luni, 26 mai 2014

Eutelsat a lansat prin satelit un canal 4K Ultra HD în format HEVC la 50 fps

După mai multe teste, Eutelsat Communications si-a extins experimentele cu tehnologia 4K Ultra HD, lansând pentru Europa un canal demonstrativ, folosind compresia HEVC ( High Efficiency Video Coding), utilizată la 50 de cadre pe secundă, cu o adâncime de culoare de 10 biți ( un miliard de culori - Profilul HEVC Main 10).

Acești trei parametri sunt esențiali pentru crearea unui mediu economic favorabil televiziunii Ultra HD, prin oferirea unei experiențe de vizionare corectă tehnic pentru telespectatori.

Noul canal a fost lansat printr-un satelit Hot Bird din flota Eutelsat, putând să fie receptionat direct de către consumatori, folosind cele mai noi televizoare 4K, echipate cu demodulatoare DVB-S2 și capacitati de decodare HEVC.

Conținutul HD Ultra include promo-uri Eutelsat, precum si o înregistrare de la un concert din Capela Regală de la Versailles. Filmarea a fost coprodusă de Wahoo Production și Château de Versailles Spectacles, cu participarea France Télévisions, utilizând opt camere video care înregistrează la 50 de cadre pe secundă.

Michel Chabrol, Director de Marketing și de Inovare Cinematografică Digitală la Eutelsat, a declarat: "Lansarea acestui nou canal este un alt punct de reper, care ne apropie de lansarea comerciala a televiziunii 4K si care va propulsa radiodifuziunea într-o nouă eră. Progrese imense au fost realizate împreună cu partenerii din lanțul de emisie, de la lansarea în teste, în luna ianuarie 2013, a primei demonstrații a unui canal Ultra HD, transmisă pe un satelit Eutelsat."

Televiziunea 4k Ultra HD este transmisa printr-un satelit Hotbird de la pozitia orbitala 13° Est, pe frecvența 10930 MHz, polarizare orizontală, SR 27500, DVB-S2 8PSK, FTA ( necriptat ).

Am reusit receptia canalului folosind un tuner DVB-S2 si utilitarul TransEdit ( inclus in software-ul DVB Viewer).

UPDATE 10 noiembrie 2016: Frecvență noua pentru Hot Bird 4k1 si Hot Bird 4k2 HDR:

Eutelsat Hot Bird 13C (13°E), 12,539 GHz, polarizare orizontala, SR 30000, FEC 5/6, DVB-S2/8PSK, FTA.


5 comentarii despre subiectul „Eutelsat a lansat prin satelit un canal 4K Ultra HD în format HEVC la 50 fps”:
Anonim

felicitari pentru reusita receptiei
ma suprind in mod placut culorile, extrem de naturale, chiar merita 4k

Anonim

Pe smart tv lg doar sunet...

Anonim

Pai nu ai cum sa receptionezi imaginea, daca nu ai televizorul compatibil cu codecul video HEVC. Doar unele televizoare 4K au codecul video HEVC implementat.

Unknown

Buna, ce tuner dvb-s2 ati folosit? multumesc

HD Satelit România

In acest caz am folosit un model vechi de tuner pentru PC, SkyStar 2 HD. Receptia canalelor 4K Ultra HD necodate functioneaza cu orice tuner DVB-S2 pentru PC, cu conditia ca PC-ul sa fie de generatie noua, macar un i5, altfel fluxul va fi redat foarte intrerupt.

De asemenea, receptia fluentă poate fi realizata si cu orice receptor cu sistem de operare Linux, prin flux trimis in reteaua locala catre un astfel de PC, prin metoda de AICI ( CLICK ).

Lista actualizata a canalele 4K necriptate prin satelit o gasiti AICI ( CLICK ).

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile