vineri, 30 august 2013

UPC a depus o plângere împotriva administraţiei publice din Focşani

Primăria Focşani vrea sa urmeze exemplul demarat in Bucuresti si sa nu mai permita cabluri de internet şi televiziune pe stâlpii de electricitate, dar cabliştii se opun.

Din această cauză primarul se va întâlni luni cu operatorii de reţele din Focşani, pentru discuţii privind modul de aplicare a două hotărâri de consiliu local care obligă reprezentanţii firmelor de cablu să coboare în subteran firele, anunta Adevarul.ro.

Luna trecută, aleşii locali din Focşani au adoptat două hotărâri de consiliu local prin care operatorii de comunicaţii de pe raza municipiului au obligaţia ca în termen de doi ani să mute reţelele de cablu de televiziune şi internet în subteran.

Hotărârea a stârnit reacţia UPC România, care consideră hotărârea nelegală, formulând o plângere prealabilă prin care cere revocarea celor două hotărâri.

”Furnizorii de reţele de comunicaţii electronice beneficiază de dreptul de acces pe proprietăţi pe, deasupra, în sau sub imobilele proprietate publică, inclusiv pe drumuri, poduri, tuneluri, stâlpi şi piloni”, spun în apărarea lor reprezentanţii UPC.

Municipalitatea consideră însă că hotărârile sunt legale şi respectă legea privind regimul infrastructurii reţelelor de comunicaţii electronice.

 „Eu zic ca firmele să nu se prevaleze de cei doi ani care sunt prevăzuţi în hotărâre, ci să înceapă măcar să facă primii paşi. Noi am introdus în Cartierul Sud, prin proiectul pe care îl derulăm, ţevi prin care operatorii de cablu şi tv pot trage aceste fire. Dânşii susţin că nu au timp în doi ani de zile să facă aceste lucrări, dar le-am spus să le înceapă şi pe parcurs vom găsi soluţii”, a declarat primarul Decebal Bacinschi, precizând că luni se va întâlni cu operatorii de cablu, pentru negocieri, mai ales că în acest moment se derulează o acţiune de predare primire a stâlpilor Electrica în domeniul public al Primăriei Focşani.

Cât priveşte revocarea hotărârilor consiliului local, secretarul municipiului, Eduard Corhană, susţine că hotărârile sunt legale şi că are promisiunea firmei UPC că-şi va retrage plângerea prealabilă.


Niciun comentariu despre subiectul „UPC a depus o plângere împotriva administraţiei publice din Focşani”:

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor. Pentru discuții despre alte subiecte, utilizați funcția de căutare.


AKTA (52) Digi (418) Focus Sat (220) FREESAT (22) iNES (17) Nextgen (69) Orange (174) Telekom (262) UPC (230) Vodafone (47)