joi, 5 septembrie 2013

Upgrade la "portbagajul" rachetei Ariane 5

Franța va investi 25 de milioane de euro pentru modernizarea rachetei Ariane 5.

Finanțarea vine prin programul de investiti Programme d’Investissements d’Avenir ( PIA ).

Ca parte a îmbunătăţirilor, vor fi adaugati 2 metri pentru locatia de transport a sateliţilor ce vor fi lansati de catre racheta Ariane 5, fără a reduce performanță vehiculului de lansare.

Upgrade-ul, programat pentru implementare în 2015, are ca scop abordarea tendinței actuale de a se construi sateliți de telecomunicații geostaționari care devin treptat mai mari ca dimensiuni si ca putere.

Președintele și CEO al Arianespace ,Stéphane Israel a declarat: "Nu este o sumă imensă pentru industria lansărilor, care numără peste 10.000 de angajați în Franța și în Europa. Ariane 5 este deja cea mai de incredere rachetă de pe piata, iar acest upgrade va spori competitivitatea în viitorul apropiat."

Până in data de 04 septembrie 2013, Arianespace a efectuat un total de 215 lansari Ariane, 31 lansări Soyuz (cinci la Guiana Space Center și 26 de la Baikonur prin Starsem) și două lansări Vega. Arianespace are o rezerva de 19 rachete Ariane 5, 10 rachete Soyuz si 4 Vega, echivalentă cu trei ani de activitate.


Un comentariu despre subiectul „Upgrade la "portbagajul" rachetei Ariane 5”:
Anonim

Mai bine sateliti mari cu multa putere si frecvente multe ! E o mare evolutie, desi nu multi au observat-o !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile