decalajului de popularitate intre fotbalul american si fotbalul european. NBC se bazeaza si pe faptul că videoclipurile cu fotbal european au totusi cumulat mai mult de patru milioane de vizualizări zilinic pe YouTube, efectuate de internaţiuni din SUA, conform ultimilor statistici.

Ideea este că difuzand atat de multe meciuri și făcând mai uşoară vizionarea lor, direct prin intermediul televizorului, se va atrage un public american anterior neexploatat, al cărui interes pentru fotbalul european este deja stârnit.


3 comentarii despre subiectul „Toate meciurile din Premier League vor fi transmise pentru americani de NBC Sports”:
Anonim

Bravo americanilor! Ei au toate meciurile din Premier League, chiar daca nu sunt pasionati cum suntem noi romanii de fotbal englezesc !

Anonim

cred ca va trece si saptamana asta si nu vom vedea nici a 2-a etapa din premier league in Romania! :( Pacat ca sunt unii care cer exagerat de mult pt acel campionat!

Anonim

Campionatul din Anglia este pe Digisport Ungaria.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile