marți, 22 aprilie 2014

A fost lansată prima televiziune 4K Ultra HD difuzată prin cablu tv

Coreea de Sud a lansat UMAX, un canal 4K prin cablu care transmite o buclă de patru ore de continut 4K, repetată de șase ori pe zi, care este schimbată periodic cu noi producții, inclusiv documentare, desene animate și concerte live.

"Am început să emitem primul canal din lume Ultra HD, difuzat prin cablu tv, după ce am desfășurat teste începând cu luna iulie anul trecut", a declarat Choi Mun-Kee, ministrul telecomunicațiilor din Coreea de Sud.

U-Max își propune să ofere 200 de ore de programe Ultra HD în acest an și să investească echivalentul a 28 de milioane de euro în achizitionarea de conținut Ultra HD, până în anul 2016.

Canalul va lua în considerare, de asemenea, transmisii in 4K ale unor evenimente sportive majore din acest an, cum ar fi Campionatul Mondial de Fotbal din Brazilia sau Olimpiada Asiatica din Incheon.

Pentru moment, întreaga industrie de cablu tv din Coreea de Sud intenționează să transmită acest canal Ultra-HD, dar și alte servicii VoD 4K, într-un format care nu necesita un receiver dedicat, ci doar un televizor compatibil, dar va incepe sa ofere clientilor si receivere Ultra HD, în a doua jumătate a acestui an.


6 comentarii despre subiectul „A fost lansată prima televiziune 4K Ultra HD difuzată prin cablu tv”:
Anonim

Si la noi dacă ai cablu analogic ești cel mai tare! :)

Anonim

o sa ajunga si la noi in 2050

Anonim

To do that, Samsung and LG Electronics, working with ATEME--which provides encoding and decoding services for a number of compression protocols including HEVC and MPEG-DASH--collaborated with Korea's cable operators--including TBroad, C&M, CMB, CJ Hellovision, and Hyundai HCN--to help them launch a 4K cable channel serving much of the Seoul metro area. UMAX will go live on Thursday, Fouchard said in the interview, and is available to cable subscribers in the area at no additional cost.

Anonim

Faza e ca la noi nu se justifica inca economic. Lumea nu are televizoare 4k.
Acum pe de alta parte apare un cerc vicios: Lumea nu are televizoare 4k pentru ca nu e continut. Si nu producem si transmitem continut pentru cablu si satelit pentru ca lumea nu are televizoare. Cineva trebuie sa rupa cercul. Si degeaba cumperi tv 4k daca are diagonala mica ca oricum ochiul nu vede de la 2-3 m detalii mai multe decat HD-ul clasic. Trebuie sa ai televizorul cat peretele ca sa merite sa-ti iei televizor 4k. Eu astept sa mai scada preturile si sa apara continut. Nici macar filme 4k n-am vazut la vanzare sau daca sunt, nu sunt real 4k ci sunt upscalari dupa HD.

Anonim

E interesant ca premiera, nu ? Primul canal tv 4k emis prin cablu... Trebuie sa privim si ca noutate tehnica unele informatii, nu doar sa ne gandim la probleme economice, ca altfel cadem in prapastia negativismului si pierdem pasiunea hobby-ului.

Anonim

Avantajul unui canal 4k ar fi ca se adreseaza strict celor cu venituri peste medie deci poti da publicitate cu produse de lux si poti incasa bani mai multi ca si canal 4k.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile