miercuri, 7 mai 2014

Robert Turcescu: Vodafone cumpără RCS-RDS? A fost semnat un precontract. Compania infirmă informațiile.

Robert Turcescu a publicat pe pagina de Facebook o postare în care precizează ca deține informații despre preluarea in viitorul apropiat a distributiei de televiziune prin cablu, internet si telefonie a RCS-RDS România de către Vodafone.

"O informatie pe care o public aici in EXCLUSIVITATE si care va provoca schimbari majore pe piata de telecomunicatii din Romania, dar si din regiune: Vodafone e la un pas sa achizitioneze de la RCS-RDS distributia de cablu, plus operatiunile de telefonie si date! Intre cele doua companii a fost semnat un precontract, iar tranzactia finala se invirte in jurul sumei de 1-1,5 miliarde de euro. Vodafone devine astfel cel mai mare jucator pe piata telecom din regiune, dand o lovitura puternica principalului competitor, Orange", anunță Robert Turcescu.

Postarea lui Robert Turcescu o gasiti AICI.

Anterior, RCS-RDS a încheiat un parteneriat cu Vodafone, avand ca scop utilizarea retelei de telefonie mobila a Vodafone de catre RCS-RDS, pentru o perioadă de 2 ani ( din iulie 2014, inclusiv si trafic mobil de date ). Compania mamă Vodafone a mai efectuat achizitii similare pe piața internatională, cum ar fi de exemplu cumpărarea Kabel Deutschland, cel mai mare operator de televiziune prin cablu din Germania. De asemenea, Vodafone a vândut in toamna anului trecut participatia sa de 45% din Verizon Wireless SUA partenerului său Verizon Communications. Astfel, Verizon a platit un total de 130 miliarde dolari americani.

Asteptam pozitia RCS-RDS si/ sau Vodafone cu privire la postarea pe Facebook a lui Robert Turcescu. Asadar, să tratăm deocamdată informatia ca pe un zvon, pentru că pare foarte puțin plauzibilă.

Update 8 mai 2014: RCS-RDS a prezentat public un comunicat, in care infirmă informațiile postate de către Robert Turcescu pe pagina sa de Facebook. Compania a precizat urmatoarele:

"Informaţiile postate de jurnalistul Robert Turcescu pe contul său de Facebook privind o presupusă vânzare a operaţiunilor de distribuţie prin cablu, telefonie şi internet ale companiei RCS & RDS sunt complet false, neavând nici o bază reală.

Este regretabil faptul că un jurnalist cu experienţa lui Robert Turcescu răspândeşte cu atâta uşurinţă şi lipsă de responsabilitate zvonuri care ne pot crea importante daune materiale şi de imagine, fără a verifica aceste aşa-zise informaţii şi fără ca măcar să ceară şi un punct de vedere din partea companiei RCS & RDS."

Update 9 mai 2014: Ulterior comunicatului, Robert Turcescu a postat o reactie pe pagina sa de Facebook: "Constat ca RCD-RDS sustine ca "nu exista nicio baza reala" privind tranzactia cu Vodafone pe care am anuntat-o ieri. Citeva detalii. Exprimarea mea a fost "Vodafone e la un pas sa achizitioneze de la RCS-RDS distributia de cablu, plus operatiunile de telefonie si date". N-am vorbit de finalizarea tranzactiei, ci de un precontract. Reprezentantii Vodafone n-au negat informatia, iar RCD-RDS a asteptat vreme de aproape 24 de ore (!) pentru a reactiona printr-un comunicat in care neaga "orice baza reala" a acestor informatii. Deocamdata e cuvintul surselor mele impotriva cuvintelor din comunicatul RCS-RDS. Eu sustin in continuare ca am surse bune. Consiliul Concurentei ce zice?", a precizat Robert Turcescu.


20 de comentarii despre subiectul „Robert Turcescu: Vodafone cumpără RCS-RDS? A fost semnat un precontract. Compania infirmă informațiile.”:
Unknown

Nu cred, valoarea de piata e mult mai mare,dar asta nu ma impiedica sa ma gandesc ce bine ar fi pentru consumatori, sar termina cu amatorismul si proasta crestere a celor din callcenter .

Anonim

Dap, si sa te bucuri de viteze limitate la internet si preturi duble. Daca se adevereste, veti plange dupa RCS-RDS.

Anonim

Nu stiu zau daca va fi posibil, legal.insa in romanica e totul posibil.deoarece politichia face totul posibil.fuzionarea celor doi ar insemna monopol. Daca va mai aduceti aminte acum cativa ani si portocala a vrut sa fuzioneze cu varza albastra(orange-upc), si atunci sa vehiculat monopolul. Deci....sa vedem ce se va intampla :))))

marian

DOAMNE FERESTE.....AM AVEA NU MAI DE PIERDUT....

Adi

Nu vreau Vodafone ,ca sunt mari preturlei ,acum cind DIGIMOBIL au scos pe piata cel mai bun abonament la telefon mobil (digi optim nelimitat ) ar fi chiar pacat ,asta este parerea mea fata de Vodafone

Anonim

Informatia este gresita, nici nu se pune problema vanzarii nici unei parti din rcs&rds catre nimeni!

geo

Pai de unde stii tu ? Poate si informatia ta e gresita, nu a lui Turcescu, care e totusi un nume, nu un anonim...

Alexyss

Sa speram ca, este doar un fonfleu gazetaresc si atat....

Goos

Sa speram ca nu se va intampla asa ceva, Vodafone ar dubla instantaneu toate preturile. Din ce stiam, Vodafone cam vroia sa se retraga de pe pietele din Europa de est, nu sa se extinda.

Mihai

Este adevarat, cred eu. Vodafone a inceput o campanie de expansiune, in toate tarile in curs de dezvoltare a conexiunilor de calitate. Cumpara pe toti cei care ar putea deveni un concurent, pentru a folosi infrastructura acestor companii. Este mai ieftin, iar timpul de implementare al tehnologiei scade enorm, pentru ei. Preturile...lasa de dorit, de cele mai multe ori. Se vand scump, ca si cum marca ar fi mai importanta, decat serviciile.

HD Satelit România

RCS-RDS a prezentat public un comunicat, in care infirmă informațiile postate de către Robert Turcescu pe pagina sa de Facebook. Compania a precizat urmatoarele:

"Informaţiile postate de jurnalistul Robert Turcescu pe contul său de Facebook privind o presupusă vânzare a operaţiunilor de distribuţie prin cablu, telefonie şi internet ale companiei RCS & RDS sunt complet false, neavând nici o bază reală.

Este regretabil faptul că un jurnalist cu experienţa lui Robert Turcescu răspândeşte cu atâta uşurinţă şi lipsă de responsabilitate zvonuri care ne pot crea importante daune materiale şi de imagine, fără a verifica aceste aşa-zise informaţii şi fără ca măcar să ceară şi un punct de vedere din partea companiei RCS & RDS."

Anonim

Ciurulescu asta.. a visat noaptea,din lipsa de ocupatie ce sa faci???

Anonim

si daca se dovedeste ca este adevarat si rcs a dat asa un comunicat, ca nu e sigura toata treaba, iar daca se adevereste, oricum nu il mai intereseaza apoi ?

Anonim

Și eu cred că este adevărat. Doar că nu sunt proști să și recunoască. Nicio companie nu spune totul decât la momentul oportun.

Anonim

goana dupa senzational e o boala crunta in Romania

Anonim

Turcescu are si el sursele lui. Cum dovedesti ca de fapt comunicatul RCS-RDS e adevarat ? Crezi asa, ca spun ei ? Pai tot asa, eu pot sa il cred pe Turcescu, ca spune el. Viitorul va arata cu adevarat daca a fost sau nu reală informatia lui Turcescu.

Anonim

Foarte corect, Aia ce sa spuna? Ca sunt in foame si asteapta sa-i ia Vodafoamea?

Anonim

daca vfd inghite rcs, atunci mai mult ca sigur ca si org va inghiti upc, iar rtc cu csm formeaza Tkom, asa ca o sa fie 3 mari si grasi care vor vrea banet cat mai mult si consistent si mai ales repede. ceea ce va insemna abonamente mai rotunde pt cl. Pam pam

Anonim

am un prieten care lucreaza la rcs/rds, l-am intrebat, a spus ca nu stie nimic, nici daca e adevara nici daca e minciuna, dar ca daca era adevarat ei auzeau pe acolo

Anonim

Pai aia nu stiu nimic oricum.. Ia intreaba-l pe prietenul ala al tau ce canale HD vor baga pe satelit saptamana asta, sa vezi ca nu stie. Pai daca nu stie o atfel de informatie minora, de unde sa stie informatii ultrasecrete ?

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile