duminică, 8 septembrie 2013

Ce firme de telecomunicații din România sunt căutate pe internet

Google Trends oferă statistici pentru cautarile internautilor din intreaga lume, inclusiv din Romania.


Folosind acest instrument de statistică, am decis sa prezentam trendurile de cautare pe motorul Google pentru companiile care ofera servicii telecom in tara noastra.

Statisticile se refera la teritoriul Romaniei si se upgradeaza automat. Am adaugat si interesul geografic pentru cautarile pe internet dupa respectivele cuvinte.

Aceste statistici spun multe, atat despre evolutia sau involutia interesului pentru publicul de pe internet ( potential client ) pentru diverse companii de-a lungul timpului, cat si privind localizarea geografica a punctelor de interes pe internet in țara noastră, pentru diverse companii de telecomunicatii. Doar trebuie studiate cu puțina atentie. Va rugam sa acordati timp incarcarii graficelor, care se actualizeaza in timp real in momentul accesarii acestui articol de catre dvs.

Atentie: aceste statistici nu dovedesc evolutia succesului real al unei companii, ci doar evolutia interesului in cautarile pe internet. Totusi, acest interes este util de studiat pentru a afla evolutia migratiei clientilor, care sunt de cele mai multe ori blocati de captivitatea la un anumit operator de telecomunicatii si cand scapa de acest laț, cauta informații pe internet despre un nou operator la care sa se mute. Căutarile pot reflecta si noile oferte.

Cosmote are un trend constant in cautarile pe internet, dar de cei din sudul tarii este cel mai cautat pe internet.

Si Vodafone e constant, dar e cautat pe internet mai mult din zona Bucurestiului si sud-vestul Romaniei.

Orange este de asemenea constant in cautari si e cautat mai mult de internautii din nordul si nord-estul Romaniei.

RCS-RDS a avut crestere continua pana in decembrie 2012 in cautarile pe internet, iar apoi a avut o scadere brusca in cautari in 2013. Interesul pentru cautarile dupa RCS-RDS este uniform in toata tara, cu exceptia Botosani, Harghita, Ialomita si Giurgiu.

Romtelecom are un trend foarte putin descendent in cautarile pe internet, iar interesul in cautari este este destul de uniformizat pe teritoriul tarii, cu un plus in Neamț.

UPC are un trend de crestere pana in 2007 in cautarile pe internet din Romania, apoi de scadere pana in prezent. Interesul in cautari dupa termenul UPC este neuniform in țară.

Akta prezinta un usor trend descendent in cautarile pe internet, dar interesul este localizat in cateva judete, pe locurile fruntașe in cautari fiind Vâlcea, Arges, Gorj si Vrancea.

Freesat fiind lansat relativ recent, Google Trends nu prezinta date geografice privind cautarile. A avut un maxim de interes pe internet in luna mai 2013, cand a fost lansat, apoi interesul in cautarile pe Google a scazut semnificativ. Probabil e recomandabil sa inceapa o campanie puternica de promovare pe internet.


7 comentarii despre subiectul „Ce firme de telecomunicații din România sunt căutate pe internet”:
DTH Fan

Foarte tari statisticile si mai ales ca vin direct de la Google, sunt si de incredere maxima. Chiar mi se par interesante hartile, se vede clar pe unde are, fiecare furnizor de servicii telecom, persoane interesate de serviciile lor.

Anonim

Cu o mica complectare daca imi permiti. Cosmote si Romtelecom sunt cautate si in nordul tarii chiar daca nu este relevant pe internet.

Interesul pt Vofafone sper exemplu tinde spre 0 tot in nordul tarii. Magazinele lor sunt goale la noi in localitate( in nord)

Anonim

Eu am intels ca vorba de interesul cautarilor pe internet, nu de interesul real si de clientii reali. Cautarile pe internet le fac cei care vor sa plece de la o companie si sa se mute la alta. Deci e vorba mai mult de clientii noi, nu de cei reali existenti. Dar clientii noi sunt foarte importanti. La fel si cei pierduti.

detrax

Un articol ingenios, se vede clar cine si pe unde e cautat. Google nu minte. Asta e realitatea. Asta cauta cei nemultumiti, dar poate si cei multumiti de servicii. Nu poti sa spui ca o astfel de statistica nu e reala. E cat se poate de reala, cuprinde toate cautarile ( sute de milioane de cautari probabil, in decursul anilor ) pe internet. Ce vrei mai mult decat o astfel de statistica ? Cine are ochi de vazut vede. Cine vrea sa bage capul in nisip ca strutul, poate face si asta.

Laurentiu

Anonim de la 8 septembrie 2013, 12:28, unde scrie ca nu e cautat Comote in nordul tarii ? Scie ca e cautat mai mult in sud, asta nu inseamna ca nu e cautat pe net si in nord.

Iar de Romtelecom nu scrie ca nu e cautat in nord. Scrie ca e uniform cautat in tara, iar Neamt e fruntea. Si Neamt e in nordul Romaniei.

Deci nu vad nici o contradictie a completarii tale cu statisticile de la Google.

Anonim

Foarte interesana ideea
Intradevar spune multe!
Big Like !

Anonim

Ca update, Freesat a avut in octombrie 2013 o companie de publicitate la tv si se observa intradevar clar ca a avut un maxim al cautarilor pe internet in acea luna.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile