joi, 12 septembrie 2013

Două noi canale Ultra HD 4K pe satelitul Astra 19,2 grade Est

Operatorul de sateliți SES (Astra) a anunțat astăzi că în colaborare cu partenerii săi au lansat două canale test Ultra HD, folosind un nou codec HEVC.

Canalele Ultra HD 4K sunt distribuite prin satelitii Astra de la 19.2 grade Est.

Unul dintre canalele Ultra HD demo este realizat în colaborare cu Harmonic si un operator pay-TV, respectiv platforma DTH Sky Deutschland. despre care am mai discutat pe blogul HD Satelit.

Compania va furniza in conținut Ultra HD, pentru prima dată către receptoare Ultra HD de la companiile Humax și Technicolor. Receptoarele sunt conectate la un televizor Sony 4K cu o diagonala de 84 inch.

Al doilea canal Ultra HD va fi operate de către SES, în colaborare cu Institutul Fraunhofer Heinrich Hertz, iar conținutul Ultra HD va difuzat tot în noul standard HEVC, dar la un frame rate mai mare.

SES și Sony au oferit pentru prima dată televiziune Ultra HD în H.264 cu un bitrate de 50 Mbit/s, în timpul IBC 2012.

În aprilie 2013 SES a continuat să testeze transmisii Ultra HD în noul standard HEVC, tot pe pozitia orbitala de la 19.2 ° Est, in timpul SES Industry Days 2013, la care au participat mai mult de 200 de experți în domeniu.

La IFA 2013, la începutul lunii septembrie, în colaborare cu parteneri industriali, SES a demonstrat potențialul actual și viitor al transmisiilor Ultra HD.

Parametrii tehnici de recepție acelor două canale 4K Ultra HD sunt:

Astra 2C (19.2 ° E), frecvența 10993.5 GHz, polarizare Orizontală, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S2/QPSK, HEVC

Astra 1M (19.2 ° E), frecvența 11626.5 GHz , polarizare Verticala, SR 22000, FEC 2/3, DVB-S2/8PSK, HEVC


87 de comentarii despre subiectul „Două noi canale Ultra HD 4K pe satelitul Astra 19,2 grade Est”:
Anonim

Foarte frumos, insa, exitsa ceva receptor ultra hd disponibil publicului?

DTH Fan

Da, de exemplu poate fi receptionate cu orice placa DVB-S2 de calculator si antena satelit.

Anonim

A scos si LG televizor 4K cu tuner HEVC.

Anonim

merge la cineva?mie numai sunetul,defapt sunt vazute canale radio.

gean

Pai nu are cum sa iti mearga imaginea, daca nu ai receiver compatibil cu codecul HEVC. Probabil nimeni nu are astfel de receiver, doar cei cu placi SkyStar pot cumva sa pacaleasca HEVC cu un codec sa apara si imaginea, dupa ce vor baga probabil si PID-ul video manual, ca sa fie vazute ca televiziuni.

Anonim

cu placa de satelit am incercat,am introdus si pid-ul video si tot nu intra.Preogdvb are optiune pt HEVC,dar nu poti adauga decat ce vede aiurea in sistem si cum au lansat si un player HEVC am crezut ca vede codecul din player,dar nimic.

gean

Am incercat si eu cu ProgDvb si nu am reusit sa obtin imagine. Anterior la o transmisie 4K reusisem cu codec FFDSHOW, cum au scris ei pe HD Satelit in articolul de aici, dar acum nu a mai functionat:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/06/astra-ultra-hd-transmisie-4k-ultra-hd.html

Poate nu avem noi codecul potrivit.

Anonim

Gata iar au inceput cu pacalelile pe satelit.Una este sa vezi un film 1080p de pe dvd si alta este mizeria de 1080i de o transmit toate televiziunile pe satelit si pe cablu.Costa latimea de banda,si publicul exigent e putin.Asa si codecul HEVC.Nu va mai munciti sa receptionati,ca o sa vedeti cu totul altceva decat ce este prezentat in magazin pe un tv 4k ,acolo sursa fiind un disc bluray 4k cu rezolutia originala.Codec e si mp3 care dintr-un fisier original wma,flac,aif .... il face de 10 ori mai mic,dar si auditia are mult de suferit.

alexe

Nu e adevarat, am receptionat eu alte teste 4K ale Eutelsat si se vedeau perfect. Daca tu nu ai receptionat efectiv, nu vorbi. Plus ca respectivele erau cu codecul cel vechi, iar codecul cel nou HEVC e mult mai performant, mai intereseaza-te.

Anonim

Asa o fi mai Alexe...dar citeste mai atent ce am scris,studiaza in teren ,si apoi revino cu alta concluzie.Unde am scris eu ca nu am receptionat....numai tu ai vazut.Vorbeam despre lucruri care sunt prea fine pentru ochii tuturor(bat seaua...)Eu la muzica sunt afon spre mediu,asa ca pentru mine ori casti simple ,ori bosse ,cam tot aia e,le percep cam la fel ,dar la imagine stau binisor .Hai ca pierd timpul...

alexe

Probabil pierzi timpul. Infatuarea ta in privinta detaliilor, nuantelor si culorilor nu isi are rostul. Ca sa ma infatuez si eu, probabil tu nu percepi nici 10% din culorile si detaliile pe care le percep eu. Asa ca poate eu pierd timpul cu tine. Si stii de ce? Ia gandeste-te cam ce meserie am eu de ma pricep atat de bine la nuante, culori si detalii ?... Dar daca tii neaparat sa fii negativist cu privire la tehnologia 4K, e treaba ta. Dar nu mai cataloga capacitatile altora, daca nu stii cu cine discuti.

Anonim

Alexe,gata eu nu mai vreau sa te supar.Dar te mai rog incaodata arata-mi in postarile de la ACEST articol ,unde m-am legat eu de detalii nuante si culori.Nu imi dau seama ce meserie ai.Lucrezi la Policolor???

alexe

Tot lipsa de bun simt, ca de obicei in Romania. Sunt pictor consacrat. Nu imi spun numele real, nu vrea sa fiu acuzat de publicitate mascata. Succes cu discutiile voastre, eu ma retrag de pe subiectul acesta.

Anonim

Desi e prea tarziu,imi cer scuze.Am fost ironic.Inchei si eu subiectul.

detrax

Frumos din partea ta, anonim, asa mai merge intr-o comunitate cu membri care se respecta.

Cred ca nici unul nu ne putem pronunta pana nu vom vedea 4K HEVC cu adevarat, nu pe un ecran Full HD, ci pe unul 4K de 2 metri diagonala. Poate fi si proasta, dar poate fi si buna imaginea, in functie de material si transmisie. Nimeni de pe blog nu cred ca nu a vazut 4K HEVC pe un televizor 4K, nu se receptioneaza nici cu placi DVB-S2, iar televizoare 4K cred ca nu aveam vreunul dintre noi Deci ne vom putea pronunta obiectiv peste ceva timp, poate peste ani, dar nu acum.

Eliza

De ce am nevoie pentru recepția unui post TV 4k?

Eliza

Vreau sa mi cumpăr un Televizor LED Ultra HD 4K, Smart TV, 101 cm, LG 40UB800V

Eliza

As vrea prin satelit.mulțumesc pur
Răspuns

DTH Fan

Oricum, singura sursa de televiziune liniara 4K in Romania e satelitul. Dar deocamdata sunt doar demonstratii, adica un loop de 10-15 minute care se repeta la nesfarsit si mai e schimbat din cand in cand, la cateva luni. Sunt doar cateva astfel de canale 4K Ultra HD prin satelit, fiecare pe alt satelit.

Modelul de televizor pe care l-ati specificat, din ce observ pe siteul LG, este compatibil atat cu codecul necesar HEVC, cat si cu transmisiile HD si 4K Ultra HD prin satelit:

http://www.lg.com/ro/tv/lg-40UB800V

Trebuie doar sa il conectati la LNB-ul unei antene de satelit orientata catre un satelit care are un canal 4K, cum sunt satelitii din adresele web de mai jos:

http://ro.kingofsat.net/find.php?question=4k&Submit=Zap

http://ro.kingofsat.net/find.php?question=Astra+H265+Tests&Submit=Zap

Eliza

Mulțumesc dth fan eu sunt habarnist

Eliza

Cei aia un lnb?antenei?

Eliza

Și cum găsesc postul TV după ce ajung la satelit?

Eliza

Mai sus parca scria cineva ca sunt posturi care au emisiuni și filme

DTH Fan

Nu sunt emise deocamdata prin satelit televiziuni 4K cu filme, ci doar demonstrative, cu bucla repetata.

LNB-ul este dispozitivul care concentreaza si converteste semnalul reflectat de antena de satelit, captat de antena de la satelit:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/03/ce-inseamna-lnb-factor-de-zgomot-si.html

Un LNB + antena costa in total vreo 100 lei, gasesti la magazine online din Romania.

Daca nu te pricepi sa reglezi antena, rogi un amic care se pricepe sa o monteze si regleze. De exemplu, poate sa o orienteze pe satelitul Astra 19,2 grade est, unde vei mai receptiona gratuit, fara abonament si fara alt receptor, deci doar cu ajutorul respectivului televizor, pe langa un canal 4K demonstrativ, vreo 20 de canale HD germane si vreo alte cateva sute in definitie standard.

Eliza

Mulțumesc înseamnă că am făcut o mare prostie sa mi cumpăr un astfel de tv

Eliza

Sunt filme 4k? Trebuie și aparat 4k? Cum ma pot uita la un film 4k de pe dvd acasă???

Eliza

Se găsesc de cumpărat filme 4 k? Costa mult unul??

Anonim

Nu ai facut o prostie ca ai cumparat un televizor 4K. Desi nu sunt filme 4K de vanzare deocamdata, de la Craciunul viitor vor incepe sa fie puse in vanzare pe Bluray obisnuit. Si cam in 2 ani vor aparea si canale 4K Utra HD. Si pana atunci, sunt mii de videoclipuri gratuite 4K pe Youtube. Le redai in 4K pe televizor. In plus, e un televizor foarte bun, avand caracteristici tehnice mult mai performante decat televizoarele Full HD. Dar nu inteleg, DTH fan ti-a raspuns inainte de a cumpara televizorul. Atunci de ce l-ai mai cumparat ? Si sa stii ca eu daca as avea bani, acum as cumpara un astfel de televizor.

Eliza

Mulțumesc frumos anonim, m ai încurajat

Eliza

Am prins trei canale uhd: hotbird 4k1, uhd forum, uhd șes demo și nu merge numai audio, de ce?? Nu vad nici un fel de imagine, la orice ora dau îmi arata lg numai audio???? De ce mulțumesc

DTH Fan

Vezi sa nu fie codate. Ti-am raspuns si la celalalt topic unde ai postat:

http://hdsatelit.blogspot.com/2014/08/3-canale-4k-ultra-hd-pe-satelitii-ses.html

Test UHD Forum de pe 19,2 est s-a codat. Incearca varianta de pe alt satelit, stiu ca ultima data era necodat:

Test UHD Forum

Astra 3B (23.5°E) 11778 V DVB-S2 QPSK SR 27500 FEC 9/10

Eliza

Dacă este codat ce trebuie sa fac sa ma pot Uita?? Cum se poate decoda?? Mulțumesc anonimule

Anonim

Daca este codat, nu se poate decoda. Dar cel de pe Astra 23,5 est nu este codat. Nu ai sistem de rotire la antena ? Cum prinzi atatia sateliti daca nu ai sistem ? Ca nu inteleg. Ca daca ai sistem de rotire, roteste antena pe 23,5 Est.

Eliza

Mersi dth fac

Eliza

Am motoraș la antena satelit. Am prins câteva posturi ultrahd,dar la toate merge numai audio. Am prins postul pe frecventa corecta dar imagine deloc, scrie pe ecran LG numai audio....se aude o muzica și atât.mi-a zis cineva ca lg trebuia sa cumpere ceva licenta ultrahd și nu a cumpărat. Chiar nu știu.

Eliza

Mulțumesc.
Îmi pare tare rău că am cumpăra t un tv 4k o antena satelit cu motor și nu pot vedea posturile 4k de pe satelit. Merge numai audio, atât.

Anonim

Daca spune fabricantul ca televizorul e compatibil HEVC si nu este, returneaza-l, magazinul e obligat sa il schimbe si sa iti dea altul care e compatibil sau sa iti dea banii inapoi, in caz ca nu iti demonstreaza practic ca poate receptiona transmisii video 4K necodate de tipul HEVC. Oricum , ai drept 30 zile sa te razgandesti de la achizitonare, fara niciun motiv explicat.

Eliza

Și pe cutie și În instrucțiuni scrie ca este compatibil hevc.poate nu e. Oare la toate tv le Samsung Sony Panasonic.. Nu merg posturile TV 4k prin satelit? Vouă va merg, le vedeți? Cu ce tv?? Merci


Anonim

Cu tunere de satelit DVB-S2 pentru PC si calculatoare super puternice...

Eliza

Vă rog să mi spuneți ce licenta ii trebuie la LG pentru a vedea canalele ultrahd pe satelit???

Anonim

Nu trebuie nicio licenta platita, din cate stiu Nici nu ar avea unde sa plateasca, deoarece nu e standardizat codecul HEVC.
Aceasta nu intelegi tu, si anume ca HEVC nu e inca standardizat. Adica este in ceva in dezvoltare, sper ca iti dai seama ca asta inseamna ca pe un televizor compatibil cu HEVC lansat astazi, maine poate nu mai functioneaza receptia canalelor HEVC de test prin satelit, fara a avea vreo vina producatorul.
Televizoarele contin niste procesoare compatibile cu o versiune de codec HEVC, care fac decodare hardware, ca software nu ar avea putere. Atunci cand un televizor e fabricat, contine un procesor cu o anumita versiune de HEVC, pe care o poate decoda. Maine unii fac teste pe satelit cu o versiune superioara de HEVC, ceea ce de obicei se si intampla, si atunci televizorul respectiv cu procesor cu versiune hardware de decodare HEVC mai mica nu mai poate decomprima imaginea la acele canale de test de pe satelit. Chiar daca iti cumperi alt televizor de la alt producator sau tot de la LG, care in acest moment decodeaza acele canale pe care tu nu le prinzi, intr-o luna sau doua iar nu va mai functiona, din cauza ca unii fac teste cu codecuri mereu mai noi, pe care nu le va mai intelege televizorul tau, Acele procesoare nu se pot updata software. Producatorul nu are nicio vina, el ti-a vandut un televizor care era compatibil cu versiunea HEVC din momentul lansarii pe piata a acelui model.
De aceea va dau sfaturi celor care vreti sa cumarati televizoare 4K pentru receptie prin satelit si nupentru rezolutia 4K Ultra HD a ecranului sa mai asteptati 2-3 ani sa se standardizeze codecul HEVC, altfel le veti folosi doar ca televizoare ca pot reda imaginea la rezolutie 4K Ultra HD, de exemplu avand ca sursa un PC conectat prin HDMI compatibil si care reda continut 4K. Dupa se standardizeaza si transmisiile prin satelit, vei avea linistea ca 3-7 ani nu vor mai fi probleme, iar televizorul va decomprima si afisa imaginea la toate acele canale, care sunt obligate sa emita cu codecul HEVC standardizat la o anumite versiune, pana la noi ordine, cand va fi standardizata o versiune superioara, dar peste alti 3 - 7 ani.

Anonim

Tu ai televizor cu codec HEVC nestandardizat, ca majoritatea televizoarele cu HEVC de pe piata de acum. De abia in vara 2014 a fost standardizat codevul HEVC Phase 1, deci abia din vara 2015 vor aparea televizoare cu acest codec standardizat la Faza 1. Deja se lucreaza la HEVC Faza 2, care probabil va fi standardizat anul asta sau anul urmator si despre care se spune ca va fi versiune finala pentru mai multi ani si se va da unda verde la transmisii comerciale standardizate. Asadar, abia peste 2-3 ani vor apare televizoare standardizate HEVC Faza 2, pe care le putem cumpara si folosi cum trebuie pentru receptie televiziuni HEVC, mai multi ani. Deja de mult timp pe satelit s-au facut emisii cu HEVC Faza 1, dar acum se fac mai ales cu Faza 2, deci nu exista aproape nicio speranta sa fie receptionate de modele lansate anul trecut.

Eliza

Mulțumesc anonimule. Vad ca ești profesionist. Eu trebuie sa citesc de câteva ori sa înțeleg. În principiu nu voi vedea ultrahd de pe satelit. Merci.

Eliza

As mai avea o întrebare.pot sa vad filme ultrahd și de pe un blueray ultrahd? Exista discuri la noi cu astfel de filme? Cu un laptop i3 pot da imagini de pe YouTube ultrahd pe tv?? Dar cum pot sa conectez un Smart tel. LG G3 la tv?? Am înțeles ca telefonul filmează ultrahd dar nu știu cum sa l conectez la tv??

Anonim

Poti sa redai continut 4K Ultra HD din orice sursa care poate oferi la iesirea video rezolutie Ultra HD.
Discuri Bluray cu continut 4K Ultra HD nu cred ca gasesti deocamdata, poate anul viitor.
Nu stiu daca res[ectivul laptop va fi capabil sa redea continut cursiv 4K Ultra HD si nu stiu nici ce rezolutie ofera prin iesirea HDMI placa lui video.
Telefonul tau sigur face fotografii cu rezolutia mai mult decat necesara. pune-le pe un stick USB si introdu stickul in televizor, daca nu gasesti o modalitate sau aplicatie sa le redea wireless la rezolutia aceea catre televizor.
Filmulete Ultra HD, care sigur ofera mai mult continut decat ce gasesti 4K e satelit, gasesti pe net, cautand 4K samples, de exemplu linkul de mai jos, din care le descarci in PC si le copiezi tot pe stick, iar apoi introduci stickul in TV si le redai playerul cu televizorului:

http://4ksamples.com/elysium-4k-trailer/

Eliza

Mulțumesc anonimule merg sa încerc dacă nu reușesc îți spun sa vad ce am greșit.... La

Eliza

Am pus pe stick un film cu Panasonic îl vad pe stick dar tv nu îl vede, vad alte filmări de pe stick, dar acesta ultrahd nu mi l vede.de ce???

Anonim

Nu stiu... Incearca alte clipuri de pe alte pagini de net... Sau conecteaza si laptopul tau prin HDMI la televizor si seteaza rezolutia Ultra HD la laptop, doar pentru iesirea HDMI, apoi reda videoclipuri din laptop, chiar si de pe Youtube, catre televizor, setat clipul in rezolutie ULTRA HD si vezi daca te poti bucura de continut 4K...
Apropo, de ce nu returnezi televizorul si iti iei altul pe care il probezi in magazin daca reda continut 4K, cum ti-a recomandat cineva mai sus ? Mergi cu stickul cu 5-6 clipuri 4K si probezi. Eventual poti sa probezi si fara sa cumperi, asa de curiozitate, sa vezi daca alte televizoare 4K il redau. Oricum, vad ca de la comentariul tau de pe 13 ianuarie 2014 nu au trecut 30 zile, cand intrebai ce televizor sa iti cumperi si deci nu il cumparesi inca .... Nu inteleg de ce nu te decizi sa returnezi televizorul sau sa il schimbi cu altul, cand ai inca posibilitatea ...

Anonim

Uite aici cateva clipuri 4K inregistrate de pe satelit :

http://demo-uhd3d.com/files/uhd4k/Astra.SES.Demo.HEVC.ts

http://demo-uhd3d.com/files/uhd4k/Astra.SES.Demo_version-longue.HEVC.ts

http://demo-uhd3d.com/files/uhd4k/Channel_4K.ts

Si uite si unele 4K speciale pentru LG:

http://demo-uhd3d.com/files/uhd4k/LG_4K_Travel_Food.mp4

http://demo-uhd3d.com/files/uhd4k/LG_Food_Atelier_4K.mp4

http://demo-uhd3d.com/files/uhd4k/LG_Snowboard.mp4

http://demo-uhd3d.com/files/uhd4k/LG_nuit_villes.mp4

Daca nici cele de la LG , dedicate pentru LG, nu iti functioneaza, raman la ideea sa returnezi televizorul, poate e defect / incompatibil pe partea de 4K, sau sa iti iei schimbi cu unul care reda astfel de clipuri, probat inainte de a-l schimba pe al tau cu acela. Mai mult nu am cum sa te ajut. Poate te ajuta altcineva, pe mine ma depaseste... Bafta !

Eliza

Merge am reușit mulțumesc ești profesionist

Eliza

Merge un film cu o chinezoaica și un foc de artificii la Taipei se vede bestial!!!

Anonim

Ok, ma bucur. Vezi ca ai mai multe de la LG aici:

http://demo-uhd3d.com/categorie.php?tag=lg

Unele sunt arhivate, trebuie sa le dezarhivezi si sa pui pe stick acele fisiere mp4 din arhiva, ca nu le reda direct zip. Deci nu schimbi extensia din zip in mp4, ci le dezarhivezi cu un dezarhivator gen Winrar sau al Windowsului si ce rezulta pui pe stick.

http://demo-uhd3d.com/categorie.php?tag=lg

Butonul de descarcare, dupa ce alegi un videoclip, e "Telecharger", ca e website francez cred.

Eliza

Merge ma cam chinui merci

Eliza

Am reușit și am descarcat de pe internet câteva filmulețe ultrahd.mulțumesc pentru ajutor.
Ce pot sa spun este ca sunt dezamăgit deoarece ma asteptam la o imagine mult mai buna. Nu este prea mare diferență între un ultrahd și fullhd filmat cum trebuie. Cred ca majoritatea oamenilor nu ar putea diferenția același film dacă la un tv s ar vedea ultrahd și la.altul fullhd, deodată....

Anonim

Ehhh, nu e chiar asa.. acelea sunt filmulete comprimate la bitrate scazut si cu codec vechi, nici nu se compara cu transmisa Ultra HD prin satelit. Inceraca sa redai filmuletele acelea din pagina de mai sus, la care scrie SES si au extensia .ts,, de pe un PC puternic conectat prin HDMI la tv si vei vedea diferenta, care e COLOSALĂ, mai ales cum zicea cineva in privinta culorilor, care sunt senzationale la HEVC.. :) Tu ai vazut niste filmulte mp4 , nu ,ts HEVC, doar ca respectivele mp4 aveau rezolutie 4K si atat.. Dar cu HEVC e cu totul alta treaba, calitate de 5 ori mai buna, mai ales la spectrul de culori...

Diferenta dintre ce ai vazut tu mp4 si adevaratele 4K HEVC e ca intre SD si HD, chiar daca rezolutia e 4K la amandoua. :)

Anonim

mai multe detali puteti citi aici: http://en.wikipedia.org/wiki/High_Efficiency_Video_Coding

Unknown

Buna am un receptor alma s2300 combo HD Il folosesc cu card de la focus sat si de vreo juma' de an nu ma vad fish and hunting mooz dance de cand Sa codat si film box basic. Ma poate ajuta cineva. Ii-am dat si setare de fabrica ma-m asigurat dak sunt frecventele bune, degeaba ma poate ajuta cineva

DTH Fan

Fishing and Hunting Channel si Filmbox se afla pe frecventa 11747, polarizare orizontala, SR 28000, FEC 5/6, DVB-S QPSK, iar Mooz Dance HD se afla pe frecventa 12092, polarizare orizontala, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S QPSK.

Da scanare pe frecventele acestea manual. Daca ti le gaseste dupa ascanarea manuala, dar nu le decodeaza, trebuie sa apelezi telefonic Focus Sat:

Tel: 021.406.7220

E-mail: contact@focussat.ro

Programul dispeceratului de relații cu clienții este:

Luni – Vineri: Sâmbătă: Duminică:08:00 – 22:00
09:00 – 21:00
10:00 – 21:00

Anonim

Buna dth fan am facut de nenumarate ori scanarea pe asecte frecvente, se vad axienurile de pe 12092, vad paramount Channel de pe 11747 am sunayt si la focus dar nu stiu zic ca se descurk doar pe decodoarele standard pentru cele hd nu stiu mi-au dat un numar de la tehnic si mi sa spus sa scanez iar am facuto cred de 99 ori scanare pe frecvente crezi k dak mai dau o data merge? scuze dar am intrebat peste tot nu stie nimeni off,ajutorrr

DTH Fan

Pai ti-am raspuns cum am putut mai bine sa o fac online si cu putinele date pe care mi le-ai oferit pentru o posibila deductie. De exemplu, nu ai specificat daca le gaseste la scanare sau nu, ori daca le gaseste, dar nu ti le decodeza. Eu nu pot sa imi dau seama prin expresia "nu le văd" daca inseamna ca le prinzi si nu le decodeaza sau nu le receptionzi deloc la scanare. Eu am scanat acele frecvente chiar acum si functioneaza ok, imi gaseste canalele la scanare. Deci ele sunt transmise prin satelit pe frecventele specificate mai sus. Daca la altii functoneaza, inclusiv mie, iar tie nu iti functioneaza, e clar ca e o probelema locala la tine, ori la receptor sau LNB pe acele frecvente, ori semnal prea slab de la antena pe respectivele frecvente, desi ma indoiesc, ori gresesti sau omiti ceva. Doar daca ti le gaseste la scanare si nu le decodeaza, atunci e problema Focus Sat. In rest, e problema locala de la tine si nu de la satelit si nici de la Focus Sat.

Unknown

Buna dth fan programele apar in lista de programe doar k scrie criptat am bagat cardul in alt decodor si acolo se vad deci nu e de la focussat e cv din decodor

DTH Fan

Da, e din receptorul tau atunci. Ai incercat o resetare la setarile de fabrica cu cartela scoasa ? Daca nici asa nu merge, nu stiu ce sa mai zic...

Unknown

Multumesc asa nu am facut i-am dat setare de fabrica si am reinstalat programele cu cardul in aparat akum voi face fara card multumesc

Eliza

Anonimule nu am înțeles nimic, te rog fii mai explicit. Calculator nu am numai un laptop i3 deci n am cum sa vad pe calculator. Cum sa fac sa vad pe tv? Hevc ul ala??

Anonim

Pai si laptopul e tot computer personal, adica tot calculator... :) Computere personale ( calculatoare ) sunt si laptopurile si desktopurile. Unele au iesire HDMI, altele nu au , nu conteaza ca sunt desktop sau laptop. Daca nu ai iesire HDMI la laptop, abandoneaza ideea....

Daca ai iesire HDMI, studiaza in linkul de mai jos ce insemna HDMI, explica extrem de clar Wikipedia. Daca ai nelamuriri, dupa ce ai citit cu mare atentie ce scrie acolo, legate de HDMI, revin-o cu intrebari:

http://en.wikipedia.org/wiki/HDMI

Unknown

DTH Fan am facut si ce ai zis Mai sus si degeaba off nu stiu ce naiba Sa ii Mai fac multumesc oricum Sa ai o si buna

Eliza

Laptopu care este și calculator are mufa hdmi
Problema este ca nu pot vedea pe acesta filme ultrahd. Nu pornesc. Se blochează laptopu. Cum sa vad pe el dacă se blochează? Nu pot pune pe stick filmele uhd?

Anonim

Pai daca e laptopul de performanta slaba, nu ai ce face.... Ti-a mai scris cineva mai sus, ca pentru Ultra HD trebuie computere puternice, probabil cu procesor i7, pentru o redare cat de cat cursiva...

In privinta stickului nu mai reluam discutia, vad ca ti-a explicat deja detaliat altcineva mai sus, mai simplu si mai bine de atat nu pot nici eu sa iti explic cum sta treaba cu redarea filmelor HEVC de pe stick direct in televizoare.... care nu merge nici pe Samsumgul meu, din ce am testat ce s-a postat mai sus...

Anonim

Problema canalelor UHD de pe satelit care nu se receptioneaza decat in format audio de catre LG 4k am avut-o si eu.
Totul s-a rezolvat printr-o actualizare de soft : Setari-General-Verificare actualizare soft. Pe ultima varianta se receptioneaza si semnalul video.Probabil au pus niste codecuri suplimentare. La un moment dat ar trebui sa se uniformizeze. Acum sunt doar teste.

Anonim

As putea receptiona uhd pe un televizor 4k cu hevc dar fara dvb-s2? Am receiver cu dvb-s2 separat. Mersi anticipat.

Anonim

Poate cumva sa faci streaming neconvertit din receptor la un canal 4K necodat, daca este un receptor mai destept, gen cu Linux, si sa redea streamingul televizorul, daca e compatibil cu HEVC pe 10 bits, nu doar pe 8 bits, desi astea sunt experimente cu mica sansa de reusita si pentru care sunt necesare destule cunostiinte tehnice si timp mult de testat. Dar esti sigur ca modelul tau nu are tuner DVB-S2? Ca de obicei astea 4K Ultra HD cam au DVB-S2.

Anonim

As putea receptiona uhd pe un televizor 4k cu hevc dar fara dvb-s2? Am receiver cu dvb-s2 separat. Mersi anticipat. ----- >>>> NU STIU INCEARCA ;)

Anonim

Eu nu am televizorul. Vreau sa-l cumpar si ma documentez inainte. Sigur nu are tuner DVB-S2. Cele cu DVB-S2 sunt mult mai scumpe. Care o fi diferenta ca e tunerul separat sau este incorporat in televizor? Ma gandeam ca tunerul separat DVB-S2 prinde canalul respectiv UHD necodat, il livreaza televizorului pe HDMI 2.0 iar mai departe, televizorul avand decodor HEVC, il decodeaza si il reda. Stie cineva cum stau lucrurile? Am mai citit pe net ca se pot vedea canale UHD, necodate bineinteles, cu televizoare UHD cu codec HEVC, dar nu precizeaza daca DVB-S2 sa fie in televizor sau separat.

Anonim

Nu te complica, sansa de reusita la ce vrei tu e de 1%. Logica pe care o speri nu se aplica tehnic. Orice receptor cu tuner DVB-S2 si care nu e 4K, ci doar Full HD, reda imaginea prin HDMI la televizor, in rezolutia maxima pe care o reda receptorul, adica maxim 1080p, deci doar Full HD. Receptorul Full HD DVB-S2, neavand codec HEVC, nu stie sa iti redea pe televizor decat sunetul la canalele 4K Ultra HD, deci televizorul nu are ce sa inteleaga si sa redea.

Inca o necesitate: televizorul trebuie sa fie HEVC 10 bits, daca e HEVC 8 biti, nu vei receptiona canale 4K Ultra HD prin satelit, nici chiar daca televizorul are tunner DVB-S2. Exista multe televizoare care au doar codec HEVC pe 8 biti, lansate inainte de standardizarea codecului HEVC pe 10 biti si chiar dupa standardizare, televizoare cu care nu ai ce face, din cauza ca nu mai sunt compatibile cu canalele actuale 4K HEVC de pe satelit, care toate sunt pe 10 bits si doar astfel se vor lansa de acum inainte. Deci daca iti cumperi acel televizor si nu esti sigur ca e codec HEVC pe 10 bits, nu da banii pe el, nu ai ce face cu el la receptia satelit, va avea doar rol de monitor Ultra HD daca nu stie HEVC pe 10 bits ( poate e necesar chiar sa stie si FPS de 60 cadre pe secunda, daca respectivul canal e la 60fps - deja exista pe satelit astfel de canale si acest FPS pare sa fie trendul ).

Ai 4 variante:

1. Televizor 4K obligatoriu cu codec HEVC 10 bits si cu tuner DVB-S2 incorporat, recomandabil cu 60fps la codecul HEVC, varianta cea mai simpla si intr-un final poate cea mai ieftina, desi la prima vedere nu pare cea mai ieftina.

2. Televizor 4K de orice tip, chiar fara tuner DVB-S2 si chiar fara codec HEVC pe 10 biti, pe care il folosesti doar ca monitor 4K, la care conectezi fie un receptor de satelit DVB-S2 4K HEVC 10 ( exista doar cateva modele si extrem de scumpe, poate la fel de scumpe ca televizorul ) prin cablu HDMI cred minim versiunea 1.4 ( nu sunt sigur exact , oricum acel cablu vine in cutia receptorului ), fie cu un calculator extrem de puternic ( minim cu proces i7 generatie noua ) si cu placa video foarte puternica, placă video de asemenea cu capacitati de setare a rezolutiei la 4K si un tuner de satelit DVB-S2 in PC, computer care e conectat prin cablu HDMi la televizor in rezolutie 4K, iar programele redate din PC prin HDMI cu software dedicat, de exemplu ProgDVB, deci varianta complexa si iar costisitoare.

3. Televizor 4K fara tuner DVB-S2, dar cu codec HEVC pe 10 biti, un receptor de satelit DVB-S2 cu capacitati de streaming neconvertit in retea si cu sistem de operare Linux Enigma 2, plus experienta tehnica pentru a reusi sa trimiti streamingul in retea, pe care sa il redea televizorul prin introducerea adresei locale IP a receptorului intr-un player instalat in Tv, daca televizorul are acesta posibilitate sau are un player video care permite redarea unor fluxuri provenite din streaming din reteaua locale. Deci a treia varianta este improbabila, sanse de reusita 1%.

4. Varianta 4 e o combinatie intre varianta 2 si 3, diferenta fiind ca trimiti streamingul din PC prin reteaua locala, receptionand semnalul de la satelit cu tunerul DVB-S2 din PC, computer care in acest caz nu necesita caracteristici tehnice extrem de performante ( adica functoneaza si cu procesor si placa video mai putin performante la PC), dar iarasi complicat si cu sansa foarte mica de reusita.

Asadar, iti recomand varianta 1 pentru receptia 4K prin satelit, celelalte variante fiind mult mai costisitioare sau chiar si mai complicate ori cu sansa de reusita extrem de redusă.

4K si 3D

Multumesc foarte mult pentru informatii. Totusi mai am nelamuriri si sper sa ma ajuti in continuare. Nu mi-e clar cu acel codec HEVC, deoarece in specificatiile televizoarelor 4K cu HEVC sunt 2 situatii:
1. Televizoare 4K cu codec video H.265 (HEVC), la trecere multimedia.
2. Televizoare 2015 cu tuner numeric compatibil HEVC/H.265 (flux 4K), 60p, si separat, tuner DVB-S2 compatibil HD MPEG-4 (flux de generatia 2, utilizabil cu fluxuri SD si HD)
Intrebarea este: cu care din cele 2 tipuri se prind televiziuni 4K de pe sateliti, sigur? Ca vad ca la televizoarele 4K sunt implementate numai una din cele 2 variante: unele au codec video HEVC pentru decodarea fisierelor multimedia si nu au tuner compatibil HEVC, altele invers, cel putin asa am inteles eu. Este vorba de site-ul frantuzesc http://www.lcd-compare.com/
Si mai am o rugaminte, de exemplu, televizorul Samsung UE40JU7000 de pe acest site ar corespunde?

Anonim

1. Modelul mentionat de tine, din ce vad pe la specificatii pe unele website-uri straine ( nu stiu daca sunt corecte) , nici macar nu are codec HEVC nici macar versiune veche pe 8 bits, si nici tuner DVB-S2. Acel model reda fisiere la rezolutie 4K, dar comprimate cu codec h264 si nu cu codec h265 ( din familia de codecuri din care face parte si codecul HEVC). E un fel de struțo-cămilă Cum am mai spus, daca nu are tuner DVB-S2 inclus si nu e compatibil HEVC pe 10 bitis, iese din calcul achizitionarea respectivului televizor 4K Ultra HD pentru receptia prin satelit. Daca nu ai deocamdata suficiente fonduri sa iti cumperi un televizor cu tuner DVB S2 si codec HEVC 10 bits, nu cheltui banii degeaba, mai bine mai asteapta.

2. In privinta compatbilitatii cu noile specificiatii ale codecului HEVC 10 bits, nu prea are nimeni cum sa iti raspunda, decat sa faci tu teste efective intr-un magazin, inainte sa il cumperi. De obicei, in 90% din cazuri ( ca receptia mai depinde si de modul cum e proiectat televizorul), daca playerul video reda 4K Ultra HD HEVC 10 bits, atunci reda si de pe semnalul primit din tunerul DVB-S2, ce este inclus in televizor ( nu extern ). De exemplu, ca sa testezi ( cu sansa de 90% a corectitudinii testului ), descarci de pe internet fisiere video inregistrare de pe canale de satelit 4K HEVC 10 bits si copiezi acele fisiere pe un stick USB, apoi mergi cu stickul intr-un magazin in care are expus respectivul televizor si testezi daca televizorul reda acele fisiere cu playerul video intern. Astfel de fisiere poti descarca de aici:

http://demo-uhd3d.com/files/uhd4k/Astra.SES.Demo.HEVC.ts

http://demo-uhd3d.com/files/uhd4k/Astra.SES.Demo_version-longue.HEVC.ts

http://demo-uhd3d.com/fiche.php?cat=uhd&id=54

Nu te poti baza pe specificatiile televizoarelor, ca deseori sunt neconcludente sau chiar mincinoase prin omisiune in privinta 4K Ultra HD.

4K si 3D

Cum sa nu aiba? Eu zic ca are si codec HEVC si DVB-S2. Nu se poate sa nu aiba. Te-ai uitat pe site-ul http://www.lcd-compare.com/? Cred ca este un site de incredere. Este din Franta, ce Dumnezeu! Si pe site-ul oficial Samsung scrie DVB-S2! M-ai derutat complet. Eu studiez de mult timp problema si acest televizor si acum, dintr-odata nu are nici una nici alta. Imposibil! Oricum iti multumesc pentru informatii si te rog verifica si confirma-mi ca televizorul generatie 2015 Samsung UE-40JU7000 este si compatibil HEVC/H.265 si are si DVB-S2. Cele bune!

Anonim

Eu nu am timp sa verific in detaliu televizorul respectiv, asa l-am gasit prezentat pe diverse magazine online. Am specificat ca nu stiu daca sunt corecte datele de pe respectivele websiteuri pe care eu le-am studiat, sper ca ai vazut ca am specificat asta si nu am afirmat-o ca adevar absolut. Nu te contrazic ca are sau nu are tuner de satelit, poate websiteurile pe care le-am accesat nu aveau corect specificat. Insa aceasta este o problema particulara privind un anumit televizor.

Insa eu ti-am oferit altceva, mult mai important, si anume sfaturi si metode de verificare general valabile, nu privind doar un anumit televizor. Daca iti sunt sau nu iti sunt utile acele sfaturi sau daca tu stii mai bine daca acel televizor are sigur HEVC pe 10 bits, e optiunea ta. Pana la urma sunt banii tai, nu ai mei. Spor la cumparaturi si speri sa ai noroc sa iti cumperi un model cu HEVC pe 10 biti, chiar si fara metoda de verificare pe care ti-am oferit-o. Sper ca esti constient ca daca e compatibil doar cu HEVC pe 8 biti e piesa de muzeu in privinta receptiei 4K Ultra HD prin satelit.

4K si 3D

Fii calm, m-am aprins putin si pe buna dreptate. Pai eu caut un televizor care sa indeplineasca simultan multe conditii: sa aiba un pret accesibil (asta este cam 4.500 lei), sa aiba contrast bun (panou LCD VA, ei spun TFT), inregistrare pe HDD extern, sa fie 3D Full HD, 4K, sa aiba codec HEVC/H.265, DVB-S2, generatie 2015, HDMI 2.0, USB 3.0, sunet DTS, etc. Pai nu e putin lucru si nu cred ca ar mai fi usor de gasit unul ca acesta. Nu-mi luam acum televizor dar, am luat o camera video 3D, o Sony HDR-TD10, cu numai 3.500 lei; am cautat 2 luni, nu gaseam nicaieri nu numai in Romania, am ajuns pana la New York, in sfarsit. Vreau sa spun ca lucrurile bune si accesibile sunt dificil de procurat, mai ales cand nu ai multi bani si totusi esti pasionat. Era normal sa reactionez asa, cred ca ma intelegi si pe mine. Eu m-am saturat de mediocritatea de la noi.
Deci, la munca mea de luni de zile de studiere si cautare a unui astfel de televizor, sa-i dai asa cu tifla, ca nu-i bun de nimic, m-a deranjat putin, e normal, nu crezi?
Eu propun sa trecem peste asta si sa continuam colaborarea, asta deoarece pun pret pe ceea ce vad ca stii si dai si la altii. E o mare calitate umana.
Deci, inca o data, normal ca eu apreciez foarte mult si iti multumesc pentru informatiile pe care mi le dai. Dar daca imi mai gasesti un televizor cu toate aceste dotari simultan si la un astfel de pret, as fi in stare sa-l mananc. Eu nu gasesc. Poate ma ajuti.
Privind testarea televizorului cu acele fisiere oferite de tine, bineinteles ca le-am luat pe un HDD extern si, cu prima ocazie cand ma duc la magazine, ca sunt la 50-60 km de mine, voi cere sa testez pe televizor, daca va fi televizorul pe stoc. Daca se aduce la comanda, e mai complicat.
Inca o data iti multumesc pentru sfaturi si as dori sa continuam. Toate cele bune!

Giony

Mi se pare foarte ciudat ca nu vad niciun comentariu pe aceasta tema datata anul 2016 . Lucrurile au evoluat fantastic in acest an .Ce parere aveti ?

Anonim

Probabil nu prea are lumea televizoare 4K...

Giony

Adica aveau in anul 2015 , iar acum dupa un an nu prea au multe tv 4k ? In "vinerea neagra" , in orasul meu , din 100 televizoare vandute , 18 erau 4k . Calculeaza la nivelul intregii tari .

Anonim

Pai multe inseamna milioane de televizoare, ca daca sunt doar vreo cateva mii de televizoare 4K in toata tara, asta inseamna foarte putin. Si poate respectivii se uita doar la SD sau HD cu ele. Am cativa cunoscuti, refuza sa isi monteze o antena de satelit sa prinda canale 4K, motivand ca le strica aspectul casei, si se uita cu televizorul 4K la SD sau HD. :)

Giony

Esti carcotas , scuza-ma . Cum sa strice aspectul casei , ce parabolica are 10 m in diametru ? Nici n-o fixeaza pe casa , ci pur si simplu , pe un pilon fixat direct pe pamant . Eu am patru antene , nu strica aspectul casei , ci o infrumuseteaza . Importanta este pasiunea pentru imagine si sunet . Daca ai achzitionat un tv 4 k si te uiti la SD , atunci traiesti in trecut , prin anii '80 . Eu receptionez toate canalele UHD transmise pe satelitii Hotbird , Astra 19,2 E si Astra 23,5 . Lucrul acesta nu ma incanta , deoarece toate sunt in teste si treptat , treptat vor fi codate . DAR , RETINE - PE YOUTUBE GASESTI MATERIAL 4K "CU CARUTA" , DIN TOATE DOMENIILE . Seara placuta .

Anonim

Nu ai inteles, eu NU am televizor 4k, desi imi doresc, insa am 2 antene de satelit. Dar cunosc alte persaone care au televizor 4K si refuza sa isi monteze antena de satelit si se uita la SD si HD, pe motiv ca el strica aspectul casei. Sper ca acum ai inteles...

Legat de Youtube, am vazut ca videoclipurile 4K pe care le reda televizorul de pe Youtube, dupa cum am vazut la acei vecini, sunt HD si nu 4K, desi Youtube le ofera in 4K. Dar nu vrea televizorul sa le redea si afiseaza clar sus ca sunt in rezolutie HD si nu 4K. Am vazut asta pe modele LG din 2016, cu webos 3.0.

Giony

Sa-ti ajute Dumnezeu sa cumperi un tv 4k . Atunci ai sa vezi ca am dreptate . Intradevar , intr-un calup de 200 de videoclipuri mentionate ca fiind 4 k , ai sa intalnesti si unele HD . Dar ce hd : 1080 p , 1440 p care nu-i tot una cu hd 720 p sau 1080 i , asa cum sunt redate canalele de cablisti . Si daca ai un tv 4k de ultima generatie (al meu este un samsung suhd smart 3d 48 js 8500) care are un procesor de imagine si o aduce pe cea hd aproape de uhd . Cauta modelul pe net si ai sa vezi ce stie sa faca . Sper ca am facut un lucru bun in aceasta seara-noapte dialogan cu tine de la distanta , si ii vom stimula si pe altii sa intre in "hora" in zilele ramase din 2016 si sa inceapa in forta (cu comentariile) in 2017 . Poate Mos Craciun iti va aduce un tv 4k . Cu bine .

Anonim

Mulțumesc pentru urări ! :)

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile