marți, 15 octombrie 2013

CAM CI+ la RCS-RDS

IMPORTANT: Verificați compatibilitatea televizorului dvs. cu standardul CI+ în articolul de AICI.

Introducerea posibilității recepției televiziunii digitale prin cablu ( mai exact a canalelor criptate, gen HBO ) la RCS-RCS, printr-un modul de acces condiționat CAM Nagra CI+, a fost visul abonaților de foarte mult timp.

Iată că pe lângă lansarea abonamentelor de 1 Gbps și zvonul ( deocamdată necofirmat ) că HBO Go va fi disponibil în curând și abonațiilor companiei, RCS-RDS a lansat din 22 octombrie 2013 CAM CI+ pentru televiziunea digitală prin cablu.

Detalii despre CI+ și compatibilitatea televizorului dvs. cu CAM-ul RCS-RDS găsiți AICI, iar manual de instrucțiuni CAM RCS-RDS și soluții erori găsiti AICI.

Beneficii: Înlocuiesti decodarea din receiverul tău digital de cablu SD sau / și HD cu un CAM Nagra CI+ ( denumit de RCS-RDS ca DIGI Smart Cam CI+ HD ).


Este însa necesar OBLIGATORIU ca televizorul să aibă tunner digital DVB-C, fiindca nu înlocuiește acest CAM si tunerul digital. Acest CAM nu are tuner digital încorporat în el, ci doar funcții de decodare. Tuner digital DVB-C trebuie sa aibă televizorul în care veți folosi CAM-ul RCS-RDS, CAM pe care îl veți introduce în slotul CI+. Nu functionează cu televizoare care au doar tuner analogic.

Folosind acest CAM și cardul aferent, ai mult mai multe facilități comparativ cu cele ale receptorului actual.

Sistemul este mai usor de utilizat:

- introduci smartcardul în CAM și o singura dată CAM-ul în televizor și nu ai nevoie de cabluri suplimentare, precum cele de la receiver
- folosești o singură telecomandă, cea a televizorului
- folosești la maxim capabilitățile televizorului tău: de la time-shifting (punere pe pauză a unui program, derulare înapoi)  sau înregistrarea lui până la programarea vizionarii emisiunilor și filmelor preferate
- setarea canalelor se face direct din televizor, nu mai utilizezi decodor.
- poți viziona toate canalele în format HD, disponibile în abonamentul Digital, fără costuri suplimentare.

Primul CAM CI+ îl primești în custodie la abonamentul Digital (dacă ai deja un decodor în custodie, poți inlocui decodorul cu acest DIGI Smart Cam CI+ HD).

Al doilea și al treilea CAM CI+ au o chirie de 3 lei lunar (TVA inclus).

Dacă vrei să cumperi acest CAM CI+, îl poți achiziționa cu 100 lei (TVA inclus).

Extraopțiunile sunt disponibile și atunci când utilizezi CI+.


Specificații tehnice

Pentru a utiliza DIGI Smart Cam CI+ HD,  televizorul dumneavoastră trebuie să fie compatibil (există modele care au doar standardul CI).

Vă rugăm verificați în manual sau pe site-ul producătorului, dacă televizorul dvs. are ambele elemente de mai jos ( nu doar unul, ci ambele condiții trebuie îndeplinite):

- slot CI+ ( despre slotul CI+ și compatibilitatea televizorului dvs. cu CAM-ul RCS-RDS citiți AICI ).
- tuner DVB-C

În cazul în care aceste specificaţii nu apar, televizorul dumneavoastră nu este compatibil, iar DIGI Smart Cam CI+ HD nu va funcţiona.

Manual modul CAM RCS-RDS si mesaje de eroare găsiți AICI.

Atenție !

- Rolul CAM-ului RCS-RDS este doar de a decripta canale ( de exemplu HBO ) care sunt codate și televizorul dvs. nu le decodează singur, chiar dacă aveti abonament ( de exemplu la Maxpack). Nu are rol si de tunner digital DVB-C, care trebuie sa existe obligatoriu in televizorul dvs.

- Rolul CAM-ului nu este de a furniza o imagine de calitate mai mare, poate decât în situația în care televizorul dvs. este mai performant în privința acestui aspect decât receiverul oferit de RCS-RDS.

Condiții comerciale

Puteţi avea 5 echipamente digitale într-o locaţie ( prin echipament înţelegem CAM CI+, decodor HD sau SD), astfel:

- Primul echipament este inclus în pachetul Digital (CAM şi SD sunt în custodie; pentru HD mai există o chirie suplimentară de 3 ron).
- Echipamentele 2 - 3 pot fi în chirie ( CAM - 3 lei, SD - 5 lei, HD - 8 lei )
- Echipamentele 4 - 5 trebuie achiziţionate / cumpărate ( CAM - 100 lei, SD - 150 lei, HD - 250 lei ).
- La o locaţie RCS-RDS poate asigura maxim 2 decodoare HD

Cum faci comanda de echipament CAM CI+ 

Deja DIGI Smart Cam CI+ HD  se poate comanda din contul dvs. de abonat de pe digicare.rcs-rds.ro, dar oferta nu va fi activă mai devreme de 22 octombrie 2013.

In functie de cum fac rezervarea, clientii vor primi un email sau un SMS pentru a ridica respectivul CAM, in termen de 7 zile.

UPDATE:

Am comandat un singur CAM CI+, dar în contul de Digicare apar mai multe echipamente comandate.
Nu trebuie sa vă temeți că ați comandat din greșeală mai multe echipamente și nici să anulați comenzile, este doar o mică eroare temporară de afișare a tabelelor în pagina web a Digicare RCS RDS.

Dacă veți studia sursa paginii ( de exemplu în browserul de internet Google Chrome, dați click dreapta pe listă, apoi alegeți "Inspectați elementul"), toate apar cu același ID de comandă, indentic cu cel din emailul de confirmare al plasării comenzii, pe care l-ați primit de la RCS-RDS.

Update 20 august 2014, ora 10:00 - A fost lansat un update firmware ( software ) pentru CAM-urile CI+ utilizate in decriptarea canalelor codate din grila de canale digitale prin cablu tv a RCS-RDS TV. Noua versiune de firmware este 07.00.50.00.01.09. Detalii si tutorial găsiti AICI.


294 de comentarii despre subiectul „CAM CI+ la RCS-RDS”:
ATENȚIE: acest articol are peste 200 comentarii. Utilizați navigarea de mai jos pentru a vizualiza toate comentariile, inclusiv cele publicate de dvs:
Comentariile 1 – 200 din 294 comentarii   Comentarii mai noi >   Cele mai noi comentarii >>
Anonim

EXCELENT, DE CAND ASTEPTAM !
BRAVO RCS&RDS !!!

Anonim

inca un moft lansat de rds...oare cati au asemenaea tv-uri cu interfata ci ?pretul unui tv cu ci depaseste 1000 de euro... :(

Anonim

Am eu un astfel de televizor LG cu diagonala de 106 cm, a costat doar 27 milioane, e LED si smart si 3D :) Mai verifica preturile. Si ca mine sunt zeci de mii. Pentru noi nu sunt mofturi, e intrarea in normalitate.
Voi schimba receptorul actual cu acest CAM si voi scapa de o telecomanda in plus si de curent consumat in plus.

Anonim

Sunt si mai ieftine astfel de televizoare compatibile . De exemplu un televizor Smart LED de la LG, model 2013, cu diagonala de 81cm, HD, 32LN570R cu CI, maxim 14 milioane cu transport cu tot. Deci nu e nici un moft acest CAM CI+ la RCS-RDS.

Unknown

deci un tele lg smart 32ln570r este compatibil nagra.......

koko vs loko

De 12 ani astept asta ! Bravo digi !

Anonim

@Unknown, un LG Smart 32ln570r este compatibil cu CI, deci si cu alte sisteme de codare, nu doar cu Nagra.

Hotm

Doua observatii:
1. CI+ este diferit de CI ... verificati cu atentie televizoarele
2. O parte din canalele transmise digital SD cat si HD sunt momentan FTA. Dupa aparitia acestei oferte, eu cred ca NU va mai exista vreunul FTA...

nycku

inca o data rds arata cine este seful in romania . din cate se vede rds isi reinsprospateaza sa zic asa toate serviciile pe care le ofera si cu un mare plus fata de concurenta, acum urmeaza digi satelit sa speram ca o sa ne surprinda placut cu 30-40 canale hd si de buna calitate nu de umplutura cum are orange tv.bravo lor

Anonim

@Hotm, cred ca aproape toate televizoarele Smart produse incepand cu anul 2012 au CI+, precum si alte modele mai vechi. Doar modele destul de vechi nu au CI+ si au doar CI.

Anonim

Articolul duce putin in eroare.SmarCard CI+ mi-am dat seama ca este de fapt CAM-ul (modul de acces conditionat)in care intra cardul .Daca cineva cauta pe net dupa SmartCard va vedea poze numai cu carduri cu cip suplimentar pe langa banda magnetica(depasita).

Citatul asta :
" Primul card CI+ il primesti in custodie la abonamentul Digital (daca ai deja un decodor in custodie, poti inlocui decodorul cu acest smartcard).
Al doilea si al treilea smartcard au o chirie de 3 lei lunar (TVA inclus)."
Aici "card CI+" a se citi CAM sau in ton cu articolul SmartCard CI+ ,pentru ca e vorba de preturi si ne incurcam.

Felicitari pentru articol si felicitari RDS


Anonim

am doua televizoare .Un Samsung ( nu mai stiu seria ( produs din 2009 cu ci plus . Si iun lg produs in 2011 cu CI plus

Anonim

avem asa: 1 buc. 500mbps, 2 buc. 1Gbps si 3 CAM CI+
in concluzie sa curga torentii si HasDeuu yaaaaaaaaa babe!!!!!!! :>

Anonim

deci cardul de la rds din recivier se inperecheaza cu cam-ul si se introduce in tv, acum merg si programele codate pe care le vedea tv prin cablu, cu toate ca eu platesc ab maxpack si care le puteam vedea prin recivier cu alte fire si telecomanda in plus

Anonim

e fantastik, cu mentiunea ca grila rds e slaba total, practic nu ai ce sa vezi la ei, pacat ca c+ care ii copatibil cu tv meu , nu are o grila gen upc, rtc, pachetul discovery lipseste, ce sa vad? agro tv? 6 tv? inedit tv? naspa.

cris

Anonim de mai sus, hai sa lasam vrajelile cu grila RCS-RDS, sa nu deviem subiectul si sa revenim la DIGI Smart Cam CI+ HD, care este foarte bun si eu personal îl voi cumpara.

Sfaturi utile

Foarte misto...Bv rds

Anonim

Felicitari dar....
parca vad ca va fi aceeasi problema ca la receptoarele HD..
Avem oferta..avem valoare..dar avem si lipsa totala de decodoare.
Acum se strica rima...nu o sa avem carduri.

Anonim

Eu am un TV LG led 4500 LE are si analog/digital cu 4 mufe HDMI si la un abonament normal de 25 ron am vreo 107 canale digitale ( 30 HD ) si 68 analog si 7 programe radio .Ce ar face in plus acel modul C.I. ? Le pot vedea si canalele criptate ? Pls.

alexe

Da, exact asta face: vei putea vedea cu un televizor compatibil CI+ si canalele criptate la care esti abonat, direct pe televizor, fara receiver separat in plus.

Anonim

http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/veste-buna-pentru-toti-abonatii-rds-187706.html
Introducerea posibilității receptiei televiziunii digitale prin cablu ( mai exact a canalelor criptate, gen HBO ) la RCS-RDS printr-un modul de acces condiționat CAM Nagra CI+ a fost visul abonaților de foarte mult timp, scrie HDSatelit.

Anonim

sa inteleg ca merge HBO pe acest card daca platesti abonamentul?

alexe

Da.

gigilemro

Salut
de apreciat reactia RCS la UPC smartcard
Exista o lista cu televizoare compatibile?
Sau conditia CI+ si DVB-c este totul?
multumesc

niku_elektriku

salut!

si eu care tocmai mi'am luat ieri un amarit de lg caruia nu m'am gindit sa'i caut printre cornitze ce tip de slot ci are si daca este plus sau nu!

http://www.lg.com/ro/tv/lg-42LA620S

mai frate, astea totusi sint modele 2013, s'ar putea sa fie doar slot ci simplu?

pentru ca vad ca nici la modele mai scumpe nu precizeaza in specificatzii:

http://www.lg.com/ro/tv/lg-55LA690S

aseara, dupa ce l'am instalat si am vazut ca un numar totusi mare de canale "codate" nu intra, inclusiv hbo, pe care il platesc de aproape un an degeaba (mi sa stricat cutiutza de la ei si am neglijat sa merg s'o schimb, desi am intzeles ca si aia care au mers au asteptat un timp indelungat sa li'l schime - citisem la petreanu pe blog ca unul a asteptat doi ani!), m'am gindit sa trec la nenorocitzii de upc, la care mai fusesem (si am renuntzat pentru ca pe vremea aia aveau niste prestatzii mizerabile - nu stiu daca situatzia e mai buna acum) si care vad acum ca par a avea o oferta mai bogata, inclusiv un canal 3d, parca.

dar ce ma fac daca lg-ul meu nu are totusi card ci+?

sa ma duc sa'l schimb (am timp 30 de zile)?

sa'mi iau un model mai scump (nu as vedea de ce, pentru ca asta pe care l'am luat se comporta absolut remarcabil, deocamdata, avind aproape toate functziile alora de doua ori mai scumpe, plus ca un televizor cu diagonala mai mare nu as avea unde sa'l mai "bag"!)?

si apoi, e adevarat ca daca folosesc cardul ala nu mai pot sa folosesc time shifting?

ar fi o porcarie incomensurabila!

Laurentiu

@niku, nu este adevarat, poti folosi teoretic timeshifting. Depinde de firmware-ul televizorului aceasta functie pentru programele codate.

Eu am un LG din 2012 si are CI+, deci nu cred ca un televizor mai nou, din 2013, nu are CI+ si are doar CI.

De exemplu, astia de aici spun ca televizorul tău are CI+:

"Lecteur de cartes intégré : PCMCIA, compatible CI+ (sécurisation du port PCMCIA)"

http://www.lcd-compare.com/televiseur-LG42LA620S-LG-42LA620S.htm

@gigi, dacă ai televizor cu CI+ si tunner DVB-C este suficient din punct de vedere tehnic.

Florin

excelenta veste!!! voi cere cardul CI+ si voi preda cutia SD si telecomanda ei. ultimele miscari RCS-RDS sunt prea tari pt ceilalti competitori pe piata TV si internet fix si mobil.

Anonim

Pe acest model merge?


http://www.sony.ro/support/ro/product/KDL-40L4000/specifications

Laurentiu

Acel model Sony KDL-40L4000 dupa cate stiu are doar slot CI, nu are CI+, deci nu o sa functioneze CAM-ul de la RDS. Banuiesc aceasta fiindca sigur e un televizor mai vechi, produs probabil inainte de 2009. Mai cauta si tu pe forumuri, poate ca nu stiu eu bine, dar cred ca are doar CI.

Standardul CI+ a fost lansat prin 2008, deci a inceput practic sa intre in productie de prin 2010-2011. Asadar sunt sanse foarte mici ca televizoare 2008-2009 sa aiba CI+. Unele televizoare produse intre 2010-2011 au slot CI+, iar cele produse in 2012- 2013 au in general toate slot CI+ ( daca sunt prevazute cu un astfel de slot din fabrica ).

Anonim

in sfarsit.... era deja cazul... eu am comandat unul sper sa-l primesc cat mai repede. Am samsung Smart TV de 81 cm, 1600 lei

ROmanul

UPC are de mult. Eu am trei televizoare samsung si toate merg cu CI+
E super ca se poate selecta UPC la meniu la tv si le aranjeaza ca si la receptoarele digitale. Si cand apar canale noi ori dispar tv-ul stie sa faca automat modificarile.
Uitati aici detalii:
http://www.upc.ro/televiziune/digitala/digitalcard/

Cand UPC-ul a lansat aceasta posibilitate nimeni n-a scris un cuvant. Acum scrie toata lumea despre asta cand e vorba de RCS-RDS.

Anonim

@ROmanul, puteai sa zici altfel:
Multumim UPC ! (ca si la fotbal Multumim Olanda!) Ca doar asa se misca si astia ai nostrii. Nici nu concepeau sa aduca acum 3 ani. Ma rog de ei de atunci. Bine ca nu am cumparat la negru unul.

Laurentiu

@ROmanul, uite ca aici pe HD Satelit au scris de CAM-urile de la UPC:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2012/04/cam-uri-de-la-upc-romania.html

Anonim

Multumesc de informatii!

Anonim

Functioneaza si cu Digi DTH?
Am gasit pe net ca UPC a lansat un serviciu DTH cu CI+ in Franta, Cehia si Slovacia.
Si urmeaza sa introduca si in Ungaria.
http://www.broadbandtvnews.com/2013/09/11/upc-dth-launches-ci/

Anonim

Nu functioneaza cu Digi DTH. CAM-urile oferite de RCS-RDS sunt pentru televiziunea digitala prin cablu, care e in sistem de codare Nagra 2, iar DTH- ul Digi Tv are sistem de codare Nagra 3. Deci nu functioneaza.

Anonim

Pai ar trebui sa ofere si CAM-uri cu Nagra 3 pentru DTH. Sau fibra optica la sate :))

Anonim

Orice televizor de generatie mai noua, mai ales cele aparute anul trecut sau acest an au support CI+.Chiar si cele ieftine sub 1000 lei, lucru testat deja la cei care folosesc ca operator cablu UPC.

Anonim

ptr cei cu antene satelit digi ... ramaneti pe aproape exista posibilitatea sa aveti o surpriza placuta si voi.. sa luat in calcul introducerea CAM-urilor RDS si pe satelit ... cat despre compatibilitatea cardurilor cele pe CI+ sunt Nagra 4 si nu pot fii conectate direct in tv, la comanda dvs veti primi modulul +card-ul Nagra 4 care serie incepe cu 20.

Imi pare bn ca doriti echipamentele eu nu imi permit sa comand deoarece nu am rds in zona ...

cris

Ce Nagra 4? :)))))))))) Nagravison 4 ? :PPPP Anonim, ai visat azi-noapte si ne povesteti pe aici ? Dezinformeaza prin alta parte, aici nu ai sanse. Nu ascultati de aberantul asta de anonim.

Anonim

Pentru Laurentiu: Imi cer scuze atunci ca am spus ca nu s-a scris nimic despre CI+ de la UPC. N-am cautat in arhiva recunosc.

Anonim

@ cris , credema ca nu vb aiurea ca nu am dece... in primul rand STB-urile SD folosesc card Nagra2 , STB-urile HD folosesc Nagra 4 iar STB-urile Satelit se folosesc Nagra 3 ... iar CAM-ul nou RDS este tot pe Nagra 4 , asa ca te rog mai citeste si tu mai sus ce sa scris.... BTW tipul de card folosit (Nagra este specific RDS) nu vb de alte companii....

gean

Anonim, nu exista Nagra 4. :)))

Leo

Am o nelamurire la care nu am gasit nicaieri raspuns: acest card de unde isi ia semnalul tv ? eu acum sunt abonat rds, am decodor digital si fir digital. firul digital de la stalp intra in decodor si de acolo ies fire catre tv. cand imi voi lua smart tv cu ci+ si tuner digital, voi conecta firul digital de la stalp direct in tv ? logic asa ar trebui sa fie.

detrax

Exact. Muti cablul RF in televizorul tău, introducandu-l in conectorul de antena RF ( televizorul trebuie sa aiba tuner DIGITAL DVB-C si slot CI+, altfel nu va functiona ).

Deci tunnerul televizorul va tine locul tunner-ului din receiverul tău actual, iar CAM-ul de la RCS-RDS ( pe care il introduci in televizor, in slotul CI+ ) va tine loc de partea de decodare pe care o facea receiverul.

Anonim

Leo, probabil ai fibra optica trasa de la stalp care vine introdus in demodulator si de aici cablu coaxial catre STB pentru catv si alte porturi pentru internet si/sau telefon. Legatura va ramne aceeasi. Daca ai cablu coaxial tras de la stalp si intra direct in STB, in acest caz, folosesti Smart CAM-ul si ai scapat de STB.

Anonim

Am si eu o nelamurire: Sony LCD KDL 32NX500 are slot CI+ sau doar CI?
Dar Samsung LED 40EH5000?
Multumesc!

Laurentiu

Samsung LED 40EH5000 are CI+ si e testat, Sony LCD KDL 32NX500 are CI+, dar nu e testat. Dar teoretic are si el, conform listelor.

Puteti verifica daca are televizorul dvs. CI+ in listele din articolul acesta :

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/10/ce-inseamna-ci-e-compatibil-televizorul.html

Anonim

lg 32ln5400?
este compatibil cu digi smartul de la rds?

Anonim

Ia ma uitate pe cardul de la decodorul HD ai o serie care incepe cu 20? Sunt carduri nagra 4 iar fara aceste carduri tip nu iti functioneaza. Degeaba razi... ca vb sa nu adormi... si ma refer doar la dec hd sau CAM-ul CI+ care folosesc astfel de carduri....si daca tot nu crezi suna la rds si intreaba ce tip de card ai.

Andrei

Eu am un Samsung LE32R81B ( sau fara 1B, asa scrie in manual) . Ma poate ajuta cineva sa imi spuna daca are CI ? Din ce m-am uitat pare sa nu aiba si nici decodor DVB-C nu cred ca are ( desi inteleg din alt articol ca nu trebuie neaparat DVB-C) dar nu sunt 100% sigur. Multumesc

Unknown

MA FRATILOR AM O NEDUMERIRE,DE CE RDS neglijeaza abonati prin satelit?stau in Italia si astept de cand sa lansat serviciul prin satelit sa vad si eu macar un canal HD,am asa una bucata TV SAMNSUNG SERIA 8000 3D care suporta toate minunile ce sau inventat pana in zi de azi,inclusiv am conectat antena satelit direct in TV si vad doar canalele la liber , de ce nu ar merge daca introduc CAM in tv ca si cand ar fi pe cablu?la focus sat merge ,am probat o data dar nu reusesc sa fac rost de un cam negra .am sunat la RDS si miau zis ca nu va merge.daca ma poate ajuata si pe mine cineva ,sa-mi spuna daca merge(cineva care are unTV ca al meu).va multumesc.

Anonim

Andrei, trebuie sa aiba tuner DVB-C televizorul, In artical scrie clar ca trebuie:

"Vă rugăm verificați în manual sau pe site-ul producătorului, dacă televizorul dvs. are:

- slot CI+
- tuner DVB-C "

Deci nu ai tunner DVB-C, ia-ti adio de la CAM.

Tunner DVB-C inseamna ca sa prinda canale digitale. Prinzi direct cu televizorul PRO TV HD, fara receiverul RCS? Daca nu, adios, numerge nici CAM-ul RCS-RDS.

Anonim

Mitroi, nu merge pentru satelit CAM-ul RCS RDS, care este pentru cablu digital. S-a mai raspuns cateva comentarii mai sus.

got

Alo anonim ala cu Nagra 4 al tau, lasa-ne frate cu aburelile tale. Tu esti constient ca discuti cu oameni care se joaca de peste 20 de ani cu antene de satelit ? Arata-mi si mie un link pe Wikipedia unde vorbeste ca s-a lansat Nagra 4, sau pe site-ul Kudesky Group, care produce sistemul de codare Nagravison. Fiecare nagra a avut diverse REVIZII, daca stii ce inseamna aia.

Nagravision, Nagravision Cardmagedon, Nagravision Aladin and Nagravision Merlin. Nici macar nu se numesc Nagra 1, 2, 3 si asa mai departe. Asa le nmesc amatorii. De exemplu, cel mai nou Nagravision este Nagravision Merlin si pasionatii il numesc Nagra 3. Daca asta e cel mai nou, vrei tu sa inventezi unul sa se numeasca Nagra 4 ? Acum ne scutesti, te rog fruumos , cu aberatiile care ti le-a spus tie tanti de la relatii cu clientii RCS-RDS ?

cris

Asta incercam sa ii spun si eu:

http://en.wikipedia.org/wiki/Nagravision

Dar il las pe om cu viselel lui, nu mai imi bat capul cu incepatorii cu gura mre.

Anonim

RCS-RDS are pe cablu Nagra 2 si la SD si la HD.

cris

Poate omul face confuzie cu Nagra 4 de la Kudelsky, care este un sistem de inregistrare audio inventat in anul 1968:

http://en.wikipedia.org/wiki/Nagra

Uite asa arata sistmul de inregistrre audio Nagra 4 :)

http://en.wikipedia.org/wiki/File:Nagra_IV-S_(AES_124).jpg

Nici o legatura cu sistemul de codare. Aiurea e ca se tine tare in gură... Eu zic sa revenim la subiectul despre CAM-ul RCS si sa lasam aberatiile.

Andrei

@ Cel care mi-a raspuns: Mersi de raspuns, dar acum imi e si mai neclar. Prind canale digitale cu decodor SD, nu direct. Si nu, nu prind PRO TV HD, nu prind nici un canal HD, asta vreau sa fac de fapt, sa prind HD si dna de la RDS mi-a zis de varianta asta cu CI-ul, pentru ca astept de o gramada de timp decodor HD si nu mai aduc. Dar din ce scrie aici "CAM" inlocuieste ambele decodoare: "Din aceasta luna, RCS & RDS, furnizorul numarul 1 pe piata de televiziune din Romania, ofera module de acces conditionat (CAM) pentru televizoarele de ultima generatie ce pot incorpora acest tip de echipamente, care pot fi utilizate in locul decodoarelor digitale de tip SD sau HD." Nu zice ca trebuie sa ai DVB-C, pentru ca din ce am inteles, cu ala oricum prindeai direct canalele HD fara nimic adaugat.

Anonim

Salut,

Am luat azi CAM-ul de la RCS, l-am bagat in TV si nu se autentifica. Mesaj de eroare 17.
Am urmat pasii din mesajul de mai sus, inclusiv resetarea TV la valorile din fabrica si am acelasi mesaj.
In meniul CI-ului, vad informatii despre modul (producator, serie, versiune soft, etc.)
Am un TV Samsung UE32ES6100, cu ultimul firmware instalat: 001040.
Aveti cumva idee ce poate fi?

cris

@anonim de la 18 octombrie 2013, 16:36, televizorul LG 32ln5400 e model nou 2013, are CI+.

cris

Andrei, CAM-ul este DOAR pentru televizoare cu tuner digital. Nu functioneaza pe televizoare doar cu tuner analogic. CAM inlocuieste ambele receivere Humax de la RCS-RDS( si cel SD si cel HD ), dar NU inlocuieste tunerul DVB-C digital din televizor. CAM-ul RCS-RDS inlocuieste numai decodarea din receiver, dar receiverul ala mai are si un tuner digital, care daca vei folosi CAM in televizor, trebuie sa il aiba si televizorul.

Citeste aici si te vei lamuri:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/10/ce-inseamna-ci-e-compatibil-televizorul.html

Anonim

Andrei, CAM-ul are rolul doar de a decoda canalele codate HD sau SD pe care le prinde televizorul, dar apar cu mesaj ca sunt codate. Televizoarele cu tunner digital prind majoritatea programelor digitale SD si HD, fiindca nu sunt codate, cu exceptia catorva. HBO, ala de adulti, Digi Film etc . Pentru HBO iti trebuie CAM-ul, nu pentru altceva. CAM-ul ala nu are tunner in el :)))) Daca televizorul tau nu prinde pe digital programele SD si HD ( fara receiver separat prin HDMI sau alta conexiune ), cu exceptia HBO, Digifilm si a inca cateva, nu are rost sa te mai deranjezi.

Anonim

TV Samsung UE32ES6100 e compatibl cu CI+.
Am gasit undeva ca trebuie sa aiba firmware 1014 ca sa mearga.

Tu ai firmware mai nou, deci nu e problema de firmware.

Totusi vad ca astia au scris in articol ca "RCS-RDS lansează din 22 octombrie 2013 CAM CI+ pentru televiziunea digitală prin cablu." Pai nu s-a dat drumul la activari cred.

Anonim

Stie cineva despre Panasonic TX-L32U10E daca e compatibil cu CAM RDS?
La UPC cehi am gasit ca ar fi compatibil cu CI+ dar la UPC Romania nu apare. Are DVB-C si, conform manualului, slot CI.

Andrei

@ cris, Anonim, am inteles in mare asa, nu chiar tot, articolul acela l-am citit dar nu pe tot, poate o sa am timp. Zici tu ca iti trebuie pt HBO, dar eu prind HBO-ul cu decodor normal. Nu stiu cum naiba sa fac, cum sa prind HD-ul ca n-au mai adus decodoare de mult, nu exista alta modalitate prin care sa le pot vedea pe televizorul meu, nu exista un decodor separat pe care il pot cumpara care sa faca ce face DVB-C -ul ?

Anonim

@anonim cu TV Samsung UE32ES6100 si eroare 17. Din cate stiu serviciul e disponibil din 22 octombrie 2013. Suna la relatii cu clientii.

Anonim

Nu accepta decat receptoarele lor de cablu digital si CAM-urile lor.

Ai doar una dintre urmatorele 3 solutii:
- televizor cu CI+ si tuner Digital ( deci alt televizor )
- receptor de la ei si card ( nu ai de unde )
- receptor digital HD de cablu cu CI+, dar exista oarecare sanse ca RCS-RDS sa nu iti accepte o astfel de combinatie cu alt tip de receiver, desi teoretic se poate si oricum un astfel de receiver e peste 100 euro. De exemplu uite un model aici:

http://www.satshop.fi/digiboksit/dvb-t2/miraclebox-7-hd-pvr.html?___store=default&___from_store=fi

Dar ai toate sansele sa il cumperi degeaba.

Deci iti recomand tot receiver de cablu HD de la RCS sau televizor nou cu tuner digital si CI+ si CAM de asta... Asta e...

Andrei

Ok, mersi

Andrei

M-am gandit si la tv nou, dar nu stiu,sa vad, sa ma gandesc daca merita un tv nou doar pentru asta, sau mai astept putin poate o sa mai aduca si decodoare HD.

Anonim

Pentru cei interesati, detalii la http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/10/ce-inseamna-ci-e-compatibil-televizorul.html

Anonim

Sunt anonimul de la 19.56 cu Samsung UE32ES6100, care a primit raspuns de la un alt anonim la 20,18 :).
Am luat 2 Cam-uri de la RCS azi, dintre care doar unul nu trece de autentificare (pe un alt model de TV). Nu ajung la pasul in care sistemul format din CI si Smart Card este sau nu activat de furnizorul de servicii.
TV-ul este unul de productie 2012, insa modelul nu-l regasesc in lista de la UPC, de exemplu. Eu am varianta comercializata in Italia, modelul Samsung UE32ES6100PXZT. In specificatii am gasit ca are CI+, insa pe site-ul UPC nu gasesc strict acest model ca find compatibil.
Cred ca e o problema de compatibilitate, si de aceea ridic problema aici, Nu cred ca e suficient sa ai device-ul compatibil cu CI+ si sa-ti si functioneze cu Cam-ul RCS. Ce credeti??

Anonim

Nu se activeaza CAM-ul pana pe 22 octombrie. Azi sunt in 18 octombrie.Eventual suna si la ei si intreaba vreo duduie la relatii cu clientela.

Anonim

Am incercat azi sa comand 2 CAM pt. tv Sams. LE32C550 si LG 42LV5500, pe Digicare si-mi semnala ca nu am ales "serviciul asociat", dupa plasarea comenzii ! Am facut o sesizare si apoi am si sunat la serv. comercial ; o d-ra mi-a luat comanda prin telefon.Putin mai tarziu, dupa ce am primit mail de inreg a sesizarii, am fost sunat in leg. cu aceasta si mi s-a spus ca a fost o eroare si ramane valabila comanda telefonica!
Mai tarziu pe Digicare mi-au aparut doua echipamente in curs de livrare:
1 x Decodor DIGISMART SmartDTV
1 x Decodor DIGISMART SmartDTV


Anonim

Cred ca nu vedea ca ai abonament la televiziune digitala, ci vedea ca ai doar analogica.

Anonim

Revin:
Ambele tv de mai sus, avand tunner T/C, receptioneaza prin cablu toate programele din grila, inclusiv HD, mai putin cele codate pe care le vad prin cutiile rds-rcs de care vreau sa scap!
Nu am descoperit clar daca tv de mai sus au CI sau CI+; detaliile tehnice pe mai multe site-uri specificand CI unele sau CI PLUS (+) altele!!??
CAM- ul elimina, cum s-a mai specificat, o telecomanda, un consumator si o ajustare facila a sunetului

Anonim

Revin iar ca raspuns:
Am abonament Digital special; a fost o eroare...de la ei....

cris

Au amândouă televizoarele tale CI+.

Anonim

Pt Toshiba VL733, are doar slot CI, totusi am citit pe wikipedia cum ca ar fi "CI+ is backward compatible with CI v.1". Ar merita sa fac o incercare, eventual sa pot returna echipamentul daca nu merge? ( asta in caz ca nu schimb TV-ul :)) ). A mai incercat cineva cu acest model de tv?

Anonim

"CI+ is backward compatible with CI v.1" inseamna ca merg CAM-uri CI in televizoare CI+, nu ca merg CAM-uri CI+ in televizoare CI.

Anonim

rog un mic ajutor,philips 32pfl3500 in care scrie''televizordigital:MPEG-4,DVB-T[terestru},DVB-C[cablu] si DVB-T2,DVB-S/S2[satelit] doarpe anumite modele. Deci pot folosi acest CAM? MULTUMESC.

Dan

Va salut. Eu am un televizor Samsung UE40F8000SL (model 2013) si pe site-ul rds apare ca fiind compatibil cu CAM-ul CI+ de la RDS. Insa cand l-am introdus in TV, am constatat ca nu se autentifica. Prima daca am crezut ca are TV-ul o problema, asa ca i-am sunat pe baietii de la Samsung pentru suport, iar ei au concluzionat ca portul meu CI nu are absolut nici o problema, problema este cardul CI+ primit de la RDS care se pare ca este versiunea 1.0, iar televizoarele Samsung ultima generatie suporta doar versiunea 1.3 (asa cum sunt CAM-urile de la UPC). Contactand RDS, am primit frumosul raspuns cum ca acestea sunt singurele versiuni de carduri pe care le au si ca daca nu merge la TV-ul cu pricina pot foarte usor sa folosesc cardul la un TV mai vechi daca am -> interesant raspuns primit de la suportul tehnic al celor de la RDS. S-a mai lovit cineva de aceasta problema?

Anonim

Sunt nesimtiti, pentru ca ma obliga sa imi schimb abonamentul din "Baza digital" de 25 lei in actualul "Digital" de 29 lei. Nu e vorba de 4 lei, ci ca principiu, te obliga sa platesti mai mult ca sa beneficiezi de ceva ce e gratuit pentru toti clientii. Se pare ca daca ai un abonament la "oferta limitata" esti un paria in ochii lor.

Liviu

Salut,
In sfarsit mi-a mers si mie, de sambata tot incerc si ma chinui cu el, azi dimineata am pornit TV-ul si merg si canalele criptate.
Am un tv LG 32LE4500, are slot CI, dar cu un upgrade de firmware suporta si CI+.

Am o intrebare, daca stie cineva sa raspunda: Cum scanez selectand Romania? (daca selectez Romania la tv nu am numai antena si nu gaseste nici un canal Digital)
Sau daca nu se poate setand Romania, Se poate scana si aranja lista de canale astfel incat sa fie ca si cea de pe decodor?

cris

Liviu, meniurile televizorului si posibilitatile de aranjare a canalelor nu depind de CAM-ul RCS-RDS, ci sunt aceleasi pe care le are televizorul tău si fara a utiliza CAM-ul RCS-RDS si difera in functie de televizor. Te poate ajuta cu aceste functii cineva care detine un televizor model ca al tău sau poti citi manualul de instructiuni al televizorului.

http://www.lg.com/ro/suport-produs/lg-32LE4500#

La modelele mai noi LG este ceva de genul: Din lista de canale apesi o tasta colorata de editare, apare toata lista pe tot ecranul, selectezi canalul care trebuie mutat și îi dai alt numar si asfel canalul selectat va face rocadă cu canalul al cărui numar l-ai ales. Nu stiu dacă și la modelul tău procedura este la fel,

Anonim

va salut.am si eu un lg 32lh3000 si nu este compatibil cu ci+.exista vreo actualizare a softului ca sa poata merge si pe modul ci+.multumesc.

Anonim

Pai modelul acela de televizor are tuner DVB-C ? Parca stiam ca are doar DVB-T. Poti receptiona ACASA TV HD sau Digi 24 HD cu el, fara receiver, cu cablul RF bagat direct in televizor ? Ca daca nu are tunner DVB-C, nu ai ce face cu CAM-ul de la RCS, care e doar pentru televiziune digitala prin CABLU DVB-C.

Anonim

o mare rugaminte 32pfl3507h este compatibil cu CAM-ul RCS. multumesc mult.

Gabriel

Stiti cumva daca lg 55la790v este compatibil CI+ si daca da de ce nu pot scapa de eroarea 17

cris

Televizorul Philips 32pfl3507h are CI+. Cel putin asa spune chiar producatorul acestui model de televizor:

http://www.philips.ro/c/televizoare/3500-series-dvb-t-c-de-81-cm-32-inch-cu-hdtv-32pfl3507h_12/prd/?t=specifications

cris

Gabriel, LG 55LA790V are sigur CI+.

1. Vezi daca ai introdus cardul cu pinii spre interior si cu fața verde vizibila ( nu cea albastră), spre exterior.
2. Vezi daca ai introdus sufiecient de adanc CAM-ul, poate nu fac atingere pinii.

Uite aici a scris HD Satelit un articol cu imagini si explicatii:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/10/imagini-meniu-cam-ci-rcs-rds.html

Daca dupa ce aplici cele doua metode de mai sus nu functioneaza, incearca asa:

- Scoateţi şi reintroduceţi modulul.
- Opriţi şi reporniţi televizorul.
- În meniul televizorului, reveniţi la setările din fabrică.

Daca nici asa nu reusesti, vezi sa ai cel mai nou firmware al televizorului instalat, poate e un bug la acesta. Revino cu rapsunsuri dupa ce ai incercat cel putin primele doua sfaturi.

Anonim

multumesc CRIS pentru raspuns la 32pfl3507h dar sti cumva are si DVB-C ca sa dau comanda de CAM?

Anonim

pt anonim.cu lg 32lh3000 prind toate programele hd(protv,digi,sport.ro,etc)mai putin cele codate(hbo,digi film,adult).dar are dvbt/c.am sunat la lg si au zis k deocamdata gama lh nu are nici un update pentru modul ci+.asa k mai astept...

cris

Anonim 22 octombrie 2013, 23:43, scrie ca televizorul tău 32pfl3507h are tuner digital de cablu DVB-C, tot in acelasi link:

http://www.philips.ro/c/televizoare/3500-series-dvb-t-c-de-81-cm-32-inch-cu-hdtv-32pfl3507h_12/prd/?t=specifications

Dar ca sa fii 100% ca are tuner digital de cablu DVB-C televizorul tau, scoate cablul care intra in receiver ( cel cu mufa de antena normala ) si introdu-l in televizor si dai scanare vompleta automata din televizor dupa canale de cablu. Trebuie sa receptionezi vreo 100 de canale digitale si obligatoriu cateva HD. Daca reusesti aceasta, poti sa iti comanzi CAM-ul de la RCS, care va fi pentru a receptiona in plus canalele codate gen HBO.

Laurentiu

Ar fi bine sa va alegeti un nume sau pseudonim sau nickname cei care postati comentarii, ca sa va poată raspunde dupa nume altcineva, e greu sa copiezi la fiecare identificari de genul " Pentru anonim de la ora....". Asa va veti identifica si dvs. raspunsurile mai bine, iar raspunsurile si discutiile vor fi mai bine orientate. Alegerea unui nume e si dovada de respect fața de ceilalti interlocutori. Oricum, e parerea mea, oricum adminii permit postarea de comentarii si anonim, dar asa cred ca putem deveni prieteni, daca stim cu cine vorbim, dupa un nickname...

Liviu Barta

Catre Anonim 18 octombrie 2013, 15:34
Sony KDL 32NX500 are CI+ si functioneaza cu CAM-ul de la RCS; mi-am luat CAM-ul acum 2 zile, am un asemenea televizor si functioneaza fara probleme; dupa ce introduci CAM-ul in televizor (iar acesta trebuie sa fie oprit cand introduci CAM-ul) trebuie sa scanezi din nou frecventele

Anonim

IMPORTANT !!! CAM CI+ HD functioneaza si pe tv care are CI simplu,am LED GRUNDIG 32 VLE 6142 C doar cu CI si functioneaza......

Anonim

Poate ai CI+ , diferenta nu e uneori decat un update de firmware la televizor. Vine din fabrica cu Ci si un update in magazin sau acasa il poate face CI+. De asemenea, e posibil ca RCS deocmadata sa nu fi marcat ca protejate la copiere canalele criptate, si intradevar atunci functioneaza CAM-ul lor CI+ si pe CI simplu.

Johnny GL

Am un TV LG 42LA640S, model 2013. Azi-dimineata am luat CAM-ul de la RCS si l-am bagat la TV. A durat putin pana s-a activat cardul, dupa care au pornit programele codate si merg si la aceasta ora. Asteptam de ceva vreme sa faca pasul asta RCS-ul.

zamfiroiulaurentiu

Buna dimineata.
Am reusit intr-un sfarsit sa folosesc SmartCam-ul de la RDS pentru LG 42LA660S, desi slotul CommonInterface este prezentat uneori CI si nu CI+, iar in lista de televizoare acceptate a RCS&RDS aceste modele nu exista(probabil lista incompleta sau neactualizata).
Ceea ce am intampinat eu: nu se putea realiza autentificarea, desi televizorul recunostea modulul, dar nu era in stare sa vada caracteristicile smartcardului.
Dupa 2 zile, cu update-uri de firmware (bonus acum sacadeaza continutul 3D), inainte de a renunta am revenit la setarile din fabricatie: in 2 minute totul s-a rezolvat.
Spor la treaba.

Mario

Ce fain ar fi fost sa merga acelasi card si pentru programele de pe satelit :D (acolo as mai fi gasit cateva programe ce nu se regasesc in grila pt cablu)
Am incercat si imi apare mesajul ( Nu poti viziona acest canal. Suna la Relatii cu Clientii pentru a te abona acum. ) pe care il primesc si atunci cand sunt pe cablu si comut pe hbo (nu sunt abonat hbo )

Anonim

Am si eu un Philips 32plf5404h/12 (fabricat in 2009 cred ) in manual la el scrie ca are slot ci+ si dvb-t si dvb-c ( http://www.p4c.philips.com/files/3/32pfl5604h_12/32pfl5604h_12_pss_aen.pdf ) dar la rds in lista de tv compatibile nu se gaseste,stie cineva dc?

Anonim

Anonim, uitate atent in link-ul pus de tine http://www.p4c.philips.com/files/3/32pfl5604h_12/32pfl5604h_12_pss_aen.pdf si la tuner ai sa vezi ca are DVB-T si DVB-C...Nu are CI+. Vefifica manualul aici http://download.p4c.philips.com/files/3/32pfl5604h_12/32pfl5604h_12_dfu_ron.pdf

De aia nu e in lista RDS

Anonim

unde ai vazut tu ca scrie ca nu are? eu vad ca scrie: Ready for digital
• MPEG4 HDTV reception via DVB-T and DVB-C tuner with CI+*

Anonim

Manual pagina 49:
Tuner / Receptie / Transmisie
• Intrare antena: 75 ohm coaxial (IEC75)
• Sistem TV: DVB COFDM 2 K/8 K
• Redare video: NTSC, SECAM, PAL
• DVB-T (Transmisie video digitala terestra) s i DVB-C (Transmisie video digitala prin cablu). Consultati lista de tari de pe partea din spate a televizorului.

Manualul il gasesti aici: http://download.p4c.philips.com/files/3/32pfl5604h_12/32pfl5604h_12_dfu_ron.pdf
E in limba romana.

Unknown

calitatea imaginii in hd pe acest CAM CI+ vizavi de decodor hd este mai slaba.pt cei care au probleme cu acest CAM CI+ sa faca scanarea canalelor setat la tara pe FINLANDA

Anonim

am citit si eu acuma ,dar dc la specificatii spune ca are?

Anonim

@alex alex, cum sa fie frate mai proasta calitatea prin CAM, cand e pe direct? Aaaa, poti sa ai dreptate doar intr-o singura situatie: televizorul tău are decoder video mai prost decat cel din receiverul RCS-RDS. :))

Anonim

Salut! cine ma ajuta si pe mine cu o info pls? am un smart tv samsung model ue40d5500, care are slot ci si la specificatii scrie ca are ci+, totusi slotul este mult mai mic fata de ce ofera cei de la rcs-rds. Exista vreun adaptor de dimensiunea slotului de la tv-ul meu in care sa introduc smart cam-ul acela de la rcs, sa ma scap si eu de decodor? mersi tare mult

Anonim

Unele televizoare vin din fabrica cu astfel de adaptor, care se introduce intr-un conector mic in spatele televizorului daca doresti. Verifica in cutia originala a televizorului.

Anonim

Am un monitor LG Flatron M2380D are in spate un slot,dar nu stiu daca este compatibil cu CAM celor de la RCS-RDS.

Anonim

Televizor Sony Bravia KDL 26EX302 compatibil.

Anonim

Am un Samsung UE40C6800USXZG(tuner terestru,cablu si satelit).Slotul pentu CI il folosesc uneori cu un CAM –Viaccess pe tunerul satelit.De fiiecare data cand introduc camul in slot pe tv apare automat,,meniu ci”Azi am intrat in posesia unui CAM Digi am introdus camul in slot si nimic dupa mai multe manevre de introducere si scoatere a inceput initializarea care a mers pana la 40% si a disparut de pe ecran.Am sunat la Digi si dupa mai multe discuti operatorul ma informat ca TV-ul nu este compatibil si de aceea sa oprit initializarea.Am incercat din nou,am introdus si scos camul de mai multe ori pana cand sa pornit din nou initializarea care a mers pana la 100% si a aparut programul care a functionat aprox.5 min.Dupa vreo 30 de introduceri si scoateri de cam a pornit din nou si a functionat aproape 5 ore.Intre aceste manevre mai introduceam si CAM-ul Viaccess ca re era vazut pe loc.Am sunat din nou la Digi dar operatori spun din nou ca TV nu este in lista lor si nu este compatibil.Intrebarea mea este cum a functionat atunci 5 ore pe HBO HD?Parerea mea este :Cam-ul este defect dar nu am cui sa ma fac inteles.

Anonim

Am un Lg 32LH3000 cu CI fara + , ar fi compatibil cu rds CAM?

Anonim

Am un LG 26LE 3300 pe site-ul RDS spune ca e compatibil dar la mine nu merge imi tot spune Eroare 17 am urmat toti pasi dupa manualul de utilizare si tot imi apare Eroare 17, vede cam-ul dau pe informatii modul si apare nume produs digi module producator smartDTV versiune siftwer un nr cod produs numar serie versiune hardward un nr download ID 1 deci il vede unde e problema este la informatii despre smard card unde la serie smard card :Extras serieCA nu apare nimic, ma puteti ajuta va rog, multumesc


Marius

Anonim 25 octombrie 2013, 21:27
Am un monitor LG Flatron M2380D are in spate un slot,dar nu stiu daca este compatibil cu CAM celor de la RCS-RDS.


Raspuns: Da, merge, dar cu upgrade de firmware.

Anonim

Am doua LG,un32LE4500 si un 42LE5500.Au CI sau CI+?

cris

Ambele televizoare ( atat LG,32LE4500 cât și LG 42LE5500 ) au CI+. Eventual e recomandat să ai cel mai nou firmware instalat, dacă întâmpini dificultăți.

Anonim

sal..pt cei care si-au luat ci+, in cat timp v-a venit cartela pt ca eu am facut comanda de 4 zile si nu a ajuns

Anonim

Cam 4-5 zile lucratoare la inceput, cand a fost lansat, nu stiu acum, mai ales daca e cererea mare...

Dani

Știe cumva cineva dacă merge cu LG32LH3000? Mulțumesc!

Anonim

salut.
Sony 26EX302 se pare ca este compatibil dar nu-mi gaseste toate canalele. de exemplu lipseste PROTV.
In grila, sunt canale lipsa dar daca le acesez direct apasand numarul canalului le vad...dar ele nu apar in lista.
Inainte de a avea CI+, le vedeam pe cele lipsa cu DVB-C direct...acum, chiar daca scot cardul si rescanez...tot nu apar.
Am dat si factory reset..degeaba :(
Ceva idei?

Anonim

Vezi sa nu fie de la semal prost, a mai patit cineva aici pe site si doar asa a rezolvat, chemand echipa RCS.

Anonim

@Dani Televizorul LG32LH3000 are doar CI. Dar vezi ca are update mai nou din 2012 si poate rezolva problema, desi sansele sunt mici.

Anonim

Samsung LE26D450G1w si Samsung LE32C530F1W si un LG 37LK430-ZG au slot Ci +?????

dapman

Dupa scanarea programelor pe CAM, nu gasesc TVR HD si DIGI SPORT 3. Probabil lipsesc si alte programe, insa nu le-am identificat.
Scanarea am facut-o initial pe Italia, apoi pe Europa de Est, deoarece TV-ul meu (Samsung 32ES6100) nu are Romania. Stiti cumva cum se poate remedia problema?
Multumesc

Anonim

@dapman, e posibil sa ai semnal prost pe o frecventa. Verifica nivelul calitatii semnalului, daca iti permite televizorul prin vreun meniu, sa vezi pe frecventele RCS ce calitate ai la semnal.

dapman

Nu-s probleme de semnal, am 98%.

Anonim

Cate canale nu prinzi ? Parca trebuie sa fie 122 de televiziune digitala la RCS cablu. Daca diferenta de canale nereceptionata e ,mai mare de 5-6 canale, e clar ca la o frecventa ( care contine toate aceste canale ) nu vine bine semnalul pe ea sau nu o știe televizorul.

Încearca sa scanezi cu scanare FULL sau completa ( fără ca televizorul să mai scaneze după tabelele corespunzatoare fiecarei țări) și nu mai scana cu metoda rapidă. Eventual incearcă si cu blind scan ( scanare "oarbă" ) daca are televizorul tău o astfel de posibilitate.

Daca nici asa nu reusesti, încearca scanari pe toate țările disponibile, desi ma indoiesc ca iti va rezolva problema.

dapman

N-am reusit sa dau blind scan insa am dat o scanare completa pe "Altele", fara sa aleg o anume tara din lista, si am gasit toate programele.
Multumesc pentru sugestii.

Anonim

Mă bucur că ai reușit. :)

COSTA

Rugaminte mare;; Am un led lg 37 lf 2500 nu stiu daca are CI+ pentru ca nu sunt acasa. Am intrebat un prieten care are unul la fel cumparat la diferenta de cateva zile si zice ca-i functioneaza cam-ul in Tv. Intrebarea mea este daca tv-ul meu nu are C+ se poate face o actualizare de software.

Anonim

Televizorul tău e de prin 2009 si sunt slabe sanse să aibă CI+. Totusi, daca spui ca prietenul tau are exact acelasi model de televizor si îi functioneaza, nu trebuie sa iti faci griji, va functiona si la tine cu acelasi firmware pe care il are prietenul tau. Poti de asemenea sa incerci sa ii faci update firmware daca nu va functiona, eventual ca ultimă soluție chiar unul custom, daca te pricepi:

http://openlgtv.org.ru/wiki/index.php/Firmware_versions_history_(Saturn_6_models)

COSTA

Multumesc mult dar chiar nu ma pricep,acum astept sa vin saptamana viitoare acasa, si daca nu functioneaza, refuz comanda cam-ului ; sau caut pe cineva care se pricepe ? Toate cele bune.

Anonim

Am intrat sa comand, da la mine sub a patra imagine nu scrie decodor CI+ Nagra ci Decodor SmarDTV DIGI SMART (ca aici http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/10/imagini-meniu-cam-ci-rcs-rds.html).
Va decoda HBO?

Anonim

am un samsung 40c550 din 2010,are slot CI,dar fara plus,aveti idee?

Anonim

@Anonim 31 octombrie 2013, 18:37

E acelasi lucru, au schimbat ei denumirea intre timp, e acelasi dispozitiv.

Anonim

@Anonim 31 octombrie 2013, 19:41

Ai dat denumirea tehnică incompletă. Daca e LE40C550J1WXZG, atunci are are CI+.

Anonim

Samsung LE26D450G1w ;Samsung LE32C530F1W si un LG 37LK430-ZG au slot Ci +?????
Ma poate ajuta cineva

Anonim

Ai dat denumiri tehnice incomplete. Iti dau răspunsuri pentru modele asemanatoare ca denumire:

Samsung LE26D450G1WXXN are CI+ ( probabil e acelasi model cu al tau ), LE32C530F1WXZG are de asemenea CI+ ( probabil e acelasi model cu al tau ), LG 37LK430-ZG are CI+.

Anonim

Ai dat denumirea tehnică incompletă. Daca e LE40C550J1WXZG, atunci are are CI+.

.....de fapt eLE40C550J1WXXU...o fi aceeiasi chestie?

Anonim

vezi ca exista pe net liste cu tv compatibile cu ci+ da o cautare pe google si sigur gasesti si lg ul tau!

Anonim

Scrie si sus in articol: Detalii despre CI+ și compatibilitatea televizorului dvs. cu CAM-ul RCS-RDS găsiți aici:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/10/ce-inseamna-ci-e-compatibil-televizorul.html

Probabil la unii le e .. greu sa caute prin ele...

Anonim

Sony Bravia KDL 26EX302 --> scanat dupa SUEDIA --> gasit toate canalele.

Anonim

mersi mult,am cautat printre ele,nu mi-a fost greu; nu e pe lista dar,ma gandeam ca nici ei nu stiu exact care tv-uri merg fiind la inceput cu CAM-ul asta ,o sa vad ce fac,eu eram nelamurit daca tv-ul meu are sau nu are CI+,pt ca peste tot pe unde am cautat scria ca are doar CI.

Unknown

Am o plasma LG 50PK550 .. as dori sa stiu daca este compatibila CI+ .. pentru card-ul de la rds.

*am cautat in lista de tv-uri suportate dar nu apare
*pe unele site-uri apare ca suporta ci+ ( Lecteur de cartes intégré : PCMCIA, compatible CI+ (sécurisation du port PCMCIA) et Canal Ready
Explications sur le CI+ / Canal Ready ) http://www.lcd-compa...-LG-50PK550.htm
* pe altele ca nu suporta "CI Slot / CI+ Slot (DVB-T Pay-TV ready) - Ja / Nein" http://www.lg.com/de...PK550-plasma-tv

Daca a mai incercat cineva si functioneaza ar fi de mare ajutor

Anonim

Nu cred ca e compatibil,

Anonim

Am un tv LG 32lw5500 3D cu tunnere DBV-T si DBV-C, si este compatibil CI+. Am luat acest CAM si card RCS si am constatat ca este inutil. Am canalele HD siSD cu tunnerele tv.

Laurentiu

In ce sens este inutil ? Nu functioneaza? Sau nu esti abonat la canalele criptate, gen HBO ? Fiindca in aceasta ultimă situatie, normal ca este inutil, rolul CAM-ului fiind doar de a decripta canalele codate si nu de a le receptiona ( nu are tuner CAM-ul ), Celelalte canale ( majoritatea de altfel ) se pot receptiona ( cel putin deocamdata ) si doar cu tunerul digital DVB-C, fără CAM si smartcard.

miki

Pt Liviu cu lg care dupa ce a ales România nu mai găsea sa faca scanarea prin cablu , doar prin antena.....La tara trebuie sa alegi cele doua linişte si va merge scanarea si pe cablu, deci nici o tara .
Intrebare :sunteti siguri ca daca in mod normal functioneaza HD, de ex Pro tv hd, fara nici un receiver, doar prin cablu, va functiona si camul ?eu zic ca nu e un argument solid pt a comanda CAM...pt ca la mine nu funtioneaza.e drept, inca nu am constatat cauza.....poate e ok televizorul.Am un lcd LG 2100 ,cum se face un update la soft?poate de asta are nevoie....

Anonim

Pai nu a zis nimeni ca daca va functiona ProTv HD fara CAM si fara reciever va functiona si CAM-ul. Nu ai citit cu atentie.

Functionarea ProTv HD fara CAM e doar una dintre conditii. A doua conditie e ca televizorul sa fie combatibil CI+. Trebuie indeplinite simultan AMBELE CONDITII.

In schimb invers e valabil, ca metoda de verificare: daca nu receptionezi PRO TV HD ( sau nici un alt canal digital ), asadar televizorul nu are tuner DVB-C, nu va functiona sigur nici CAM-ul RCS-RDS sau UPC. Sper ca ai inteles acum.

Anonim

Am un samsung le32c450e1wxxh model din 2010 si are in partea dreapta loc pt card, dar nu scrie daca e ci/ci+...cu antena in tv fara decodor receptionez canalele hd..as dori sa ma lamuriti daca pot folosi acel card de la rds, pt ca la ei pe site imi zice ca tv nu e compatibil...
Multumec anticipat
Multumesc anticipat

cristi

Pe un samsung le32c450e1wxxh functioneaza acel card?
Multumesc anticipat

Anonim

Samsung 2010 LE26C450E1WXXN cu soft -2003.0 LCD TV DTV are CI+. Difera ultima cifra fața de televizorul tau, probabil e aproape acelasi televizor. Vedeti ca aveti o lista foarte cuprinzatoare aici:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/11/lista-televizoare-compatibile-cam-ci.html

Alin

Parca zicea la descriere ca poat sa si inregistreze emisiunile,a incercat cineva? eu nu am nici o comanda pentru a accesa interfata ci+,decat imi decodeaza programele ,dar nu dispune de nici un meniu nimic,la voi?

Anonim

Nu ai citit cu atentie: folosești la maxim CAPABILITATILE TELEVIZORULUI TĂU: de la time-shifting (punere pe pauză a unui program, derulare înapoi) sau înregistrarea lui până la programarea vizionarii emisiunilor și filmelor preferate

Deci televizorul tau trebuie sa aiba functia de inregistrare. Nu are, nu poti inregistra. S-a mai spus in nenumarate randuri: CAM-ul doar decodeaza canalele criptate la care esti abonat, restul functiilor sunt ale televizorului si nu adauga CAM-ul alte functii noi in plus in afara de cea de decriptare. CAM-ul nu e un receptor sau receiver, e doar un simplu decodor.

Anonim

CAM-ul RCS face doar atat: decodeaza cele 11-12 canale codate la RCS-RDS, pentru cine e abonat la ele si are televizor cu tuner DVB-C si CI+. Atat si nimic mai mult.

Anonim

Trebuie sa predau decodorul daca vreau un card?
Daca pastrez decodorul si mai vreau si un card, atunci trebuie sa platesc 3 lei pe luna?

Anonim

Exact, dar in total sa nu depasesti 3 echipamente închiriate. Sau poti cumpara cu 100 RON CAM-ul RCS si nu mai platesti chirie, e al tau.

Joe

Nu merge cu LG32LH3000, are numai CI fára plus, nu decodeaza canalele criptate.

Anonim

Salut! Eu am un Samsung UE40D5500 cu CI+ (cu adaptor) dar cardul imi face probleme, tv-ul se restarteaza de cateva ori la pornire, indiferent de postul pe care ma uit (codat sau nu). Dupa ce porneste si probabil se autentifica totul merge perfect. Aveti idee daca este vreo problema a TV-ului/slot sau CI+ card?

Multumesc!
RED

Anonim

In situatia ta problema e complicata. Nu cred ca e de la firmware, dar pot fi probleme electronice la televizor sau fizice de contact pini CI+. Ai impins bine ( in cele doua etape, atingere pini si intrare in pini CI+) CAM-ul ?

Anonim

Sony LCD KDL 32NX500 (model cumparat prin 2010) are slot CI+ complet functional cu Smart CAM-ul RDS. Verificat.

Anonim

LG 32LD351 testat a functionat OK

Cristi

Eu am un Samsung LE32C450e1wxxh produs in Cehia si cei de la Samsung mi-au confirmat ca TV este pregatit pt a functiona acel tip de card de la RDS.O sa revin cu un comentariu dupa ce achizitionez acel card de la RDS.

vasi

eu am un hitachi 24H8LO3..Pe slotul din spatele tv scrie doar CI,dar pe unele site-uri care descriu detali despre acest tv scrie ca ar fi CI+.
Stie cineva sigur care este adevarul si daca cumva merge sigur acest cam.

Razvan

Salut! Merge perfect pentru LG 32LN5400.
Initial nu stiam daca are slot CI+, dar am inregistrat produsul pe pagina LG si am intrebat acolo. Au fost prompti si mi-au raspuns in ziua urmatoare. Da LG 32LN5400 are CI+!
CAM-ul a fost comandat online pe 29 si l-am primit pe 8.
Dupa ce am introdus modului in CI+ a durat putin pana sa fie recunoscut si inca putin pana sa fie citita cartela, asta fara sa fie afectata functionalitatea tv-ului pe canalele necodate. Dupa recunoasterea cartelei am primit eroarea 9 - "Smart card expirat". Asa cum scria in manualul de utilizare am asteptat cam 10 minute, mesajul a disparut si ... gata, acum nu mai am box-ul si telecomanda in plus, iar calitatea imaginii a crescut semnificativ (pentru canalele care nu se vedeau pe direct)!
Multumesc celor care au scris articolul si succes in continuare!

Calin978

Stie cineva pe ce frecventa se afla HBO HD pe RDS!

Anonim

Frecventa depinde de zona geografica. Daca folosesti CAM, dai o scanare digitală COMPLETĂ ( full ) la televizor ( nu dupa operator sau țară ) si il gaseste automat.

Daca folosesti receptor digital HD, dai resetare la setarile de fabrica si lasa-l sa rescaneze din nou si va gasi automat HBO HD.

Anonim

La Onesti, HBO HD - RDS e pe 426 MHz, QAM 256

Unknown

am un tv toshiba 32HL933G si nu stiu daca este compatibil pentru a inchiria un CAM de la RCS-RDS, dupa verificarile aferente am descoperit ca in partea laterala are doar slot CI fara + cum solicita cei de la RCS.

Cristy

@ Mircea Stanciu, Toshiba 32HL933G are CI+
http://www.toshiba.de/discontinued-products/32hl933g/

Anonim

Buna seara– detin un Samsung -Plasma model PS42B430P2W conform manual are doar CI – am achizitionat azi acest card ..dar nu il recunoaste ..ce ma sfatuiesti ? Multumesc de raspuns !

cris

Pai cred ca numai de la varianta PS4XXC.... are CI+ cu firmware din fabrică.
Nu ai verificat inainte listele ? Tu ai PS4XXB....

De exemplu modelul acesta are CI+: Samsung 2010 PS42C430A1WXXC T-MSX5DEUC-2003.0 Plasma TV DTV.

Dar ca sa te incurajez, poate un update firmware la zi te va ajuta, fiindca vad pe siteul producatorului spune ca are CI+, probabil cu cel mai nou firmware:

http://www.samsung.com/de/support/model/PS42B430P2WXXC-techspecs

Aici ai cel mai nou firmware T-CRLPEUHC-2009.0 din anul 2010, sunt oarecare sanse sa devina CI+ dupa update. Download firmware de aici:

http://www.samsung.com/de/support/model/PS42B430P2WXXC-downloads

De asemenea, inainte sa faci update verifica daca ai introdus cardul cu partea verde spre exterior si cu pinii in interior si daca e bine infipt CAM-ul in slot. Apoi dai restart la tv si dupa restart vezi daca il recunoaste. Daca nu merge, incearca si un reset la setarile de fabrica. Daca nici asa nu merge, incearca sa faci si updateul amintit. Daca nici asa nu merge, duci CAM-ul inapoi la si spui sa anuleze inchirierea accestuia. Va trebui sa platesti 3 lei in factura pe luna curenta

Anonim

Multumesc pt raspuns, actiunile mele au fost urmatoarele :

1. Downloadat firmware si up_date realizat - TV nu recunoaste cardul
2. Verificat pozitie cartela + click card in slot -TV nu recunoaste cardul
3. Realizat Plug&Play (setari din fabrica) + scan automat -TV nu recunoaste ex DIGI FILM - screen "semnal demodulat"
4.Sunat operator Digi - Raspuns operator ; Nu are TV CI+ -PREDATI CARDUL LA CASIERIE !

Si totusi .. acest TV are sau nu are CI+ dupa update de firmware ? conform link http://www.samsung.com/de/support/model/PS42B430P2WXXC-techspecs scrie CLAR "CI+ Slot - 1 "

..." Daca nici asa nu merge, duci CAM-ul inapoi la si spui sa anuleze inchirierea accestuia. Va trebui sa platesti 3 lei in factura pe luna curenta " :(


cris

Imi pare rau ca nu ai reusit.

Ai dat si restart la tv cu cardul in CAM si CAM-ul introdus ?

Unele televizoare Samsung numai astfel recunosc cardul, dupa repornirea televizorului. Oricum, in lista pe care au au afisat-o aici pe acest site nu apare ca fiind compatibil:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/11/lista-televizoare-compatibile-cam-ci.html

Ma gandeam ca exista o șansa ca un update să te ajute. Cel puțin ai soft mai nou la tv, tot nu ai muncit chiar fără folos...

Anonim

tv sharp244e,mi se opreste tv la introducerea cardului cl+intelevizor.care sa fie problema.cardul sau televizorul

Anonim

Probabil televizorul. Dar pentru a fi sigur, imprumuta de la cineva alt CAM si daca face la fel, 100% problema e televizorul, iar daca nu face, atunci 100% CAM-ul. Incearca sa introduci si CAM-ul cu televizor stins si apoi il pornesti. Se stinge singur si in aceasta situatie ?

Anonim

se stinge si in aceasta situatie

copermine

Salut,

Am luat si eu 2 Cam-uri de la RDS. Primul folosit intr-un Samsung ES6100, functioneaza bine. Cu cel de-al 2-lea ma chinui de cateva zile fara succes.
E pus intr-un TV Samsung LE40C750, cu ultimul firmware Valdeuc- 3018.1 de pe site-ul Samsung. Autentificarea s-a facut corect, cardul este activat, numai ca NU reusesc sa vad niciun program digital!
La scanare sunt gasite cele 120 de programe digitale + 60 analogice, insa ulterior in lista de programe le regasesc doar pe cele analogice.Daca scot CAM-ul din slot si fac rescan, vad si prg. digitale, insa bineinteles nu si pe cele codate. Cum bag cam-ul pe program digital, cum ingheata imaginea!
Am revenit la setarile din fabrica, am incercat scanare completa pe toate tarile gasite in meniu si nimic.
Am sunat la Samsung si mi s-a spus ca TV-ul e compatibil CI+ si daca nu merge, atunci problema e la RDS, insa acelasi Cam + card, introdus in ES6100 TV functioneaza corect.

Eu banuiesc ca sunt probleme cu noul firmware 3018.1, insa din pacate nu pot face downgrade de firmware ca sa pot verifica functionalitatea cu alt soft.

Ma poate ajuta cineva cu o sugestie??

Multumesc

Romanian Dreambox Info

Am dat comanda pentru CAM, din pacate comanda poate fi onorata doar in 5 zile lucratoare, asadar astept pana saptamana viitoare pe vineri sa intru in posesia lui.

Anonim

Aveti idee de ce se tot schimba canalele intre ele cand ai acest smard card in TV? Mi se pare extrem de frustrant. Cateva zile a mers bine, dupa aceea ma tot trezesc ca imi schimba ordinea posturilor din senin. Le-am asezat de cateva ori, dar se tot schimba (am un LG smart TV din 2013). Pana la urma, in afara de Digi Film, pentru ce alt post din abonamentul digital mai e nevoie de acest card? Ca daca e doar atat, atunci scot cardul si stau bine mersi si fara card.
Multumesc.

Anonim

S-a mai specificat in nenumarate randuri, CAM-ul nu afecteaza ordinea canalelor. Eu nu am astfel de probleme, tot pe un televizor LG cu CAM si smartcard RDS. CAM-ul doar decripteaza si atat, fiindca nu are tuner incorporat si nici nu poate modifica firmware-ul televizorului.

CAM-ul este necesar doar pentru a decripta cele 10-12 canale criptate de la RCS, cum ar fi DigiFilm, HBO, HBO HD, HBO Comedy, Cinemax ( daca esti abonat la MaxPack ), BBC Knowledge si altele.

Celelalte 100 si ceva de canale necriptate functioneaza si fara CAM ( deocamdata ).

Foarte multi au comandat acest CAM crezand ca are rol de tuner digital si au observat ulterior ca puteau sa receptioneze 100 de canale digitale pe televizorul lor cu tuner DVB-C si fara a utiliza acest CAM.

Totusi, a avut un efect pozitiv acest CAM, au descoperit oamenii ca au tuner digital in tv :)

Unknown

introdu suedia sau finlanda.

Anonim

Daca acest smart card e doar un “filtru”, atunci de ce sar canalele doar cand e el introdus in TV, si de ce sar doar canalele HD, pe care el le “filtreaza”, nu si celelalte?
Teoretic e posibila o incompatibilitate software intre TV si card, vom vedea pe parcurs. Poate apare vreun firmware la smart card, la TV am ultima versiune.
In concluzie, multa reclama la aceste carduri, putine avantaje la posturile receptionate (doar Digi Film, pe care oricum il primeam gratuit. Nu am HBO). Nu mai vorbesc de intarzierea la deschiderea canalelor HD, care chiar se simte (minim 2-3 secunde suplimentare).
Stiam ca am tuner DVB-C in TV, singura motivatie pentru care am comandat acest smart card este ca RCS poate oricand sa cripteze posturile HD care se vad astazi "la liber", si atunci le-as putea vedea doar cu acest card.

Niels

@Anonim, nu e asa cum spui tu. CAM-ul nu e un "filtru", ci un dispozitiv de decriptare. La mine si la altii cu televizoare CI+ functioneaza, deci problema e la tine, vreo setare ceva. Din moment ce la mine functioneaza, inseamna ca atat firmware-ul meu de la televizor, cat si firmware-ul de la CAM sunt in regula. Deci daca la mine CAM-ul e in regula, e si la tine ( cu exceptia ca ai avut norocul de un CAM defect ). Asadar, incompatibilitatea e la televizor, nu la CAM. Sau poate ai setat gresit la scanare si ai bifat sa nu memoreze canalele criptate la scanarea cu televizorul. Sau alte cauze. De asemenea, la televizorul meu nu se simte o intarziere suplimentara mai mare de 1 secunda. Intarzierea depinde de performantele televizorului, nu cele ale CAM-ului.
De asemenea, nu doar DigiFilm si pachetul HBO sunt criptate, sunt mai multe canale criptate, verifica si tu.

detrax

Absolut corect Niels. La cei care nu functioneaza CAM-ul e vina televizorului, fiind necesar un upgrade de software sau cel mai probabil un upgrade cu televizor nou. CAM-ul nu afecteaza ordinea canalelor si lista canalelor, ci televizoarele au firmware pline de buguri. De exemplu, in situatia anonimului de mai sus, in firmware-ul televizorului pot exista linii de comanda programate de ingineri, care pot traduse in limbaj uman astfel: "Daca este introdus CAM, atunci nu mai folosi subrutina 1 pentru afisarea listei de canale, ci foloseste subrutina 2", iar subrunita 2 are un bug, pe cand subrutina 1 nu are. De aceea poate aparea acest fenomen cand introduci CAM-ul si deci vina e a bug-ului din subrutina 2 a firmware-ului televizorului.

Cred ca din aceste cauze ( a firmwarelor pline de buguri ale televizoarelor) multi operatori nu adauga in oferta CAM-uri, din cauza că respectivele cauze ale eventualelor probleme nu sunt intelese de publicul mai putin tehnic si apoi au numai bătăi de cap cei de la Call Center.

Anonim

Baieti, hai sa va mai dau cateva detalii: deci am introdus CAM-ul in TV, am scanat posturile digitale, cu tot cu cele criptate. Totul a fost OK, le-a gasit pe toate, inclusiv pe cele tip HBO (pt. care nu am abonament, deci evident ca nu le-a deschis, doar le-a afisat in lista). Am aranjat canalele (deci si pe cele criptate), a mers bine mersi vreo 2-3 zile cu CAM-ul in TV, dupa care la un moment dat ma trezesc chiar in timpul vizionarii unui post HD ca dispare imaginea si apare alt post din lista. Apoi mai trec de la un post la altul si constat ca si alte posturi si-au schimbat locul in lista, asa, din senin. Toate sunt posturi HD, criptate sau nu. Am aranjat posturile cu CAM-ul in TV, a mai mers inca 1-2 zile, apoi iar m-am trezit cu ele sarite. Deci totul s-a intamplat la cateva zile dupa ce mi-a mers bine mersi, fara sarituri, fara alte probleme, nu cand am bagat CAM-ul prima data in TV. Pe de alta parte e un TV LG smart model august 2013 (42LA660S), cu ultimul firmware instalat (verificat pe site LG), asa ca n-am ce upgrade de TV sa mai fac. Acele posturi HD (necriptate) le prind si cu tunerul digital al TV-ului. Cat despre intarziere, se simte ca lumea. Cu telecomanda LG Magic Remote pot baleia posturile din rotita foarte rapid, se comporta ca un mouse, cu conditia sa nu am CAM-ul in TV. Cu CAM in TV totul merge lent, dureaza cateva secunde sa treaca imaginea de la un post la altul.
E foarte logic ca acest CAM nu ar avea de ce si cum sa modifice ordinea canalelor, dar s-ar putea sa se intample totusi...
O fi si din softul din TV, nu pot sa garantez pt. el, dar nici voi nu puteti garanta pt. softul din CAM, ca e tot facut de niste "ïngineri" si o sa mai aiba parte de firmware-uri. Am mai avut in trecut un decodor SD de la RDS care nu era in stare sa salveze o ordine schimbata a canalelor.
In concluzie, fiecare dupa cum are norocul, dar dupa mine CAM-ul e util doar daca vrei sa renunti la decodorul HD sau SD, sau daca pe viitor RDS se decide sa cripteze toate posturile HD din abonament si nu le mai putem vedea decat cu un CAM.

gean

Si eu cred ca din moment ce altora le functioneaza ( inclusiv mie tot pe un LG LM640 din 2012), e problema la modelul tau. Mai ales daca e model nou, e foarte posibil sa aiba erori in firmware, in stilul cum zice detrax mai sus. Mai exact, chiar daca e firmware nou, nu e șlefuit. Cu siguranta modelul tau va avea parte cativa ani de updateuri, care in timp probabil vor rezolva problema si cu rocada canalelor. Poti sa faci un test,si sa nu folosesti vreo 4-5 zile CAM-ul, mai ales ca inteleg ca nu tie prea util, sa vezi daca se mai intampla aceasta, desi nu e elocvent daca nu apare eroarea fara CAM. Dar daca apare eroarea cu permutarea canalelor, atunci stii sigur ca e de la softul televizorului. Plus ca mai e o problema, dupa cum ai spus si tu, afecteaza si ordinea canalelor canalele HD necriptate, care nu au tangență cu CAM-ul.

Anonim

Am cumparat TV-ul de vreo doua luni si n-a facut niciodata rocada canalelor. Asta a inceput la cateva zile dupa ce am montat CAM-ul in TV. Se manifesta la canalele criptate (HD sau nu, de ex. si la TV1000 sau Viasat History), aleator ca moment de timp. Deplasarea acestor canale antreneaza deplasarea celorlalte canale, necriptate (prin diverse rocade). Deci sigur nu e strict din softul TV-ului de pe partea de tuner digital. Poate fi din softul de pe partea de CAM, combinat cu softul din CAM. Mai sunt si altii care au aceleasi probleme. Foarte greu de zis, dar macar e bine de stiut ca sunt modele de TV (inclusiv modele noi) unde CAM-ul nu merge prea bine, sa stie lumea la ce sa se astepte, mai ales cine sta si arde de nerabdare sa primeasca acest smart card.

Anonim

Nu are nici o legatura CAM-ul cu ordinea canalelor. Trebuie sa acceptamca sunt probleme individuale de functionare ale televizoarelor noastre, din moment cepe alte televizoare functioneaza corect acelasi tip de CAM. Pur si simplu o iau razna televizoarele cand avem CAM introdus, ca nu sunt in stare sa gestioneze CAM-urile, din cauza unor firmware tv prost gandite. Mai ales faptul ca astfel de probleme apar la modele noi dovedeste ca nu au fost inca perfectionate respectivele firmware de tv. Aveti rabdare, ca le repara erorile programatorii softurilor de tv. Si sa va spun de ce am tras aceasta concluzie: detin doua televizoare LG, unul 2013, unul 2012. La cel 2013 imi face problema asta dupa cateva zile cu schimbatul ordinii canalelor ( sau chiar mai des ), pe cel din 2012 NU FACE ! NICIODATA ! E acelasi CAM, doar il mut ! Eu nu mai am nici un dubiu: softul televizorului din 2013 e aiurea facut cand lucreaza cu CAM-ul. Acceptat realitateai, pentru ca acesta e adevarul. Uenle televizoare au probleme, ce daca sunt noi, nu CAM-urile UPC sau RDS !

Anonim

si eu am o problema cu un philips32pfl3507h pe antena1 digital cu CAM introdus in tv trece pe teletex. pe analogic nu . ce sa fie?

Anonim

LG 32 LA 620S are CI+? Multumesc!

Anonim

Orice model de la LG 2012-2013 cu interfață CI are CI+.

Anonim

luat vineri,instalat acum,merge perfect.Televizorul este Panasonic,model TX-L32E5E ,nu e in lista RCS ,dar pe lista aceea cred ca nu sunt 80% din modelele compatibile,le-a fost lene sa dea un copy paste de la nemti..l-au dat de la UPC,unde lista e identica si la fel de incompleta.

Anonim

Eu am un LG 42LA667S iar pe date tehnice altex aparea ca are doar CI, in lista de la RDS nu apare cu CI+, in schimb 667 (fara S) e CI+. Dupa mintea cocosului e logic ca varianta mai noua are ceva in plus fata de versiunea veche, ca sa nu spun ca in Romania nu (mai) sunt la vanzare cele fara S in coada.

Prima seara nu a mers, nu se actualiza, a doua zi cand am facut actualizare mers. Deci sustin ca ultimele modele de LG au CI+. E mult mai bine cu acest card decat cu decodorul.

Anonim

Buna ziua! Doresc sa stiu daca Tv LG 42 LA 620S este compatibil cu CAM CI de la RCS-RDS Cum sa cer de la RCS RDS CAM CI sau CAM CI+? ce se potriveste la TV al meu ce trebuie sa le explic?
Cu multumiri adriansofonea@yahoo.com Adrian-T. Sofonea

Anonim

Este compatibil CI+. Comandă Smart CAM, că oricum nu au decât un model, si anume CI+.

PS: Vedeti ca in dreapta jos unde scrieti comentariul, puteti bifa Anunță-mă si primiti prin emailul precizat urmatoarele comentarii si raspunsuri care sunt postate dupa comentariul vostru, la respectivul subiect.

Romanian Dreambox Info

Gata, dupa 2 saptamani de asteptare l-am primit si eu, functioneaza perfect cu LED Samsung 32F5000, 80 cm, Full HD, singura problema a fost cu , cardul, cei de la reprezentanta l-au pus invers in CAM dar am rezolvat acasa, am lasat circa 2 min pe HBO HD si a deschis fara probleme.

Anonim

Salut,

"Am luat azi CAM-ul de la RCS, l-am bagat in TV si nu se autentifica. Mesaj de eroare 17.
Am urmat pasii din mesajul de mai sus, inclusiv resetarea TV la valorile din fabrica si am acelasi mesaj.
In meniul CI-ului, vad informatii despre modul (producator, serie, versiune soft, etc.)"
Fix aceasi problema o am si eu cu aceleasi simptome ce e de facut ?? precizez ca am un lg 42la690s

ATENȚIE: acest articol are peste 200 comentarii. Utilizați navigarea de mai jos pentru a vizualiza toate comentariile, inclusiv cele publicate de dvs:
<< Cele mai vechi comentarii < Comentarii mai vechi   Comentariile 1 – 200 din 294 comentarii   Comentarii mai noi > Cele mai noi comentarii >>

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile