marți, 17 septembrie 2013

GiGa TV a rămas fără licență de emisie, iar Realitatea Tv fără licență terestră în București

A rămas fără licență de emisie televiziunea GiGa TV a omului de afaceri Gheorghe Ștefan, iar propunerea de a fi retrasa licența a fost înaintată de presedintele CNA Laura Georgescu, anunta Pagina de Media.

Au fost prezenti la CNA reprezentanti ai televiziunii GiGa Tv, care au cerut intrarea în revizie tehnică pentru o perioada de trei zile, motivand ca grilă aprobată de CNA la aprobarea licenței va intra apoi in emisie.

Președintele CNA Laura Gerogescu a declarat pentru Pagina de Media: "N-au niciun angajat. Nu vor veni cu nicio grilă, știți foarte bine lucrul ăsta".


Radu Călin Cristea a dat de inteles că ar vrea să le ofere o șansă, dar Monica Gubernat, alt membru CNA a spus: "Le-am dat o săptămână răgaz. Ați văzut directorul de programe aici?"

GiGa TV a retransmis o mare perioada din timp programe ale Money Channel și mai multe reluări, Răsvan Popescu ( fostul președinte al CNA ) amintind câteva dintre încălcările frecvente ale postului: “N-a respectat grila de programe, nu separă publicitatea (...)”.

Comunicat CNA:
În baza dispoziţiilor art. 57 alin. (1) lit. b), Consiliul a decis retragerea licenţei audiovizuale pentru postul Giga TV ("Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: (…) b) titularul încetează să difuzeze serviciul de programe pentru care i s-a acordat licenţa audiovizuală mai mult de 90 de zile, pentru motive de natură tehnică, şi mai mult de 96 de ore, pentru orice alte motive imputabile titularului.”)

Televiziunea GiGa TV a început emisia în ianuarie 2012, cu jurnalul pricipal din ziua respectiva, după ce primise licență de funcționare de la CNA în mai 2012, la solicitarea S.C. Sonic Media SRL Piatra Neamț și a postului TV Giurgiu ( la solicitarea Nova Force Tehnic SRL Giurgiu ).

Tot fără o licență a ramas si Realitatea TV in Bucuresti, mai anunta Pagina de Media. Mai exact, este vorba de refuzul CNA de a-i prelungi licența audiovizuală terestră pentru București.

Realitatea TV emitea analogic terestru fără licenţă în capitală, din 19 august 2013, conform unei declarații a preşedintelui CNA, Laura Georgescu, făcută pe 10 septembrie 2013. Membrii CNA ar fi așteptat mai multe săptămâni ca Realitatea Media să depună la dosar toate documentele necesare prelungirii licenţei, iar astăzi Realitatea Media îndeplinea toate cerințele Consiliului, mai anunta Pagina de Media, insa a fost respinsa cererea de prelungire a licentei terestre analogice din Bucuresti.

Comunicat CNA:
CNA a respins solicitarea S.C. Realitatea Media SA București de prelungire a duratei de valabilitate a licenţei audiovizuale analogice pentru serviciul de programe difuzat pe cale radioelectrică terestră cu denumirea Realitatea TV București.

O alta lovitura primeste Realitatea Media SA de la CNA si in privinta intentiei vanzarii prin licitatie publica a licentelor pentru The Money Channel şi Radio Guerrilla. Vă cităm comunicatul CNA:

Întrunit în şedinţa publică din data de 17 septembrie 2013, membrii Consiliului Naţional al Audiovizualului au luat act de decizia radiodifuzorului Realitatea Media SA, prin administratorul judiciar HM Expert - I.P.U.R.L., de a înstrăina prin vânzare la licitaţie publică licenţele audiovizuale pentru posturile The Money Channel şi Radio Guerrilla. CNA aduce la cunoştinţă publică faptul că, în conformitate cu prevederile Legii audiovizualului, licenţele audiovizuale vor fi retrase în cazul în care procedura de vânzare la licitaţie publică va fi finalizată.

În luarea deciziei de retragere, Consiliul Naţional al Audiovizualului va avea în vedere prevederile art. 57 alin.(1) lit. c) din Legea audiovizualului nr. 504/202, cu modificările şi completările ulterioare: „Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: (...) c) ca urmare a încălcării normelor privind regimul proprietăţii în audiovizual, prevăzute la art. 46, şi a nerespectării dispoziţiilor art. 56”.


7 comentarii despre subiectul „GiGa TV a rămas fără licență de emisie, iar Realitatea Tv fără licență terestră în București”:
Anonim

Ho ho, ati vazut un CNA maro ? :-) CNA IS BACK !

Anonim

Realitatea s-a pus la razboi prin instante cu Romania TV, iata care sunt acum consecintele.

Anonim

Nici elicopterul Realitatea nu au voi sa il vanda ?! Pai sunt parca in insolventa, nu mai inteleg nimic, daca nu le lasi sa le vanda, cum sa iasa din gaura?!!

Anonim

Giga tv, un proiect mort inca din fasã. La un moment dat aveau un slogan care spunea -- GANDIM ALTFEL--, am vazut ca ati gandit altfel. Gheorghe stefan? ha ha ha. Hai, cine urmeaza dupa giga, hai ca astept, deja incepe sa mi placa

Anonim

Cred ca se fac excese din partea tuturor celor trei parti. Ar trebui ingropata securea razboiului si sa isi vada cu totii de profesionalism si de emisiuni si decizii bune.

George

giga tv sa inchis, de ce sa intors OTV.

Anonim

Sper sa urmeze MIX TV Brasov!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile