miercuri, 11 septembrie 2013

Lansarea Astra 2E se amână din nou

O problemă tehnică a fost descoperită în timpul inspecției finale a rachetei Proton care trebuia sa lanseze satelitul Astra 2E, de pe cosmodromul de la Baikonur, au anutat surse de la cosmodrom, citate de Voice of Rusia.

Precedenta lansare a unui rachete Proton-M cu trei sateliti Glonass-M a avut loc la Baikonur, pe 2 iulie 2013. Aproape imediat după decolare vehiculul de lansare s-a prabusit si a explodat în apropiere de locul de lansare.


Acesta avea la bord aproximativ 600 de tone de heptil, amil și kerosen.

Problema tehnică va întârzia lansarea cu o saptamana sau doua, care a fost inițial programată pentru 17 septembrie, au declarat sursele citate.

Racheta va fi cel mai probabil lansată la sfârșitul lunii septembrie sau începutul lunii octombrie 2013.

Sursa a mai spus că pregătirile pentru lansarea Proton au fost suspendate, iar racheta a fost transportată in spatiile de stocare. Remedierea va începe joi, pentru a îndepărta unitatea defectă și pentru a fi mai târziu înlocuită cu alta funcțională in parametri normali.

Partea superioara a rachetei va trebui să fie separate pentru aceasta operatiune, a mai specificat sursa.

Astra 2E a fost construit de Astrium pe o platforma Eurostar E3000, cea mai recentă versiune a seriei Eurostar Astrium. Durata de viata proiectata a satelitului este de 15 ani.

Astra 2E, împreună cu Astra 2F ( lansat in septembrie anul trecut) și incă nelansatul Astra 2G ( acoperire bună in Romania ) va deservi noi generatii de transmisii, servicii VSAT și servicii de internet de bandă largă în Europa și Africa.

Astra 2E va avea transpondere in banda Ku și Ka si va fi pozitionat la 28,2 grade est.

Semnalul fasciculelor Astra 2E nu este prea bun pentru România ( exceptie făcând doar partea vestică ), iar fasiculul UK ( să sperăm ca respectivul fascicul nu va prelua canalele englezesti ale Sky ) nu are acoperire deloc în țara noastră.


Un comentariu despre subiectul „Lansarea Astra 2E se amână din nou”:
Anonim

Mai bine sa verifice decat sa se intample iar o prabusire. E si mai bine ca se amana, ca satelitul cel nou va avea semnal slab in Romania.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile