marți, 30 aprilie 2013

Aplicația Clever Taxi, acum și pentru Aeroportul Otopeni - Download

Orange România a anunțat intr-un comunicat pentru presă ca începând de astăzi, pasagerii care doresc să comande un taxi în zona Sosiri din cadrul Aeroportului Internaţional Henri Coandă din Bucureşti vor putea folosi sistemul Clever Taxi.

Mai puține filme la Kanal D, mai multe emisiuni și știri

Se pare ca vor exista schimbari importante in privinta Kanal D, CNA aprobând astăzi modificarea grilei de programe a televiziunii.

TVH2.0 devine TVH și va transmite HD ?

TVH va fi noua denumire a TVH2.0, incepand de pe 3 mai 2013, ora 18:00.

ProgDvb 6.92.8 Download

A aparut ProgDvb 6.92.8. Iata si ce imbunatatiri au fost aduse pentru ultimele doua updateuri.

TED.COM, un website excelent cu videoclipuri subtitrate in limba română

Directorul de televiziune Lauren Zalaznick se gândeşte profund la televiziunea populară.

Top 10 sateliți cu televiziuni HD necodate

Care este cel mai bun satelit pentru programe HD necodate?

luni, 29 aprilie 2013

Televiziunea Bollywood Tv România, transmisă necodat pe Thor 0,8 grade Vest

Astazi am gasit la o scanare televiziunea Bollywood Tv România, transmisă necodat pe pozitia orbitala Thor 5,6 / Intelsat 10-02 ( 0,8 grade Vest).

Travel Channel HD a început să fie transmis la Focus Sat

Canalul documentar Travel Channel HD a inceput deja sa emita in teste pe poziția orbitală 0,8° Vest ( mai devreme decat lansarea oficiala pe care am anuntat-o aici ), pe satelitul Thor 5. Transmisia apartine de serviciile operatorului nordic pay-TV Canal Digital.

Cosmote 4G

COSMOTE România a anuntat intr-un comunicat oficial că lansează astăzi comercial serviciile 4G, în Bucureşti (zona de nord), Otopeni, Ploieşti, Cluj, Iaşi şi în staţiunile turistice Sinaia, Buşteni, Predeal. Reţeaua 4G furnizează o experienţă de utilizare semnificativ îmbunătăţită, permiţând viteze de descărcare de până la 75 Mbps, respectiv de încărcare de până la 37,5 Mbps. Banda astfel extinsă este disponibilă pentru a răspunde exigenţelor crescânde ale consumatorilor în privinţa capacităţii serviciilor de date.

Un nou contract colectiv de muncă la TVR

Televiziunea publica a anuntat ca partenerii sociali din Televiziunea Română au semnat pe 26 aprilie 2013 un nou Contract Colectiv de Muncă, valabil pentru perioada 2013 - 2014, prin care sunt respectate clauzele Contractului Colectiv de Muncă la nivel de ramură şi la nivel naţional.

Va fi lansată o televiziune 4K Ultra HD în Romania ?

Sorin Spînu, senior sales manager al diviziei de home entertainment din cadrul LG România, a declarat pentru Ziarul Financiar ca unul dintre operatorii de televiziune din România ( RCS-RDS, Focus Sat, Romtelecom ? ) va începe probabil anul acesta teste pentru un canal de televiziune emis în format 4K Ultra HD.

LG Cloud pentru televizoarele LG Smart din Europa

LG Electronics introduce si în Europa serviciul LG Cloud, optimizat si pentru televizoarele LG Smart.

Compania CME a anunțat rezultatele financiare pentru primele 3 luni din anul 2013

Central European Media Enterprises Ltd. ( CME ) a anuntat astazi rezultatele financiare pentru primele 3 luni din 2013 ( pânp 31 martie 2013).

duminică, 28 aprilie 2013

Local Dimming LG Smart Tv - Activare meniu secret "Întunecare locală LED"

Există diverse modele de televizoare LG care au Edge Led, dar nu au Local Dimming.

Trimitere comunicate și alte informări pentru presă

HD Satelit este un blog în limba română, dedicat pentru cititorii din România, pasionați de telecomunicații și media, dar și de tehnologii, știință și IT. Informațiile oferite prin intermediul website-ului hdsatelit.com sunt pozitive, constructive, educative și verificate, iar titlurile sunt exacte și foarte informative. 

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Turneul de tenis Wimbledon 2013 va fi filmat în 4K

În timp ce în Franța, turneul din acest an de la Roland Garros nu va fi transmis în 3D ( totusi va fi transmis în HD), în Anglia turneul de la Wimbledon din vara aceasta ( 24 iunie - 7 iulie 2013) se va filma in Ultra HD 4K.

Primele televiziuni din lume

W2XB ( cunoscuta si ca WGY-TV ) este prima televiziune din lume. A început sa transmită emisiuni de testare din 10 mai 1928, ca o televiziune "mecanică"Televiziunea emitea electronic prin unde. Dar pentru captarea imaginii la studio si afișarea acesteia pe televizor, se foloseau componente mecanice si electromecanice. Sistemul a fost utilizat intre anii 1925 - 1939.

Digi Tv, simulcrypt cu UPC ?

Un coleg de hobby a avut bunavointa sa ne transmita cateva informatii.

Cupa Mondiala de Fotbal 2014 din Brazilia va fi transmisă în 4K Ultra HD ?

Evenimentele sportive globale au devenit de mult timp un teren de testare pentru tehnologiile de ultimă oră. Au fost testate astfel transmisii ale meciurilor de fotbal în 3D.

Melodie TV, o nouă televiziune necodată pe Astra 19.2° Est

Unul dintre satelitii Astra de la pozitia orbitală 19.2° Est va gazdui un nou canal muzical numit Melodie TV.

vineri, 26 aprilie 2013

Numărul abonaților la televiziunea cu plată din Ungaria - martie 2013

In Ungaria raportul dintre abonatii operatorilor care oferă servicii de televiziune s-a pastrat relativ constant.

Suleyman Magnificul ultimul episod din sezonul 2, la Kanal D

Varianta romaneasca a televiziunii turcesti Kanal D il trimite in concediu pe Suleyman Magnificul, in data de 6 mai 2013. Asadar, in 6 mai 2013 veti putea viziona ultimul episod din sezonul 2 al serialului care a facut mari audiente pentru Kanal D.

The History Channel se relansează oficial sub numele de History

Prezentă în grilele mai multor operatori de cablu, tv prin protocol IP si DTH din România ( RCS-RDS, Romtelecom, UPC, iNES), televiziune The History Channel își schimbă oficial si in Romania numele în History. De asemenea, History are si o varianta HD a programului, cu subtitrare in limba română.

Televiziunea Al Jazeera English emite necodat pe satelitul Thor 5 0.8° Vest

Versiunea în limba engleză a canalului de știri Al Jazeera a trecut la emisia necriptată pe satelitul Thor 5 de la 0.8° Vest, adica pozitia orbitala unde sunt transmise si DTH-urile Digi Tv Romania si Focus Sat Romania.

Lybid TV DTH se mută pe sateliții Astra 4A 4.8 ° Est și Amos 4° Vest ?

Ieri a avut loc la Kiev o ședință noului operator DTH Lybid TV, pentru a discuta aspectele eficientizarii ca televiziune cu plată pentru piața ucraineană.

Digi TV Croația schimbă satelitul ?

Potrivit unor informatii neoficiale, operatorul croat Digi TV îsi va muta serviciile sale ( existente pe satelitul Intelsat 10-02 1° Vest și Thor 6 0.8° Vest ) pe o nouă poziție orbitală, respectiv la 16°Est , pe satelitul Eutelsat 16A .

Transmisiile video prin internet au intrat în atenția Comisiei Europene

Streamingul video le oferă utilizatorilor de internet o gamă mai variată de programe TV şi filme.

Travel Channel HD la Focus Sat de la 1 mai 2013

Începând cu data de 01.05.2013 in pachetul HD FOCUSSAT va fi inclusă si televiziunea Travel Channel HD România.

Focus Sat, vizionarea pe două televizoare cu un singur “abonament” ( "Oferta 10" )

Dupa cum am anuntat acum ceva timp aici, iata ca zvonurile se confirmă si de la 1 Mai 2013 Focus Sat va activa Oferta 10 in urmatoarele conditii:

joi, 25 aprilie 2013

Blogul HD Satelit România a fost citat de CAPITAL.ro

Suntem bucuroși să vă anunțăm că discuții ale comunității noastre ( din acest articol si din comentariile sale ) au fost citate de către bine-cunoscuta publicație capital.ro.

Orange România oferă călătorii bonus cu metroul

Orange România a anunțat intr-un comunicat oficial că începând de astăzi clienţii săi primesc o călătorie de metrou gratuită la cumpărarea unei călătorii cu telefonul mobil.

Tranziția la televiziunea digitală terestră va genera vânzări uriașe de receptoare și televizoare DVB-T2?

Un număr de 18 de milioane de receivere DVB-T2 vor fi vândute în anul 2015 ( pentru a fi folosite la receptionarea televiziunii digitale terestre ) in ultima etapa a tranziției digitale, potrivit ABI Research.

Televiziunea prin satelit devine tot mai populară

Satelitii sunt una dintre cele mai populare infrastructuri pentru receptia televiziunii digitale în Europa, dar mai ales in Ucraina.

miercuri, 24 aprilie 2013

Freesat DTH - Grila de programe și prețuri Freesat România

Va aducem in atentie informatii recente despre noul DTH romanesc Freesat:

Cehia va trece si la digitalizarea transmisiilor terestre de radio

Serviciile DVB-T cu plata se pare ca vor deveni un succes și în Republica Cehă, după cum preconizează Ceske Radiokomunikace, compania națională de telecomunicatii.

marți, 23 aprilie 2013

Televiziunea, surogat social ?

Diverse studii au dovedit că persoanele care sufera de izolare sociala folosesc televiziunea pentru a crea ceea ce se numește o relație parasocială cu personaje din emisiunile de televiziune și filmele preferate, ca o modalitate de a indepărta sentimentul de singurătate.

FilmBox Live pe televizoare LG Smart Tv - Noua variantă

A apărut o nouă aplicatie FilmBox Live pentru televizoare LG Smart, diferita de aplicatia anterioară si cu care coexistă la data scrierii prezentului articol.

luni, 22 aprilie 2013

Turksat 4A va fi lansat la 42° Est în februarie 2014

Operatorul Turksat SA din Turcia a anunțat că a terminat construirea unui nou satelit de telecomunicații denumit Turksat 4A.

David Beckham va fi ambasadorul operatorului SKY din Marea Britanie

David Beckham este noul "ambasador" al operatorului Sky din Marea Britanie.

Libertatea și pluralismul mass-media

CNA a anuntat intr-un comunicat oficial in curând Comisia Europeană lansează astăzi două consultări publice, care vor fi deschise până la 14 iunie 2013 și care oficializează o dezbatere inițiată ca urmare a unor recomandări formulate în ianuarie 2013 de un grup independent la nivel înalt pentru libertatea și pluralismul mass-media, reunit de Comisie.

Orange Cloud România

Orange Romania a anuntat intr-un comunicat oficial ca începând din 22 aprilie Orange oferă abonaţilor persoane fizice un nou motiv să fie la Orange, serviciul Orange Cloud. Serviciul păstrează în siguranţă şi într-un singur loc, imagini, videoclipuri, melodii, fişiere, dar şi contactele sau calendarul de întâlniri, care pot fi accesate oricând şi de oriunde prin Orange Cloud şi prin aplicaţia dedicată pentru mobil, tabletă sau laptop.

Lansarea anului 2013: YouTube România !

Joi, 25 aprilie 2013, colosul Google va lansa Youtube România ! Cu siguranta este cel mai important eveniment din mediu online de anul acesta.

Ziua Internațională a drepturilor de autor

Tot ceea ce inseamna media, website-uri de internet, televiziune sau radio ( fie ele prin cablu, satelit si alte medii de comunicare) se roteste in universul drepturilor de autor.

duminică, 21 aprilie 2013

LG World - Smart Tv Games ( jocuri pentru televizoarele LG Smart )

Exista pe diverse magazine dedicate aplicatiilor ( apps ) pentru televizoarele LG Smart jocuri destul de interesante, care pot si downloadate gratuit, dar si demo sau trial sau cumparate full.

România, pe locul 13 în lume la download si pe locul 8 la upload - Vezi topul țărilor la viteza internet

Vă prezentam topul vitezelor medii de download prin internet, din intreaga lume.

DISH CHANNELS, o revistă despre recepția tv satelit - Download toate numerele

Astazi va recomand o revista dedicata receptiei televiziunilor prin satelit.

sâmbătă, 20 aprilie 2013

AMIKO ALIEN 2 TWIN și AMIKO ALIEN 2 TRIPLE

Ce parere aveti despre receiverele AMIKO ALIEN 2 TWIN ( cel cu doua tunere satelit DVB-S2 ) si AMIKO ALIEN 2 TRIPLE ( are in plus si tunere DVB-T si DVB-S) ? Mie mi se par receivere OK, calculând  raportul calitate/preț.

Ce înseamnă Viaccess ?

Viaccess este un sistem de control al accesului conditionat la televiziunea cu plată, dezvoltat de France Telecom.

Istoria teletext-ului

TELETEXT (sau teletextul) este un serviciu prin care sunt transmise informații ( text și diagrame) catre televizoare echipate corespunzător, prin semnalul unui program de televiziune.

CNA se va inspira din legislația Angliei ?

Prezentă ieri la Iaşi, şefa instituţiei a promis că audiovizualul va fi „curăţat” de emisiunile de divertisment cu conţinut imoral şi indecent, a scrus ziarulevenimentul.ro.

vineri, 19 aprilie 2013

O nouă interfață de căutare Google ?

Acum doua zile am fost informat sa dau acceptul la anumite cookies de la Google, pe pagina google.ro.

Se vor putea monta antene pe proprietatea privată, fără acordul proprietarului ?

Se vor putea monta antene pe proprietatea privată, fără acordul proprietarului ? Stirea mi se pare ca ar aduce in atentie o incalcare grava a dreptului de proprietate, daca se dovedeste reală 100%. Nu credem totusi ca ar fi posibil asa ceva. Probabil se adreseaza mai mult asociatilor de locatari, care vor putea lua decizia cu 50% + 1 dintre voturile locatarilor.

Orange România oferă internet nelimitat pentru Deezer

Orange a anunțat printr-un comunicat oficial că oferă iubitorilor de muzică două noi abonamente, Cangur 20 şi Panteră 33, care oferă acces gratuit şi nelimitat la muzică prin Deezer, unul dintre cele mai populare servicii de streaming audio la nivel mondial.

Sky Germania va transmite HD toate meciurile de fotbal

Aceasta stire va încânta pe cei care receptionează DTH german Sky Deutschland, care a anunțat că toate meciurile de fotbal din sezonul viitor 2013 - 2014 ( după 15 iulie 2013 ) se vor difuza în HD.

IP-LNB, o inovație spectaculoasă

SES, Inverto, Abilis și MaxLinear revolutioneaza televiziunea prin satelit cu primul IP-LNB.

Prima transmisie Ultra HD în compresia HEVC

SES a anuntat intr-un comunicat de presă că a realizat prima transmisie Ultra HD în noul standard HEVC, pe un satelit Astra la 19,2 grade Est.

Dexter - Sezonul 8 va fi și ultimul

Operatorul de cablu Showtime a confirmat că viitorul al optulea sezon din serialul Dexter va fi si ultimul.

Samsung Galaxy S4 ajunge în magazine

Samsung Galaxy S4 va fi trimis in magazine in curand și deja sunt previziuni în ceea ce privește cererea mare pentru cele mai noi smartphone de top de la Samsung.

Sateliții stimulează tranziția la televiziunea digitală în America Latină

Rata de implementare a televiziunii digitale continuă într-un ritm constant în America Latină, preconizandu-se ca va ajunge la un nivel de 84% în anul 2018, echivalentul a 134 de milioane de locuințe, potrivit unui raportul de cercetare realizat în 16 țări.

joi, 18 aprilie 2013

O treime din italieni recepționează televiziune prin satelit

Sateliții Eutelsat sunt receptionati in 8.2 milioane de locuințe din Italia ( o treime ), potrivit primelor rezultate ale unui nou sondaj asupra modurilor de recepție TV și tendințelor de evolutie globală.

Mai multe producții proprii la TVR 2, mai puține la TVR 1

Mai multe producții proprii la TVR 2, mai puține la TVR 1. Aceasta este concluzia după ce SRTv a cerut la CNA actualizarea grilelor de programe, în sensul diminuării producţiei proprii la TVR 1 şi creşterii producţiei proprii la TVR 2. Consiliul hotărând joi să amâne luarea unei decizii şi să solicite televiziunii detalii despre emisiunile pe care urmează să le difuzeze.

Oana Zăvoranu își face televiziune ?

Sătulă şi dezamăgită de felul în care fata sa este tratată din punct de vedere profesional, Mariana, mama Oanei Zăvoranu, pare decisă să schimbe prezentul şi viitorul fiicei sale, anunță libertatea.ro.

Plasmele Panasonic, pe cale de dispariție

Ce-a fost, a fost... Panasonic a prezentat planurile cu privire la viitorul tehnologiei cu plasmă.

Cel mai scump telefon din lume

Stuart Hughes este un bijutier din Liverpool care a decorat acum ceva timp un iPhone 4 cu diamante.

Travel Channel va promova România - Wild Carpathia episodul 2 si episodul 3

Travel Channel călătorește din nou în România și va continua mini-seria Wild Carpathia, cu două noi epidoade ale căror subiecte vor fi centrate pe zonele din Muntii Carpati.

Ce sancțiuni a aplicat CNA - Rezumat amenzi, somații și decizii 2012

CNA a facut public un raport in care prezinta activitatea pentru anul 2012.

Digitürk a efectuat prima transmisie 4K Ultra HD din Turcia

Platforma DTH Digitürk a efectuat prima transmisie Ultra HD (4K), ca parte a unui parteneriat cu Eutelsat Communications.

Unei prezentatoare i-a venit rău în direct la știrile RTV

"Am vrut sa ajung in tabloide. :)))))", a scris prezentatoarea pe pagina sa de Facebook, dovedind ca își poate păstra umorul si in situatii neplăcute.

iFilm English, lansat necodat pe Thor 6

Noul canal de filme arabe si persane iFilm dublat in limba engleză, care a fost lansat cu o lună în urmă de radiodifuzorul iranian IRIB, a început să emită necodat prin unul dintre transpondere satelitului Thor 6 ( 0.8 ° W ), acelasi satelit pe care emite si Digi Tv si Focus Sat România.

Se lansează televiziunea digitală terestră cu plată pentru slovaci

In Slovacia se va lansa primul serviciu de televiziune digitală terestra cu plata ( Pay DVB-T ) la 1 mai 2013.

Ce televiziune va difuza Jocurile Olimpice din iarna 2014 și cele din vara 2014 ?

De obicei televiziunile naționale transmit jocurile olimpice.

miercuri, 17 aprilie 2013

Orange România a lansat telefonul Orange Nivo

Orange România a anuntat intr-un comunicat oficial pentru presă că introduce în portofoliul său smartphone-ul Orange Nivo.

Oferta de Paște de la Orange România a fost lansată

Orange Romania a anuntat intr-un comunicat oficial oferta de Paște 2013.

Ce s-a mai întâmplat cu Digi Tv Croația, după ce a fost vândut

Serviciul DTH prin satelit Digi TV Croația a fost vândut de către RCS-RDS România, acum mai mult de o lună. Cumpărătorul a fost Vipnet, subsidiară a Telekom Austria.

Facebook a schimbat fontul

Un nou font a fost activat pe Facebook ( de fapt a fost schimbată prioritatea familiilor de fonturi).

1,5 milioane de activări Android zilnic

Presedintele executiv Eric Schmidt ( Executive Chairman la Google ) a confirmat faptul că deja se fac 1,5 milioane de activari Android pe zi, in crestere față de 1,3 milioane activari/zi in toamna anului trecut si față de 1,4 milioane/zi de luna trecută.

Peste 75 milioane de abonați tv prin protocol IP

Televiziunea prin protocol IP continuă să câștige cotă de piață, depăsind un număr de 75 milioane de abonati la nivel mondial.

marți, 16 aprilie 2013

HBO HD ( UPC Direct Cehia) e transmis acum cu sunet original pe Thor 6 (0.8 ° W)

Canalul premium de filme HBO HD Cehia, dedicat clienților platformei de satelit Freesat Cehia ( UPC Direct ) este disponibil acum si cu sunetul original (bineinteles optional ), nu doar cu dublaj in limba cehă.

Televiziune HD la Digi Tv ( DTH Satelit ) Slovacia ?

Cu ceva timp în urmă au fost incluse programe HD prin satelit la Digi Tv Ungaria.

Readon TV Movie Radio Player - televiziune și radio online

Televiziunea online nu mai este o noutate, mai ales ca deja conexiunile la Internet evoluează și oferă vitezele necesare pentru ca utilizatorii să ruleze fluxuri audio-video de web.

Muntenegru începe tranziția la televiziune digitală terestră

Muntenegru va începe trecerea de la analog la digital în domeniul radiodifuziunii terestre, la sfârșitul verii 2013.

luni, 15 aprilie 2013

Firmware 04.40.19 LG Smart Tv Update

Firmware 04.40.19 LG Smart Tv a fost lansat astazi 15 aprilie 2013 pentru televizoare LG Smart 2012.

CNA știe să își însușească criticile

Am observat la Consiliul Național al Audiovizualului o practică inedită în peisajul media și online românesc, ce ne-a surprins în mod plăcut și care este o dovadă de bun-simț și o mare lecție de jurnalism.

Nu dorește nimeni să cumpere Telekom Serbia ?

Guvernul sârb a indicat faptul că actualul operator de telecomunicatii Telekom Srbija este încă la vânzare.

Ce înseamnă DVB-C și DVB-C2 ?

DVB-C

DVB-C inseamna Digital Video Broadcasting - Cable și este standardul DVB european pentru transmiterea televiziunii digitale prin cablu. Acest sistem transmite streamuri digitale audio / video MPEG-2 sau MPEG-4, folosind o modulație QAM.

duminică, 14 aprilie 2013

Ce înseamnă FEC ?

Ca și termen folosit în tehnica telecomunicațiilor și informației, Forward Error Correction ( FEC ) reprezintă o metodă utilizată pentru controlul erorilor în transmiterea de date prin canale de comunicare relativ nefiabile sau cu zgomot crescut de semnal în anumite condiții teoretic cunoscute.

sâmbătă, 13 aprilie 2013

Controler PS3 ca telecomanda pentru ProgDVB și alte DVB Viewers

De mult timp am facut un experiment care mi-a reusit pe deplin. Am transformat un controler wireless pentru Playsation 3 in telecomanda ( remote) pentru ProgDVB. Folosesc metoda de cativa ani si nu stiu de ce nu m-am gandit sa o prezint până acum. Dar e timpul pentru share !

FightBox și FashionBox pe LG Smart Tv

Aplicațiile FightBox și FashionBox au fost introduse pe televizoarele LG Smart, inclusiv in magazinul LG Smart World pentru România.

RCS-RDS va cripta canalele din pachetul digital prin cablu ?

In ultimul timp, tot mai multe canale din pachetul digital de televiziune prin cablu de la RCS-RDS sunt criptate. Si ne referim la televiziunile din pachetul digital "de bază" ( inclusiv canale generaliste ), nu la televiziunile din pachetele suplimentare ( adica nu HBO, Digi Film etc ).

Aplicație Android pentru detectarea poziției emițătoarelor digitale terestre

Există aplicatii pentru telefoanele cu Android care va ajută sa aflati pozitia emitatoarelor de televiziune digitală terestra ( DVB-T, DVB-T2 ), puterea de emisie a emitatoarelor respective, frecventele de emisie si/ sau directia orientarii antenei, in functie de pozitia dvs. geografica si altitudinea unde doriti sa amplasati antena DVB-T. Una dintre aceste aplicatii o vom prezenta in cele ce urmează.

Achiziţionarea de spaţiu publicitar televizat nu poate fi făcută de un intermediar decât în numele şi pe seama beneficiarului final

Legea audiovizualului a fost modificată prin Ordonanţă de Urgenţă a Guvernului, care a stabilit reguli stricte pentru achiziţionarea de spaţiu publicitar televizat, care "nu poate fi făcută de un intermediar decât în numele şi pe seama beneficiarului final", potrivit documentului publicat în Monitorul Oficial.

Licențele de televiziune și radio se acordă doar societăților fără restanțe la bugetul de stat

CNA va acorda licenţe audiovizuale de televiziune şi radio doar societăţilor care la data la care le solicită fac dovada că nu au restanţe la bugetul de stat, potrivit unei Ordonanţe de Urgenţă adoptată de Guvern şi publicată, vineri, în Monitorul Oficial.

vineri, 12 aprilie 2013

Seenow pe televizor LG Smart?

Serviciul de televiziune Seenow va fi disponibil in curand si pe televizoarele LG Smart.

Meniu Secret Samsung Tv Smart Hub

În Smart Hub-ul de la televizoarele Samsung exista o comanda secreta care va ofera acces la alte aplicatii decat cele pentru România.

joi, 11 aprilie 2013

Microsoft transformă orice televizor într-un Super Smart Tv ?

Microsoft intenționează să poziționeze noul Xbox ca dispozitivul principal ce va fi utilizat cu televizorul dvs.

Antena 3 vrea să înscrie steagul României în Cartea Recordurilor

Televiziunea Antena 3 vrea sa realizeze cel mai mare drapel din lume şi să înscrie România în Cartea Recordurilor.

Focus Sat va oferi două receivere la instalare ?

Un cititor de pe pagina de Facebook a HD Satelit ne-a adus la cunoștiintă o posibila schimbare in ofertele operatorului DTH Focus Sat.

ProTV a lansat aplicația “Românii au talent”

Pentru telespectatorii emisiunii “Romanii au talent”, Pro Tv a lansat o aplicatie second-screen, aplicatie ce ofera o experienta totala fanilor emisiunii.

miercuri, 10 aprilie 2013

EuropaSat, un satelit în banda S

Dintre lansările anului 2013, cea mai importantă pentru Romania este cea a satelitului Astra 5B ( detalii aici ).

Ce înseamnă DVB-S2 ?

Procesul de trecere de la DVB-S la DVB-S2 este tot mai accelerat, ca urmare a evolutiei rapide a numarului de canale HDTV și intr-o mult mai mică măsură, a introducerii televiziunii 3D HD. Factorul principal care incetineste acest proces este necesitatea inlocuirii receiverele, ceea ce determina o tranziție mai lentă.

CNA recomandă îndepărtarea mediocrităţilor de pe ecran

CNA a anuntat intr-un comunicat oficial pentru presă că din cauza preluării unor şabloane de emisiuni din străinătate (de exemplu: reality-show-uri) de către unii radiodifuzori, CNA a identificat „formele fără fond” ale unor programe audiovizuale care promovează „vedete” fabricate după reţete occidentale. Nu se mai promovează cultura, ci brandul prostului gust.

Physical Layer Scrambling a fost adăugat în ProgDVB 6.92.6

Physical Layer Scrambling a fost adăugat în ProgDVB 6.92.6. Dar ce înseamnă Physical Layer Scrambling?

marți, 9 aprilie 2013

Scad prețurile la televizoarele 4K Ultra HD

Dupa cum bine stiti, preturile televizoarele 4K sunt exorbitante pentru cumparatorul mediu.

Serviciile de televiziune cu plată sunt în creștere în Europa

Serviciile de televiziune cu plată sunt încă în creștere la nivel european, în ciuda crizei economice, potrivit unui studiu realizat de Observatorul European al Audiovizualului.

După lansarea la Romtelecom, televiziunea Shorts TV HD va fi inclusă în grilele mai multor operatori

Chello Central Europe a anuntat un parteneriat cu Shorts Internațional pentru a extinde și mai mult distribuția televiziunii Shorts TV in Europa Centrală și de Est.

Orange Tv DTH România a fost lansat în teste pe 31,5 grade est - Vezi frecvențele !

Noul DTH Orange Tv România a fost lansat in teste pe satelitul Astra 1G de la pozitia orbitală 31,5 grade est.

Televiziunea FilmBox Arthouse va fi lansată de SPI International

SPI International va lansa în vara anului 2013 televiziunea FilmBox Arthouse ( de fapt un nou canal cu filme ) pe mai multe platforme DTH din Europa și Statele Unite, fiind foarte posibil să fie preluat și în România de anumiti operatori DTH, cablu sau tv prin protocol IP.

Pe baza căror criterii cumperi un receiver de satelit ?

Preferințele nu se discută, dar totusi care sunt criteriile dupa care cumperi un receptor ( receiver ) de satelit?

luni, 8 aprilie 2013

Travel Channel HD și Viasat Nature - History HD la UPC România

Travel Channel HD și Viasat Nature HD / Viasat History HD ( time sharing ) au fost introduse la UPC, in oferta de televiziune digitală prin cablu.

Concurs HBO "Urzeala Tronurilor" - Premiu: excursie pentru 2 persoane în Olanda

Esti fan HBO si al binecunoscutului serial "Urzeala Tronurilor" ( Game of Thrones )?

Relansarea televiziunii The Money Channel

Postul de televiziunea The Money Channel se relansează astăzi 8 aprlie 2013, sub sloganul "Trăieşte business!", revenind la domeniul ce l-a consacrat, respectiv de televiziune de nișă economică.

O piesă de recuzită dintr-un serial de televiziune au fost vândută cu un sfert de milion de dolari

Phaser-ul căpitanului Kirk din serialul de televiziune "Star Trek" ( realizat de Gene Roddenberry ) a fost vândut la o licitaţie din Los Angeles cu suma 231.000 de dolari, desi pretul la care se asteptau organizatorii era de aproximativ 50.000 dolari.

duminică, 7 aprilie 2013

Astra 3D, televiziune 3D gratuită prin satelit

Astra 3D Demo ( avand numele original "Atra 3D-Demokanal") este deja binecunoscut in lumea pasionatilor receptiei prin satelit si difuzeaza filmari 3D SBS in format High-Definition ( peisaje, sport, imagini din orașe, prezentari de modă etc ).

Ce înseamnă televiziune de nișă ?

O televiziune de nișă ( in termen original "Specialty channel" ) reprezintă un canal comercial sau necomercial, care difuzează programe axate pe un singur gen de emisiuni sau subiect de discuții și prin extensie, doar pentru un public pasionat de un anumit domeniu.

Stick USB de o jumătate de TB !

Hyper X Predator este un stick USB de 512 GB (atentie GB, nu MB)!

sâmbătă, 6 aprilie 2013

LG Smart World - Noutăți

Ieri am dorit sa accesez LG Smart World pe un televizor LG Smart.

Televiziunea Mediaset Italia, lansată in România

Televiziunea Mediaset Italia, ca parte a grupului Mediaset controlat de Silvio Berlusconi, a fost lansată oficial în România, in seara de 5 aprilie 2013 , în cadrul unui eveniment desfasurat la Bucureşti, la care a fost prezentate planurile companiei de media italiene pe piaţa media românească.

Digi+C Humax update firmware RMCNA 1.00.21 - Aranjare listă canale

RCS-RDS a facut update la receiverul Digi+C Humax la versiune nouă de firmware, respectiv RMCNA 1.00.21 ( de la softul vechi RMCNA 1.00.12 ).

CNA își propune să reglementeze "nivelul tăriei sunetului"

CNA a anuntat printr-un comunicat oficial, prin internediul Biroului de presă, că luni 8 aprilie 2013, ora 10.00, la sediul Consiliului Naţional al Audiovizualului, va avea loc prima întâlnire a Grupului de lucru LOUDNESS, constituit la iniţiativa CNA din reprezentanţi ai radiodifuzorilor, distribuitorilor prin cablu, studiourilor de producţie şi ai mediului universitar.

vineri, 5 aprilie 2013

Recomandări CNA pentru televiziuni, despre Forumul Constituţional

Consiliul National al Audioviziualului a prezentat un comunicat public in care anunta ca Parlamentul României a informat CNA cu privire la faptul că în cadrul procedurilor de revizuire a Constituţiei României, Comisia comună a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru elaborarea propunerii legislative de revizuire a Constituţiei României a decis crearea Forumului Constituţional.

Money Channel se relansează - Vezi noile promo video

Iata ca zvonurile prin contur si Money Channel se va relansa in curand sub un noul slogan: "Trăiește Business".

Prima TV și Freesat Tv au fost adăugate la Freesat DTH (16 grade est )

Prima Tv Romania a fost adaugata pe frecventa 12643 Polarizare verticala SR 13200, FEC 3/4. DVB-S2 ( sunt necesare receivere capabile pentru receptionarea DVB-S2, de exemplu cele HD).

Televiziune online pe telefoane Android

Există diverse aplicatii care permit vizionarea programelor de televiziune online pe telefoane cu sistem de operare Android. Dar exista si o mare problema. In general nu functioneaza pe telefoanele mobile Android mai ieftine, procesorul acestora nereusit sa ruleze cursiv televiziunile. De obicei imaginea se vede in slow motion, si numai sunetul se aude cursiv. Multe dintre aceste programe de televiziune ruleaza prin Sopcast, care este un mare consumator de resure. Cele care folosesc MXPlayer pentru rulare si codecurile asociate, dar mai ales ceke care utilizeaza alte codecuri personale ale aplicatiei ( dedicate), ruleaza mult mai bine pe telefoanele Android low and middle-end.

Filmbox Live a fost lansat în România

SPI International si Seenow si-au unit forțele pentru a aduce serviciul SVOD Filmbox Live în România.

Pink Tv va avea 30 de canale proprii

Rețea privată cu sediul central in Belgrad, RTV Pink  ( cunoscută si ca TV Pink sau Pink ) emite programe pentru Serbia, Bosnia, Muntenegru, Macedonia, Croația și Slovenia si va ajunge de la 1 mai 2013 la un numar de 30 de canale de televiziune proprii. Televiziunile Pink sunt canale naționale si internationale comerciale ( generale si tematice ) de bună calitate, la care ai ce sa vezi. Operatorul emite televiziuni atât terestru, cât si prin cablu si satelit.

joi, 4 aprilie 2013

Dolce Sport On Line: Dolce Sport 1, Dolce Sport 2, Dolce Sport HD

Cum vizionez Dolce Sport online ? E o intrebare pe care am primit-o recent de la un cititor.  Probabil respectivul cititor s-a referit la un continutul distribuit oficial online Dolce Sport 1, Dolce Sport 2 si Dolce Sport 3, care ofera calitate mai buna decat diverse site-uri sa le spunem "neoficiale".

Mezzmo 3.1 - Server DLNA pentru filme cu subtitrare, muzică și fotografii în rețea

Sunt multe servere DLNA, foarte utile pentru a face streaming în retea catre televizorul smart conectat, catre PS3, telefonul mobil etc. Poate folositi Nero MediaHome, Serviio, Tversity, Wild Media Server, JRiver Media Center, Twonky, XBMC, Plex si altele. Unele sunt gratuite, altele trebuie cumparate.

Arte HD, gratuit prin satelit

Arte HD este varianta High Definition a cunoscutei televiziuni Arte, difuzata doar in Standard Definition si de operatori de televiziune prin cablu din Romania. Nu prea intelegem de ce nu difuzeaza varianta HD, mai ales in retele de fibra optica cu televiziune digitală sau prin tv prin protocol IP.

Orange Romania a lansat oficial serviciul 4G si pentru telefoane mobile

Orange Romania a anuntat intr-un comunicat oficial de presa ca după lansarea serviciului de internet 4G pe modemuri și tablete începând de astăzi 4 aprilie 2013, clienții Orange pot folosi serviciul de internet mobil la viteze 4G și pe telefoanele mobile, împreună cu serviciile de voce.

Travel Channel HD România va fi lansat în curând

Varianta HD a binecunoscutului canal de televiziune Travel Channel va fi lansată în curând cu subtitrare în limba română.

Celebra emisiune "Tonight Show" fără celebrul Jay Leno

Jay Leno, poate cel mai cunoscut realizator de televiziune din lume, si-a anuntat retragerea.

miercuri, 3 aprilie 2013

Nikolai Beckers, noul șef de la Romtelecom

De 3 zile, operatorul Romtelecom are oficial un nou șef.

Vimeo pe televizoare Lg Smart TV

Am testat pentru dumneavoastra aplicatia Vimeo, instaland-o pe un LM620S, conectat la internet prin cablu.

OTV primește licența înapoi ? Aflăm astăzi. UPDATE: Acțiunea respinsă ca neîntemeiată.

Conducerea OTV află astazi 3 aprilie 2013 decizia Curtii de Apel in privinta anularii hotărârea CNA de ridicare a licenţei. Daca decizia va fi favorabila postului de televiziune, OTV a putea emite din nou. Daca nu va fi favorabila, ramane la latitudinea Curtii Supreme decizia finală.

Diverse website-uri induc in eroare, utilizând ca siglă identitatea și/sau logo-ul blogului HD Satelit

Ne disociem in mod public de websiteurile care au furat identitatea blogului si comunitatii noastre HD Satelit. Am decis astazi 3 aprilie 2013 sa publicam aceasta declaratie, intrucat numarul website-urilor care folosesc aceasta practica a crescut prea mult.

Ce înseamnă Tooway ?

Tooway este un serviciul de internet bi-directional prin satelit, disponibil in intreaga Europa.

marți, 2 aprilie 2013

Licențe televiziuni din Republica Moldova: terestru, cablu și satelit

Aici găsești lista cu licențele pentru televiziune terestra, prin cablu și prin satelit din Republica Moldova, pentru luna ianuarie 2013. CCA a facut publică aceasta lista, la acel moment fiind inregistrate 35 servicii de programe difuzate prin canalele terestre, 18 servicii de programe distribuite doar prin reţelele de cablu si 10 servicii de programe difuzate prin satelit, inclusiv 3 difuzate şi prin canalele terestre. La final sunt afisate datele pana cand este valabila licenta.

Peste 7 ore de producție proprie, obligatoriu la televiziunile din Republica Moldova

Consiliul Coordonator al Audiovizualului din Chișinău ( institutie din Republica Moldova, corespondenta ca atribuții CNA-ului românesc) a impus televiziunilor si radiourilor ca, incepand cu 1 aprilie 2013, grila de programe sa contină cel putin 30% productie proprie.

A fost vândut primul televizor 4K în România

La nici doua saptamani de la lansare, un român se poate bucura de noul televizor 4K Ultra HD de la Sony cu diagonala de 2,1 metri.

luni, 1 aprilie 2013

Gluma de 1 aprilie

Conținutul acestui articol a fost stres, deoarece nu mai este actual.

Ce înseamnă Nagravision, NAGRA sau N1, N2, N3 ?

Nagravision este o companie a Grupului Kudelski care dezvoltă sisteme de acces condiționat pentru cablu și televiziune prin satelit. Numele este de asemenea utilizat pentru produsele lor principale, respectiv sistemele de criptare Nagravision.

Lybid Tv, un nou DTH prin satelit din Ucraina

Mult timp așteptatul DTH ucrainean Lybid TV se va lansa pe 15 aprilie 2013.

Stargate se întoarce: Stargate SG1 Unleashed !

Unul dintre serialele ale carui sezoane le-am vizionat complet si care au reprezentat pentru mine combinatia perfecta dintre actiune, comedie, science-fiction si mister este Stargate, mai ales seriiile SG-1 si Atlantis, dar intr-o oarecare masura si Stargate Universe (lipsit oarecum de umorul care era liantul ce omogeniza totul). Bineinteles, de o valoare la fel de mare au fost si filmele Stargate, incepand cu primul din 1994, dar si celelalte doua, respectiv Stargate The Ark of Truth si Stargate Continuum.

Top 5 articole în ultimele 7 zile