luni, 16 septembrie 2013

Finala Cupei Mondiale de Fotbal 2014 va fi transmisă în 4K Ultra HD

Dupa cum am discutat și într-un articol anterior, la conferința de presă de la IBC Amsterdam a companiei, Sony a confirmat planurile de a filma si difuza în 4K Ultra HD Finala Cupei Mondiale 2014 din Brazilia.

Directorul FIFA Niclas Ericson a confirmat știrea de la IBC, declarând că difuzarea finalei Cupei Mondiale de anul viitor va fi în 4K, fiindca aceasta reprezintă evolutia firească a televiziunii.

"Suntem siguri că transmisia in 4K va crea o experiență mult mai interesantă și bogată pentru telespectatori", a adaugat directorul FIFA.


Ca parte a acordului, Sony se va ocupa de toate detaliile tehnice ale proiectului, inclusiv transmisia 4K.

Pentru că nu este în nici un caz o sarcină ușoară, singurul meci confirmat că va fi difuzat in 4K este doar finala, in acest moment existand discuții cu privire la posibile proiectii ale meciului in cinematografe si in alte locatii publice, folosind proiectoare care sa suporte rezolutia Ultra HD. Sperăm și chiar facem apel ca si câteva cinematografe din România să transmită Finala Campionatului Mondial din 2014 în 4K.

Potrivit Ericson, numărul real de meciuri difuzate in Ultra HD va fi decis cu adevarat doar după tragerile la sorti din decembrie, sugerand că Sony nu ar putea ignora o posibila confruntare fotbalistica intre titani, cum ar fi de exemplu între Anglia și Brazilia.

Katsunori Yamanouchi , vice-presedintele Sony Professional Solutions Europa, a făcut apel la producătorii din televiziune să promoveze tehnologia 4K, pentru că deși cei mai mulți telespectatori nu au încă televizoare 4K, orice investiție într-un televizor capabil sa redea imagini la o astfel de rezolutie, de patru ori mai clară decât cea oferită de tehnologia Full HD, va fi cu adevarat meritată.

Finala Cupei Mondiale este doar ultimul dintr-o serie de repere pe care Sony le-a realizat în tehnologia 4K.

Brandul japonez a fost in fruntea avangardei Ultra HD, asigurandu-si un avantaj tehnic serios pe piață, confirmat deja de vânzările reale de televizoare 4K ale companiei.

Experimentele anterioare de televizoare 4K au inclus in această vară Cupa Confederațiilor și Campionatul de tenis de la Wimbledon.

Între timp, compania a lansat si alte dispozitive și servicii de conținut 4K, încercând să demonstreze cumparatorilor ca au la dispozitie continut pe care sa il vizioneze pe televizoarele lor UHD, dupa cum am discutat in mai multe articole si aici pe HD Satelit.

De asemenea, Sony a lansat seria de Blu-ray-uri "Mastered în 4K", serviciul online Sony Video Unlimited 4K, Mediaplayerul Ultra HD FMP-X1 și va lansa in noiembrie și viitoarea consolă de jocuri PS4, care va fi capabilă de streaming video 4K.


3 comentarii despre subiectul „Finala Cupei Mondiale de Fotbal 2014 va fi transmisă în 4K Ultra HD”:
Anonim

Ar fi fain sa transmita la cinema finala CM 2014, mai ales ca sunt slabe sanse sa imi cumpar televizor 4K până atunci.

Anonim

La un asemenea televizor nu trebuie si un decodor ultra hd de satelit?

Anonim

Trebuie, cu exceptia situatiei că are televizorul receptor Ultra HD incorporat. Deja a scos LG un astfel de televizor cu receptor 4K inclus si decodor HEVC. Era chiar pe aici pe site ceva despre acel model.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile