vineri, 26 aprilie 2013

Digi TV Croația schimbă satelitul ?

Potrivit unor informatii neoficiale, operatorul croat Digi TV îsi va muta serviciile sale ( existente pe satelitul Intelsat 10-02 1° Vest și Thor 6 0.8° Vest ) pe o nouă poziție orbitală, respectiv la 16°Est , pe satelitul Eutelsat 16A .

Schimbarea satelitului și a poziției orbitale va facilita receptionarea mai ușoară a acestui DTH, această poziție fiind folosită de cele mai multe televiziuni și companii de radio din țările fostei Iugoslavii.

Prin poziția 16° Est emite si platforma Total TV și MAXtv . Ambele sunt dedicate pentru Croația.

Odată cu schimbarea poziției orbitală se va schimba de asemenea și numele a platformei.

Amintiți-vă că operațiunile croate a Digi TV au vândute catre Vipnet de compania RCS-RDS din România.

Noul proprietar folosește încă infrastructura de emisie a proprietarului inițial, transponderele, sistemul de criptare și cardurile de acces. Nu se stie daca vor fi schimbate si cardurile de acces si norma de codare, dar nu este exclus.

Digi TV Croația a completat ( la o perioadă scurtă după achiziție ) grilă de programare, incluzand televiziuni cerute de public, cum ar fi HRT 1 HRT 2, RTL 2 Doma TV, Mini TV. În a doua etapă, au fost adaugate programele 24sata, Fox, Fox Life, CineStar TV, si CineStar Anction & Thriller.

Interesat este ca daca zvonurile se confirma si mutarea va fi efectuata, vor fi eliberate capacitați de retransmisie a unor transpondere de la 1 grad Vest care pot fi folosite de catre Digi TV Romania și/sau Focus Sat România.

Transponderele folosite de Digi Tv Croatia ( care ar putea fi astfel eliberate parțial ) sunt:

0.8°Vest Thor 6, Frecvența 11977.00, Polarizare Orizontală, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S QPSK

0.8°Vest Intelsat 10-02, Frecvența 12607.00, Polarizare Verticală, SR 27500, FEC 3/4 DVB-S QPSK


UPDATE 26 aprilie 2013, ora 15:30

Ca umare a acestor informatii, reprezentantii Digi Tv Croatia au fost contactati de presa croată. Astfel, Digi Tv Croatia a infirmat parțial aceste zvonuri, anuntand ca nu are in plan ( cel putin nu foarte curand  ) sa se mute pe altă poziție orbitală. Digi TV Hrvatska rămâne cel putin pentru o perioada in continuare pe satelitii Intelsat 10-02 ( 1 ° W ) și Thor 6 ( 0.8 ° W ).

" Momentan nu avem în planuri să schimbăm poziția orbitală a satelitului prin care emite platforma Digi TV Croatia ", a declarat reprezentantul operatorului.


Un comentariu despre subiectul „Digi TV Croația schimbă satelitul ?”:
Anonim

si sa mutat la 16 e pe eutelsat!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile