joi, 12 septembrie 2013

Compania Vodafone Germania a fost atacată de hackeri

Detalii personale de la peste două milioane de clienți Vodafone Germania au fost accesate de un hacker.

Vodafone a declarat ca atacatorul a avut acces la numele clienților, adresele acestora, numerele de conturi bancare și datele de naștere.

Comoara de informații a fost furată din baza de date aflată în rețeaua internă a companiei.


Operatorul a anuntat clienții cu privire la breșă și i-a avertizat că vor fi ținte pentru "phishing", mesaje care încearcă să extragă și mai multe date cu caracter personal.

"Vodafone regretă profund acest incident și își cere scuze tuturor celor afectați", a anunțat operatorul Vodafone. HD Satelit.

Vodafone a declarat că nu crede că atacatorul a obtinut suficiente informații despre conturile bancare incat sa fure banii din ele, pentru că nu ar reușit să acceseze numerele de telefon, detaliile despre cardurile de credit sau parolele.

Filiala germană a Vodafone nu a anunțat breșa imediat după atat, pentru că a fost solicitată de către poliție să întârzie notificarea clienților, încat sa poată fi investigată situatia.

Un suspect a fost identificat și casa sa perchiziționată, a declarat Vodafone, ceea ce inseamna ca acum a putut anunta incidentul și informa cele două milioane de victime. În total, Vodafone Germania are aproximativ 36 milioane de clienti de telefonie mobilă.

"Acest atac a fost efectuat cu intenții criminale și cu ajutor din interior și a fost lansat adânc în interiorul infrastructurii IT a companiei", a mai declarat Vodafone.


Un comentariu despre subiectul „Compania Vodafone Germania a fost atacată de hackeri”:
Anonim

hakeriti sau nu, frumos din partea lor ca au recunoscut !

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile