duminică, 1 septembrie 2013

Operatorul RCS-RDS investeşte în continuare în energia solară

Firma Novitas Electro, avand in dezvoltare un proiect in Bihor cu puterea de 4 Mega Watti , a fost preluată in luna iunie 2013 de catre RCS - RDS. Compania de telecomunicatii mai deţinea deja şase parcuri solare cu o capacitate de 23,4 MW, care reprezintă investiţii de peste 36 milioane de euro, potrivit informaţiilor disponibile furnizate de zf.ro.

Compania Novitas Electro, deţinută de două persoane fizice din Bihor ( Valentin Micoriciu si Carmen Popa ) are un contract de racordare la reţea pentru un parc solar de 4 MW, conform site-ului Transelectrica.

Cifrele din rapoartele publicate de Autoritatea Naţională de Regle­mentare în domeniul Energiei (ANRE) si surse de pe piaţa de energie "verde" arată că pentru a obtine un megawatt într-un parc solar investiţia porneşte de la 1,3 milioane de euro şi poate ajunge până la 1,8 milioane de euro.

Calculând o medie la 1,55 de milioane euro / megawatt, RCS&RDS va trebui sa investească aproximativ 6,2 mi­lioane euro pentru a face functional proiectul Novitas Electro, mai precizează zf.ro.


Un comentariu despre subiectul „Operatorul RCS-RDS investeşte în continuare în energia solară”:
Anonim

Si uite asa RCS investeste in propriu curent electric consumat. Tot ce consuma RCS-RDS cu sediile si reteaua de internet, cablu etc. se va compensa cu energia electrica produsa si vor plati factura zero la curent, ba chiar poate vor primi bani in plus. Buna treaba, nu am ce zice.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile