joi, 19 septembrie 2013

Conectarea telefoanelor și tabletelor la televizor prin HDMI

Un nou studiu al ABI Research preconizează că 2,1 miliarde de smartphone-uri și tablete se vor conecta prin cablu HDMI, până în anul 2018, la ecrane cu diagonale mai mari, prin iesire inclusă direct din fabricație sau folosind un adaptor.

Studiul ABI Research citat de Rapid News a constatat că pe piață există o creștere semnificativă a cererii pentru această funcționalitate la smartphone-uri și tablete, o gamă largă de aplicații mobile, filme, prezentări și jocuri fiind mai ușor de vizionat pe ecranul mare al televizorului decât pe display-ul mobil.

Cu toate acestea, ABI a avertizat că lipsa disponibilității adaptoarelor folosite între dispozitivul mobil și televizor sau alt dispozitiv cu ecran mare de afișaj va fi un factor de suprimare a conectării prin HDMI, în următorii ani.

De exemplu eu nu găsesc cablu adaptor HDMI pentru Samsung Galaxy Y Duos ( un telefon cu performante scazute față de alte produse alte companiei Samsung) pentru a afișa ecranul telefonului pe televizor. Ma refer in special la jocuri, că pentru filme si videoclipuri se poate face redarea foarte bine printr-o aplicatie mediaserver instalată pe telefon, iar pentru afisare pe televizor a meniului si probabil si a ecranului aplicatiilor simple, non-3D, exista aplicatii server pentru Android, dar cu refresh foarte scazut, care nu pot concura cu performanta pe care o ofera un astfel de cablu adaptor.

"Tehnologiile ce folosesc conexiunea prin cabluri au în prezent o mare problemă: lipsa existenței unui cablu adaptor compatibil pentru modelul respectiv de telefon sau tabletă", a declarat directorul senior al ABI Researc, Jeff Orr.


În următorii câțiva ani, tendințele se vor deplasa spre utilizarea protocoalelor wireless pe frecvența de 60 GHz, inclusiv Wireless HD și WiGig, capabile să transmită chiar conținut video 4K de pe dispozitivul mobil către televizor sau monitor.

Alte progresele tehnice sunt de asemenea așteptate, cum ar fi cele privind securitatea la nivel de companie a fluxurilor transmise si administrarea ecranelor de redare.

În aceste conditii, conectarea prin HDMI rămâne mai sigură, mai simplă și independentă de capacitatea aplicatiei, telefonului sau tabletei de a transmite imaginea către un alt ecran mai mare.


4 comentarii despre subiectul „Conectarea telefoanelor și tabletelor la televizor prin HDMI”:
Anonim

Ceva asemănător amapărut de la firma brașoveană, Allview! Doar că necesită și un telefon Allview!

Anonim

mi-e de ce se vede bara de jos la tableta cand al conectez la tv cu un hdmi ..Cum fac sa dispara bara?

Anonim

E diferenta de rezolutie si mai ales de raport al imaginii intre tableta si televizor, nu ai ce sa ii faci, decat poate daca poti modifica din tableta rezolutia pe care o scoate si sa faci deplasare si zoom la imagine din reglaj iesire video, desi m-ar mira sa aiba astfel de setari tableta ...

Anonim

ok multumesc

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile