luni, 16 septembrie 2013

Telekom Austria Group își extinde afacerile din Europa Centrală și de Est. Digi Tv Croația se mută pe Eutelsat 16 grade Est.

"În timp ce Europa de Vest a finalizat practic tranzitia la televiziunea digitala terestră, mai multe țări din Europa Centrală și de Est sunt în proces de tranzitie sau nu au inceput-o efectiv. Această tendință reprezintă un potențial semnificativ de creștere a noastră ca furnizori de televiziune DTH într-o piață de aproximativ 75 de milioane de gospodării ", a declarat Stefan Amon, director de vânzări la Telekom Austria Group, citat intr-un comunicat oficial al Eutelsat.

DTH este calea preferată de grupul Telekom Austria pentru distributie de televiziune digitală, deoarece tranziția pentru consumator poate fi implementată cu ușurință, rapid și cu costuri mai mici.

Stefan Amon a adăugat că piața de televiziune cu plată din Europa de Est și Centrală evoluează si se consolidează tot mai mult. Cu toate acestea , incompatibilitatea tehnică a platformelor împiedică de multe ori clienții finali să acceseze divertisment tv premium.

Ca răspuns la aceste necesitati, Grupul Telekom Austria a proiectat și implementat o soluție deschisă pentru radiodifuziune care combină perfect o stație de emisie terestră, un sistem de criptare și receivere box de la diversi producatori. Soluția B2B " direct2home " are ca scop două grupuri țintă:

- Companiile de radiodifuziune : Prin soluția DTH a Telekom Austria, radiodifuzorii își pot extinde aria de acoperire a serviciilor în Europa Centrala si de Est, profitând de satelitul EUTELSAT 16A. Soluția constă într-o conexiune care poate oferi diverse pachete de programe tv cu plată si cu EPG (ghid electronic de programe ).

- Operatorii de telecomunicații : Telekom Austria Group ofera altor companii de telecomunicații ( tv prin protocol IP , TV prin cablu etc ) o " soluție White Label ". Astfel, furnizorii pot oferi propriul conținut pentru clienți sub propria marcă, folosindu-se de serviciul tehnic al grupului Telekom Austria. Avantajul acestei oferte este că furnizorii pot intra rapid pe piață și oferind o gamă largă de canale și servicii, fără investiții inițiale semnificative.

Pentru a sprijini această nouă direcție, Telekom Austria Group a ales capacitatea de transport a satelitului Eutelsat 16A situat la 16 ° Est, pozitie orbitala cheie pentru distributia în Europa Centrală și de Est.

Apostolos Triantafyllou, director de vanzari regional la Eutelsat pentru Europa Centrala si de Est, a declarat: " Alegerea satelitului nostru de catre grupul Telekom Austria subliniază rolul important jucat de locația de la 16 ° Est in zonă și amplifică ambiția noastră de a dezvolta în continuare această poziție orbitală. "

Compania multimedia ViPNet este prima care va benefica de acest acord pentru serviciile sale.

În 2011, Vipnet ( filiala croată a Grupului Telekom Austria ) a intrat în zona de afaceri de televiziune prin achiziționarea de B.net , un operator de cablu lider în Croația. Prin integrarea cu succes a B.net , Vipnet l-a transformat într-un furnizor important pe piața croată. De atunci, Vipnet a mai facut incă trei noi achizitii pentru a-și consolida afacerea.

În martie 2013 Vipnet a achiziționat de la RCS-RDS Romania divizia Digi Croația, un furnizor de servicii DTH prin satelit, tranzactie despre care am mentionat pe HD Satelit in articolul de aici, la pretul dezvaluit ulterior in articolul de aici.

ViPNet va folosi acum noua platforma direct2home din Austria, a Grupului Telekom, pentru a migra abonatii Digi Tv Croația la noua platformă și la satelitul Eutelsat 16A.

Iată că zvonurile de care discutam pe HD Satelit in articolul de aici despre mutarea Digi Croatia pe satelitul Eutelsat 16A se confirmă: noua ofertă va îmbunătăți în mod semnificativ gama de servicii și calitatea imaginii. ViPNet folosind receivere hibride compatibile MPEG4, care permit de asemenea un canal de retur prin internet ( fix sau mobil ).

" Cu platforma direct2home , migrația pentru abonați este ușoară și rapidă. Folosind portofoliul de noi produse Telekom Austria, avem nu doar posibilitatea de a ajunge în zonele unde deținem propria infrastructură, ci si in alte zone, unde putem oferi televiziune prin satelit. Acest lucru este deosebit de important pentru zonele rurale și este un atu uriaș pe piața de televiziune cu plată din Croația ", a declarat Adrian Jezina , fostul director al B.net și acum membru al Consiliului de Administrație al Vipnet.


3 comentarii despre subiectul „Telekom Austria Group își extinde afacerile din Europa Centrală și de Est. Digi Tv Croația se mută pe Eutelsat 16 grade Est.”:
Anonim

Cred ca Telekom Austria pregateste ceva. Nu ar fi exclus sa vedem Telekom cu vreo astfel de intrare pe piata din Romania, mai ales ca la noi DVB-T e la pamant !

Apropos, satelitul asta e cel cu Freesat Romania, asa e ?

costy79ro

Deja au doua transpondere in teste pe 16Est.

Anonim

probabil se extinde cu serviciul dth si in bulgaria mai ales ca acolo detine cel mai important operator de telefonie mobila!

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile