marți, 27 august 2013

Piratarea de filme are şi efecte pozitive pentru veniturile din industria cinematografică ?

Un studiu academic a comparat veniturile caselor de productii de filme înainte și după închiderea popularei platforme Megaupload.com, care gazduia si upload de fișiere fara drept de autor, inclusiv filme piratate, motiv care a si stat la baza inchiderii siteului si arestarii administratorului.

Studiul a constatat că de fapt veniturile totale in industria cinematografica nu a crescut după închiderea celebrului site.

Studiul denumit "Pirateria si cum afecteaza încasările din filme: cazul Megaupload, o poveste fără sfârşit" a fost realizat de cercetatorii de la Munchen și Copenhaga si a constatat ca in timp ce pentru filmele cu buget mediu si mic, efectul de închidere al Megaupload.com in privinta incasarile a fost chiar negativ, numai succesele mari de casă au beneficiat de desfiintarea Megaupload.

"Suntem de părere că efectul negativ se datorează fenomenului de rețea socială, în care pirateria online acționează ca un mecanism de răspândire a informațiilor cu privire la un produs video pentru care consumatorii cu disponibilitatea redusă de a plăti oferă informatia consumatorilor cu dorință mare de a plăti. Acest efect al răspandirii de informații prin download-uri ilegale pare a fi deosebit de important pentru filmele cu bugete de productie si promovare mai mici ", spun cercetatorii.

"Credem ca studiul nostru ofera o implicație importantă pentru deciziile viitoare ale autoritatilor. Pirateria online are efecte diferite, chiar opuse: scaderea incasarilor pentru un numar limitat de filme, cele cu buget imens, si cresterea promovării filmelor şi serialelor cu un buget redus sau mediu. De rezultatele studiului nostru ar trebui ţină cont recenta dezbatere globală privind drepturile de autor în societatea digitală ", concluzioneaza cercetatorii.


Niciun comentariu despre subiectul „Piratarea de filme are şi efecte pozitive pentru veniturile din industria cinematografică ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile