marți, 20 august 2013

Codec video cu compresie de 2,5 ori mai eficientă decât H.264/AVC, la aceeaşi calitate a imaginii

Pentru a dezvolta streamingul video mobil prin LTE și tehnologia 4K Ultra HD, japonezii de la NTT au realizat un software de compresie și un codec care este pe deplin compatibil cu profilul Main/Main10 a urmatoarei generatii de standard de codificare video H.265/HEVC, ce a fost statuat la sfârșitul lunii aprilie 2013.

Standardul H.265/HEVC oferă o dublare a eficienței de compresie, comparativ cu standardul H.264/AVC predominant (de exemplu folosit deseori in fisiere .mkv ), atunci când se comprimă datele video. Folosind o tehnologie unica, NTT sa îmbunătățit de 2,5 ori economisirea performanței maxime a lățimii de bandă utilizate.

Aceasta înseamnă că posibilitatea de a reduce rata de biți necesara cu 60%, in comparatie cu standardul H.264, fără pierderi de calitate a imaginii.

De exemplu, un film 720p .mkv de 4,37 GB care in H.264/AVC ocupă 4,37GB, in H.265/HEVC va ocupa doar 1,75GB, fara pierdere de calitate. Pe un DVD are loc un film 720p H.264/AVC, dar folosind H.265/HEVC au loc 2 filme 720p H.265/HEVC, plus vreo cateva seriale. :)

Tehnologia H.265 a fost dezvoltata initial de către ITU pentru a fluidiza traficul de date mobile, pentru a reduce costurile de investiții a operatorilor de rețea, pentru a oferii utilizatorilor un conținut video cu rezolutie ridicata chiar și pe rețelele cu lățime de bandă redusă si pentru furniza fluxuri video de înaltă calitate prin LTE, dar și video streaming 4K prin tv prin protocol IP și alte servicii video de ultima generatie.

Folosind tehnologia de codificare H.265 de la NTT, NTT Advanced Technology Corporation (NTT-AT) a lansat kitul HEVC-1000 SDK de dezvoltare a codecului. Cu ajutorul acestui kit, programatorii au acces la versiunea NTT a standardului HEVC pentru dezvoltarea de aplicații.

"Desigur, NTT-AT consideră că SDK-ul va consolida dezvoltarea aplicațiilor de conversie video", a spus NTT. "De asemenea, prin oferirea kit-ul atât de devreme, sperăm să se extindă în continuare piața de streaming video care necesită o mai bună calitate a imaginii însoțită de rate mai mari de comprimare. Acest lucru va deschide calea pentru streaming video pe telefoane inteligente și alte dispozitive mobile prin LTE și alte sisteme mai rapide, dar și pentru streaming video 4K. "


Niciun comentariu despre subiectul „Codec video cu compresie de 2,5 ori mai eficientă decât H.264/AVC, la aceeaşi calitate a imaginii”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile