vineri, 20 septembrie 2013

Noul design iOS7

Dupa cum bine stiti, iOS7 este noul sistem de operare de la Apple pentru tablete si telefoane. Dar care sunt îmbunătățirile sesizable ale noului său design? Să urmărim acest interviu imaginar cu reprezentanții Apple. Răspunsurile sunt oficiale.

iOS 7 pare conceput pentru o experiență care să fie și mai simplă, mai folositoare și mai distractivă și în același timp, instantaneu familiară. Reprezintă aceasta caracteristica a designului începutul unui nou capitol pentru iOS ?

"Nimic din ce am creat vreodată nu a fost proiectat doar pentru a arăta frumos. Asta ar însemna o oportunitate greșit abordată. În schimb, când am reconsiderat iOS-ul, scopul nostru a fost să creăm o experiență care să fie mai simplă, mai folositoare și mai distractivă — îmbunătățind lucrurile pe care lumea deja le iubea la iOS. În cele din urmă, reproiectarea modului său de funcționare ne-a condus la a-i reproiecta și aspectul. Fiindcă un design bun este un design care vine în sprijinul utilizatorului. Simplitatea este adesea echivalată cu minimalismul. Cu toate acestea, simplitatea reprezintă mult mai mult decât simpla absență a dezordinii sau îndepărtarea decorațiunilor. Înseamnă să oferi lucrurile potrivite, la locul și la momentul potrivit. Înseamnă să faci ordine în complexitate. Și să creezi ceva care pur și simplu funcționează întotdeauna. Simplitatea înseamnă să știi la ce folosește și ce poți să faci cu un obiect, din primul moment în care îl atingi", anunță Apple.

iOS7 are o structură nouă, folosită la nivelul întregului sistem, care pare că oferă claritate întregii experiențe. Asadar, utilizarea mai simplă este una dintre noile caracteristici ale designului ?

"Am făcut tot posibilul pentru ca interfața să fie discretă. Elementele ornamentale care sar în ochi au fost eliminate. Barele și butoanele inutile au fost scoase. Iar datorită eliminării elementelor de design care nu sunt folositoare, dintr-o dată totul se concentrează pe ceea ce contează cel mai mult: conținutul. Noi punem preț pe funcționalitate înainte de toate. Nu adăugăm caracteristici doar pentru că putem sau pentru că tehnologic este posibil. Noi adăugăm caracteristici doar când sunt cu adevărat folositoare. Iar modul în care le adăugăm este perfect logic. Noul Centru de control al lui iOS 7 reprezintă un exemplu excelent. Îți oferă acces printr-o simplă atingere la lucrurile pe care adeseori vrei să le faci imediat. Cu iOS 7, am preluat un sistem de operare iubit deja de milioane de oameni și am perfecționat experiența pentru a o face și mai ușoară și folositoare. Așa încât lucrurile pe care trebuie să le faci în fiecare zi să devină și lucrurile pe care vrei să le faci în fiecare zi. Iar iOS 7 îți permite să faci totul într-un mod care este instantaneu familiar, așa că nu trebuie să înveți totul din nou. De exemplu, Ecranul principal este în continuare Ecranul principal. Doar că acum, acesta profită și mai bine de ecranul tău Retina — și de spațiul de sub ecran. Dar tu îl folosești exact la fel.", explica Apple.

Deci tehnologia noului sistem de operare iO7 este mai "umană" ?

"Atunci când un produs este proiectat cum trebuie — când nu trebuie să te adaptezi la tehnologie, fiindcă aceasta este deja concepută în funcție de tine — se creează o legătură. Acesta va deveni pentru tine mult mai mult decât un simplu dispozitiv. iOS 7 creează acest tip de legătură. Interacțiunile sunt dinamice. Animațiile sunt realiste. Iar experiența prinde viață în atât de multe moduri neașteptate, deși perfect naturale. De exemplu, deschide aplicația Meteo și vei înțelege imediat. În spatele textului cade grindină, în timp ce ceața trece prin fața acestuia. Norii de furtună îți apar în față însoțiți de fulgere. Și dintr-o dată, vezi prognoza meteo ca și cum te-ai uita pe fereastră", spune Appple.

Noul sistem iOS7 are un design care îți dă senzația de mai mult spațiu, dar detaliile rămân clare. Cum ați obținut acest efect ?

"iOS 7 profită la maxim de tehnologiile de pe iPhone, iPad și iPod touch pentru a îmbunătăți experiența iOS și mai mult. Straturi distincte și funcționale contribuie la crearea adâncimii și la stabilirea ierarhiei și a ordinii. Efectul de transparență permite o mai bună înțelegere a contextului. Iar noile abordări pentru animații și mișcare fac în așa fel încât și cele mai simple acțiuni să devină interesante. Există o oarecare distanță între funcțional și distractiv. Între ușor de uitat și de neuitat. Detaliile sunt cele care pot uni aceste elemente. Detaliile sunt micile lucruri care creează plăcere. Efectul este uneori subtil, dar întotdeauna prezent, contribuind la o experiență coerentă. La iOS 7, fiecare detaliu a fost proiectat cu aceeași atenție. Precum perfecționarea elementelor grafice până la ultimul pixel. Reproiectarea fiecărei pictograme pornind de la un nou sistem de grile. Și menținerea unei palete stricte de culori. Luate fiecare în parte, acestea sunt detalii pe care probabil nu le-ai pretinde sau la care nu te-ai aștepta în mod conștient. Dar împreună creează o legătură mai armonioasă între elementele individuale. Și o experiență mai bună și mai plăcută per total", explica Apple.

În articolul următor vom continua discuția, explicand noile funcționalități ale sistemului de operare iOS7. Acesta poate fi citit dând click AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Noul design iOS7”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile