vineri, 30 august 2013

Hackerii sirieni vor ataca în continuare trusturile media care publică ştiri mincinoase sau fabricate

Hackerii sirieni din spatele atacurilor recente aupra siteurilor New York Times și Twitter au avertizat companiile de media care publica stiri mincinoase sau fabricate, "să îi aştepte". :)

Armata Electronică Siriană (Syrian Electronic Army - SEA ), care susține pe președintele Bashar al-Assad, a adăugat că "multe surprize vor veni".

SEA are cateva sute de site-uri sparte, printre cele mai recente fiind BBC News, Associated Press, National Public Radio, Al Jazeera, Financial Times, The Daily Telegraph, The Washington Post, site-ul televiziunii siriene prin satelit Orient TV si al televiziunii prin satelit Al-Arabia TV, precum și site-uri ale organizațiile pentru drepturile omului, cum ar fi Human Rights Watch. Alte ţinte SEA includ aplicații VoIP, cum ar fi Viber și Tango.


Intervievat prin e-mail despre votul Parlamentului Marii Britanii împotriva intervenției militare, joi, un purtator de cuvant a hackerilor sirieni a declarat pentru BBC News : " Este un lucru bun."

El a adăugat: " O intervenție militară în Siria ar avea multe consecințe și ar afecta întreaga lume. Misiunea noastra principala este de a răspândi adevărul despre Siria și despre ceea ce se întâmplă cu adevărat."

Hackerii de la SEA au vizat mai multe companii mass-media , inclusiv BBC, CNN și The Guardian.

Brian Krebs, un fost reporter de la Washington Post, a scris că indiciile descoperite atunci când site-ul hackerilor SEA a fost spart acum ceva timp au arătat că de fapt cel puțin un membru al grupului era din țara vecină Turcia.

Dar "purtătorul de cuvânt" al SEA a respins aceste afirmații, spunând că "ei continua sa publice diverse nume false pentru a atrage audienţă. Intreaga mass-media pe care am vizat-o a publicat știri false sau fabricate în legătură cu situația din Siria", a declarat el pentru BBC. "Munca noastra nu are nevoie de fonduri. Este nevoie de doar o conexiune la internet si de un calculator."

Până la atacurile din această săptămână, eforturile de hacking ale SEA s-au concentrat în mare parte pe "phishing" asupra conturilor de social-media, păcălind utilizatorii sa ofere datele de logare in conturi .

Într- un atac deosebit de eficient, contul de Twitter al Associated Press a fost compromis, iar hackerii sirieni au postat un tweet care anunţa că președintele american Barack Obama a fost rănit într-o explozie.

New York Times a suferit de asemenea mai multe atacuri, hackerii reușind să redirecționeze vizitatorii care încearcau să viziteze site-ul ziarului către site-ul SEA , chiar dacă pentru scurt timp .

" Scopul nostru a fost de a livra mesajul nostru anti-război pe site-ul New York Times, dar serverul nostru nu putut rezista traficului imens decât timp de trei minute ", a declarat grupul. "Atacul Twitter a avut ca şi cauză suspendarea conturile noastre de pe Twitter de către administratorii acestuia. Am reușit în atacurile noastre așa cum ne-am asteptat. Asteptati-vă la mai multe suprize !"


Niciun comentariu despre subiectul „Hackerii sirieni vor ataca în continuare trusturile media care publică ştiri mincinoase sau fabricate”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile