duminică, 8 septembrie 2013

Jocurile Olimpice 2020 vor fi în Japonia

Vom avea ocazia sa vedem Jocurile Olimpice din 2020 in 4K Ultra HD, fiindca Tokyo a fost alesa pentru le gazdui, Istanbul și Madrid pierzând cursa.

Japonia este unul dintre promotorii infocati ai televiziunii 4K, iar competitia sportiva va fi transmisa cu siguranta in Ultra HD, pana in acel moment tehnologia de patru ori mai clara decat Full HD devenind ceva obisnuit. Japonia a promis inca din aprilie 2013 ca va lansa un canal de televiziune 4K pentru a transmite Cupa Mondiala de Fotbal din 2014.

Capitala japoneză a câștigat rundă finală a votului oferit de către Comitetul Internațional Olimpic ( CIO ), invingand Istanbul cu 60 de voturi la 36. Ceea ce sa întâmplat aici în ultimele zile și ore s-a dovedit decisiv. Madrid părea să aibă o șansă, dar prezentarea Tokyo a fost cu totul impresionantă. Așa că Madrid a fost eliminată, într-un tur de scrutin anterior.

Tokyo se pregătește pentru a găzdui evenimentul pentru prima dată după anul 1964 . Când președintele CIO, Jacques Rogge, care se va retrage după 12 ani, a anunțat orașul câștigător, delegația Tokyo a sărit la picioare jubiland si fluturând steagul Japoniei.

Câtiva membri din echipa niponă au fost coplesiti de emoție și au izbucnit in lacrimi, după doi ani de muncă intensă pentru a castiga organizarea Jocurilor Olimpice din 2020.

"Aș dori să mulțumesc tuturor celor din mișcarea olimpică pentru ca ne-a permis sa gazduim minunatele Jocuri Olimpice", a declarat absolut incantat prim-ministrul Shinzo Abe.

Primarul Londrei, Boris Johnson, a trimis "felicitari catre Tokyo pentru câștigarea onoarea de a găzdui cel mai mare eveniment sportiv de pe planetă".

Locuitorii din Tokyo au sărbătorit vestea la Komazawa Olympic Park.

Decizia înseamnă că Tokyo ( care a militat cu mesajul " Jocurile Olimpice vor fi în siguranță în mâinile noastre" ) va deveni primul oraș din Asia care a găzduit jocurile olimpice de două ori. Ei mai castigasera gazduirea jocurilor în anul 1940, dar au fost anulate din cauza celui de-al Doilea Război Mondial.

Gazdele inelelor Olimpice intre 1972 - 2020:

1972 : Munchen , Germania de Vest
1976 : Montreal , Canada
1980 : Moscova , Uniunea Sovietică
1984 : Los Angeles , Statele Unite ale Americii
1988 : Seul , Coreea de Sud
1992 : Barcelona , Spania
1996 : Atlanta , Statele Unite ale Americii
2000 : Sydney , Australia
2004 : Atena , Grecia
2008 : Beijing , China
2012 : Londra , Marea Britanie
2016 : Rio de Janeiro , Brazilia
2020 : Tokyo , Japonia

Japonezii au subliniat si faptul că nici un atlet japonez nu a fost gasit pozitiv la test de doping la Jocurile Olimpice sau Paralimpice .
Acestia au adăugat ca sponzorizarile vor atinge niveluri record și 10 noi locatii impresionante de sport permanente vor fi construite, inclusiv Stadionul Olimpic , care va fi finalizat până în 2019 , la timp pentru a găzdui si Cupa Mondială de Rugby.

Pentru Istanbul, campania lor nu a fost în măsură să depășească preocupările legate de tensiunile politice grave din țară, o serie de scandaluri de dopaj în rândul sportivilor din Turcia, arestarile oponenților politici și jurnaliștilor, plus conflictul din țara vecină Siria. Chiar prim-ministrul turc a sosit la vot pentru a sustine cauza. Dacă ar fi avut succes, Turcia ar fi fost prima țară predominant musulmană care ar fi organizat Jocurile Olimpice.

La Madrid , spaniolii au rămas profund dezamagiti atunci când a fost anunțată vestea că au eșuat pentru a treia oară in a organiza Jocurile Olimpice, motivul principal al refuzului fiind economia in declin a țării.


Un comentariu despre subiectul „Jocurile Olimpice 2020 vor fi în Japonia”:
Anonim

Japonezii vor face cea mai tare transmisie care a fost vreodata la Jocurile Olimpice. Sony sigur va fi cap de afis in asigurarea tehnologiei. Au primit un sut inainte zdravan cu aceasta victorie.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile