miercuri, 28 august 2013

36 de conturi Facebook, cercetate de autorităţile din România în ultimele 6 luni

Facebook a confirmat ca guvernele solicită informaţii private şi date de identificare despre utilizatorii săi.

Guvernele din întreaga lume au solicitat informații privind aproximativ 38000 de utilizatori de Facebook in primele sase luni ale anului 2013.

SUA a făcut cele mai multe cereri, solicitând informații cu privire la aproximativ 21000 de utilizatori.

Autoritățile britanice au solicitat date privind 2337 utilizatorii Facebook.

Autoritaţile din România au făcut numai in primele 6 luni ale anului 2013 un număr de 16 solicitări de informatii asupra a 36 de conturi ale utilizatorilor de Facebook, conform datelor publicate chiar de Facebook.com.

La 63% dintre aceste solicitari pentru Romania, Facebook a trimis datele de identificare a utilizatorilor ( probabil inclusiv IP si data / ora/ minutul utilizarii IP-ului ), iar restul cererilor le-a respins. Datele mai multor utilizatori Facebook pot fi solicitate într-o singură cerere.

"Vom continua să fie avocați agresivi impotriva divulgării informatiilor", au spus reprezentantii Facebook. "Speram ca acest raport să fie util pentru utilizatorii noștri în dezbaterea cu privire la standardele adecvate necesare pentru solicitările guvernamentale de informații privind utilizatorii, în investigațiile oficiale", a scris pe Facebook avocatul Colin Stretch.

"În rapoartele următoare, sperăm să fim în măsură să oferim mai multe detaliii cu privire la cererile pe care le primim din partea autorităților, având ca motivaţie guvernamentală necesitatea aplicarii legii", a adăugat domnul Stretch.

Din moment ce Facebook a publicat acest document, vălul a fost ridicat parţial in ceea ce priveste informațiile pe care guvernele le colecteaza de fapt despre noi.

O organizatie pentru apărerea datelor si a intimitatii personale a declarat: "Suntem conștienți de o realitate îngrozitoare: guvernele nu au nevoie oricum de intermediari, cum ar fi Facebook, pentru a obține datele noastre."

Numai in aceste ultimele 6 luni, mai multi tineri din intreaga lume au fost arestati sau cercetati in arest preventiv pentru postările pe care le-au facut pe Facebook, in care au scris amenintari asupra unor persoane sau au folosit un limbaj violent sau sarcasm care a părut amenintător, ori ironii care a avut efecte negative ( chiar o recenta sinucidere a unei minore care a devenit tinţa batjocurii publice), declaratii cu tenta de terorism postate in glumă etc. Cazurile de arestari sau daune financiare le gasiti aici.


Niciun comentariu despre subiectul „36 de conturi Facebook, cercetate de autorităţile din România în ultimele 6 luni”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile