vineri, 24 februarie 2012

Televiziunea Disney Junior România

Disney Junior, o televiziune dedicată copiilor cu vârste cuprinse între 2 şi 7 ani va fi lansată în România in data de 1 martie şi va fi disponibilă pentru inceput doar abonaţilor RCS & RDS. Disney Junior va avea emisie zilnica şi va transmite seriale cunoscute precum "Agent Special Oso", "Clubul lui Mickey Mouse", "Manny Iscusitul", "Moto-animăluţele din junglă", dar şi productii noi, precum "Aventurile Zânelor Disney" sau "Jake şi Piraţii din Ţara de Nicăieri".

Brandul Disney Junior s-a lansat de fapt pe piaţa audiovizualului românesc pe 1 iunie 2011, ca un pachet de emisiuni transmise pe Disney Channel, televiziunea principală a The Walt Disney Company. Televiziunea Disney Junior are ca public copii cu vârste cuprinse între 2 şi 7 ani, în timp ce targetul Disney Channel este reprezentat de copiii cu vârste cuprinse între 7-12 ani (chiar si până la 14 ani - target extins).

Acum, Disney Junior va fi lansată în România ca televiziune de sine stătătoare, într-o variantă localizată. Lansarea Disney Junior este următorul pas din strategia globală a Disney pentru preşcolari.

"Disney Junior combină moştenirea fără egal de poveşti clasice de la Walt Disney cu personaje îndrăgite, muzică antrenantă şi învăţare prin joc, pentru a oferi o experienţă perfectă de vizionare atât pentru copii, cât şi pentru familiile acestora. Canalul TV dedicat va păstra cele mai bune programe ale blocului Disney Junior şi, în acelaşi timp, va introduce noi programe potrivite publicului existent şi fidel", a declarat Maciej Bral, vicepreşedinte şi general manager Disney Channels CEE (Europa Centrală şi de Est).

Intenţia lansării Disney Junior ca o televiziune de sine stătătoare a fost anunţată încă din noiembrie 2011, de Jane Dribinskaia, Channel Distribution Manager, CEE The Walt Disney Company EMEA ((Europa, Orientul Mijlociu şi Africa), la Convenţia de Comunicaţii prin Cablu, organizată la Bucureşti.

La momentul respectiv, Jane Dribinskaia a declarat pentru MEDIAFAX că planurile The Walt Disney Company sunt de a localiza în totalitate televiziunea Disney Junior până în septembrie 2012. Până atunci, majoritatea programelor difuzate pe Disney Junior ar urma să fie dublate în limba română, pentru a fi mai accesibile preşcolarilor care le urmăresc.

Disney Junior s-a lansat în EMEA din mai 2011, cu rezultate record, şi este acum disponibilă în 109 ţări, în 13 limbi străine, reprezentând 37 de milioane de gospodării în total. Datorită noului serial "Jake şi Piraţii din Ţara de Nicăieri", în săptămâna lansării, Disney Junior s-a situat pe prima poziţie în rândul televiziunilor cu abonament, pentru preşcolari, din punct de vedere al numărului de telespectatori unici în patru din cinci pieţe mari din regiunea EMEA. În decembrie, Disney Junior s-a situat pe prima poziţie în rândul televiziunilor pentru preşcolari din punct de vedere al telespectatorilor unici în şapte din 11 pieţe (Germania, Franţa, Spania, Suedia, Danemarca, Norvegia şi Africa de Sud) şi pe prima poziţie în rândul televiziunilor cu abonament pentru preşcolari în nouă din 11 pieţe (inclusiv Marea Britanie şi Italia).

De la lansarea în România a blocului de programe pe Disney Channel până la sfârşitul anului (1 iunie - 31 decembrie 2011), Disney Junior a fost vizionat de 5,6 milioane de telespectatori cu vârsta de peste 4 ani (27%), dintre care 1,3 milioane au fost copii cu vârste între 4-14 ani (60%) şi 663.000 copii între 4-9 ani (58%). Disney Junior a fost vizionat de 1 din 4 telespecatori şi 3 din 5 copii din România, se mai spune în comunicat.

În România, compania Walt Disney a anunţat, pe 26 mai 2009, transformarea Jetix România în Disney Channel - principala televiziune a The Walt Disney Company. Televiziunea a început să emită în România sub noua denumire, Disney Channel, pe data de 19 septembrie 2009. Mişcarea a constituit cel de-al doilea rebranding major aplicat televiziunii Jetix, care a fost lansată cu denumirea Fox Kids. Fox Kids s-a lansat în România pe 1 aprilie 1999, transformându-se în Jetix pe 1 ianuarie 2005.

The Walt Disney Company este una dintre cele mai importante companii din domeniul divertismentului şi media, cu programe diversificate pentru familie şi cinci segmente de activitate: parcuri şi staţiuni, divertisment televizat, reţele media, produse de consum şi grupul său media interactiv. Sursa: http://www.gandul.info/magazin/televiziunea-disney-junior-lansata-in-romania-pe-1-martie-9262479


5 comentarii despre subiectul „Televiziunea Disney Junior România”:
Anonim

Are frecvente pt digi tv satelit?Daca are si le aveti si voi va rog datimile...

Gledi

Suntem din Oradea platim pachet maxim, avem si decodorul pt Antena 2 si totusi nu avem Disney Junior. Am avut jumatate de zi acum vreo 2 saptamani dar acum a venit inapoi pe frecventa aceea un post de bebelusi "globali" ;)) Duck tv. Noi avem un copil de 4 ani si nu mai vrem bebelusi. Vrem Disney Juniorin romaneste.

Anonim

cand va fi bagat la rcs suceava

Anonim

Cred ca l-au bagat si apoi l-au scos. Asa a facut la mine in zona.

Anonim

va rog sa scoateti din grila 'lola si stici...' am pretentii de la voi !!!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile