vineri, 12 decembrie 2014

Youtube testează exportarea de GIF animat din videoclipuri

Youtube a inceput dsa testeze pe anumite canale selectate exportarea unor portiuni din videoclipuri sub format gif ( imagine animată ).


Doua dintre canalele testate pot fi accesate AICI si AICI.

Asadar, pe lângă deja clasicele modalitati de distribuire a videoclipului ( inclusiv cod de incorporat si email ), la cele doua canale Youtube mentionate este afisat si butonul "GIF".

Durata animatiei salvate in format GIF poate fi setata pana la maxim 6 secunde. Peste GIF-ul exportat poate fi adaugat text sus si / sau jos.

Gif-ul animat poate fi salvat in calculator dand click dreapta pe acesta si apoi "Save image as" ori poate fi repostat pe diverse websiteuri utilizand un cod iframe oferit de Youtube ( cu gazduirea imaginii in serverele Youtube).

GIF este un acronim englez de la Graphics Interchange Format, acesta fiind un format introdus in 1987 de către compania CompuServe. De atunci a devenit foarte popular în rândul utilizatorilor serviciului World Wide Web, datorită suportului și portabilității sale. Imaginile GIF sunt comprimate folosind compresia de date Lempel-Ziv-Welch (LZW) pentru a reduce mărimea fișierului, fără a degrada semnificativ calitatea vizuală.


Niciun comentariu despre subiectul „Youtube testează exportarea de GIF animat din videoclipuri”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile