duminică, 22 septembrie 2013

Modulul CAM SmarDTV cu standarde CI Plus 1.4, folosit ca receiver virtual tv prin protocol IP, DVB-S, DVB-T, SAT>IP

O noua versiune a platformei CI ( Common Interface ) a fost lansată de DVB de la IBC 2013, unde a fost prezentat si un modul de acces condiționat SmarDTV CI Plus 1.4, functionând pe un televizor Phillips ce rula o aplicație tv prin protocol IP dezvoltată de Accenture.

Odată ce este introdus modulul, un proces de descoperire automată află locația si canalele tv prin protocol IP disponibile și downloadeaza aplicatia care are rol de receptor virtual tv prin protocol IP al operatorului în cauza.

CI Plus 1.4 poate fi utilizat pentru distribuirea de canale standard ( liniare ) de televiziune (inclusiv criptate ), dar si pentru continut VOD.

De asemenea, poate accesa dispozitive PVR si de redare din rețea, dar poate fi folosit si ca receiver pentru tehnologia SAT> IP sau IP-LNB.

CI Plus 1.4 poate fi utilizat ca modalitate de securizare in modul standard, pentru transmisiile digitale terestre, prin satelit sau tv prin protocol IP, fiecare operator putand sa isi implemeteze propriul soft, meniuri etc si sa elimine astfel necesitatea unui receptor standalone dedicat.

Bineinteles, ramane necesara existenta unui tuner compatibil DVB-T/T2 sau DVB-S/S2 in televizor, de care se va folosi, cu exceptia situatiei cand se utilizează pentru transmisie tehnologia SAT>IP.

Deși au mai existat soluții individuale in acest sens, mai ales cele implementate de Samsung cu TeliaSonera, organizatia DVB spus că face apel la standardizare.

Operatorii europeni au lansat CI Plus ca o alternativă la numarul mare de receivere tv prin protocol IP de pe piața. Dispoztivul este compatibil cu tehnologia HbbTV, acesta fiind standardul utilizat de organizatia DVB, impreună cu MHP și MHEG-5.

De asemenea, deja se dezvolta nou model al dispozitivului, varianta CI Plus 2.0, inclusiv cu noile standarde incluse. Desi televizoarele compatibile cu CI Plus 1.4, despre care am discutat in acest articol de aici de pe HD Satelit, sunt deja produse si vor fi existente pe scară și mai larga pe piață incepând de anul viitor, este de așteptat ca televizoarele care vor fi compatibile cu noile specificatii CI Plus 2.0 să fie lansate abia în 2015 -2016.

Modulele CAM de acest gen, folosite ca receivere virtuale pe televizoare Smart cu CI, vor cuceri probabil piața în următorii 5-10 ani, receptoarele standalone dispărând ușor din dotarea clienților. O singură telecomandă va fi suficientă: telecomanda televizorului.


2 comentarii despre subiectul „Modulul CAM SmarDTV cu standarde CI Plus 1.4, folosit ca receiver virtual tv prin protocol IP, DVB-S, DVB-T, SAT>IP”:
Anonim

Foarte interesant, chiar as dori sa fie dezvoltata mai bine o astfel de tehnoligie, sa apara custom firmware pentru astfel tip de camuri. Chiar mi-as cumpara. Deja exista ceva asemanator pentru satelit si cablu, dar folosesti mai mult meniul televizorului. Inteleg ca noua tehnologie va folosi unmeniu dedicat, ca si cum ai avea un receiver, si va merge si pe IPTV, VOD, SAT IP,mediaservere NAS, etc, ceea ce va fi un plus binevenit. Chiar imi doresc sa folosesc doar o singura telecomanda.

Anonim

Doamne-ajuta! Astept cu nerabdare aceasta varianta mult mai convenabila !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile