joi, 5 septembrie 2013

Canalele RAI vor fi transmise complet necriptat prin satelit ?

Radiodifuzorul public italian RAI a pierdut recursul formulat împotriva unei hotărâri judecătorești care o obliga la incetarea criptarii televiziunilor sale pe satelit.

RAI a criptat unele din canalele sau programele sale, inclusiv buletinele de știri și meciuri de fotbal ale echipei naționale, prin difuzarea pe platforma DHT Sky Italia.

Cea mai înaltă instanță a țării, Consiliul de Stat, a confirmat decizia dată de către instanța regională Lazio in 2012, care obliga RAI să "transmita continutul printr-un mediu tehnologic neutru".

Consiliul de Stat a confirmat hotărârea ca RAI, fiind un radiodifuzor public, ar trebui să pună programele la dispoziție într-un mod nediscriminatoriu, invocând faptul că abonații Sky au plătit și taxa radio tv obligatorie.

Instanțele de judecată au constatat că distribuția necriptata a televiziunilor RAI prin platformă TivùSat, un joint-venture între RAI, Mediaset și Telecom Italia Media nu este suficientă pentru a satisface cerința de tehnologie neutră, deoarece nu este la îndemâna oricui tehnologia folosită si care necesita receivere mai speciale.

Sky Italia a subliniat că RAI a respins in 2009 o oferta de 350 de milioane € pentru drepturile de difuzare a canalele sale premium și că a început criptarea unora dintre programele sale necodate la scurt timp după acest refuz.

Consiliul de Stat a criticat de asemenea rolul jucat de autoritatea de reglementare AGCOM, care a apreciat distributia canalelor RAI prin TivùSat ca fiind suficienta pentru ca radiodifuzorul national italian să-și îndeplinească obligațiile faţă de telespectatorii platitiori de taxe.

Radiodifuzorul public RAI detine mai multe canale, unele standard, si altele premium: Rai 1, Rai 2, Rai 3, Rai 4, Rai 5, Rainews, Rai Gulp, Rai Sport, Rai Sport 2, Rai Storia, Rai Premium, Rai Scuola, Rai YoYo, Rai Movie. Nu avem informatii deocamdata dacă decizia de decriptate totala se referă doar la canalele standard sau si la cele premium.


2 comentarii despre subiectul „Canalele RAI vor fi transmise complet necriptat prin satelit ?”:
Anonim

decizia se refera la cele 3 canale publice rai 1,2,3 nu la cele dedicate sau tematice

Anonim

Ba se refera la toate. Eu sunt in Italia si cunosc bine problema.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile