miercuri, 25 septembrie 2013

Închisoare de 6 ani pentru proprietarii de site-uri ce conțin LINKURI către conținut piratat de alte siteuri

Se pare ca influenta studiourilor americane si a asociatiilor privind drepturile de autor asupra autoritatilor din Statele Unite ale Americii a determinat oficialitatile americane să facă tot mai multe presiuni în Europa pentru a reduce rata pirateriei. Urmatoarea țintă vizată a fost Spania, spaniolii fiind catalogati printre cei mai avizi utilizatori de continut piratat din Europa.

Noul prim ministru iberic a dispus deja o serie de masuri legislative drastice in scopul diminuarii procentul piratarii de filme, jocuri, muzica, software, tv online etc. Legislatia va intra in vigoare din primavara 2014.

Dar ce prevede noua lege 

?
Proprietarii de site-uri care posteaza pe propriile siteuri linkuri catre alte siteuri ce ofera hostare de materiale cu continut piratat găzduit fara drept de autor sau de redistribuire ( jocuri, software, mp3, fluxuri video sau audio etc ) vor primi pedepse cu inchisoarea de pana la 6 ani. Site-ul celui care a postat linkuri va fi desfiintat, iar dispozitivele hardware ( tablete, pc-uri, laptopuri, servere etc ) ale respectivului condamnat vor fi confiscate, fiind considerate mijloc pentru savarsirea infractiunii.

Pâna acum erau condamnati doar cei care hostau aceste materiale, iar din primavara 2014 vor fi condamnati si cei care posteaza linkuri catre aceste siteuri, conform noii legi.

,Campania mondiala pe care SUA a pornit-o impotriva pirateriei se concretizeaza tot mai clar. Mai multe detalii despre aceasta campanie antipiraterie lansată de asociatiile cinematografice si pentru protectia drepturilor de autor puteti citi pe HD Satelit in articolele de aici si de aici.

Se pare ca internetul devin locknet, iar de filme si tv online de calitate, software premium, muzică nouă vor beneficia in special doar pentru cei dispuși să plătească.


Niciun comentariu despre subiectul „Închisoare de 6 ani pentru proprietarii de site-uri ce conțin LINKURI către conținut piratat de alte siteuri”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile