miercuri, 28 august 2013

UPC România va oferi internet de 200 Mbps

Romania este situata pe locul 4 in topul tarilor din Uniunea Europeana care au conexiuni la Internet fix cu o viteza de peste 100 Mbps. Media din intreaga ţară de 3,1% pentru acest tip de conexiuni de peste 100 Mbps este de peste de 3 ori mai mare decat cea la nivel european, care este de doar 1%.

La o recenta conferinta de presă, UPC Romania ( care in acest moment oferă 150 mbps ) a promis ca va oferi internet si mai rapid, respectiv 200 MBps.

Noua oferta Fiber Power 200 va fi lansata incepand cu 1 septembrie 2013 si disponibila pentru achizitionare incepand cu 2 septembrie 2013, in 9 localitati din Romania: Galati, Ploiesti, Iasi, Constanta, Bacau, Bucuresti, Cluj-Napoca, Timisoara si Sibiu. In acest moment, deja oferta de 120 Mbps a UPC exista in 12 orase din Romania, iar până la sfârsitul anului va fi prezentă in aproximativ 40 de localitati.

Noile oferte vor fi Ultra 99 ( la pretul de 99 RON, cu viteza de 200Mbps, majoritatea posturilor tv si telefonie cu minute nelimitate, plus receiver HD ) și Star 65 (la pretul de 65 RON, televiziune cu receiver SD). Probabil vitezele de upload vor ramâne identice, de până la 6 Mbps.

Reprezentantii UPC au anuntat ca se foloseste o rețea hibrid (HTC, Eurodocsis cu cablu coaxial direct in locuinta).

Viteza pentru Eurodocsis 3 este de până la 1Gbps pentru abonat, dar nu este inca implementat serviciul, desi va fi lansat in viitor, probabil din 2014, când compania anuntă ca va introduce standardul Eurodocsis 3.1, cu viteze de 10Gpbs download și 2.5Gbps la upload.

“Transmit un mesaj si pentru concurenta! Vom mari si mai tare, nu doar la 200 Mbps !”, a spus un reprezentant UPC Romania, care a mai amintit ca noua viteză va fi anunţată public printr-o campanie publicitara ce va folosi imaginea lui Horia Brenciu.

“Suntem pregatiti pentru a avea 1Gbps”, mai ne anunta reprezentantii UPC Romania, care spun că de fapt compania deţine infrastructură cu tehnologie capabilă să ofere viteză de descarcare de 10 Gbps si de încarcare de 2,5 Gbps.

In Ungaria au fost deja lansate recent viteze la UPC de 240 Mbps, după cum am anuntat in articolul de aici.


7 comentarii despre subiectul „UPC România va oferi internet de 200 Mbps”:
detrax

Foarte tare aceasta viteza de download. Insa mai trebuie sa lucreze la capitolul upload.

George GSLink

inca nu avem calculatoare care sa duca conexiunile gigabit

Anonim

Pai e vorba de 200mbps , nu de 1gb. Oricum eu am calculator care are placa de retea de 1 GB si hard suficient de rapid sa scrie cu 50-100 mb pe secunda.

Anonim

HDD meu de 3 TB atinge la scriere cu fisiere de tip Mkv 150-180 MB , numai sa dea ei drumul la banda :D

Anonim

Super !!! Acum sa vedem cu ce oferta vine concurenta.

Anonim

Poate vedem Un Fiber link la RDS de 300Mbps!

Anonim

Importanta e si acoperirea, UPC neavand acoperire ca RDS. De exemplu eu chiar as vrea sa ma mut la UPC, dar nu este prezent UPC in orasul meu. Asa ca pot sa bage si 500 Mbps, daca nu sunt prezenti cu oferta pe strada mea, nu conteaza.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile