marți, 31 mai 2011

Televiziunea prin satelit a ajutat la cresterea numarului abonatilor la serviciile tv

Numarul abonatilor la serviciile TV a revenit pe crestere datorita televiziunii prin satelit in a doua jumatate a lui 2010 . “Desi conditiile economice dificile s-au mentinut si in cel de-al doilea semestru al anului 2010, telefonia mobila, serviciile de acces la internet, serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale si serviciile de transmisiuni de date au inregistrat cresteri in aceasta perioada, doar telefonia fixa si serviciile de linii inchiriate inregistrand scaderi”, a declarat Eduard Lovin, Director Executiv Reglementare in cadrul ANCOM, prezent la cea de-a 15-a editie a conferintei Ziua Comunicatiilor.

Dupa ce in primul semestru al anului 2010 numarul total de abonati la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale a scazut, in cel de-al doilea semestru numarul acestora a crescut cu 2%, pana la valoarea de 5,74 de milioane. Aceasta crestere a fost bazata in principal pe cresterea cu 5% a numarul de abonati prin retele satelit (DTH), deoarece numarul de abonati prin retele de cablu a continuat sa scada cu 1%. Numarul de abonati tv prin tehnologie IP continua sa inregistreze cresteri importante (+135%), insa ponderea acestora in numarul total de abonati la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale ramane foarte redusa (0,5%).

Numarul de abonati din mediul urban la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale prin cablu isi continua trendul descendent din ultimii ani, iar numarul de abonati din mediul rural a ramas constant.

La sfarsitul anului 2010, in Romania se inregistrau 2,8 milioane de abonati la serviciile de retransmisie a programelor audiovizuale receptionate in format digital, in crestere cu 7% fata de jumatatea anului. Desi numarul total de abonati la servicii de retransmisie a programelor audiovizuale prin cablu a scazut, numarul de abonati ai serviciilor de retransmisie a programelor audiovizuale prin cablu in format digital a crescut cu 13% (pana la 0,4 milioane).


Raportul de date statistice a fost realizat pe baza datelor raportate de catre furnizorii de retele sau servicii de comunicatii electronice autorizati, care au desfasurat activitati comerciale in perioada 1 iulie – 31 decembrie 2010.

Sursa: http://ancom.org.ro/desktopdefault.aspx?tabid=4648


Niciun comentariu despre subiectul „Televiziunea prin satelit a ajutat la cresterea numarului abonatilor la serviciile tv”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile