duminică, 8 septembrie 2013

Canalele Pro TV ies din grila Focus Sat ?

Pro Tv a anuntat pe site-ul propriu ( link aici ) ca nu a ajuns la o intelegere cu Focus Sat, ce nu "a agreat conditiile de reinnoire cerute de PRO TV S.A. pentru contractul de retransmisie a canalelor de televiziune din portofoliul companiei."

A;adar, canalele ProTV, Acasa TV, Acasa Gold, Pro Cinema, sport.ro si ProTV International nu vor mai putea fi receptionate prin satelit la DTH-ul Focus Sat ? Sau e doar un zvon, pentru a studia reacțiile ?

Pro Tv a anuntat ca "regreta aceasta situatie si isi informeaza telespectatorii asupra alternativelor de receptionare a canalelor sale: semnalele terestre pentru canalul PRO TV; pentru intreg pachetul de canale PRO TV S.A., toti ceilalti distribuitori de cablu si satelit, precum si voyo.ro".

Probabil cauza a fost lipsa unui acord comun privind taxa de distributie impusa pentru distributia canalelor Pro Tv.

Pretul pentru achizitionare de catre un operator a drepturilor de retransmitere este de 4,5
lei plus TVA/abonat/luna. Se aplica o reducere de 11,11% pentru operatorii cu un numar de abonati cuprins intre 300.001 si 600.000. In aceasta categorie se incadra si Focus Sat, care la 30 iunie 2013, avea 309.600 abonati, conform libertyglobal.com. In aceste conditii, probabil pretul cerut pe abonat era de 4 lei pe luna.

Sa calculam de exemplu pentru pachetul Familia, care continea toate aceste canale. Pretul actual pentru pachetul Familia, de 26 de lei lunar, ar fi crescut la 30 lei pe lună, prin adaugarea celor 4 Ron suplimentari. Ar fi insemnat o suplimentare cu peste 15% a pretului pachetului Familia, ceea ce totusi nu ar fi fost o suma foarte mare, daca ar fi sa luam in calcul doar aceste cifre.

Dar e posibil sa fi fost si alte cauze ( de exemplu plata in avans pentru toti abonatii pe o anumita perioada, sau poate deja se platea o taxă pentru canalele ProTV S.A si acum s-a cerut o mărire a taxei până in jurul sumei de 4 RON pe lună pentru un abonat, iar Focus Sat nu a acceptat etc ).

Insa aceste detalii raman necunoscute publicului larg, in lipsa unui comunicat oficial Focus Sat, iar noi nu putem face decat presupuneri, poate chiar eronate.

Incepând cu data de 25.07.2013, Pro TV SA a anuntat ca încetează calitatea de programe „liber la retransmisie" a serviciului de programe Pro TV.

Pro Tv si-a motivat la acel moment decizia prin faptul ca se afla intr-un proces a modificarii strategiei de distributie in vederea trecerii la transmisia digitala terestra si implementarea serviciilor multimedia digitale la nivel national, dupa un concept care va ajuta televiziunea amintita sa minimalizeze impactul digitalizarii asupra business-ului.

Scoaterea din grila Focus Sat a canalelor ProTV, Acasa TV, Acasa Gold, Pro Cinema, sport.ro si ProTV International ar nemultumi probabil o mare parte din abonatii Focus Sat, când vor observa ca nu mai receptioneaza canalele Pro Tv. Nu e exclus ca Focus Sat sa ajunga până la urmă la o intelegere, dar șansele sunt destul de mici. Cu exceptia situatiei ca e o gluma sau simple jocuri de culise si canalele Pro Tv nu vor iesi de la Focus Sat. Desi ar fi haluncinant ca un astfel de anunt facut de Pro Tv pe site-ul propriu sa fie nereal.


61 de comentarii despre subiectul „Canalele Pro TV ies din grila Focus Sat ?”:
Anonim

asta e stire nasoala pentru noi care sintem abonati focus :(

Romanian Dreambox Info

Incet incet vom trece la digital terestru pentru programele ro.

Anonim

Dar MTV nu e din partea media pro ? Va fi scos si MTV ?

Anonim

MTV România apartine de CME, care detine si Pro Tv SA. Decizia cu taxa se referea parca doar la canalele PRO TV SA, care nu includ si MTV.

Anonim

Probabil plus vh1 și vh1 classic

Anonim

Foarte bine. Sa le mai dam peste nas proului

Anonim

Bine ca macar MTV sa nu îl scoata de la focussat.

Administrator

Conform Wikipedia, "ProTV SA este o companie media din România, care operează licențele televiziunilor Pro TV, Acasă TV, Pro Cinema, Pro TV Internațional și Sport.ro, precum și ale posturilor de radio Pro FM, Info Pro și Pro Clasic. Compania Pro TV SA face parte din grupul american Central European Media Enterprises", care detine si MTV Romania.

detrax

Au mare curaj Focus Sat, dar nu stiu daca 300.000 de telespectatori e mare pierdere pentru Pto Tv. Asa ca pana la urma tot Focus Sat s-ar putea sa piarda din cauza scoaterii canalelor Pro Tv.

Anonim

4 ron pentru omul de la tara care merge cu ziua la munca, de 5-10 ori pe luna vara si aproape deloc iarna, e o suma mare. Sunt 4 paini de hranit gurile copiilor. Focus Sat s-a gandit probabil si la oamenii sarmani. Nu toata lumea sta in marile orase.

Anonim

Las ca trecem pe digital terestru, vorba lu al doilea comentariu. Atunci nu ne mai trebe nici o firma la care sa platim abonamente. Vedem ce e gratis. Ca am vrea si acum, dar daca digital terestru nu e, nu avem ce face. Daca as avea 10 canale de stiri si cu de alte emisiuni, nu miar mai trebui nici un abonament. Eu am Focus si nu imi convine deloc faza asta, pentru ca eu chiar ma mai uitam la protv si nevasta la fel se uita si ea pe acasa.

Anonim

mare scofala bine ca lea scos.

Anonim

detrax, nu pierde nimic focus, ce digi tv a pierdut daca au scos antenele?

Anonim

poate le fac pachet separat ca hbouu

Anonim

o miscare proasta nu e bine sper sa nu le scoata

Anonim

Da ma da mai era unul pe aici pe la comentarii care se dadea mare reprezentant focus sat si anunta ca din septembrie baga nu stiu ce noi canale Focus Sat. Cred ca nu a inteles ala bine, era vorba de scoatere, nu de bagare.

Anonim

Sa le scoata,a aparut orange tv!!!

ADRIAN C

Va rog mult sa va linistiti va spun eu ce baga 1;Focus info; 2focus info plus; 3focus info minus; Mynele tv si; si Inedit.......!!!!

Anonim

Si eu care am platit in avans pentru o grila care includea si programele protvului ?

Anonim

Ai platit in avans ca la...

309600 abonati x 4 Ron = aproape 300.000 euro pe luna. Mult.

Sau 150.000 euro pe luna suplimentar daca era sa zicem de platit 2 ron suplimentar lunar pe abonat.

Dar pe total tot la 300.000 euro pe luna era suma finala. Mult.

Anonim

ce e de vina focus ca cere bani pro tvu ?

Anonim

Rata celor de la Dolce care au reziliat cand nu a fost Pro a fost nesemnificativa. Asa o sa fie si aici. Sper numai sa nu se inteleaga si cu Dolce(in ianuarie 2014) nici cu Upc sa le ramana ERDEESHU daca merge tata sarbu (cu s mic) acolo :P

George

nu se poate cu focus sat! Pro TV iar iesi din grila.

Anonim

Poate dupa iesirea canalelor Media Pro de la FocusSat poate vor introduce alte canale în locul acestora....

Anonim

Am primit un raspuns prin email de la focussat: va asiguram ca vom face tot posibilul sa nu existe nicio intrerupere. Dupa cum ati vazut, canalele sunt inca in grila.

Unknown

asta e ,asteptam digital terestra,pacat ca nu sau inteles

Anonim

UPC refuză condiţiile PRO TV. Posturile, eliminate de pe platforma DTH. Utilizatorii ţin partea UPC ---> http://www.capital.ro/detalii-articole/stiri/upc-refuza-conditiile-pro-tv-186351.html

Anonim

in acest moment functioneaza canalele meia pro, cer prea mult pe abonat leam lasat si pe web site al lor parerea mea , ce sa zic bine fac focusat ca le scoate programele media pro , se poate traii si fara ele nu toata lumea is permite 6 lei in plus , focusat a fost intodeauna pintr-e cei mai buni dth din tara , orcum programele media pro sunt o jale de 2 bani , parerea mea cand e un film bun hop reclame cer prea mult nu e un program premium , vrea sa ajunga HBO?

Anonim

Oricum PRO TV nu mai este de multa vreme un program tv grozav, sport.ro nu prea se poate numi canal de sport in adevaratul sens al cuvantului, Acasa tv este mai slab ca si continut in comparatie cu Euforia sau Film Cafe, iar programe de filme precum Pro Cinema sunt o gramada (chiar la Focus Sat exista MGM si AXN-urile). Asadar nu vad marea pierdere...

Anonim

Bai oameni de la PRO TV intelegem situatia ca e criza si nu aveti bani ,dar faceti sesizare la CNA sai controleze si pe cablistii care va fura programele si le introduc in cablu fara sa plateasca un leu si atunci sa vezi profit, de colo putin cite putin si se echilibreaza balanta.

Anonim

Email FocusSat: Canalele sunt in grila. Se poarta negocieri in
continuare, interesul ambelor parti fiind de a gasi o cale comuna.

Anonim

Deocamdata canalele Pro sunt in grila.Focus Sat nu isi permite sa piarda la momentul actual.Probabil va majora pretul abonamentului.Oricum suma de 26 ron este infima raportata la numarul programelor oferite !Vor face 30 ron si gata !

Anonim

Pe cablisti nui controleaza nimeni,care introduc programele ilegal sa le mareasca pretul si lor daca nu mai au bani -pro tv.

nicu

speram sa bage PRO TV HD si acum anunta ca scot toata gasca din pro, nu e normal ca la prima constrangere baneasca sa scoata 4-5 canale automat, nu e etic, nici normal;Aia care spun ca nu se uita la PRO TV mint;Cu cat ai mai multe canale, cu atat ai de unde face o selectie cu ce vrei si iti place

Elena C.

treceti la dolce ... 0.7.4.7.9.5.4.5.8.3(numar al unui angajat)....chiar daca e mai scump se merita...mi-am pus si HBO(10 lei) dar chiar e ok mai ales ca am si ceva sport. instalarea este gratuita, si chiar daca am pierdut 2 luni, pt ca platisem inainte, nu regret. am citit pe diverse siteuri si ei au contract cu PRO pana in 2016...deci nu mai stau cu griji

Anonim

Focus Sat este încă în plin proces de negociere cu Pro TV pentru agrearea noului contract de distribuție.
În acest moment, canalele grupului Pro TV pot fi recepționate atât în grila Focus Sat, cât și în grila UPC Romania.
Pentru noi, experiența clienților este importantă, iar compania noastră va depune toate eforturile în încercarea de a încheia în perioada următoare un acord cu reprezentanții Pro TV.
Echipa Focus Sat Romania. SURSA: Facebook Focus Sat Romania

detrax

Ma bucur Elena C. ca o "doamnă" iubeste atât de mult sportul. Nu inteleg de ce nu comentati nu numele real sau cel putin anonim. Dar tu, barbat iubitor de sport si poate si instalator Dolce, sa te transformi intr-o doamnă... :-))))

Anonim

Dolce e de tot rasu, dai bani multi pe niste canale de prost gust.

Anonim

sa vezi focus ,dai bani multi fara canale de loc.

Anonim

focus sat se pare ca va fi cumparat de un alt dth cu posibilitati materiale. asa se explica tacerea lor.un zvon care circula de ceva vreme.

Anonim

Anonim 10 septembrie 2013, 17:11, de unde sti tu asta? Aratene si noua, sa vedem acele zvonuri.

Anonim

zvonurile se aud .nu se vad.

Anonim

Si unde lai auzit ?

Anonim

Canalele PRO nu vor fi scoase din grila.Totul s-a pus la punct si contractul s-a semnat deja !Fac pariu cu oricine pe orice suma !
Multi ar vrea sa cumpere platforma Focus.Deocamdata se numara printre putinele DTH-uri Romanesti ce se pot lauda cu profit !Nu este de vanzare !Restul sunt intoxicari si aberatii ale unor oameni ce nu au ocupatie ,sunt odihniti !

Anonim

Adica Pro Tv ? Ca ei au anuntat:

http://www.protv.ro/stiri/din-9-septembrie-2013-canalele-pro-tv-s-a-nu-vor-mai-fi-receptionate-de-abonatii-focus-sat.html

ADRIAN C

Sal.domnilor. Fiecare are dreptatea sa. Eu am abonament si la Dolce si la Digi si un card preplatit la Focus si fiecare din ele are si bune si rele Digi il am pt sport, Dolce pt cele doua prg. de sport, iar Focus pt programele Discovery ce lipsesc de la ceilalti operatori,si l-am folosit si il folosesc cand plec afara. Parerea mea este ca nici un operator nu ne poate multumi pe toti. Va salut cu respect.

Anonim

Eee,cum este ? Au disparut programele PRO? Uite ca nu au disparut !Suntem in 12.09.2013 ! A fost o vrajeala !Totul a reintrat in normal !

Anonim

Nu au facut vrajeala, au testat piata si reactiile.

Anonim

Se mai scoate sau nu Pro Tv

DTH Fan

Inca nu se stie, poate da, poate nu... Îti vei da seama când nu il vei mai prinde la Focus Sat, până atunci nu trebuie sa te stresezi. :-)

Anonim

daca scot programele media pro de pe focus sat inseamna pierdere de rating ca sa nu mai spunem ca si upc ar opri transmisia asta inseamna pierderi mari ale trustului media pro.

Anonim

Din punctul meu de vedere nesimtirea Protv si a altora, ar trebui sanctionata aspru:
Toti providerii catv si dth ar trebui sa coopereze si in data x sa scoata canalele pro din grila timp de 5 luni.In tot acest timp fluxul de cash flow al trustului pro ar inceta.Banii din contracte nu s-ar mai incasa,venituri din publicitate=0.Acest lucru ar induce falimentul si poate oferta comerciala ar fi regandita.Dar acest lucru nu se va intampla.Traim in Romania,fiecare isi urmareste interesul financiar.

Anonim

DE MAINE NOUA GRILA FOCUS SAT

costy79ro

Si care este noua grila ? Sigur noua grila este identica cu actuala grila !

Anonim

si identica cu cele viitoare

Anonim

In seara asta de la ora 20 focussat va anunta o supriza în exclusivitate pe pagina de facebook- Focus Sat Romania

Anonim

Tot degeaba daca nu o anunti din timp in exclusivate aici.

Anonim

ce sa anunte ,o noua vrajeala ridicola ptr fraieri

Anonim

mai oameni buni astia isi bat joc de noi sunt turbati dupa meciul cu ungaria si acum neo trag

Laurentiu

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/09/surpriza-de-la-focus-sat.html

Anonim

Decizia nr. 599 din 31.10.2013 privind respingerea solicitării de modificare a Deciziei nr. 540 din 17.10.2013 formulată de S.C. FOCUS SAT ROMÂNIA S.R.L.

S.C. FOCUS SAT ROMÂNIA S.R.L.

Bucureşti, Şos. Olteniţei, nr. 35-37, parter, camera 1, sector 4

Întrunit în şedinţa publică din 31 octombrie 2013 Consiliul Naţional al Audiovizualului a luat în discuţie adresa înregistrată cu nr. 11415/22.10.2013, prin care S.C. Focus Sat România S.R.L. solicită reanalizarea Deciziei nr. 540/17.10.2013 şi acordarea unui termen de intrare în legalitate, aducând ca şi argument Decizia CNA nr. 9/2008 prin care Consiuliul a acordat unui radiodifuzor un termen de 45 de zile de intrare în legalitate.

Analizând solicitarea, Consiliul a apreciat referitor la argumentul invocat că acesta nu este de natură să atragă adoptarea unei soluţii similare având în vedere că situaţiile în cauză sunt diferite. Astfel, prin Decizia nr. 9/2008 s-a acordat unui radiodifuzor un termen de 45 de zile pentru intrarea în emisie a unui post de radio, iar petenta solicită un termen pentru intarea în legalitate, în speţă amânarea modificării unui aviz de retransmisie ce cuprinde servicii de programe pentru care distribuitorul nu mai are acordul radiodifuzorului de a le retransmite.

Faţă de aceste aspecte, Consiliul a decis, cu respectarea dispoziţiilor art. 15 din Legea audiovizualului, cu modificările şi completările ulterioare, respingerea solicitării de modificare a Deciziei 540/2013, formulată de S.C. FOCUS SAT ROMÂNIA S.R.L.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile