miercuri, 24 octombrie 2012

Recepție satelit cu tunerul DVB-S2 din televizorul Cinema 3D Smart TV LG 42LM620S

Ma gandesc sa achizitionez acest televizor: Televizor Cinema 3D Smart TV LG 42LM620S, 107 cm, Full HD .

Unul dintre atuurile care mi s-au parut interesante la el este tunerul DVB-S2 inclus in televizor.

Adica asa sper, cel putin in specificatii scrie asa: Tip Tuner DVB-T / C / S2.

Dintr-un review video de pe Youtube am observat ca intradevar are mufa pentru LNB:

Nu cred ca vor fi posibilitati prea sofisticate de receptie, dar daca ar functiona pentru programele tv FTA ar fi ok.

Televizorul are Common Interface, dar probabil nu o voi folosi niciodata.

Ideea este ca nu am gasit pe internet teste legate de acest receptor inclus in TV LG 42LM620S.

As dori ceva pareri daca exista posesori ai acestui televizor, despre software, meniuri si modul de receptie al programelor prin satelit cu acest tv ( daca ati testat ).

Televizorul are procesor MediaTek MT5369
2250 Dhrystone MIPS
DDR 1Gb,
nandflash 2Gb,
900Mhz 900MHz


UPDATE 1

Am primit televizorul, pot sa spun ca este extraordinar. Pe langa receptia satelit despre care vom discuta in cele ce urmeaza, televizorul reda filme mkv, avi si in alte formate direct de pe stick sau de pe hard conectat USB ( formatate FAT, FAT32, incluisv NTFS ), reda sunet DTS, are aplicatii si jocuri downloadabile direct ( online ) cu televizorul, browser web cu flash player, reda filme 3D SBS, sus-jos si in alte formate ( redate din pc, stick usb sau online, inclusiv de pe Youtube - unele demouri si anumite secvente din filme creaza senzatia de imagine iesita din ecran de peste 3 metri, daca privesti de la o distanta de 6-7 metri. De asemenea, receptioneaza prin scanare auromata sau manuala canalele de cablu HD si SD digitale FTA, are functie True Motion ( eu sincer nu o prefer pentru filme, din cauza ca se pierde acea senzatie de cinema, din cauza cursivitatii exagerate a imaginii, dar este utila pentru emisiuni tv, transmisii sportive, jocuri ). Are 3 intrari USB si 4 HDMI. Permite recording canale tv si time-shifting ( nu am testat, din cauza ca aceasta functie formata Hardiskul intr-un format proprietar nerecunoscut de pc, iar eu prefer sa il folosesc pentru redarea de filme). Dar voi cumpara pentru aceasta functie un hardisk sau stick separat ( exista conditia sa fie de minim 40 GB ).

Dar sa revenim la receptia satelit cu tunerul intergrat DVB-S2.

Cautarea satelitilor este realizata printr-un meniu simplist, dar intuitiv ( chiar am reglat antena cu motor H-H cu ajutorul tunerului DVB-S2 al acestui televizor).

Televizorul vine cu lista de sateliti predefinita si actualiza la zi ( am facut deja ieri Update la televizor automat online ), cu toate frecventele incluse.

Televizorul are si meniu de diseqC si reglare / miscare motor cu comanda din telecomanda televizorului, precum si multe alte setari. Nu am testat cum functioneaza, fiindca folosesc pentru montura HH un pozitioner Strong si nu am mai schimbat cablurile pentru a conecta direct televizorul la montura HH.

Scanarea gaseste fara probleme canalele HD, SD si radio.

Scanarea poate fi realizata simultan cu cautarea canalele digitale de cablu ( pentru a face lsita comuna ) sau separat, cu posibilitatea de a selecta intre memorare canale fta/codate.

Odata lista salvata, dureaza cam o secunda dupa ce dai ok pe un canal si pana la afisarea acestuia.

Per total cel putin unui receptor standalone FTA ii poate face concurenta cu succes. Nu am avut ocazia sa testez smartcard Wifi si nici nu voi face aceasta, fiindca nu voi cumpara, asa cum am spus si anterior  desi probabil ar deschide calea spre mult mai multa distractie audio-vizuala..

Insa cu siguranta cateva mii de canale digitale receptionate prin satelit sunt suficiente, alaturi de cele 110 canale de cablu, fara a mai avea in plus un receptor standalone de satelit in casa.

Dar sa lasam cuvintele de o parte si sa va prezint cateva fotografii ( scuze pentru ca le-am realizat cu un telefon cu obiectiv foto putin performant). Sper sa va fie utile aceste imagini a meniurilor ( click pe imagini pentru marire ), pentru a va face o prima impresie asupra posibilitatilor receptorul de satelit DVB-S inclus in televizorul Cinema 3D Smart TV LG 42LM620S .

 
UPDATE 2 
 
Intrucat multi cititori m-au intrebat daca acest televizor Cinema 3D Smart TV LG 42LM620S
reda sunet DTS, iata testele si concluziile mele:
 
Am redat filmele dintrun hardisk extern conectat prin USB direct la tv. Modelul acesta recunoaste DTS, nu e ca la vechile modele 2011 lg care nu recunosteau DTS.

Cert ca nu am intalnit nici un fisier mkv ( din vreo 10 testate, la toate scria in denumire DTS ) care sa nu functioneze.

De asemenea, cateva zeci e filme tot mkv nu am avut nici o problema la redarea suntetului pe tv.

De asemenea, am testat si cu fisiere dedicate 5.1 sau 7.1 si functioneaza ( in momentul cand rulez aceste fisiere apare chiar scris dolby sau dts la informatii pe ecran ):

Orchestra (Long) (Lossless) 95,1MB 0:19 DTS-HD MA 7.1 1080i 24.07.09
http://dl.demo-world.eu/download_hd....g_lossless.rar
Paint Symphony 1 87,7MB 1:19 Dolby Digital 5.1 1080p 23.02.12
http://dl.demo-world.eu/download_hd....t_symphony.rar
Amazing Life 48,6MB 0:44 THX Dolby Digital 5.1 1080p 16.11.08
http://dl.demo-world.eu/download_hd....azing_life.rar
Monster & THX (Lossless) 1 69,3MB 0:34 DTS-HD MA 5.1 1080p 12.11.10
http://dl.demo-world.eu/download_hd....x_lossless.rar

PS: Daca nu recunoaste formatul m2ts din arviva, schimbi extensia doar la fisier in .ts .

Cititi si despre:

 - Menu Service LG 42LM620S ( InStart, EzAdjust and PowerON ) LG Smart Tv Hidden Codes aici: http://hdsatelit.blogspot.ro/2012/11/menu-service-lg-42lm620s-instart.html

-  Telecomanda android pentru televizoarele LG Cinema 3D Smart TV - Download aici: http://hdsatelit.blogspot.ro/2012/10/telecomanda-android-pentru.html

- 3D SBS TEST FULL HD ( no ghosting ) aici: http://hdsatelit.blogspot.ro/2012/11/3d-sbs-test-full-hd-no-ghosting.html


111 comentarii despre subiectul „Recepție satelit cu tunerul DVB-S2 din televizorul Cinema 3D Smart TV LG 42LM620S”:
Unknown

Descrierea este cat se poate de reala. Tunner-ul DVB-S2 poate receptiona inclusiv canalele 3D fara nicio problema (ASTRA 3D demo), fara laguri si macroblocuri. Conversia 2D-3D lasa putin de dorit. Unghiul de vizualizare in format 3D este identic cu cel in mod 2D. Meniul general include si Limba Romana. Aplicatiile Smart sunt destul de multe si impartite pe categorii. Acest model permite vizualizarea de continut 3D online direct din LG Smart Hub.

Administrator

Ok, multumesc pentru informatii. Atunci il voi cumpara. Revin cu printscreen-uri si pareri privind receptia prin satelit, dupa ce il voi primi si voi face cateva teste. De pe un alt forum ( rdi )am inteles ca e posibila si folosirea unui Cam Wifi pentru receptionarea programelor criptate, la care ai abonament ( exceptand bineinteles providerii care cer imperecherea cartelei cu receptorul ).

Unknown

Acest model suporta cardurile UPC pentru vizualizarea canalelor fara decodor. Pentru vizualizarea canalelor criptate ale operatorilor din Europa (SKY, MediaSet, etc.); am inteles ca se poate folosi un CAM WiFi cu emulator integrat. Acesta permite receptionarea in sistem "sharing".

Administrator

Am adaugat imagini ale meniurilor receptiei prin satelit.

Unknown

Folosesc acest model din 14 septembrie 2012 si pana acum s-a actualizat softul de 4 ori. Dupa ultima actualizare s-au eliminat freez-urile canalelor 3D satelit.

Administrator

Intrucat multi cititori m-au intrebat daca acest televizor Cinema 3D Smart TV LG 42LM620S reda sunet DTS, iata testele si concluziile mele:

Am redat filmele dintrun hardisk extern conectat prin USB direct la tv. Modelul acesta recunoaste DTS, nu e ca la vechile modele 2011 lg care nu recunosteau DTS.

Cert ca nu am intalnit nici un fisier mkv ( din vreo 10 testate, la toate scria in denumire DTS ) care sa nu functioneze.

De asemenea, cateva zeci e filme tot mkv nu am avut nici o problema la redarea suntetului pe tv.

De asemenea, am testat si cu fisiere dedicate 5.1 sau 7.1 si functioneaza ( in momentul cand rulez aceste fisiere apare chiar scris dolby sau dts la informatii pe ecran ).

Anonim

Se poate vedea Italia 1 de pe HOTBIRD ?

Anonim

Daca nu e codat, il receptioneza ( parca nu e codat ).

Anonim

Pana luna trecuta l-am receptionat ok, numai ca dintr-o data semnal este
dar receiver-ul meu (Echostar ip-2501) nu mai decodeaza semnalul care cred ca e DVB-S2.
Vroiam sa stiu daca cineva care are tunner DVB-S2 il receptioneaza, pentru ca de cateva luni incoace aparea in reclama ca cu o anumnita data nu se mai pot receptiona decat cu receptoarele lor sau pe terestru pe un anumit canal.

Anonim

Televizorul Cinema 3D Smart TV LG 42LM620S ( fiindca de acesta se vorbeste in acest articol ) il poate receptiona, fiindca are tunner DVB-S2 incorporat.

Italia 1 nu se poate receptiona cu receiver ca al tau care nu stie DVB-S2, pentru ca Italia 1 e transmis DVB-S2.

11432 V
tp 12 Mediaset DVB-S2
stream 1 27500-2/3

Anonim

eu am "fratele mai mic", adica un 32LM611S. am si antena, cu motor HH, am reusit sa programez 5 sateliti (19, 16, 13, 10 si 4.8 grade) dar mai nou am o foarte mare problema: mi-a sters intreaga lista de TP-uri de pe Astra, apare un singur TP (12148,V,27500), nu ma lasa sa mai adaug niciun alt TP pe niciun satelit :((
Nu a pierdut canalele, prind cateva sute pe toti cei 5 sateliti, problema este ca nu mai pot sa fac scanare automata ca se plimba motorul aiurea si nu gaseste nimic.

ce inseamna " am facut deja ieri Update la televizor automat online"? e vorba de FW-ul televizorului sau doar despre partea de sateliti?

PS cea mai mare problema a acestei serii (LM adica) este faptul ca NU SE POT STERGE CANALELE! se pot muta, bloca, omite dar nu se sterg, lucru absolut aiurea

Anonim

cu televizorul in pozitia asta:
http://3.bp.blogspot.com/-v7c9p6iNfxw/UJE8wjTT0OI/AAAAAAAALH4/onMogqMeiGM/s1600/Receptie+Satelit+-+satellite+receiver+Cinema+3D+Smart+TV+LG+42LM620S+-+Foto+19.jpg
te rog sa apesi de 5 ori pe tasta 1 de pe telecomanda si sa ne spui ce zice meniul de diagnostic.
daca ai o sursa care sa redea ceva prin HDMI e si mai bine, poate reusesti sa faci si o poza sa o urci aici. Multumesc.

Administrator

Am facut update la firmware. Din ce mi-a zis un amic, update-urile aduc cateodata la zi si listele de transpordere sateliti.

La meniul de diagnostic amintit, am firmware 4.10.37.01 din 09 noiembrie 2012, model 42LM620S-ZE, Flash 524288 KB, DRAM 524288 KB, HDMI 1020 x1080P @ 6 .

Am si eu doua intreabri:

1.Comanda direct HH ? Eu folosesc un pozitioner Strong pentru a evita eventualele suprasolicitari provenite de la montura HH.

2. Ai reusit sa salvezi listele separati pe sateliti, folosind acel HH ? Mie dupa ce scanez un satelit, totul e ok, iar dupa ce scanez altul, suprapune canalele intr-o singura lista sau le sterge pe cele vechi, nu face liste separat pe fiecare satelit.

Administrator

Vezi daca reusesti sa intri in meniul service, vei gasi mai multe informatii:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2012/11/menu-service-lg-42lm620s-instart.html

Anonim

multumesc mult, la mine, la 32LM611S arata ca are Flash: 131072KB, Dram: 262144KB si NVM: 128KB... de, "frate mai mic" :))

1. comanda ok motorul HH, eu am un Jager, problema e ca parca "pierde" pozitia, adica nu prea se mai duce dupa un timp la pozitia memorata si trebuie facuta o ajustare de pozitie. poate ca la LM620S e mai buna implementarea. la mine poate sa fie si din cauza ca suportul pe care e pus HHul nu e tocmai "stana de piatra"

2. salveaza listele pentru fiecare satelit dar amesteca canalele :(( in mod normal ar trebui sa am toate canalele pe Astra 19,2... apoi cele de pe 16E si tot asa. asta e doar teoretic, practic imi mai intercaleaza canale de pe alti sateliti cu cele de pe Astra (dar asta e valabil la mine, cu un tv inferior si cu fw-ul initial)

3. o sa citesc, de mult vreau sa intru in menu-ul de service, am telefoane cu symbian (e50 si e51) dar nu reusesc sa instalez Psiloc (inca). oricum am vazut in ghidul de service al lui 42LM615 (identic cu al meu ca platforma) ca e mult mai "subtirel" in optiuni.

are doar asta:
EZ ADJUST
0. Tool Option1
1. Tool Option2
2. Tool Option3
3. Tool Option4
4. Tool Option 5
5. Country Group
6. Area Option
7. ADC Calibration 􀶖
8. White Balance
9. 10 Point WB
10. Test Pattern
11. EDID D/L
12. Sub B/C
13. Touch Sensitivity Setting

Anonim

Buna ziua
Sunt posesor de LG LM660,ma puteti indruma cu echipamentul care trebuie cumparat(achizitionat) ptr. receptia prin satelit...va multumesc Cristi

Laurentiu

Pai dupa cate stiu, televizorul tau are tunner de satelit ( daca este LG LM660S, vezi daca are o mufa asemanatoare cu cea din prima poza ). Deci iti trebuie doar o antena de satelit ( merge si una de la Digi, Focus, Boom, Dolce etc ), un LNB Universal ( cativa zeci de RON, merge si unul de la Digi, Focus, Boom, dolce etc), cativa metri de cablu coaxial, in functie de distanta pentru care ai nevoie ( 1 RON /metru), 2 mufe F (1 RON). Deci investitie maxim 50 RON daca ai o antena de la un operator care poate fi refolosita. Daca nu ai antena, va costa una noua 100-250 RON, in functie de marime ( recomand pentru Romania una de cel putin 80-90 cm ).

Daca televizorul nu are receptor de satelit (DVB-S sau DVB-S2), mai ai nevoie si de un receptor ( receiver ) digital de satelit ( 150-600 RON, depinde de model, performante, daca are sau nu Linux si daca e HD sau nu ).

Anonim

buna ziua.
am si eu acest tv-47lm620s-suuuuperextraordinar.....
l-am conectat la satelit-inainte aveam digi-si am prins o caruta de canale,dar aprox 60 se vad la liber.nu am motor la parabolica si doar un lnb-,asa ca as vrea sa stiu pe ce satelit sa o pozitionez pt a putea prinde cele mai multe canale free--ma intereseaza mai mult muzica.intrebare--se poate prinde si vreun canal 3d? daca da va rog .....
multumesc anticipat.

Administrator

Cele mai multe canale free HD sunt pe Astra 19,2 grade est. Studiati un top al satelitilor in functie de programele HD aici:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/04/top-10-sateliti-cu-televiziuni-hd.html

Pe Astra 19,2 grade este si un canal 3D free:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/04/astra-3d-televiziune-3d-gratuita-prin.html

De asemenea, aici se poate studia lista canalelelor gratis si frecventele acestora de pe Astra 19,2 grade ( cateva sute dintre aceste televiziuni sunt de calitate ):

http://en.kingofsat.net/freqs.php?&pos=19.2E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Anonim

ms.sunteti cei mai tari!tineti-o tot asa.

Administrator

Multumim, dar e suficient sa ne bucuram daca putem ajuta si atrage pasionati spre receptia satelit.

Anonim

Salutare am si eu un TV LG 42LM615S si as dori sa stiu si eu cum se poate conecta tv ul la antena ( am tot cemi trebuie ) numai ca nu stiu cum sami fac setarile pt antena si nu stiu ce satelit sa aleg

am vazut pe un strong reciver Hotbird 1 si 2 si inca un satelit cu 2D in coada care mia placut tare mult care nu l-am vazut in lista voastra poate ma puteti ajuta va rog.

Multumesc anticipat.

Laurentiu

Daca ai pozitioner sau montura HH ( sistem cu motor pentru rotire antena) , poti receptiona mai multi sateeliti ( recomandabil intre 4 grade vest si 42 grade est ).

Daca vei monta antena fixa, poti alege de exemplu Hotbird 13 grade est sau Astra 19,2 grade est.

Oricum, alege un satelit cu canale multe necodate (FTA ).

Aici ai toate pozitiile de sateliti si canalale care le transmit fiecare:

http://ro.kingofsat.net/satellites.php

Dai pe pozitia orbitala dotira ( prima coloana, cea in grade ), apoi de undeva de sus alegi ( de la encriptare ) sa iti afiseze numai canale gratuite si vezi ce canale FTA sunt.

Dupa ce te-ai horatat pe ce satelit vei orienta antena, conectezi cablul de la LNB in intrarea de satelit de la televizor ( nu trebui receiver, are in el televizorul tau ).

Apoi orientezi antena pe satelitul dorit. Ai nevoie de experienta pentru orientare sau apelezi la un amic care se pricepe la asa ceva.

Apoi scanezi canalele pe satelitul dorit cu televizorul( frecventele sunt deja memorate in televizor in functie de satelit) si gata, ai cateva sute de canale gratuite pe respectivul satelit.

Poti scana mai multe pozitii, daca ai sistem de rotire la antena.

Anonim

Am inteles cum fac cu manualul da pt pozitioner sau montura HH imi poti da cateva detalii ?

- ma ajuta la prinderea de mau multe canale ?
- pozitionarea se face automat din tv ?

Spar ca nu te supara intrebarile mele pur si simplu nu stiu cum se mananca asa ceva.

Ms pt rapiditatea mesajului anterior.

Laurentiu

Pai sa zicem ca pe un satelit sunt intre 30 si 300 de programe de televiziune necriptate. Sa facem o medie de 150 de canale necriptate pe satelit.

Cu iti mai multi sateliti, cu atat mai multe canale x150. De exemplu, la un satelit bun prinzi 300 de canele necodate, cu pozitioner la 15 sateliti receptionati receptionezi peste 2000 de canale necodate ( la liber ).

Rotirea se face din meniul televizorului ( tvul invarte montura ). Totusi, pentru protejarea televizorului ( de exemplu suprasarcini la rotire iarna din cauza inghtului sau zapezii ), e recomandabil sa cumperi un poitioner separat ( 60-100 RON costa si are si telecomanda), ca sa nu ai grija ca se forteaza televizorul la rotirea antenei.

Sau poti folosi o antena cu mai multe LNB-uri si sa prinzi mai multi sateliti simultan folosind functia Diseqc a televizorului, fara sa mai rotesti antena.

Anonim

acuma am inteles si o ultima intrebare :

- Care ar fi cel mai bun pozitioner ? si care ar fi pretul lor si care ar fi magazinul cel mai bun in asa ceva ?

Laurentiu

Eu am un pozitioner Strong SRT Digibox pe la 60 de RON, merge foarte bine.

Nu e asa important pozitionerul, functionabil sa fie si sa aiba memorii pentru pozitii sateliti si telecomanda, pentru comoditate.

Dar cum am spus, pozitionerul nu e obligatoriu, dar e recomandabil pentru o mai buna protectie.

Laurentiu

Ca sa conectezi routerul la internet, mai ales daca ai provideri cunoscuti, trebuie sa ii chemi pe cei de la firma de net, fiindca routerul are in el o serie a placi de retea care nu corespunde cu seria MAC memorata de providerul de net, iar netul poate fi blocat pe seria MAC.

Ca si idee, scoti cablu de net din calculator si il bagi in intrarea de net din router. Setezi in router parola si userul pe care le aveai la net in pc si salvezi. Eventual trebuie scrise si ipurile providerului, daca le aveai in pc. Apoi conectezi routerul prin iesirile sale de net, prin cabluri, la pc, televizor, etc. Pe pc si pe celelalte dispozitive setezi reteaua pe automat ( nu mai trebuie in ele userul si parola de la net, ca sunt in router ). Dar mai bine suna la providerul de net sa iti configureze ei routerul, teoretic e obligatia lor daca isi respecta clientii.

Pozitioner suplimentar este util doar daca ai antena de satelit cu LNB si sistem de rotire la antena ( de exemplu montura HH ), altfel nu ai ce face cu el, pentru ca pozitionerul este doar o comanda de totire automata in anumite pozitii pentru motorul antenei de satelit si nu face altceva.

De exemplu pozitionere poti cumpara de aici:

http://www.mondoplast.ro/Pozitioner-Sat-Finder-Busole-pg_satelit-13

http://www.receptoaredigitale.ro/pozitionere/

http://www.peruvision.ro/Liste%20de%20preturi/Lista%20de%20preturi%2007.06.2013%20site.pdf

Anonim

Da laurentiu am inteles ce zici tu dar eu am RDS iar cu IP uri pot sati spun ca sunt rutabile deci in pc nu am nici un IP defiecare data cand se da restart am alt ip. O sa vad ce si cum se face si daca e o sa sun la RDS si o sa revin cu un post si va zic si cum e si cu netul in TV

De aia vreau sa fac sa mearga ca sai pun un ip sa imi vada netul , sincer sunt nerabdator sa incerc TV ul pe net sa vad ce stie si ce poate.


In legatura cu satelitul nu am reusit nimica pentru ca nu am reusiut sa prind semnal deloc deloc nu am avut semnal 0% .... in fine o sa aduc pe cineva cu un aparat dala sa imi pozitioneze antena ca lumea

Bye 2 allz.

nicu

Si eu am tot RDS si am facut exact cum zice Laurentiu si am net pe tv, merge perfect. Si nici eu nu am IP FIX, ca RDS nu iti da IP fix decat la cerere.

Dupa cate văd, faci confuzii tehnice, de aceea mai bine cheama pe cei de la RDS sa iti seteze routerul.

detrax

Daca ai net de la RDS, in router trebuie sa bagi doar parola si userul, iar ipul il setezi pe automat atat in Router, cat si in pc si tv. Trebuie si alta retea creata in pc ( retea locala, nu PPPoe ), iar MAC-ul de la Router trebuie deblocat de RDS din serverul lor. Deci asa cum spun si antevorbitorii mei, chiar daca te pricepi, mai bine cheama pe cei de la RDS ( vezi sa nu trimita tot un "priceput")

Legat de reglarea antenei, cheama pe cineva care SE PRICEPE, nu unul care nu are experienta. Reglarea antenei o face unul care se pricepe in 10-20 minute, iar altul care nu are experienta poate sa se chinuie si 2 zile si sa nu reuseasca deloc.

Alex

salut ! am cumparat un LED Philips 42PFL6158 si am conectat o antena satelit fixa pentru DVB-S2 (antena satelit o am de la Digi TV) am reglato am semnal 91 calitate cam 18 , gaseste 589 de canale . problema este ca din 589 de canale vede numai 21 (nu-s foarte interesante canalele) la majoritatea canalelor imi scrie "program amestecat" Poate sa ma ajute cineva cu o sugestie care este problema de ce nu pot sa vad canalele gasite ?

Laurentiu

De exemplu, din cauza ca nu ai reglata antena bine. Calitatea de obicei e mai mare decat semnalul, dar oricum trebuie sa ai minim 50-60% la calitate.

Pot fi trei cauze pentru calitatea scazuta:
- LNB-ul trebuie rotit in jurul axei pana ajungi la calitate buna
- Antena necesita mici ajustari de reglaj pana obtii calitate cât mai mare ( preferabil peste 80% calitate pentru imagine stabilă )
- Scanezi un satelit si de fapt ai antena reglata pe altul ( exista zeci de sateliti si poti face usor confuzia). Pe ce satelit ai reglat-o ? Uite aici lista satelitilor si frecventele corespunzatoare: http://ro.kingofsat.net/satellites.php

Isabela Andrian

Buna,

Stiu ca probabil pare o intrebare stupida, insa cu siguranta voi va pricepeti mai bine la tehnica decat mine cel putin. Am achizitionat un LG42LA691S, totul este in regula, insa imperecherea telecomenzii "magic remote" cu un sistem home cinema sony tot 3 d este destul de problematica.
Meniul LG nu este foarte detaliat in aceasta privinta si exista doar 8 optiuni de setare a telecomenzii, insa nici una din optiuni nu face nimic.

Daca aveti vreo idee despre ce se poate face mi-ati fi de mare ajutor.

Multumesc mult,
Isabela

Niels

Ai conectat prin cablu HDMI 1.3 televizorul la sistemul audio ?
Este compatibil sistemul audio cu SimpleLink de la LG ?
Ai comutat din lista de intrare (lista de surse) sunetul de pe Difuzor Tv pe Difuzor Extern (SimpleLink )?

Trebuie sa indeplnesti toate aceste conditii pentru a avea șansa să controlezi sistemul tău audio prin telecomanda LG.

Anonim

Am si eu un LG32LA620s luat de curand.
Am o antena satelit pe Dolce Tv. As putea prinde programele la liber de pe satelit fara sa mut antena?
Multumesc!

detrax

Poti sa prinzi programele necodate de pe Hellas Sat 39 grade est ( unde e transmis Dolce Romtelecom ), daca nu vrei sa reorientezi antena pe un satelit cu de zeci de ori mai multe canale gratuite, cum ar fi de exemplu Astra 19.2 est.

Lista canale gratuite pe satelitul Hellasat 39 grade est ( vreo 10 canale tv ):

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&sat=76&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Lista canale gratuite pe satelitul Astra 19,2 grade est ( cateva sute de canale tv ):

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&pos=19.2E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Anonim

detrax....
sa inteleg ca trebuie rotita de un specialist ca sa prind satelitul Astra 19.2 grade est si apoi sutele alea de canale pe care le vad acolo vor merge la liber?
Sper sa nu deranjez dar nu ma pricep....
Mersi inca odata de raspuns!

detrax

Exact, anonim, Nu trebuie neaparat un specialist, dar cel putin un prieten care se pricepe sa orienteze antena si sa scaneze apoi din meniul televizorului. Acele canale din linkul meu sunt la liber. De pe acel satelit, din lista respectiva, am eliminat pe celelalte 500-1000 canale criptate. Pe Astra sunt si cateva zeci HD la liber, de aceea ti-am recomandat acest satelit. Majoritatea sunt germane sau austriece. Vreo cateva sute de canale oricum vei receptiona, plus cateva zeci HD. Televizorul tau are incorporat tuner HD de satelit, daca are în denumire acea litera S, la sfârșit.

Unknown

am pozitionata antena pe ROMTELECOM !!! si as vrea sa stiu daca anulez *riceiver* si merg pe cel incorporat in LED LG 32 LN577s , voi prinde in continuare toata grila lor de programe? ma refer la DOLCE1, PROtv, Antena, (cele mai uzuale posturi,) sau zi-mi un satelit pe care sunt receptionate majoritatea posturilor ROMANESTI. ca sa stiu pe ce satelit o sa pozitionez antena, deoarece vreau sa scap de *riceiver* !!!! Multumesc anticipat,

Unknown

Am achizitionat de curand un LG 32 LN577s, si am atena de la romtelecom, daca reziliez contractul cu *reciverul* (dolce) ma intreseaza sa stiu daca in continuare voi prinde toata grila lor de programe !!! sau zi-mi un satelit care trasmite aproape toate posturile uzuale ( pro tv, antena, Kanal D, prima, national tv, sport.ro....etc....) din romania. Multumesc Anticipat,

detrax

Canalele romanesti sunt in general criptate si imprastiate pe mai multi sateliti. Canale comasate cum doresti tu sunt doar pe DTH-uri. Canale tv si radio gasesti cu miile necodate pe satelit, dar straine.

Uite aici toate canelele romanesti necriptate de pe satelit:

http://ro.kingofsat.net/find2.php?pos=&cl=rom&num_pays=&num_genre=&num_crypt=1&num_standard=&ordre=freq

Unknown

am tv smart lg 42 ln 575s cu 2mufe separate cablu si satelit si are dvb t c s2 .pot pune o antena care era folosita la focus direct la el

Anonim

Poti pune, dar sa o orientezi pe un satelit cu multe programe HD necodate, cum ar fi Astra 19,2 grade est.

Unknown

Merci autorului, care m-a facut sa incerc la randul meu intrarea DVB S2. am facut scanarea pe un LNB unicable (mi-am adaugat un splitter pentru asta); normal ca merge perfect, am facut scanare oarba pe Thor. Dar, pe unicable nu mai merge setarea pentru Diseqc (daca m-as lega la doua antene simultan, cu unicable. A propos, pe LNB normal merge setare USALS pentru motorul antenei! Incredibil, bravo LG!

Unknown

salut, am un smart tv lg 42ls 570s ce imi trebuie pt a vedea canale prin satelit, precizez ca are mufa lnb si tuner dvb s, nu stiu daca are si dvb s2..ms mult

Anonim

Iti trebuie un LNB, cablul aferent intre LNB si televizor, doua mufe F, precum si o antena offset de cel putin 80 cm. Te costa cam 150 lei. Conectezi prin cablu ( cu ajutorul mufelor ) la intrarea de satelit a televizorului LNB-ul montat la antena de satelit, orientezi antena pe un satelit ( de exemplu astra 19,2 grade Est are multe canale la liber, inclusiv HD, pentru orientare ar fi bine sa chemi pe cineva cu experienta ) si apoi dai scanare si ai cateva sute de canale straine in plus fara abonament.

Anonim

Salut, am un tv LG 42LB731 cu tuner DVB-S2, as dori sa stiu daca cu un CAM CI+ de la RDS as putea sa decodez canalele de pe digi satelit. Multumesc.

DTH Fan

CAM-ul CI+ de la RCS este doar pentu cablu tv digital, nu si pentru satelit. RCS nu a lansat inca un CAM CI+ si pentru DTH-ul prin satelit DigiTv in Romania.

Anonim

Salut, am un tv LG cu tuner DVB-T-C nu am S, S2..........mai exista alta posibilitate sa vad de pe satelit, fara reciver? MS!

Anonim

Nu ai ce face, nu poti schimba tunerul DVB-T acasa sau la vreun service, cu alt tuner DVB-S sau DVB-S2. Trebuie receptor de satelit sau ... alt televizor cu DVB-S2.

Anonim

ok. multumesc

Anonim

a aparut Cam ci+ RDS pentru decodare satelit?

Anonim

Nu au aparut pentru Digi Tv Romania satelit.

Unknown

Salutare! Nu stiu daca postez in topicul care trebuie dar am o problema si nu-i dau de cap. Am un receiver Sunny AT-14009 FTA Plus,o antena de 80cm ramasa de la DIGI si un LNB universal ramas de la Dolce. Ok. Am setat receiverul conform tuturor instructiunilor din Ghidul utilizatorului dar si dupa ceea ce am citit pe diverse forumuri (cam aceleasi informatii) Am fixat antena pe satelitul Astra 19,2E (cu ajutorul unui sat finder) si am scanat satelitul. Am prins o groaza de canale FTA si criptate (cu toate ca am ales sa-mi scaneze doar canalele FTA). Canale romanesti necriptate pe acest satelit sunt doar 3: Etno,Nasul si Taraf plus foarte multe canale austriece germane poloneze samd necodate. Care e problema mea? Cand pun pe un canal romanesc FTA sau pe oricare dintre cele criptate am calitate la semnal de aproximativ 50%. Cand vreau sa vizionez un canal FTA dintre cele austriece,germane etc, calitatea semnalului cade brusc la 0%. Am incercat sa repozitionez antene dar am obtinut acelasi rezultat. Am incercat sa prind satelitul Eutelsat W2 dar e bezna totala. Nu dau de el. Ce sa mai fac? Multumesc!

DTH Fan

Problema e ca nu esti pe satelitul care trebuie, ai ramas tot pe satelitul Hellas Sat 2 de la 39 grade est, ca doar acolo sunt Etno, Nasul si Taraf necodate. Trebuie sa reorientezi fizic antena pe satelitul Astra 19,2 grade est, daca vrei sa prinzi canalele acelea HD si SD de pe Astra 19,2 grade est. Pe Astra 19,2 grade est nu exista Etno,Nasul si Taraf, deci nu ai avea cum sa le receptionezi daca ai avea orientata antena pe Astra 19,2 grade est,

Uite aici si listele de canale si frecventele Astra 19,2 est:

http://ro.kingofsat.net/pos-19.2E.php

Tu ai receptionat alt satelit, respectiv Hellas Sat 2 de la 39 grade est, pe care era deja antena orientata ( tot prin acela transmite si Dolce TV, actualulu Telekom Tv Romania ).

Deci trebuie sa iti reorientezi fizic antena pe Astra 19,2 est, daca vrei sa prinzi Astra 19,2 Est. In acel moment, nu vei mai receptiona Taraf Tv, Nasul si Etno, care sunt necodate pe Hellas Sat 39 est, cum poti observa in linkul de mai jos:

http://ro.kingofsat.net/sat-hellas2.php

Daca nu te pricepi la reorientarea fizica a antenei pe satelitul Astra 19,2 grade est, care presupune reglaje la milimetru, va trebui sa apelezi la un amic care se pricepe...

De asemenea, si pe satelitul Eutelsat de la 16 grade est, trebui din nou facua reorientare fizica si pierzi apoi receptia Astra 19,2 est. Daca esti pasionat de receptia diversilor sateliti, iti recomand un sistem de rotire HH sau un sistem multiLNB, dar montate de cineva care se pricepe, ca altfel ai foarte mult de studiat si de muncit pana reusesti, poate chiar si saptamani de incercari, daca nu ai experienta ...

Unknown

Scuze dar cred ca nu m-am facut bine inteles. Acuma antena nu mai e orientata spre satelitul Hellas Sat deci pe respectivul satelit nu am semnal. Eu am procedat asa: am inceput de la vest spre est sa caut semnal pe diferiti sateliti si am gasit pe mai multi. Chestia e ca pe fiecare satelit pe care am prins semnal (pe cei din est) mi-au intrat posturile Etno,Nasul si Taraf plus alte canale straine necodate dar tot cam aceleasi. Acuma antena este orientata la 16 grede est si am semnal pe trei sateliti cu un singur LNB. Sirius/Astra 2A, Eutelsat W3 si inca unul dar i-mi scapa acuma si nu sunt acasa sa ma uit in lista. Semnalul are cam aceleasi valori pe fiecare satelit. Specific ca am folosit un sat finder (ieftin,adevarat). Va intreb:e normal asa ceva? Am incercat si cu un al doilea LNB si am prins semnal cu el doar plinbandu-l usor prin fata parabolei dar am abandonat ideea pt ca inca nu am un suport multi-LNB. Ce nu mi-e clar mie,e de ce am semnal pe trei sateliti la calitate de 50%cand a-r trebui sa am semnal full pe un singur satelit?

DTH Fan

Pai 100% nu ai cum sa prinzi Etno, Nasul si Taraf pe toti satelitii. Cu siguranta ai gasit mereu acelasi satelit, Hellas Sat 2 de la 39 grade est, nu altul, desi ai avut impresia ca ai orientat antena catre alti sateliti. De aceea ti-am recomandat sa apelezi la cineva cu experienta in reglajul antenei... Nu e nicio problema ca nu reusesti, si eu am apelat la cineva sa imi regleze antena prima data, acum vreo 10 ani, pana am invatat dupa cateva luni cum sta treaba...

Uite aici datele de orientare pentru Astra 19,2 grade est... Schimbi tu localitatea cu a ta, ii dai calculate din nou, iei o busola si ceva de masurat gradele si o orientezi, eventual si cu ajutorul satfinderului, dar neindepartandu-te de datele din acel calculator si din ce arata busola...

Gasesti calculatorul de reglat antena in adresa web de mai jos:

http://goo.gl/y3qd7V

Unknown

Pai si credeti ca nu am facut asa ceva? Sau mi-am pierdut eu orientarea in spatiu si nu mai stiu care e sudul si care e estul? Cand a aparut DIGI in localitate la mine n-aveam pic de experienta si totusi reuseam sa montez cate trei kituri pe zi. Deci nu sunt chiar pe langa. Dar asta e,schimb parabola. Poate e descentrata. Oricum,multumesc pt sfaturi!

DTH Fan

Tu stii mai bine, eu doar am vrut sa te ajut. Totusi, raman la parerea mea ca e 100% imposibil sa receptionezi Etno, Nasul si Taraf pe toti satelitii... Vezi sa nu fie un blocaj in receptor si sa iti arate la scanare mereu aceleasi canale gasite ...

Anonim

buna ziua,am un LG 40 ub800v,imi cumpar o antena 80-90 cm,o redictionez catre Astra 19,2 grade est,pot viziona canale romanesti necodate,specific''nu sunt in RO''.MULTUMESC ANTICIPAT.

Mihaita

Pe Astra 19,2 grade est nu sunt canale romanesti, sunt canale straine necodate, ca pe majoritatea satelitilor. Trebuie sa intelegeti ca pentru canele romanesti trebuie sa va abonati la DTH-uri romanesti. Pe Astra 19,2 grade Est gasesti vreo 700 de canale necodate, in special germane, dintre care vreo 30 HD. Receptia satelit de canale necodate nu e pentru cine e interesat doar de canale romanesti, ci doar pentru cine cunoaste limbi straine sau e intresat sa invete prin vizionare televiziuni straine sau teste 4K Ultra HD ori pentru cine e interesat de altceva decat cancanurile, subcultura si politica de la televiziunile romanesti.

Anonim

multumesc frumos dl MIHAITA pt raspuns.App:nu sunt interesat de cancanuri sau alte prostii de acest gen.

Mihaita

Exact asta spuneam, ca daca nu esti interesat de televiziunile romanesti, care nu dau in mare parte decat cancanuri si alte prostii, poti sa iti montezi antena satelit, PENTRU CANALE STRAINE. Daca vrei canale romanesti, deci implicit cancanuri si alte prostii, nu iti monta. ma bucur si inteleg ca nu vrei cancanuri, atunci e OK, monteaza antena pentru satelit, dar pentru canale straine. Vad ca ai televizor Ultra HD, banuiesc ca nu l-ai cumparat pentru canalele romanesti, ci pentru canale straine, cu calitate la imagine, inclusiv 4K Ultra HD, cum sunt pe Astra 19,2 Est.

Anonim

M-am uitat pe grila de programe de pe Astra 19,2 est si am vazut ca sunt programe 4k.Incaodata multumesc frumos.

Unknown

Salut. De curand mi-am cumparat un tv samsung 40h6410 cu tuner dvb s2, daca tot are aceasta functie de ce sa nu o folosesc. Intrebarea mea este: pot sa il conectez la o antena de boom (antena o are un vecin si e de acord sa-ma conectez la antena sa schimb lnb cu doua iesiri) daca in lista de sateliti tv imi apare doar astra 19.2. Distanta e de 30 metri si e ceva de munca, stau la bloc. Se merita sa trag acest cablu? Multumesc.

Anonim

E perfect pe satelitii Astra de la pozitia orbitala 19,2 Est. Daca poti orienta antena pe Astra 19,2 Est sau daca e deja orientata, vei receptiona sute de canale gratuite necodate si zeci de canale HD, tot necodate. Lista cu ce vei receptiona si frecventele, pe care cred ca le poti introduce manual in televizor si la le scanezi, daca nu sunt deja introduse, o gasesti aici:

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&pos=19.2E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Daca antena e pe alt satelit orientata si vecinul nu vrea sa o orienteze pe Astra 19,2 Est , nu prea merita.

Unknown

Multumesc pt raspuns. Cand am timp am sa caut sa- mi cumpar o antena si pe cineva sa o monteze , regleze etc. Sper sa gasesc un meserias bun. Sunt din Iasi.

Unknown

Salut, am cumpărat de curând un TV LG32LF580V , Care are încorporat tuner DVB-S2 poate face recepția directă fără reciver? Aveți vrun sfat în legătură cu ce antenă să folosesc?
Am la țară o antenă veche de Boom cu lnb universal funcțional.

Anonim

Da, se poate, pentru canalele digitale necodate. De exemplu, poti sa orientezi antena pe Astra 19,2 est, unde vei receptiona cateva sute de canale SD si cateva zeci HD, in general germane. Ai lista aici :

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&pos=19.2E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Canale romanesti necodate nu prea gasesti prea multe pe satelit si oricum sunt imprastiate pe mai multi sateliti, nu sunt grupate pe un singur satelit cele romanesti necodate:

http://ro.kingofsat.net/find2.php?pos=&cl=&num_pays=24&num_genre=&num_crypt=1&num_standard=&ordre=freq

Unknown

buna ziua,
detin un TV LG 42LA667S si o antenna T90 cu 5 LNB uri ,2 buc diseqc EMP- CENTAURI S8/1 PCP-W2.
Nu am semnal prin diseqc uri, legat direct la unul din LNB uri am semnal foarte bun.
ce setari sunt necesare sau sunt incompatibile ?
multumesc ptr. ajutor

dfs

schimba diseqc-urile

Anonim

Verifica daca ai setari de diseqc in tv, ca poate e setat pe LNB unic. Stiu ca modelele de LG mai vechi , de prin 2012, aveau in meniu sa setezi pe diseqc, nu pe direct, si doar asa mergea, dar parca mergea doar cu un singur comutator diseqc, dar nu mai am televizorul sa iti zic exact.

Anonim

Salut.Poate nu ar fi bine adecvata intrebarea,dar as vrea sa stiu daca as putea sa ma conect la net de pe PC.Am antena si receiver,deci pur si simplu sa conect PC la receiver,banuiesc si sa am net.Stiu,a-ti spune ca nu-i asa simplu ca si cum ai pe cablu,numa bagi mufa si ai net,in fine.Kesti-ai ca nu am nici un provider la satelit pur si simplu am pozitionat antena pe un sat si gata.Deci s-ar putea sau nu?

DTH Fan

Da, există internet prin satelit, dar e mai scump decat cel prin fibra sau cablu, e limitat si e doar pentru situatii exceptionale, cand nu ai efectiv alta solutie. De exemplu citeste aici:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/04/ce-inseamna-tooway.html

Nu e limitat ca si trafic, ci e limitat ca si viteza dupa terminarea traficului lunar agreat. Depinde si de oferta, pentru ca in Romania sunt 3-4 firme care sunt partenerii Tooway. De exemplu la una din firme cu abonamentul de 16,99€ viteza este de 128kb/s simetric dupa terminarea traficului agreat.

Acest internet nu e pentru uz casnic, ci doar pentru situatii cand nu ai de unde alt internet ( de exemplu la o cabană in munte ) unde nu e semnal 3G.

Unknown

Salut, Am o intrebare oarecum legata de topic. Am achizitionat recent Samsung JS8500, am antena monobloc pozitionata pe Astra 19.2, dar cand conectez direct cablul la TV (nu prin receiver) nu reusesc sa gasesc niciun canal FTA. Precizez ca sunt doar amator (incepator) in ale DTH-ului. Multumesc, Adrian

DTH Fan

Daca esti sigur ca antena este orientata corect pe Astra 19.2 ( deci daca receptionezi canale de pe acest satelit cand conectezi cablul de l aantena la receptorul tau separat ), atunci incearca sa scanezi manual pe televizor diverse frecvente de la pozitia 19,2 grade est. Ai mai jos lista de frecvente:

http://ro.kingofsat.net/pos-19.2E.php

Unknown

Multumesc, nu sunt sigur dar asa imi indica televizorul, mult mai inteligent decat mine. Intr-adevar, din cate am vazut, nu sunt multe FTA pe Astra.

Anonim

Sunt multe canale FTA pe Astra 19,2 est, chiar foarte multe, peste 400 de canale, inclusiv zeci de canale HD si chiar canale 4K FTA, ca vad ca tu ai televizor 4K, cu o imagine exceptionala:

http://ro.kingofsat.net/freqs.php?&pos=19.2E&standard=All&ordre=freq&filtre=Clear

Unknown

Multumesc, o sa incerc si iti dau de stire daca functioneaza cu cautare manuala. Exact, vroiam sa testez 4k de pe satelit, banuiesc ca e o oarecare diferenta intre transmisie 4k si filme in 4k. Daca ai si alte sfaturi sa imi dai ca sa beneficiez din plin de tv, iti multumesc anticipat.

Anonim

Cel mai probail daca nu vei receptiona nimic nici cu cautare manuala, antena nu e reglata corect pe Astra 19,2 Est. Reglajele la antenele satelit sunt la milimetru, un centrimetru mai la stanga sau la dreapta, mai sus sau mai jos, cauzeaza lipsa receptiei sau receptia altui satelit, desi putin probabila o astfel de coincidenta, dar nu imposibila.

Unknown

Chiar si in cazul in care nu ar fi pe astra, tv-ul are optiunea de a scana toti sateliti disponibili (ceea ce am si facut). Si totusi rezultatul a fost 0 canale gasite, indiferent de satelit. Poate gresesc undeva si nu imi dau seama, de aici si intrebarea adresata unor specialisti.

Unknown

Mda, nu e pe Astra, scuze.Mai verific prin receiver si revin cu informatia completa.

Anonim

Televizorul nu roteste antena automat pe un satelit sau pe altul, decat daca ai sistem rotor HH cumparat, montat si reglat. Trebuie sa o orientezi tu manual pe Astra 19,2, adica rotind-o efectiv fizic cu mâna stanga - dreapta si sus - jos, la milimetru, cu pauze si verificari semnal. Ca sa iti faci o idee privind reglarea antenei si LNB-ului, ca sa vezi cat de precise trebuie reglajele, vezi linkul de mai jos, eventual alegand si localitatea ta:

http://www.satlex.de/en/azel_calc-params.html?satlo=19.2&user_satlo=&user_satlo_dir=W&location=44.42%2C26.12&la=44.42&lo=26.12&country_code=ro&diam_w=75&diam_h=80

Alexyss

Interesant tutorialul!

dan

Cu DVB-S se prinde si programele de la DIGI si FOCUS sau numai alea libere?

dan

Va rog sa imi spuneti la care mufa trebuie sa pun cablu de la Satelit ca tv-ul meu are 2 (SATELLITESUB E MAI SCURTA SI SATELLITE MAN E UN PIC MAI LUNGA )

Anonim

Ai cumva tuner dublu de satelit la televizor ? Daca da, atunci incearca in "Satellite main", adica tunerul principal, dar e posibil sa fie necesare si ceva schimbari in meniu, de exemplu de pe o setare standard pentru un anumit provider pe o alta setare gen "Satellite", inainte de a incepe scanarea propriu-zisa.

E posibil ca "Satellite sub" sa fie intrarea pentru o a doua antena de satelit suplimentara. Mufa ar trebui sa fie la fel cum e cea de la LNB. Daca mufa se potriveste la ambele ( ceea ce si cred ), atunci poti incerca alternativ si in "Satellite sub". Scanarea probabil o vei face separat din meniu, pentru tunerul in care e introdusa mufa, in mod "Satellite".

Anonim

Buna ziua. Eu am antena satelit dar si tv cablu analogic. Tv ul are doar o intrare pt antena si are receptor dvb s2 incorporat. Cum pot sa vad si canalele de pe satelit dar si cele de la furnizorul de cablu, fara a schimba antenele intre ele? Cum sa fac conexiunile? Multumesc

Nicu

Esti sigur ca televizorul are tuner DVB-S2? Toate televizoarele cu tuner DVB-S2 au intrare separata de cea de cablu tv. Difera inclusiv si tipul de conector. Care este exact modelul de televizor si producatorul acestuia ?

Anonim

Da, are tuner dvb s2. E modelul pe care vreau sa l achizitionez Sharp Lc40cfe6242. Si pot programa atat canalele prin cablu cat si cele satelit?

Nicu

Dupa cum observi din imaginea din adresa de mai jos, acest model de televizor are intrari separate pentru cablu tv si satelit:

https://www.otto.de/p/sharp-lc-40cfe6242e-led-fernseher-100-cm-40-zoll-1080p-full-hd-smart-tv-498805410/#variationId=498806552

Pe un ocnector scrie SAT IN, pe celalat RF IN. Da, se pot scana si viziona canalele prin cablu, precum si cele necriptate prin satelit.

Singurul incovenient este ca din specificatiile teoretice nu arata ca are tuner DVB-T2, ci doar DVB-T, deci nu il vei putea folosi, daca esti interesat, si pentru receptia terestra digitala din Romania, care emite in DVB-T2. Dar pentru receptia televiziunilor emisie prin satelit in DVB-S si DVB-S2 va functiona.

Anonim

Salutare.Am un televizor LG 49UF640V are intrare LNB am introdus cablul de la LNB si am dat scanare.A gasit 423 de canale si 45 radio .Antena este setata pe digi(thor). Problema ca marea majoritate sunt codate.Intrebarea mea este: Ce tip de card pot folosi pt decodare,precizez ca am slot CI+.

Anonim

Doar cu abonament la Focus Sat si cu CAM CI+ Conax 7 poti receptiona cateva zeci de canale romanesti, decodate direct cu televizorul. Digi Tv Romania nu ofera asa ceva. Mai ai posibilitatea sa inchiriezi CAM CI+ pentru televizor de la Orange Tv Romania, dar e pe alt satelit, Astra 5B de la 31,5 grade Est.

Anonim

Salutare.Am un televizor LED TV SAMSUNG UE65KU6172 cu DVB-S2 si ma intereseaza daca pot monta un motor H-H care sa fie actionat din tv.Cu multumirii.

Anonim

Daca in meniul televizorului scrie pe undeva motor Disecq 1.2 sau ceva asemanator, atunci poti.

Anonim

se pot salva si programele de pe satelit si cele de pe cablu la tv samsung sau vad ori satelit ori cablu?

Laurentiu

La LG se pot salva toate alegand atunci cand scanezi Cablu+Satelit ( nu doar Cablu si nu doar Satelit ) si le salveaza pe toate, la voi la Samsung nu e la fel ?

Unknown

Salut achizitie noua LG 4K 40UH630V doresc o conectare la antena satelit ,antena am folosito pe camion si era ok ,pe tv putere semnal 0 ,calitate semnal 0 daca pun decodorul de la dolce e ok semnalul un mic ajutor Multumesc

Anonim

Pot sa fie multe cauze, de exemplu:

- Poate e mai putin performant tunerul televizorului si necesita antena mai mare, de 80-90 cm minim ( sau antena nu e perfect reglata - iti dai seama in functie de cat semnal si calitate iti arata pe receptorul Dolce, cand vizionezi un canal tv ).
- Poate LNB-ul nu e prea compatibil cu televizorul sau rotit un pic gresit.
- Poate nu ai scanat satelitul corespunzator cu frecventele corecte din meniul televizorului ( nu ai specificat pe ce satelit ai orientat antena ).
- Poate e vreo setare gresita in televizor.
- Poate e defectiune la conexiunea televizorului sau chiar la televizor pe partea de receptie satelit...
- Pot sa fie si alte cauze...

gbaicu

Am un lg 47LB700V-ZG. Are slot de cam , dvbs, . L am conectat la antena pe inte sat si vad programele fta. Ar functiona ideea de mai sus pentru focus sat pe acest model de tv? De unde pot achizitiona cam+ card pt focus

Anonim

Iti trebuie un Modul Conax CAS7, de exemplu Synaps comercializat de Elstar si de catre alte magazine:

http://www.elstar.ro/?page=shop/flypage&product_id=833&category_id=54e771b96b6296bc0f7917607e81dace

Anonim

Ai aici si un videoclip despre aceasta posibilitate de receptie:

https://www.youtube.com/watch?v=6blFjtq5-Hg

Iti trebuie desigur si smartcardul activat de la Focus Sat:

https://www.focussat.ro/map

Anonim

Salut, am un LG 32LH530V, instalatia mea de satelit am un diseqc cu 10 sateliti. Intrebarea mea este daca stie cineva daca acest tv poate sa receptioneze toti satelitii sau doar 4 dupa cum apare in meniu? In afara de prima pozitie adica primul satelit nu reusesc sa receptionez nimic, orice setare am facut...sa fie problema ca am disecq cu 10 intrari si nu 4? Ma poate ajuta cineva cu niste sfaturi cum sa setez tv-ul sa receptionez macar primii 4 sateliti?
Multumesc!

Anonim

Probabil doar 4 sateliti poti adauga cu setarea disecq pe acest tv, mai multi sateliti poti adauga doar daca ai instalatie cu motor HH.

Anonim

Numarul de LNB-uri depinde de ce model de diseq are televiorul, vezi la adresa de mai jos un tabel, poate iti dai seama de mai multe informatii:

http://www.satlex.ro/ro/switching_scheme.html

Anonim

Salut,am cumpărat CI CAM Synaps Conax si cartela de la Focus Sat dar nu pot face setarile manuale,nu gasesc satelitul Thor5/6,nu as vrea sa folosesc receptorul si am Tv cu functia DVB S2,multumesc mult !!!

Anonim

E necesar ca televizorul sa aiba memorata frecventele de la pozitia orbitala a sateliților Thor 5/Thor 6.

Daca televizorul nu are acest satelit memorat si nu poti memora o pozitie noua cu aceasta denumire, singura solutie este sa folosesti alt satelit deja memorat in televizor, in care sa adaugi manual frecventele folosite de Focus Sat pe satelitii Thor 5/6 si apoi sa le scanezi manual fiecare noua frecventa in parte.

Prin aceasta metoda vei pacali televizorul ca receptionezi canale de pe noi frecvente ale acelui satelit, dar de fapt tu receptionezi frecvente de pe Thor 5/6.

Daca televizorul nu iti permite nici macar sa adaugi frecvente noi pe un satelit deja memorat, atunci nu ai ce sa faci.

Lista frecventelor folosite de Focus Sat le gasesti aici:

https://www.focussat.ro/userfiles/uploads/Lista%20canale%20si%20frecvente%20folosite%20de%20platforma%20Focus%20Sat.pdf

Unknown
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim

Nu se memoreaza canalele si nici frecventele in CAM, deci trebuie sa faci cum ti-am spus. Lista frecventelor functioneaza, am verificat chiar acum, probabil nu ai copiat bine linkul.

Anonim

Salut,ms pentru raspuns,eu zic ca televizorul are memorate frecvențele de la satelit Thor5/6,eu am folosit pana acum cu receptorul si l-am scos sa folosesc CAM-ul CI.
Am sa îi fac o resetarea la tv si sa incerc sa memorez din nou frecventele poate vă merge.
Multumesc mult !!!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile