duminică, 22 septembrie 2013

Arabsat va comanda noi sateliți: Hellas Sat 3 si Hellas Sat 4

Khalid Balkheyour ( directorul Arabsat ) a anunțat că operatorul arab va lansa doi noi sateliți mijlocii, pentru a dezvolta afacerea companiei de la pozitia orbitală 39 ° Est.

Conform domnului Balkheyour, noii sateliti Hellas Sat vor găzdui si transpondere in banda Ka. Raportat si la momentul semnării contractelor pentru realizarea acestora, cei doi sateliti se vor lansa probabil la sfarsitul anului 2016.

Hellas Sat 3 va fi amplasat la poziția 39° Est, probabil pentru a înlocui satelitul existent Hellas Sat 2 ( pe care transmite si DTH-ul romanesc al Romtelecom, fostul Dolce Tv ).

Arabsat detine compania Hellas Sat și drepturile pentru poziția orbitală de la 39° Est.


Pe 7 Februarie 2013, Arabsat a semnat un contract cu operatorul grec de telecomunicații OTE prin care a cumparat 99.05% din Hellas-Sat Consorcium Ltd. ( si implicit si satelitul Hellas Sat 2, ce a fost lansat pe 13 mai 2003 si are o durată de exploatare preconizată de 15 ani).

In acel moment, Khalid A. Balkheyour, presedinte si CEO al Arabsat a declarat: "Acest pas dovedește determinarea Arabsat de a continua planul strategic de creștere a resursele sale în privința extinderii pe noi poziții orbitale și a câștigării de noi frecvențe de emisie, precum și privind intrarea pe noi piețe. În 2012, Arabsat a precizat viziunea sa de a trece de la statutul de operator regional la acela de operator de comunicații la nivel global și să devină unul dintre primii 5 operatori de sateliți din lume, până în anul 2020. Această tranzacție, pe lângă programul de dezvoltare a celei de-a 6-a noi generații din sateliți ( care cuprinde proiectarea, fabricarea și lansarea a doi sau chiar 3 noi sateliți până în anul 2016 ) demonstrează că Arabsat este pe drumul cel bun în a-și realiza viziunea ".


8 comentarii despre subiectul „Arabsat va comanda noi sateliți: Hellas Sat 3 si Hellas Sat 4”:
Anonim

Deci e clar, Romtelecomul va avea in 2016 oferte super tari la tv, vor baga la greu programe HD si normale. Dar mai sunt 3 ani pana atunci, cine stie cu cei îi mai ataca si concurenta.

Anonim

Daca partajeaza programele nu ii egaleaza nimeni la numarul lor :))) Propun si partajarea progamelor HD

Unknown

e cam mult pina atunci ,cine stie ce o sa ne ofere concurenta

Anonim

Bla bl bla. Cel mai tare mi a placut aia cu " CONFORM DOMNULUI BALKHEYOUR " superb superb

detrax

Asa se scrie intr-un mediu civilizat. Cum trebuiau sa scrie? Conform țăranului de BALKHEYOUR ? :-))

Si pe de alta parte, nu inteleg de ce va legati de elemente care vag au legatura cu Romtelecomul, fiind detalii minore, si nu vedeti esenta subiectului, respectiv ca Arabsat e hotarat sa dezvolte serios pozitia de la 39 est? Si da, asta va duce la vaga si posibila situatie sa isi mareasca si Romtelecomul numarul de canale, dar ceea ce pentru mine e foarte putin probabil si indepartat in timp.

Asa ca nu va mai ofticati degeaba si cautati nod in papură, ca altfel riscati sa deveniti prea afectati psihologic :-)

gean

Detrax, nu iti bate capul cu flameri ofticați care de abia scriu un rând si in el scriu "mi a" in loc de "mi-a".

Parerea mea este ca arabii sunt hotarati serios sa dezvolte 39 est, iar din ce au comunicat ei se dovedeste clar aceasta strategie. Dezvoltarea 39 est nu va determina automat concluziile pe care le-au scris unii la comentarii, in care spun ca va avea in 2016 nu stiu cate canale in plus Romtelecom. Pai voi nu ati citit că scrie si in articol ca Hellas Sat 2 nu mai este al OTE, care l-au vandut la arabi ? Tocmai de aia o fi scris precizarea asta, sa nu bateti câmpii la comentarii. Dar unii sunt grei de cap probabil.

Pot pur si simplu arabii sa ii dea afara pe cei de la Romtelecom de pe satelit, cum au facut acum ceva timp si cu canalele grecesti.

Laurentiu

Dap, si pe mine ma enerveaza scandalagii astia anonimi care incearca sa devieze subiectul.

Oricum, mai e mult pana in 2016 sau probabil chiar si mai tarziu, daca apar elemente neprevazute in lansarea satelitilor. Până atunci DTH-urile de calitate vor avea probabil deja canale 4K pe satelit si nu ne vor mai interesa DTH-urile care au cateva zeci de canale HD, din moment ce High Definition va fi aproape un standard generalizat pe atunci, iar SD-ul va trece in minoritate la un DTH serios.

DTH Fan

"noii sateliti Hellas Sat vor găzdui si transpondere in banda Ka"

Pentru cine nu stie, banda KA poate fi folosita mult mai eficient decat banda Ku la transmiterea de canale HD si 4K. Deci nu ar fi exclus sa avem ceva surprize frumoase pe Hellasat 3 si 4 !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile