marți, 17 septembrie 2013

Turcia investește masiv în dezvoltarea propriilor sateliți

Turcia se pregătește să construiască un nou satelit de telecomunicatii denumit Turksat 6A. Ziarul Sabah.com.tr citat de satkurier.pl a anuntat că în următoarele luni va incepe proiectarea acestui satelit, iar construcția Turksat 6A va debuta efectiv în cursul anului următor. Lansarea va fi in anul 2017 si va fi pozitionat la 42 ° Est.

Turcia investește masiv în dezvoltarea propriilor sateliți, nu numai in cei de telecomunicații, dar și în cei pentru scopuri militare sau de cercetare.

Ministrul turc al Industriei, Nihat Ergun a declarat că Turcia pregătește un program de 10 ani pentru dezvoltarea tehnologiei satelitilor. Potrivit lui Ergun, pentru Turcia este prioritară realizarea unui sistem de lansări de sateliți, deși nu se știe dacă avea fi un spaceport privat sau de stat. Important este sa fie realizati sistematic și lansati sateliți turcești pe orbită.

Ozkan Dalbay, presedintele Turksat, a amintit de doi dintre viitorii sateliti turcesti, respectiv Turksat 4A și Turksat 4B, ce vor aborda banda Ka si care vor funcționa la capacitate maximă până la jumătatea anului 2014.

Turksat 4A va avea doar două transpondere in banda Ka. Însă Turksat 4 va fi primul satelit turc care va utiliza această bandă.

Turksat 4B va avea 14 de transpondere in banda Ka și 18 de transpondere in banda Ku. Turksat 4B va fi plasat la poziția orbitala 50° Est si va creste de trei ori capacitatea totală de transmisie prin satelit a operatorului turc.

În prezent, satelitii Turksat transmit sute de canale de televiziune și de radio, inclusiv HD si 3D, FTA sau premium ( lista si frecventele de la 42 de grade est pot fi aflate de exemplu dând click aici).

Satelitii Turksat actuali de la 42 grade Est ( Turksat 2A și Turksat 3A ) au ocuparea capacitatii de transmisie la 92%, oferind nu numai pentru Turcia, dar de asemenea si pentru alte 15 țări un număr semnificativ de canale.


UPDATE 8 ianuarie 2021: Satelitul Turksat 5A a fost lansat cu succes. Detalii găsiți AICI.

UPDATE 5 mai 2021: Satelitul Turksat 5A a ajuns la poziția orbitală 31 grade Est. Detalii găsiți AICI.


Un comentariu despre subiectul „Turcia investește masiv în dezvoltarea propriilor sateliți”:
Anonim

Turcii au fost printre primii care au lansat sateliti. Mi-amintesc ca ma uitam la kanal D pe Turksat inainte cu mult timp sa apra in Romania.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile