joi, 5 septembrie 2013

Upgrade la "portbagajul" rachetei Ariane 5

Franța va investi 25 de milioane de euro pentru modernizarea rachetei Ariane 5.

Finanțarea vine prin programul de investiti Programme d’Investissements d’Avenir ( PIA ).

Ca parte a îmbunătăţirilor, vor fi adaugati 2 metri pentru locatia de transport a sateliţilor ce vor fi lansati de catre racheta Ariane 5, fără a reduce performanță vehiculului de lansare.

Upgrade-ul, programat pentru implementare în 2015, are ca scop abordarea tendinței actuale de a se construi sateliți de telecomunicații geostaționari care devin treptat mai mari ca dimensiuni si ca putere.


Președintele și CEO al Arianespace ,Stéphane Israel a declarat: "Nu este o sumă imensă pentru industria lansărilor, care numără peste 10.000 de angajați în Franța și în Europa. Ariane 5 este deja cea mai de incredere rachetă de pe piata, iar acest upgrade va spori competitivitatea în viitorul apropiat."

Până in data de 04 septembrie 2013, Arianespace a efectuat un total de 215 lansari Ariane, 31 lansări Soyuz (cinci la Guiana Space Center și 26 de la Baikonur prin Starsem) și două lansări Vega. Arianespace are o rezerva de 19 rachete Ariane 5, 10 rachete Soyuz si 4 Vega, echivalentă cu trei ani de activitate.


Un comentariu despre subiectul „Upgrade la "portbagajul" rachetei Ariane 5”:
Anonim

Mai bine sateliti mari cu multa putere si frecvente multe ! E o mare evolutie, desi nu multi au observat-o !

Trimiteți un comentariu

☑ Sunt de acord cu Regulamentul comentariilor. Pentru discuții despre alte subiecte, utilizați funcția de căutare.


AKTA (53) Digi (418) Focus Sat (220) FREESAT (22) iNES (17) Nextgen (69) Orange (174) Telekom (263) UPC (230) Vodafone (47)