marți, 29 iulie 2014

Poliția schimbă bannerele pe site-urile cu conținut piratat

Politia din Anglia a anuntat că a inceput sa plaseze banere pe siteurile cu continut piratat, pentru a avertiza utilizatorii că site-urile respective sunt sub urmărire penală, din cauza încălcării drepturilor de autor, prin postarea de filme, muzica, jocuri in mod ilegal.

Sistemul functioneaza in felul urmator: Poliția trimite firmelor care au publicitate pe respectivele websiteuri liste cu siteurile considerate că promoveaza pirateria, iar scripturilor de publicitate (incluse pe respectivele webisteuri si care permit afisarea aleatorie de divers continut publicitar) le sunt inlocuite bannerele cu altele ale Politie. Asadar, nu vor fi afectate websiteurile cu continut media piratat, dar fara publicitate inclusa printr-un script controlat extern de firma intermediara de publicitate online si nici cele care, desi indeplinesc respectivele conditii, nu au intrat in vizorul Politiei din Anglia. Nu conteaza in ce țară sunt inregistrate websiteurile afectate, e suficient sa aiba bannere de la agentii publicitari care fac parte din parteneriatul respectiv, carora sa le fie indicată de catre politia londoneza adresa web a respectivului site, considerat ca oferă ilegal continut sau faciliteaza găsirea si descarcarea sau accesarea prin internet a continutului piratat.

Inițiativa este un parteneriat între poliție și industriilor creative și de publicitate, pentru a perturba site-urile web care oferă acces neautorizat la conținut cu drepturi de autor, dar totusi au bannere de publicitate prin care obtin venituri.

Mesajele, care vor apărea în loc de anunturile plătite, solicita vizatatorilor sa paraseasca respectivul website.

Miscarea vine ca parte a unei initiative de a bloca castigurile financiare ale site-uri de piraterie.

"Când publicitatea de la branduri cunoscute apare pe site-uri ilegale, le da un aspect de legitimitate, iar consumatorii cred ca website-ul respectiv ofera continut media pentru care au drept de autor. Site-urile care incalca drepturile de autor au trafic foarte mare si castiga sume uriașe de bani prin plasarea de anunturi. Prin urmare, perturbarea publicitatii pe aceste site-uri este crucială. Nu se platesc bani de catre politie sau agentiile de publicitate bani pentru afisarea respectivelor anunturi pe siteuri in cauza, dar este blocata obtinerea de bani de catre proprietarii respectivelor websiteuri." a declarat inspectorul sef Andy Fyfe de la Politia din Londra.


3 comentarii despre subiectul „Poliția schimbă bannerele pe site-urile cu conținut piratat”:
Anonim

Si utilizatorul va bloca reclamele politiei. Cel putin la adsense poti bloca pe cine vrei (competitori ori alte reclame cu subiecte sensibile gen avort, religie, etc.).

Anonim

PS: La adsense oricum nu accepta site-uri cu continut piratat... dar ma gandeam ca si la alte agentii de publicitate online se poate face asta.

Anonim

Pai fiind vorba de o intelegere cu Politia, fii sigur ca nu vor permite blocarea anunturilor Politiei. Nu ar mai avea nici un sens intelegerea cu Politia. Din ce inteleg eu, toate anunturile sunt inlocuite cu cele ale Politiie, apar numai ale Politiei. Singura solutie e schimbarea cu alt program de publicitate, care nu are intelegere cu politia.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile