miercuri, 16 octombrie 2013

Ce inseamnă CI+ ? E compatibil televizorul meu cu CAM-ul de la RCS-RDS sau UPC ?

IMPORTANT: Verificați compatibilitatea televizorului dvs. cu standardul CI+ în articolul de AICI.

De ceva timp, UPC România a introdus posibilitatea recepționării pachetelor de programe criptate de către abonati, prin intermediul unui modul de acces condiționat, fără a fi necesar un receptor standalone separat.

Recent si RCS-RDS a oferit aceasta posibilitate abonatilor săi. Despre acest CAM de la UPC am discutat pe HD Satelit în articolul de aici, iar despre CAM-ul de la RCS-RDS in articolul de aici.

Acest CAM ( Modul de acces conditionat ) se introduce in televizor ( in interfața CI sau CI+ ), iar în CAM se introduce cartela smartcard primita de la furnizorul de servicii tv.

Primele impresii și intructiuni de instalare găsiti în articolul de AICI.

Însa poate apare o problemă de compatibilitate, mai ales la televizoarele produse până în anul 2010-2011.

Majoritatea dintre aceste televizoare mai vechi au doar interfață CI, care nu indeplineste toate caracteristicile de la CI+, dar totusi poate fi compatibila cu un CAM CI+, in conditiile in care operatorul nu marcheaza canalele ca fiind protejate la copiere si inregistrare. Despre aceasta vom discuta spre finalul articolului.

Invers insă, un televizor cu interfață CI+ este perfect compatibil cu un CAM CI.

Furnizorii din Romania folosesc CAM-uri compatibile cu CI+, fiind o interfață mai sigură și mai modernă.

De aceea am decis să publicăm prezentul articol, pentru a oferi câteva repere de verificare logică a disponibilitatii interfeței CI+ la televizorul dvs, in lipsa unei liste complete cu televizoare cu interfața CI+ sau in situatia omisiunii din manual televizorului dvs. a specificării acestei caracteristici, care se pare că a devenit foarte importantă in ultima perioadă.


Considerații introductive despre CI si CAM

În televiziunea digitala ( prescurtată DVB ), Common Interface ( prescutată CI si tradusa ca "interfață comună" ) este o tehnologie care permite separarea functiilor de acces condiționat ( de exemplu accesul la canale criptate ) pe un receptor decodor ( receiver, televizor etc ), de modulul de acces condiționat detașabil ( CAM-ul ).

Receptorul ( televizor, receiver etc ) are rolul de a-si acorda tunnerul pe canalele de televiziune și de a demodula semnalul RF, iar CAM-ul are rolul de a decoda, colaborând cu smartcardul, canalele criptate. Interfața comună CI le permite să comunice unul cu celălalt ( CAM-ul cu televizorul sau cu receiverul ). Asadar, CAM-ul este folosit ca interfața între cartela oferita de operatorul de televiziune și televizor sau receiver.

Aceasta necesitate a determinat producătorii de receptoare sau televizoare să adauge o interfață unică CI în dispozitivele lor. CI este deci o interfată, un concept oarecum similar ( vag ) cu conectorul mamă USB, unde se introduce un dispozitiv cu conector tată USB. Desi comparatia este forțată, este utilă pentru intelegerea conceptului de CI.

Toate echipamentele cu CI trebuie să fie conforme cu standardul EN 50221-1997. Acesta este un standard definit , care permite adăugarea unui modul de acces condiționat ( CAM ), într- un receptor de televiziune digitală, incat receptorul sa se poata adapta la diferite tipuri de criptare ( Nagra, Conax etc).

Unul dintre punctele forte ale televiziunii digitale este posibilitatea de a pune în aplicare accesul condiționat, prin CAM si CI, la canalele criptate din abonamentul clientului.

Aceasta permite operatorilor să utilizeze module ce conțin soluții de la furnizori de securitate si criptare diferiți ( Viaccess, Nagra, Conax etc ), în același sistem de transmisie, sporind astfel alegerea măsurilor preferate antipiraterie ( impotriva accesului ilegal la canalele cu plată ) sau pentru blocarea accesului FTA ( la liber, necriptat ) la respectivele canale cu plată.

Standardul EN 50221 a permis de fapt mai multe tipuri de module, dar numai Modulul de Acces Condiționat ( CAM ) a avut succes, datorită pieței foarte dezvoltate de televiziune cu plată .

Cum functionează Common Interface ( CI )?

Un receptor DVB, inclusiv DVB-C ( adică pentru televiziune digitală prin cablu), cum ar fi un televizor sau un receiver poate avea de exemplu unul sau două sloturi de Common Interface ( CI ).

CI asigură conectoarea modulului de acces condiționat, care trebuie să fie în conformitate cu algoritmul comun de codare ( CSA ), dar si cu normativele care precizează că un astfel de CAM trebuie să fie capabil să accepte chei DES ( Data Encryption Standard ) la intervale chiar de câteva milisecunde, chei utilizate pentru a decoda canale premium ( cu plată ), conform unui algoritm specific.

Acesti algoritmi sunt proprietatea furnizorilor de servicii individuali. Fiecare se folosește algoritmi proprii și nu există nici un standard definit pentru acestia. Când algoritmii au fost descifrați prin inginerie inversa sau alte metode de către hackeri, se spune că sistemul de codare "a fost spart".

După ce streamul ( fluxul ) complet de date MPEG ( .ts ) iese din demodulator, impreuna cu valorile de corecție a erorilor ( FEC ), receptorul digital ( televizor, receiver etc ) le transmite prin interfața comună CI la CAM si acesta la rândul lui la smartcard, înainte de a le trimite fluxul către demultiplexatorul MPEG al receptorului, pentru prelucrare. Apoi informatia urmează calea software si electronică până la obtinerea imaginii si afisarea acestei pe ecran ( in cazul televizorului cu CI sau CI+) sau transmiterea acestuia de catre un receiver standalone cu CI sau CI+, prin cabluri, către televizor.

În cazul în care mai multe smartcarduri exista in sloturi CI diferite, fluxul de date MPEG va fi transmis secvențial către toate sloturile CI.

Un modul de acces conditionat ( CAM ) poate chiar să nu existe fizic, deoarece poate fi inlocuit cu un software memorat intr-un procesor al receptorului. Într-un astfel de caz, cititorul de smartcard normal este montat direct in receptor și nu mai este necesar un slot CI. Dar aceasta metoda nu permite receptia unui alt sistem de codare decat a fost conceput receptorul respectiv, decât dacă se fac modificari fizică, electronica si software asupra receptorului respectiv.

Aceasta posibilitate de CAM software ( care nu există fizic ) a creat deseori probleme de securitate, fiindca a dat hackerilor șansa si ideea vizionarii canalelor cu plata prin metode ilegale, cu ajutorul unor emulatoare software de CAM ( adaugate in firmware custom pentru receptoare ) care folosesc chei valide si algoritmi de criptare-decriptare propietari sistemelor de codare "sparte", obtinuti prin inginerie inversa, spionaj industrial si uneori prin incalcarea secretului de serviciu in cadrul companiilor producatoare, dezvoltătoare sau utilizatoare de astfel de sisteme de securitate.

Chiar dacă interfața CI ( Common Interface ) a fost creată pentru a rezolva problemele de criptare, ea poate avea si alte funcții, utlizand alte tipuri de module, cum ar fi cele care oferă browser de internet, iDTV ( televiziune interactivă ), aplicatii, jocuri și alte facilitati.

În plus, pe lânga toate aceste functii, există o interfață de comandă pentru comunicarea între receptorul gazdă și modul.

Această comunicare se prezintă sub forma unor stive de protocol stratificat, care permite receptorului gazda ( receiver, televizor etc ) și modulului de acces conditionat să impartă in comun resursele folosite.

De exemplu, modulul poate solicita data calendaristică și ora curentă de la receptorul gazdă, sau poate afisa mesajele pe ecranul televizorului ori poate citi apăsarea tastelor de catre telespectator pe telecomanda televizorului sau receiverului.

Caracteristica de partajare a resurselor permite CAM-ului să solicite și să primească numere PIN, precum și functionarea unor servicii de televiziune interactivă.

Interfața de comandă poate fi dezvoltată, existând mai multe documente disponibile cu specificații care descriu aceste extensii ce pot fi utilizate. De exemplu, receptorul gazdă ar putea conține un modem de comunicare printr-o linie telefonică sau internet care să permită CAM-ul să redea continut PPV ( cu plata pe vizionare ). Totuși, aceste extensii de multe ori nu s-au dovedit populare pentru producători.

Care este diferența dintre CI si CI+ ?

CI Plus sau Common Interface Plus pune în aplicare o formă de protecție la copiere între un Modul de Acces Condiționat (CAM) și receptorul de televiziune gazdă ( televizor sau receiver ).

CI + este compatibil cu CI v1. Receptoare de televiziune mai vechi, care au slot CI CIv1, pot fi utilizate cu CAM CI+ și invers, dar numai pentru vizualizarea canalelor de televiziune care nu sunt marcate ca protejate la copiere sau inregistrare ori la timeshifting.

Asadar, un modul CAM ce necesită interfata CI+ ( cum sunt cele de la UPC sau RDS ) pot fi folosite pentru a decripta canale codate intr-un slot CI simplu ( fără Plus ), daca operatorul doreste aceasta. Singura conditie este ca operatorul sa nu marcheaza canalele criptate ca fiind protejate la copierea continutul difuzat. Asadar, un modul care necesita CI+ poate fi utilizat intr-o interfață CI, dar nu va decoda aceste canale marcate ca interzise la copiere. Este posibil ca în oferta unui operator sa fie toate canalele marcate ca interzise la copiere, doar o parte dintre canale sau nici unul, in functie de politica operatorului si de contractele pentru distributie pe care le-a incheiat cu televiziunile respective.

CI + reprezinta deci si un set de specificații care extinde functiile Common Interface (CI) standard.

La CI+, prin utilizarea certificatelor de siguranta, este format un canal de încredere între CAM și receptor, atunci când conținutul criptat este receptionat.

În standardul CI inițial ( cel simplu, fără plus ), continutul decriptat putea fi trimis prin interfața PCMCIA decodat, fără nici un protocol de incredere.

Odată cu dezvoltarea standardului CI+, acesta a fost acceptat in standardele oficiale ale organizației DVB.

Un receptor gazdă compatibil CI+ are implementat obligatoriu si motorul intercativ MHEG-5, util pentru a gestiona navigarea utilizatorului in cadrul unei aplicatii TV interactiv, folosind telecomanda.

Implementarea suportului pentru alte motoare, cum ar fi MHP (Multimedia Home Platform) sau HbbTV ( televiziune hibridă ) este opțională pentru receptoarele ( televizor, rceiver etc ) cu slot CI+.

CI+ a fost dezvoltat de către firmele producătoare de electronice de consum Panasonic, Philips, Samsung si Sony, precum și de operatorul cu plată SmarDTV și producatorul de cipuri Neotion.

Un prim proiect a caracteristicilor obligatorii pentru standardul CI+ a fost lansat provizoriu la începutul anului 2008. Versiunea finală a fost lansat la sfârșitul lunii mai 2008.

Deci de abia din acest moment putem vorbi de receptoare ( televizoare sau receivere standalone, dar si alte dispozitive ) care au slot CI+. Cel mai probabil acestea au inceput sa fie produse din anul 2010, printre primii producatori care l-au implementat fiind LG.

Asadar, daca detineti un model de televizor lansat mai devreme de anul 2008, nu exista nici o șansa să aibă CI+.

Daca detineti un model lansat intre anii 2008- 2010, sansele existenței unui slot CI+ sunt destul de reduse.

Șansele cresc semnificativ pentru televizoarele produse in anul 2011, iar modelele cu slot Common Interface produse intre anii 2012-2013 au aproape sigur standardul CI+.

Concluzii

- In primul rand, verificati manualul televizorului sau receptorului, pentru a vedea daca e specificat faptul ca are slot CI+. Daca nu este specificat decat CI, cititi mai departe.
- Verificati posibilele liste de compatibilitate a televizoarelor, puse la dispozitie de operatorii de televiziune. IMPORTANT: Verificați compatibilitatea televizorului dvs. cu standardul CI+ în articolul de AICIÎnsă aceste liste pot fi incomplete sau neupdatate la zi sau poate chiar eronate. Daca nu regăsiti televizorul dvs. in astfel de liste, sansele se reduc. Totusi, cititi mai departe.
- Daca televizorul dvs. are slot CI si este produs incepand cu 2011-2012, dar totusi nu este in listele operatorilor, sunt sanse foarte mari ca slotul sa fie CI+. Daca televizorul este lansat anterior anului 2010, cititi mai departe.
- Daca operatorul de servicii de televiziune nu a marcat canalele ca protejate la copiere, CAM-ul CI+ va functiona si pentru decodarea canalelor intr-un televizor cu slot CI, precum si pentru inregistrarea emisiunilor. Daca sunt marcate canalele de către operator ca protejate la copiere, nu prea mai exista aproape nici o speranta de comptibilitate, ci poate doar un test direct, pe riscul dvs, va clarifica realitatea, in aceasta ultima situatie.
- Eventual mai confruntați cu ce se discuta pe forumuri, cautând in Google după cuvintele CI+ si modelul televizorului dvs.
- Si nu uitati, faceti update la cel mai nou firmware al televizorului, ca ultimă solutie, daca nu aveti deja cel mai nou "soft" instalat.

P.S.

Sper ca v-a fost de folos lecturarea acestui articol de pe HD Satelit, in clarificarea unora dintre aspectele teoretice si practice ale modulelor de acces conditionat compatibile CI+, oferite deocamdată de către operatorii de televiziune digitala prin cablu UPC si RCS-RDS. Asteptam cu placere completările si corecturile dvs, fiindca puterea de intelegere a unei comunitati este intotdeauna mult mai mare decat a unui simplu autor. :)

Update 20 august 2014, ora 10:00 - A fost lansat un update firmware ( software ) pentru CAM-urile CI+ utilizate in decriptarea canalelor codate din grila de canale digitale prin cablu tv a RCS-RDS TV. Noua versiune de firmware este 07.00.50.00.01.09. Detalii si tutorial găsiti AICI.


297 de comentarii despre subiectul „Ce inseamnă CI+ ? E compatibil televizorul meu cu CAM-ul de la RCS-RDS sau UPC ?”:
ATENȚIE: acest articol are peste 200 comentarii. Utilizați navigarea de mai jos pentru a vizualiza toate comentariile, inclusiv cele publicate de dvs:
Comentariile 1 – 200 din 297 comentarii   Comentarii mai noi >   Cele mai noi comentarii >>
Anonim

Foarte bun articolu !! Mam lamurit cum e cu CI+, nu intelegeam nimic pana sa nu citesc articolu asta !! LIIKE !

Eduard

Deci cu CI programele digitale criptate sunt decodate în CAM și apoi trimise direct la televizor.
Cu CI + programele digitale sunt decriptate în CAM si apoi criptate din nou in alt fel între modul și TV si trimise securizat.
Astfel se asigura protectia la copiere si inregistrare, dar apare si problema ca astfel de canale marcate ca protejate la copiere sa nu fie decodate pe televizoare care au doar CI simplu.
Sper ca am inteles bine...

Anonim

Eu am un Samsung P2370HD care are slot CI. Daca iau un slot CI+ imi va functiona? M-am uitat in manual, dar nu spune nimic de slotul CI sau CI+, dar pe el langa serie este trecuta data de fabricatie (martie 2010). Pe net nu am gasit nici o informatie pana acum despre slotul CI. Mersi.

Laurentiu

Samsung P2370HD nu are slot CI+. Eventual poti sa testezi sau sa astepti sa fie lansat CAM-ul RCS RDS, ca sa apara teste pe aici sau pe net. Inca nu se stie daca RCS-RDS va marca ale sale criptate canale ca protejate la copiere. Daca le va marca, nu va merge. Daca nu le va marca, va merge atata timp cat nu sunt marcate ( le poate marca in orice moment )..

Anonim

Vreau sa achizitionez un LG 55LA660S si m-am uitat si pentru CI+ daca tot e nebunia asta cu CAM insa peste tot pe unde m-am uitat am vazut doar CI slot. Sa inteleg ca un model din 2013 chiar nu are CI+ !?
Merci pentru eventual ajutor!

PS: Foarte informativ articol. Thanks!

Laurentiu

Ar fi culmea la un model LG din 2013 sa nu aiba CI+. Ungurii de pe siteul asa zic ca are CI+:

http://www.signaldiscont.hu/content/lg-50-la660s-cinema-3d-led-tv

De asemenea, si italienii de aici spun ca are CI+:

http://www.quarty.it/index.php?option=com_virtuemart&page=shop.product_details&product_id=175686&category_id=2361&Itemid=85#.Ul_CjPky-5c

Ovibarosanu

echipament Decodor NAGRA CI+ pe LG 26 LE 3300 ?

Laurentiu

Cred functioneaza pe LG 26LE3300, conform listei de verificare din ultimul link al articolului.

De asemenea, vad aici un videoclip pe Youtibe care confirma aceasta:

http://www.youtube.com/watch?v=yRQq1kQ2NZo

Totusi, nu e sigura 100% informatia, pentru ca e un televizor din 2010 cred. Dar sansele sunt mari.

Aici scrie ca are CI+ televizorul LG 26LE3300 :

http://www.amazon.de/LG-26LE3300-LED-Backlight-Fernseher-HD-Ready-schwarz/dp/B003A4H6SW#productDescription

Interesant, se pare ca LG a fost printre primii producatori care a introdus standardul CI+ .

Anonim

E valabil si pf satelit?

Laurentiu

Informatiile teoretice din articol sunt valabile si pentru CAM-uri de satelit.

Daca te referi în intrebarea ta la CAM-ul CI+ RCS RDS, acesta este valabil doar pentru televiziunea prin cablu digitala de la RCS-RDS.

Anonim

Am Samsung UE40D6500 2011 este CI+.. vedem cum ar functiona

Anonim

al meu e hitachi 32h6c02 , dar va asigur ca stie de toate, receiver incorporat, slotul cammon interface e pe c+, n-am incercat dar sigur va merge, e fabulos fatza de celelalte care sant mai scumpe, gen samdung, lg, in fine, sa nu luati plasa cei care au slotul, si sa va treziti cand faceti abonament ca nu-l recunoaste.

Anonim

eu am un LG 32LD420, in manual scrie ca are CI, iar in una din listele de mai sus cum ca ar avea CI+...oare o sa mearga CAM-ul de la RDS?

cris

Multi producatori au notat in manualele si specificatiile televizorului CI, desi e posibil sa fie CI+. Pana de curandt nu prea s-a acordat atentie standardului CI+, fiindca nu era folosit de operatori, si specificau CI in loc de CI+. Asa scrie si la un LG de-al meu si de fapt are CI+. Bineinteles, asta nu dovedeste ca are 100% si televizorul tău CI+, dar dovedeste ca poate fi o situatie similara si sa aiba de fapt CI+, chiar daca nu e astfel specificat in manulaul televizorului. Cred cca daca aia in liste scriu unul sau doi ca are CI+, atunci are CI+.

Laurentiu

Daca e in lista, atunci are. Uite aici confirmarea;

http://www.lg.com/de/tv/lg-32LD420-lcd-tv

Anonim

Si pentru un Watson LE42FHD-3D cam care ar fi previziunea?
Cu multumiri
George

Anonim

Scuze pt intrebarea superficiala, privind Watson-ul LE42FHD . Este cumparat de 3 saptamani si are slot pt CI (pe net n-am gasit aproape nicio informatie referitoare la modelul asta)
George

Anonim

E cam greu, eu nu găsesc nici pagina oficiala de internet a producatorului Watson...

Anonim

Tot ce am aflat ar fi ca au fost facute pe sasiu de Vestel
George

Laurentiu

Daca sasiul e Vestel, stiu ca Vestel a inceput prin 2011 sa fabrice televizoare cu CI+. Dar depinde si de firmware-ul televizorului tău Watson. Sorry, cu aceasta marca Watson produsa pe sasiu Vestel nu pot sa te ajut mai mult...

Unknown

PANASONIC 42 / 46 /50 -GT30E -deci din 2011- au CI+. Ca sa se stie! Puteti verifica manualul in limba romana, pag. 119 / 120.

Anonim

Multumesc pt raspunsuri.
Pentru Watson , pe net, am gasit postata de meseriasi urmatoarea adresa http://elektrotanya.com/vestel_17mb65.pdf/download.html, care este de fapt manualul service de la Vestel.Partea proasta este are doar CI si prin urmare este cam nefolositor.
George

Anonim

Cardul dat de RCS pentru receiverul SD (nu cel cu HD) va functiona in acest CAM ca sa pot viziona si programele HD? Cred ca cei de la RCS ar putea raspunde la aceasta intrebare.

Anonim

LG 42LN5400 fabr 2013 are port CI, nu gasesc niciunde daca este CI simplu sau CI+. Ma poate lamuri si pe mine cineva? Multumesc!

Anonim

Daca e 2013, si LG are CI+. Te ghidezi după anul de fabricatie.

Anonim

Panasonic TX-P42UT30E are CI+ ? (din tabele tx-p42ut30 are)

cris

Da, are CI+.

Anonim

As dori să imi confirmaţi daca TV LED Samsung UE32EH4003 are CI+.

cris

Are CI+, daca aveti minim firmware T-NVTE4DEUC-0507.6. Daca nu va functiona, faceti update la ultimul firmware.

Anonim

Detin televizorul LED LG SMART 32NL757S, ce am? CI sau CI+?

cris

Sorry, nu am auzit de acest model. Ne dai un link de pe internet cu el, ca sa ne demonstrezi că exista acest model LG ? Probabil nu ai scris bine modelul.

Anonim

Am un tv LED LG 42LE8500 din 2010. In 2010 era varful de gama la LG. Vreau sa stiu daca are slot CI+. Pe unele site-uri din UK si Germania scrie ca are. Am gasit si un manual de service pt.el(se gasesc foarte greu chiar si pe net) in germana dar nu am inteles prea bine. Se poate face upgrade de la CI la CI+? Tehnic se poate?

cris

Da, se poate prin upgrade de firmware televizor, daca a pus la dispozitie producatorul un astfel de firmware.
Pentru televizorul tau este necesar sa ai firmware 03.00.00 . Daca ai acest firmware sau mai nou, atunci este CI+ .

Anonim

Am un tv LG 32ld350 ,va functiona cardul ci+?

Anonim

pentru Watson LE42FHD-3D da are ci+

cris

Anonim de la 19 octombrie 2013, 23:07
LG 32ld350 are CI+, deci va functiona.

Anonim

lg 32ld351 ? in liste gasesc doar ld350. multumesc

cris

E mai nou si deci are. Uite aici:

http://www.lcd-compare.com/televiseur-LG32LD351-LG-32LD351.htm

bohdanu'

Am un westwood 22v1 led. Nu gasesc nicaieri mentionat nimic daca este CI sau CI+. Am slotul insa nu stiu care model este. Ma poate lamuri cineva? TVul este fabricat in 2010. Multumesc

Anonim

Buna seara spuneti-mi va rog daca al meu e Philips 32plf3517h/12 si scrie CI in lista de tv cu CI+ am vazut Philips 32pfl3517h adica fara /12 o fi compatibil? sao o avea deja CI+ desi pe tv scrie doar CI? la sfarsit si slotul e ca in desen figura 2 adica canal mai ingust daca are vreo importanta asta
Multumesc

Anonim

am un Samsung UE40D5500, am gasit ca are CI si suporta CI+.
e ok?..sau?

cris

Philips 32plf3517h/12 are CI+, uite aici:

http://www.p4c.philips.com/files/3/32pfl3517h_12/32pfl3517h_12_pss_aen.pdf

cris

Samsung UE40D5500 are CI+. Uite aici:

http://www.samsung.com/ro/consumer/tv-audio-video/televisions/archievd-tv-old/UE40D5500RWXXH-spec

cris

bohdanu' 20 octombrie 2013, 20:55 Nu stiu ce sa zic de westwood 22v1 led, mai ales ca e din 2010.
Cred ca are doar CI, daca spui ca are slotul. Prin 2010 nu implementasera decat unele firme renumite CI+.

Anonim

Am un LG 32LH5000. In specificatii scrie Slot CI fara +. Pe sit producator ultimul firmware este 3.75. Eu am 3.72.
Este compatibil CI+???

Anonim

scuze. Invers. Eu am 3.75 - pe sit e 3.72

cris

Nu cred ca LG 32LH5000 are CI+ ...

Anonim

Am 2 LG- uri, 26LD350 si 42LD465, suporta CI+? Va multumesc.

cris

LG 26LD350 are CI+ cu firmware minim 03.00.00.

De asemenea, si 42LD465 are CI+ ( nu stiu cu ce varianta de firmware, dar dacă nu functionează, faci update de firmware ):

http://www.lcd-compare.com/televiseur-LG42LD465-LG-42LD465.htm

Anonim

Dar cum se poate sa am o versiune de firmware care nu exista pe site-ul producatorului?

cris

Simplu, nu actualizează pe site ultimele versiuni de firmware.

Anonim

Merci. Nu ramane decat sa incerc un CI+ si vad care este rezultatul.

Anonim

Pt Cris, multumesc, si cum fac update de firmware, la lg 42ld465, am intrat pe site-ul lg si au acolo am descarca Software_File ( version ....)si cu ce il deschid. Multam mult, da un mic sfat. Te rog.

Dan

Va salut. Eu am un televizor Samsung UE40F8000SL (model 2013) si pe site-ul rds apare ca fiind compatibil cu CAM-ul CI+ de la RDS. Insa cand l-am introdus in TV, am constatat ca nu se autentifica. Prima daca am crezut ca are TV-ul o problema, asa ca i-am sunat pe baietii de la Samsung pentru suport, iar ei au concluzionat ca portul meu CI nu are absolut nici o problema, problema este cardul CI+ primit de la RDS care se pare ca este versiunea 1.0, iar televizoarele Samsung ultima generatie suporta doar versiunea 1.3 (asa cum sunt CAM-urile de la UPC). Contactand RDS, am primit frumosul raspuns cum ca acestea sunt singurele versiuni de carduri pe care le au si ca daca nu merge la TV-ul cu pricina pot foarte usor sa folosesc cardul la un TV mai vechi daca am -> interesant raspuns primit de la suportul tehnic al celor de la RDS. S-a mai lovit cineva de aceasta problema?

cris

Anonim 21 octombrie 2013, 12:24, ai aici metod de update firmware:

http://www.lg.com/ro/suport-produs/lg-42LD465#

Dar intai asteapta sa vezi daca merge fara update CAM-ul RCS RDS. Doar daca nu merge, trebuie sa faci update.

Dar din manuaul de aici rezulta ca ar avea din fabrica CI+:

http://www.lg.com/ro/suport-produs/lg-42LD465#

detrax

Dan, nu cred ca de fapt CAM-urile de la UPC sunt varianta 1.3,
CAM-urile 1.3 nu necesita Smartcard. Uite si aici pe saitul acesta un articol despre CAM 1.3:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/06/irdeto-cardless-ci-13-cam-ul-care.html

UPC foloseste smartcard, deci nu sunt 1.3 .

De asemenea, 1.3 ar trebui sa citeasca si variantele mai vechi, iar daca nu face asta este probabil o problema a producatorului.

MARIA

IERI AM CUMPARAT UN TELEVIZOR LG 32LN5400, FABRICATIE ANUL 2013, AS DORI SA STIU DACA MERGE CI+, IN MANUALUL APARATULUI SCRIE DOAR CI. VA MULTUMESC

marinel

Dan, televizorul Samsung UE40F8000SLXXN trebuie sa fie compatibil cu CI+.
CAM-ul de la RCS nu este CI 1.0, fiindca atunci ar fi CI simplu.
CAM-ul RCS e v.1.1 sau v.1.2, in nici un caz v.1.0. Nu am studiat cu atentie, dar sigur nu e CI 1.0.
Informatiile pe care le-ai primit atat de la Samsung, car si de la RCS sunt niste raspunsuri ca sa scape de tine. Alta e problema la tine. Vezi daca ai ultimul firmware instalat, dar incearca si o resetare la setarile de fabrica ale televizorului, eventual cu televizorul setat pe mai multe tari pana in recunoaste CAM-ul.

cris

Maria, televizorul tau LG 32ln5400 e model nou 2013, are CI+.

gean

Eu nu inteleg de ce va stresati daca nu sunteti siguri ca are CI sau CI+ . Luati un card de la un vecin sau amic si verificati. Sau comandati unul, iar luna urmatoare il dati inapoi daca nu merge. Testul vă va costa 3 lei, chiria pe o lună a CAM-ului RCS-RDS.

Anonim

Pt Cris, mii de multumiri, da ai avut dreptate, ce 2 LG pe care le am 26ld350 si 42ld465 au CI+. Am luat smarturile si functioneaza perfect. Nu stiu cum sa anulez parola, De cate ori ajung la HBO apare parola, am citit ca se poate dezactiva, dar nu-i dau de cap. o seara buna, si multumesc mult.

cris

Cu placere. Din pacate nu am inca un CAM RCS-RDS sa te pot ajuta cu meniurile. Poate scriu adminii un astfel de tutorial sau te ajuta alti colegi cu un raspuns.

Anonim

SALUT.La lg 37LE4500 cu soft 03.03.42 nu merge CI+ RCS.Unde gasesc 03.00.00 .Multumesc

Anonim

Pai ma gandesc ca ar trebui sa mearga si cu 03.03.42, 03.00.00 fiind varainta minimă. Nu cred ca au scos intr-o varianta mai noua CI+ si au bagat iar CI. Vezi ca alta e problema. Ai dat resetare la setarile de fabrica ? Ce eroare iti da?

Anonim

Multumesc Cris sunt cel cu o seara inainte cu Philips 32plf3517h/12 cam pe la aceeasi ora.Sunt foarte utile informatiile si esti foarte amabil ca ne raspunzi tuturor. In ce ma priveste ma bucur ca are CI+.
O seara placuta

Anonim

Excelent articol !

Detin un Samsung 40B530 cu slot, pe site-ul oficial Samsung in limba germana zice CI+ (http://www.samsung.com/de/consumer/tv-audio-video/television/archive-tv/LE40B530P7WXZG-spec), pe un forum tot german zice ca nu merge cu CI+, doar cu CI.

Merita sa ma mai agit ? Exista riscuri de "damage" daca pun CI+ in slot CI ?

Mersi mult !

Anonim

Nu e nici un risc. Daca nu merge il dai inapoi dupa o luna: pierdere 3 lei chiria pe o luna :)

Diferenta dintre CI si CI+ e doar de software. Orice televizor cu CI, daca ar face update firmware producatorul televizorului, poate deveni CI+.

detrax

CI și CI + ar putea fi într-un fel comparate cu protocoalele HTTP și HTTPS de pe internet. Atât CI, cât și CI + utilizează același dispozitiv fizic (PCMCIA). Diferenta vine la funcții: intră un flux video DVB-CSA criptat în CI, iese un flux decriptat. Deoarece unii radiodifuzori nu doresc să puteti salva sau inregistra fluxul video fără permisiunea lor, au "inventat" CI +, care adaugă de fapt un strat de criptare înainte ca fluxul de transport să fie trimis din CI +. Deci, s-ar putea salva sau inregistra fluxul video, dar nu se pot vedea cheile, care sunt cunoscute doar de modulul CI + și de televizor.
Fluxul video DVB al unei televiziuni care nu functioneaza in CI, dar functioneaza si CI+, conține de fapt un "marcaj" (denumit Flagg), care obligă la existenta unui firmware in tv care poate intelege CI+. Daca nu ar fi aceste marcaje la programe, ar merge CI+ in televizoare cu CI. Totul se face software, iar ca respectivul canal securizat să existe, e nevoie de adaugarea functiei respective de canal securizat in firmware televizor. Deci totul depinde de softwarele televizorului, nu de conectorul CI sau CI+, care sunt identice. Mai simplu spus: televizorul trimite semnal codat la CAM, iar CAM-ul il decodeaza, apoi il trimite pe un canal "cu parola", pe care o stie doar televizorul, pentru a fi afisata imaginea pe ecran. Daca televizorul nu stie din soft sa creeze acel canal si sa il acceseze pe baza parolei secrete trimise de CAM, totul se blocheaza, si imaginea nu apare, ci apar erori. Sper ca mi-am adus si eu aportul la articol cu aceste explicatii mai simpliste. :-) Poate ma apuc de scris articole pe HD Satelit :-)

Anonim

O intrebare la toti care au CAM de la RCS, - Cum se anuleaza parola, Va multumesc.

Anonim

Probabil din televizor opresti sau dezactivezi controlul parental. Azi iau si eu CAM-ul si iti spun, mai pe seara, daca nu iti raspunde altcineva sau nu reusesti dezactivand controlul parental,

Anonim

Salut
Am din 2010 un Samsung LE-32B554 cu slot CI. Credeti ca este compatibil cu CI+ de la UPC?
Multumesc anticipat.

MARIA

MULTUMESC

cris

Anonim de la 22 octombrie 2013, 13:31, televizorul LE32B554M2PXXN indeplineste teoretic standardele CI+, desi cred ca e un model din 2009. 100% nu pot sa iti confirm, poate depinde si de firmware, dar apare in lista aceasta ca fiind compatibil:

http://www.delta.nl/Media/pdf/thuis/112859/112852/CI+_lijst_decoders

Anonim

In legatura cu Lg 37l34500 ( firmware 03.03.42 ) dupa o resetare la setarile din fabrica(tara Danemarca-altele nu am mai incercat) merge.MULTUMESC

Cosmin

salut! poate ma lamureste si pe mine cineva.. aceasta optiune de card este valabila si pt cei care au DTH Digi Tv Satelit ?

Anonim

Doar pentru cablu digital RCS-RDS. Nu merge pentru satelit Digi Tv.

Anonim

Salut, am un Samsung P2370HD cu slot CI simplu, cu cardul introdus scrie in meniul cu Smart Card Info sau ceva de genul "Smart Card Serial Number: Extracted si Smart Card Version: Extracted" si la celelalte campuri nu scrie nimic. De asemenea, nu imi decodeaza canalele criptate. Mai are cineva problema asta?

Unknown

salut , am si eu un lg model 32LS3500-ZA , am introdus cardul si imi da o erooare , in care cei de la rds spun ca trebuie sa scot modulul sau se revin la setarile de fabrica, am facut aceste lucruri dar tot asa apare, televizorul este fabricat in 2012 noiembrie, precizez ca nu am facut updatul al ultima versiune a lor

Anonim

Am un TV Panasonic TX-P42S30E din 2011; pe siteul RCS nu este trecut ca si cum ar avea slot CI+, doar ca pe alte siteuri (naxo, delta) apare ca si cum ar avea acest slot. Pe televizor scrie doar CI. Stie cineva care este adevarul? Multumesc.

Anonim

Daca e trecut undeva in liste in alta parte, inseamna ca are CI+ . Vezi ca sunt liste de la firme seriaose.

cris

Anonim 22 octombrie 2013, 20:31 vezi daca ai introdus cardul cu pinii in față si cu fața verde vizibilă. A scris HD Satelit un articol aici cu poze:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/10/imagini-meniu-cam-ci-rcs-rds.html

Trebuie sa iti vada cardul, altfel problema e de la tine acolo, nu de la RCS-RDS.

Insa daca televizorul e doar cu CI simplu si nu are CI+, probabil nu iti va functiona decodarea.

cris

ady tym, televizorul LG 32LS3500-ZA are CI+. Nu stiu de la care versiune de firmware, dar are sigur.
La fel si pentru tine, cardul trebuie cu pinii in față si cu fața verde vizibilă si CAM-ul impins bine in slot. A scris HD Satelit un articol aici cu poze:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/10/imagini-meniu-cam-ci-rcs-rds.html

Daca nu vei reusi nici astfel, va fi necesar update la cel mai nou firmware al televizorului.

cris

Anonim, televizorul Panasonic TX-P42S30E are CI+ daca ai la el minim firmware a904.

In linkul de mai jos apare scris in germana la CI+ confirmarea ca da, are CI+ : "Ja" :)

http://www.testsieger.de/testberichte/panasonic-tx-p42s30e.html

Daca nu ai acest firmware, trebuie sa faci update la versiunea aceasta sau recomandabil la una si mai nouă, dacă există.

Unknown
Acest comentariu a fost eliminat de autor.
Anonim

Am un tv LG37LF2500 imi vede camul ci dar nu apare nicio informatie despre cartela,apare scris la detalii cartela extras. Mentionez ca am verificat camul si cartela pe un alt tv si functioneaza.

Anonim

Salut. Eu detin un le40b554m2wxxh si nu merge desi, atunci cand am bagat cam-ul in el meniul tb-ului mi-a furnizat toate datele adaptorului si ale cardului (sn, chipset etc.). Deci il vede dar nu merge. Mentionez ca am pe el ultimul fw (2010.1 part. 2). As schimba din service menu modelul la 650 insa mi-e teama sa nu-l fac caramida :). O parere? Multumesc.

Anonim

Salut. Pentru cei ce detin televizoare Samsung LCD, codul incepe cu LE, apoi urmeaza 2 cifre ce reprezinta diagonala dupa care o litera. daca litera este C, D sau E are sigur CI+. Daca litera este B, atunci trebuie ca dupa urmatoarele 3 cifre sa aiba litera P sau S pentru a avea CI+

mariusica

Anonim de mai sus, felicitari pentru comentariul tau foarte util.

Anonim 23 octombrie 2013, 09:19 , sigur ai bagat bine cardul cu partea verde in față ? Sigur aiimpins bine CAM-ul ? Daca nu iti apre pe canalel codate mesajul CARD EXPIRAT, nu ai facut ceva bine.

mariusica

Anoinim22 octombrie 2013, 23:58 - Pentru televizorul LG 37LF2500 ai verificat daca are CI+ cu softul tau actual? Poate ar trebui sa ii face update la ultimul firmware.

Unknown

Cum se vede cu acest cam in comparatie cu receiverul humax? Este mai clara imaginea?

Anonim

Mie mi se pare că da. Adică nu se mai prelucreaza de doua ori imaginea cum se face cand folosesti receiver. La utilizarea prin receiver este prelucrat semnalul,o data scos pe HDMI, intra in televizor, iarasi sufera prelucrari si nu are cum sa fie mai clar din receiver cu doua prelucrari ce deterioreaza fața de metoda cu CAM direct simplu prin televizor. Inclusiv la sunet mi se pare diferenta mare, mult mai clar cu CAM, mai ales pe HBO.

Unknown

rezolvat , facut si ultimul update , dar problema a fost ca nu am dat scanare la programe , am crezut ca porneste automat , acuma totul este in regula, merci fain de ajutor

cris

Nu porneste automat scanarea, ca nu e receiver. E doar un modul de deocodare. Scanarea o face televizorul. Bine ca ai rezolvat si a fost doar atat problema.

Anonim

LG42 SL 8500are CI+?

Anonim

Nu prea cred ca are CI+...

DEYUZA

LG M2762DP si LG 26LD350 merg cu modulul de la RDS ?

cris

LG M2762DP e monitor, nu prea au monitoarele CI+ ( desi bineinteles ca exista exceptii care întăresc regula ).

Televizorul LG 26LD350 cu minim firmware 03.00.00 are CI+.

Oricum, chiar daca teoretic multe televizoare sunt declarate ca fiind compatibile cu CI+, e posibil ca un firmware prost conceput sau cu bug-uri sa nu ofere o buna functionalitate sau compatibilitate.

E mai mult o loterie si doar testul efectiv cu CAM-ul RCS-RDS vă poate dezvălui realitatea.

Anonim

salut
am CAM de la RDS si la Samsung P2370HD nu merge pentru ca RDS a marcat programele codate,
dar in meniul tv CAM il vede serie, nume etc , dar nu vede seria cartelei .
pe Finlux luat din metro acu 3 luni imi merge perfect , vede seria CAM si seria cartelei .

PS. CAM ul a venit in 3 zile de la comanda :) de la RDS ma asteptam sa vina dupa 4-6 luni :)) avand in vedere ca pt decodorul HD am asteptat aproape 9 luni

Anonim

am testat pe un samsung UE32B7020 - in specificatii e marcat ca fiind CI+, aici de asemenea http://www.delta.nl/Media/pdf/thuis/112859/112852/CI+_lijst_decoders
nu-mi ofera nici un fel de informatie privind smartcardul, doar despre modul.
cei de la rds zic c'au testat la randul lor pe un samsung (model mai nou) - si merge.
vreo idee?

Anonim

unde ai vazut tu ca scrie ca nu are? eu vad ca scrie Ready for digital
• MPEG4 HDTV reception via DVB-T and DVB-C tuner with CI+*

Anonim

Cardul cu partea verde in fața.

Anonim

IONUT
AM SI EU UN SAMSUNG LE37C530F1W am verificat la samsung romania si mi s-a spus ca suporta CI+ dar cand am bagat cardul de la rds in tv imi da eroare 17 modulul nu se autentifica cu tv ?

Unknown

Salutare, am si eu un grundig 32 vle 6221 bf despre care am citit ca ar avea ci+. Doar ca televizorul spune ca acel CAM de la rds nu e compatibil cu televizorul. Update prin stick nu merge iar OAD nu gaseste nimic. Am ce ii face?

Anonim

Lista cu tv-uri compatibile din partea rcs-rds...http://rcs-rds.ro/televiziune-digi-tv/cam
eu nu mi-am regasit tv-ul pe acolo poate stiti ceva voi pls... LG 32LD465 , fullhd cu slot pcmcia ( scrie CI nu scrie CI+) multam fain.

Anonim

Am un monitor LG Flatron M2380D are in spate un slot,dar nu stiu daca este compatibil cu CAM celor de la RCS-RDS.

Anonim

Salut! Am un led Hitachi 26H8L08 nu stiu daca are CI+ Va Multumesc



















Anonim

Eu am un Samsung UE32EH5000WXBT cu slot CI+. Ce sa bag in el ca sa vad canale pentru adulti?

Dazard

Doresc sa confirm functionarea CAM-ului de la RCS-RDS pe un televizor LG 42LM3450-ZA versiune software 03.41.10. O singura mentiune am: canalele codate se prind doar SD nu si HD. Sau poate nu am stiut eu cum sa scanez. Eu am dat scanare completa.

Anonim

salut , Vasile ma numesc , detin un tv lcv cumparat la finele lui 2009,
Samsung LE26B450C , are CI , ma intreb daca va functiona cardul CI de la upc ,?? urmeaza sa fac un contract cu ei, si as fi curios daca va merge cu cardul lor , mersi , poate are cineva acest model de tv si ma poate ajuta cu o informatie

Anonim

@IONUT , incearca sa dai resetare la setarile de fabrica si rescanare canale. Cardul c partea verde in fața, CAM-ul infipt bine in tv. Daca numerge nici asa, update la ultimul firmware, apoi resetare la setarile de fanrica si rescanare canele.

Anonim

@Aurel Drăguţ, Grunding 32 VLE 6221 BF, daca e modelul din 2012, ar trebui sa aiba CI+. E cam complicat cu detectia prezentei CI+ si cu update firmware la alte marci decat cele gen LG, Samsung, Sony, Philips... De exemplu la modelul tau de Geunding nu cred ca ofera nici un update noud e firmware.

Anonim

@Anonim 25 octombrie 2013, 20:55

LG 32LD465 e lansat prin 2010... Scrie ca are CI, dar totusi s-au facut updateuri de firmware, poate cu un update ai noroc.

Anonim

@ Anonim 25 octombrie 2013, 21:29
LG Flatron M2380D are doar CI, dar citisem pe undeva de cineva care a rezolvat problema cu update de firmware.

Anonim

@Anonim 26 octombrie 2013, 15:08 , nu am gasit modelul tau Hitachi 26H8L08 niciunde pe net, nici chiar pe pagina producatorului. Esti sigur ca asa se numeste? Oricum, la modele de la firme mai putin celebre dupa 2011 nu ai cum sa afli decat prin testare / imprumut de la cineva a unui CAM CI+.

Anonim

@ Anonim 26 octombrie 2013, 15:19, iti faci abonament la pachet adult la un operator de cablu sau satelit...

Anonim

@Dazard 26 octombrie 2013, 15:38 Nu are legatura CAM-ul cu receptia. Intai receptioneaza canalele HD si apoi CAM-ul le poate decoda. CAM CI+ nu are tuner, nu de el depind receptia canalelor HD , ci de televizor.

Anonim

@Vasile, televizorul LE26B450C daca e de prin 2009, sansele sunt mici. Totusi, tinand cont ca e de la LG, daca ii faci un update mai nou de 2010-2011, ai toate sansele sa fie CI+.De ce nu imprumuti un CAM similar de la cineva ca sa fii sigur ?

Ca si concluzie pana acum, ce am spus sunt doar pareri. Nimeni nu poate stii 100% sigur daca un televizor e compatibil ( chiar dupa update la cel mai nou firmware ) cu CI+ de la RCS-RDS sau UPC. Doar testul efectiv va poate confirma aceasta. Sansele cresc daca e televizor model nou ( dupa 2011 ) de la firma cunoscuta. LG se pare ca e varful de lance la compatibilitatea CI+. Totusi, e bine sa aveti prieteni care folosesc ceva asemanator, pentru a putea verifica...

Anonim

LG 32LH5000 este compatibil CI+. Daca nu, atunci prin actualizarea softului (exista o updatare din 19.10.2011) ar fi posibil sa devina CI+ ?
Cu multumiri

marinel

Scrie mai sus cineva: "Nu cred ca LG 32LH5000 are CI+ ...". La fel cred si eu.

O actualizare il poate face teoretic CI+, daca e una mai recenta si are adaugata aceasta transformare din CI in CI+. Dar nu cred sa existe un astfel de firmware.

gioni1968

Stiti daca functioneaza prin satelit (parabola)? Nu am gasit informatii.Multumesc

Anonim

CAM-urile in general functioneaza teoretic si pe satelit. Insa acesta de la RCS functioneaza doar pentru cablu DIGITAL, nu si pentru Digi TV.

Anonim

Da, cardul este inteodus corect. Cred ca problema este cea descrisa de comentariul apreciat de tine. Adik tvul meu este B si literele de dupa codil principal sunt altele decat cele care trebuie.

Anonim

Pentru ANONIM cu mes "Salut! Am un led Hitachi 26H8L08 nu stiu daca are CI+ Va Multumesc"
Modelul asta nu l-am gasit, am gasit LED Hitachi 26" 26H8L02 si nu are CI+

Anonim

buna! am un lcd samsung32c350 si as dori sa stiu daca are cl+?

Johnny

Samsung le32d550k1w are ci+ ?pt ca pe site-ul rds zice ca tv-ul nu are certificare ci+(si ca lista e in curs de actualizare)....dar Samsung.com si alte site-uri cu liste de tv compatibile ci+ zice ca are ...

Anonim

@Johnny, Samsung le32d550k1w are ci+.

Anonim

@Anonim 30 octombrie 2013, 13:03

Samsung LE32C350D1WXZG are CI+.

Anonim

Buna ziua,
Pentru TX-P37X20E Panasonic, spune pe cartea tehnica ca doar CI. Compatibil sau nu cu CI+?

Anonim

samsung32c350 este acelasi tv ca si LE32C350D1WXZG ?
ca nu ma prea pricep

Anonim

Cred ca e acelasi, oricum televizorul tau sigur are in numele tehnic al modelului mai multe litere si cifre decat ai scris tu.

Anonim

@Anonim 30 octombrie 2013, 13:51

Am gasit in lista aceasta că e compatibil televizorul Panasonic TX-P37X20E cu CI+:

http://www.delta.nl/Media/pdf/thuis/112859/112852/CI+_lijst_decoders

Anonim

Ionut, multumesc pentru detalii dupa lungi i njuraturi si telefoane la rds am reusit sa functioneze cam de la rds pe samsung LE37C530 F1W

Anonim

LG 32LN575s are CI+ sau numai CI?

Anonim

Televizorul LG 32LN575s este model 2013, deci are LG. S-a mai spus in nenumarate rânduri, toate LG-urile 2012-2013 care au CI, este automat CI+.

Anonim

Un LG 42LA620S din 2013 credeti ca functioneaza cu CAM RDS? In specificatii scrie doar modul CI.

Anonim

Scrie mai sus cu un rând că dacă e din 2013, atunci functioneaza :))))))

Anonim

LG 42le5300 are CI dar nu stiu daca merge cardul CI+ de la rds.

cris

LG 42le5300 are CI+, deci ar trebui să funtioneze CAM-ul CI+ de la RCS-RDS. Foarte mulți producatori de televizoare scriu in manualele de utilizare si specificatii doar CI, desi televizorul respectiv are CI+ .

dan

Am LG 32LH5000, nu merge nici dupa update de firmware.
In schimb, pe un Samsung 26D4003, care nu e listat ca fiind compatibil la RDS pe site, imi merge. Totusi, pe lista postata de cineva mai sus, acesta apare ca fiind CI+, LG-ul nu.
Ca o constatare proprie: tv-ul care merge vede, la informatii CI, datele de pe smart card (serie, producator, etc), tv-ul care nu merge nu vede nimic din datele cardului, vede doar informatiile cartelei.

Anonim

Mai sus era vorba despre LE 5300, nu de LH 5300...

dan

I-am raspuns lui Anonim 21 octombrie 2013, 11:30
Si am postat si pentru altii.
Si am scris despre LH5000, nu 5300 :)

Unknown

SAMSUNG LE32C530F1WXBT?

Anonim

LE32C530F1WXBT nu stiu, dar am eu LE32C530F1WXZG și are CI+. Cred ca e acelasi model de fapt ?

Anonim

Televizorul meu Sony KDL EX 600 nu se regaseste in lista de la RCs RDs dar pe specificatie scrie: CI = Ready si tuner dvbc. Ar trebui sa fie compatibil cu cAM-ul de la RCS RDS?

Anonim

FINLUX LED TX882 FHD ARE CI+?
Multumesc anticipat.

Anonim

@Anonim 1 noiembrie 2013, 15:01

Televizorul tău KDL- EX600 e model 2010, dar indeplineste standardele tehnice teoretice ale CI+, dar nu stiu daca are CI+ cu firmware actual care e la tine pe tv. Daca nu merge faci update la televizor si va functiona.

Anonim

@Anonim 2 noiembrie 2013, 11:18

Nu prea cred ca are si oricum e greu de determinat teoretic la televizoarele de la producatori mai putin cunoscuti. Numai testul practic prin imprumutarea unui CAM RCS-RDS te va lamuri la un astfel de televizor.

Doar modelele de mai jos spune producatorul Finlux ca au CI+:

Finlux 22FLF882HU
Finlux 26FLD882VHU
Finlux 42FLHD905HU
Finlux 40FLHD905HU
Finlux 32FLD905HU
Finlux 40VLHDR965BLU
Finlux 19H6030S
Finlux 32H503
Finlux 32F6030
Finlux 42F6030

Cornel

Salut am si eu nevoie de un sfat am un lg cu softul 03.55.00 si din ce am inteles nu functioneaza. pot actualiza softul ? Multumiri

Anonim

Am nevoie de ajutor...in data de 03.11.2013, am luat de la o filiala RDS/RCS un decodor DigiSmart CAM si nu am reusit...absolut nimic sa fac cu acesta. Mentionez ca am un TV marcar WATSON, an achizitie 2012, model IE32HD. Am incercat toate variantele posibile...de la modul de introducere a cartelei, pana la revenirea setarilor de fabrica. Va rog sa-mi dati un sfat

Anonim

Samsung 40B530 nu merge cu CAM-ul CI+, il detecteaza (se activeaza meniul CI) dar nu afiseaza informatii despre cartela, implicit nu decodeaza canalele criptate. Am dat resetare, rescanare, nimic. Am schimbat si tara din Other in Germany, nimic. Deci, alt televizor :) Deci, unica informatie ca ar avea CI+, cea de pe site-ul Samsung Germania, nu se verifica. Mai mult, in mod imagine Auto-size, acum imi face stretch la 16:9 chiar si la canalele 4:3, pana acum nu imi facea asa, se autoextindea la canalele 16:9 si ramanea cu benzi negre pe margine la cananlele 4:3 (ceea ce e si normal). Vreo recomandare in acest sens ?

Anonim

@Cornel 2 noiembrie 2013, 14:22 Poti actualiza softul, dar cu atentie. Ai grija sa NU intrerupi alimentarea cu energie electrica a televizorului pe durata procedurii.

Anonim

@Anonim 2 noiembrie 2013, 15:36, nu are nici o legatura functia de strech ,4/3 si alte functiile ale televizorului cu CAM-ul. Acest CAM doar ADAUGĂ la televizor o functie in plus: cea de decodare, cu meniul aferent CAM-ului. Atat face si nimic mai mult. Nu modifica altceva.

Daca iti vede CAM-ul inseamna ca televizorul e compatibil. Daca nu iti vede cardul, vezi sa il ai cu partea verde-alba spre exterior si bine infipt in CAM si CAM-ul in televizor. Daca nici asa nu merge, atunci sunt alte probleme care ma depasesc ( legate de firmware prost la televizor de exemplu pe partea de CAM ).

Anonim

@ Anonim 2 noiembrie 2013, 15:33, Watson e o marcă destul e putin populara. Probabil nu are decat CI simplu, de aceea nu iti functioneaza. Da-mi un link pe pagina oficiala Watson in care e prezentat televizorul tău, că eu nu găsesc niciunde pe internet.

cris

Eu zic asa: cele mai multe șanse să aibă CI+ sunt cei cu televizoare model după 2010-2011 ( cu cat mai nou cu atat mai bine ), cu cel mai nou firmware ( soft ) instalat și daca sunt facute de urmatoarele firme, in ordinea urmatore: LG ( cel mai compatibil ) sau Samsung ( aproape la fel ). Apoi urmeaza cam cu sanse egale intre ele, dar mai mici: Sony, Philips, Panasonic, daca sunt dupa 2011-2012 și au cel mai nou firmware instalat. Pentru ceilalti, cu alte mărci de televizoare, șansele sunt foarte reduse, un fel de alba-neagra.

Anonim

@Anonim 2 noiembrie 2013, 16:12

Evident ca nu are legatura CAM-ul cu aspectul imaginii (am rezolvat din setari, se pusesera pe "default" dupa ce am ales alta versiune de soft).

Vizavi de cum se introduce CAM-ul in slotul din tv, e ok introdus, faza e ca nu scrie pe nicaieri ca Samsung B530 e compatibil CI+ (doar pe site-ul Samsung Germania, desi cred ca e o greseala, chiar daca e Germania :) )

CORNEL

Sal-tare rugaminte mare-mare la un LG cu software 03.55.00 ce software actualizat trebuie si de unde il iau sa fie bun ca am inteles ca se dau si facaturi din rautate daca o fi adevarat. Cu respect

Anonim

Pai multe modele de televizoare LG-uri au software 3.55.00. Trebuie sa specifici ce model ai, modelul exact. Dupa ce spui modelul exact al televizorului din manual, te poate ajuta banuiesc cineva cu linkul de download oficial al firmwarele corespunzator care trebuie instalat prin USB.

Dar update se poate face si automat, daca vei conecta prin cablu la internet televizorul ( dar sa fie efectiv conectat la internet, nu doar cablul introdus ) si dai update din meniu ( iti vine apare direct in televizor la meniul de update cel mai nou soft , fara probleme sa il incurci cu firmware de la alt model ).

Anonim

buna ziua ! a incercat cineva cardul de la RCS RDS pentru un lg LN5400? functioneaza?

Anonim

Nu figurează in nici o lista de televizoare CI+ ...Dar ma gandesc ca e din 2013 si ar trebuie sa functioneze.

Anonim

Asa am zis si eu...dar am vazut ca a mai intrebat lumea de el si ma gandeam ca a incercat cineva pana acum:)

CORNEL

REVIN, pt. anonim 13,24 / 03-11 este un LG 37lf 2500.Multumesc

Anonim

@Cornel, pentru modelul tau ultimul firmware aparut este din 2011:

http://www.lg.com/ro/suport-produs/lg-37LF2500#software

Ai acolo si instructiuni , pe pagina oficiala LG, cum sa faci updateul. Tu ai firmware 03.55.00, asta e mai nou, este 03.75.00. Altul mai nou nu mai este si probabil nu nici nu va mai fi altul nou.

Sa citesti cu atentie instructiunile si sa nu intrerupi updateul sau sa nu opresti curentul ! E bine sa faci seara,ca nu lucreaza cei de la Electrica pe la rețelele electrice.

Desi sincer nu cred ca daca faci update iti va face televizorul compatibil cu CI+, ci doar va imbunatati ceva functii pe acolo. Nu am gasit televizorul tau in nici o lista de televizoare CI+, cu nici un update care sa il faca CI+. E model destul de vechi. Dar incearca, cine stie...

CORNEL

Multumesc mult am sa incerc sa-l inbunatatesc este de la inceputul anului 2010,si nu ma lipsesc de el ca nu a functionat mai mult de 50-60 de ore. Tot binele din lume pt rabdare. Respect maxim

Anonim

Buna seara,

Va rog raspuns pt un LG 32 LD 450 VERSIUNE FIRMWARE 03.03.06
Multumesc!!!

Anonim

Pentru televizorul LG 2010 32LD450 firmware minim este V3.00.16, asa ca al tau indeplineste teoretic standardul CI+. Practic... doar prin verificare.

Anonim

multumesc frumos de raspuns....maine merg sa iau CAM-ul!
Va doresc o seara linistita!!!

Anonim

va rog un raspuns pentru panasonic TX-P42ST30E daca merge ci/cam rds ?

Marian Chifor

Rog un raspuns pentru Panasonic Viera TX-L47ET5E, merge cu CI+ de la RDS? Mentionez ca anul de fabricatie e 2011, in specificatii scrie doar slot CI, apare in lista publicata la linkul din antetul articolului ca avand CI+ insa nu si in lista publicata de cei de la RDS. Multumesc!

Anonim

Daca apare in lista aia, e cu CI+, cel putin teoretic. Oricum lista de la RCS si UPC sunt si mai incomplete.

Anonim

@Anonim 5 noiembrie 2013, 15:37

Panasonic TX-P42ST30E are teoretic CI+, dar sa faci update la zi la soft daca nu merge cu firmware-le actual.

Anonim

Edw
Rog, are cineva LG32LN5400 cu CI+ de la UPC? Va multumesc.

Anonim

LG32LN5400 e model nou, trebuie sa aiba CI+.

Seth

LG42LE4500 nu a mers din prima, dupa ce am citit aici i-am dat Factory Reset si am pus tara pe Danemarca si merge. Mii de multumiri pt sfaturi.
Este vorba de CAM de la RDS-RCS luat astazi 5 noiembrie 2013
Mai am si 2 Samsung seria 6 care au mers fara probleme (bila alba Samsung)
Ultimul TV este un LG42SL8000 la care pana acum nu am reusit din pacate, am incercat toate variantele, i-am pus si ultimul firmware dar nimic, zice doar "Scrambled channel" si nu porneste nici autentificarea pe care a facut-o la celelalte.
Daca mai aveti vreo sugestie pt LG 42SL8000 v-as fi foarte recunoscator.
Multumesc inca odata.

Anonim

LG 42SL8000 e lansat inainte de 2009 si nu apare in nici o lista cu televizoare compatibile CI+, e posibil sa fie doar CI, chiar si cu upgrade de firmware.

Seth

Da, stiu ca nu apare, totusi mai speram, dar nu cred ca e vreo sansa.

Anonim

am Smart tv Samsung UE40ES5500 are doar slot CI, oare citeste CI +?

Anonim

Conform operatorilor de cablu renumiti, daca ai unul din urmatoarele modele si softul minim necesar:

Samsung 2012 UE40ES5500WXXN T-MST10PDEUC-1017.1 LED TV DTV

Samsung UE40ES5500WXXH T-MST10PDEUC-1014.2 X10

Samsung UE40ES5500WXZG T-MST10PDEUC-1014.2 X10

Apropo, de ce nu verificati televizorul in lista de aici ?

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/11/lista-televizoare-compatibile-cam-ci.html

Anonim

LG a introdus CI chiar din 2008

Anonim

LG a introdus din 2010 CI+, dar a facut apoi updateuri si pentru televizoare mai vechi de 2010, ca sa le faca si pe unele dintre acestea compatibile CI+.

Ovidiu

Vreau sa achizitionez Samsung 40F7000. Pe prospect scrie CI, in lista de compatibilitati scrie ca e compatibil.... Care o fi realitatea?

Anonim

Samsung 2013 UE40F7000SLXXN LED TV i-DTV cu firmware T-FXPDEUC-1004.7 e compatibil cu CI+. E mai ciudat la Samsung, depinde si de noroc, dar daca incerci vei vedea realitatea. Oricum sansele sunt 90% sa functioneze CAM-ul cu minim firmware 1004.7 sau mai mare.

Anonim

Salutare!!
Am un TV Samsung UE46F6770SSXZG, fabricatie aprilie 2013.Problema e ca nu stiu daca am CI sau CI+...pe unele site-uri din Germania da ca si cand ar avea si CI si CI+....mentionez ca TV e luat din Germania si e made in Slovacia....pe site la RCS gasesc tipul TV-uui dar cu ultimele litere schimbate (in loc de XZG apare XXN)....Stie cineva daca e CI+ sau daca merge cu echipamentul de la RDS? Am comandat si eu si nu stiu daca o sa functioneze....
Multumesc anticipat!!!

Anonim

Daca un model asemanator are si e fabricatie 2013 nu cred ca trebuie sa iti faci griji, are CI+ sigur:

http://www.samsung.com/at/consumer/tv-audio-video/television/led-tv/UE46F6770SSXZG-spec

Totusi, depinde si de noroc, Samsung are diverse ciudatenii de incompatibilitate cu CAM RCS, mai ales la televizoarele cu CI+ 1.3 ca al tau, desi teoretic ar trebui sa fie compatibil cu variante inferioare de CI+, cum are RCS, fiindca asa prevăd standardele si specificatiile din caietul de sarcini al CI+.

ndoroiu

Am un LG 42LD750. Dupa ce am "rascolit" net-ul, se pare ca e CI+ si are DVB-C. Intrebari: prin disparitia decodorului HD, mai exact a telecomenzii, cum se mai pot aranja canalele intr-o ordine dorita ? Cum se mai poate realiza gasirea rapida a unui canal (cu telecom. decodorului apasai OK, apoi din tastele P+ sau P- derulai rapid cate aprox 10 canale)?

detrax

Nu afecteaza CAM-ul ordinea canaleleor si nici functiile de aranjare a canalele, fiindca nu are tuner acest CAM. El doar decodeaza cele 10-15 canale criptate de la RCS, daca esti abonat la ele ( le decodeaza, nu le receptioneaza, receptia trebuie sa o facă tunerul digital DVB-C al televizorului ). Vei avea aceleasi facilitati de aranjare si schimbare a canalelor pe care le are si televizorul tău. În functie de cât de performant este firmware-ul televizorului, acestea functii de aranjare vor fi mai bune sau mai proaste. Poti face un test chiar acum, inainte sa iei CAM-ul RCS: elimina din receptie receiverul RDS, conecteaza cablul RF direct in televizor ( scoate din priza definitv recieverul ca sa fii sigur ca nu faci vreo confuzie ), dăi scanare full digitala ( nu analogică ! ) pe televizor cu telecomanda televizorului și va găsi televizorul aproximativ 100 de canale tv digitale necodate ( care functioneaza fără CAM-ul RCS ). Încearca sa le muti din meniul televizorului si vezi daca modelul tău de televizor cu tuner DVB-C le mută și comută mai bine sau mai prost decat receiverul.

Luca

Salut!!pt cris,am vazut ca i-ai raspuns si lui anonim , am si eu un lg32ld465 am cautat peste tot daca are ci+, am vazut ca modele mai vechi ld45,ld350 au ,am cardul l'am pus in tv dar nu apare mesaj de autentificare nimic, am facut update la software tv'ului nimic ,posibil sa nu aiba ci+???colegul de mai sus care are 42ld465 ii merge nu ar trebui sa mearga oare si la asta??ms anticipat....

Anonim

Daca lui ii merge, trebuie sa mearga si pe al tau. Diagonala diferita nu schimba caracteristicile televizorului, Daca e acelasi model, sunt aceleasi caracteristici, indiferent de diagonală.

Gandalf

Modelul meu e LG32LF2510 (launch date 06/05/09).
In specificatiile romanesti apare doar CI.
Pe cateva site-uri apare ca e CI+
Stiti careva daca suporta CI+?
Multumesc

Anonim

La televizoarele LG din 2009 e cam greu. Stiu ca de abia începând de la modelele LF5700 au CI+ cu firmware din fabrică.

Poti sa încerci. Dacă nu functionează, îi faci si update la cel mai nou firmware disponibil 3.75 din 2011:

http://www.lg.com/de/service-produkt/lg-32LF2510

Pe siteul oficial LG din Germania se specifică faptul că are CI+ :

http://www.lg.com/de/tv/lg-42LF2510-lcd-tv

Daca nu merge. îl predai inapoi CAM-ul si îl platesti doar pentru o luna ( 3 lei ).

Gandalf

Pe site-ul ala din Germania am vazut si eu ca scrie CI+.
Cat despre firmware update trebuie sa vad daca cu 3.75 va ramane activat portul service USB pentru media player (l-am activat imediat si la vremea aia am folosit penultimul firmware, pentru ca la ultimul de la vremea aia nu se putea activa playerul video prin portul USB).
Am facut cerere pentru CAM. Astept raspuns de la RDS in 2 zile.

Anonim

Pentru monitoare cu TV tuner functioneaza ? (SAMSUNG LED T 24 A 350).

Anonim

Daca e cu tuner DVB-C digital de cablu si are slot CI+. Mai greu la monitoare cu aceste dotari, nu indeplinesc chiar multe televizoare aceste conditii.

Anonim

Salutare! Prevad care o sa fie raspunsul,dar totusi intreb: LG 32lh3000 are ci+ ? MERSI...

Anonim

Întradevar, 32 LH 3000 nu are CI+, e model din mai 2009. ... :( Doar daca vor face in viitor cei de la LG vreun update care sa suporte CI+.

Anonim

Eu am un televizor Horizon 24HL120 am cautat peste tot si am gasit scris doar CI,deci sa inteleg ca nu pot folosi un CAM-ul Digi Smart?de cenu ar merge?multumesc pt un eventual raspuns.

Laurentiu

Daca esti sigur că televizorul e doar CI, nu va functiona CAM-ul RCS-RDS. Citeste mai sus despre principiile de functionare ale CI+ si dferentele față de CI si vei intelege motivele, sunt explicate foarte clar.

Oricum, ca idee generala, multe televiziuni nu accepta operatorilor sa transmita canalele decriptabile prin CI simplu, pentru ca pot fi inregistrate. CI+ adauga o criptare suplimentara intre semnalul pe care il decodeaza din sistemul de criptare al operatorului ( in cazul de față, la RCS-RDS este codare Nagravison) si afisarea acestuia pe televizor, trimitand acest flux video spre afisare pe un canal securizat cu un cod secret generat de CAM. Daca televizorul tau nu are CI+, atunci televizorul nu stie sa primeasca acest cod secret generat de CAM-ul CI+ pentru acest flux video resecurizat si asadar nu poate intelege si nici decodifica semnalul recriptat suplimentar de CAM si deci nu poate afisa imaginea.

Unknown

SAMSUNG model LE40C530F1WXBT are sau nu CI+?

Laurentiu

Un model foarte asemanator cu televizorul tău are teoretic CI+, cu minim firmware varianta 2003 sau mai mare:

Samsung 2010 LE40C530F1WXXN T-MSX5DEUC-2003.0 LCD TV DTV

Dar la Samsung e teoretic, practic nu poti stii decat prin verificare. Închiriezi CAM-ul cu 3 lei pentru o luna si, daca nu functioneaz[, il returnezi.

Vedeti ca aveti aici o lista destul de completa de televizoare compatibile CI+, dupa specificatiile teoretice ale producatorilor sau dupa testele diversilor operatori din intreaga lume, in care puteti verifica singuri, fara sa mai asteptati un raspuns de la cineva:

http://hdsatelit.blogspot.ro/2013/11/lista-televizoare-compatibile-cam-ci.html

Anonim

samsung ue 40 c 5000 qw are e compatibil?

Anonim

Daca este UE40C5000QWXXH, conform Samsung ar avea teoretic CI+ :

http://www.samsung.com/pl/support/model/UE40C5000QWXXH-techspecs

Practic nu poti stii decat prin verificare. Regula se aplica la orice televizor, teoria ne]mpacându-se bine cu practica.

ATENȚIE: acest articol are peste 200 comentarii. Utilizați navigarea de mai jos pentru a vizualiza toate comentariile, inclusiv cele publicate de dvs:
<< Cele mai vechi comentarii < Comentarii mai vechi   Comentariile 1 – 200 din 297 comentarii   Comentarii mai noi > Cele mai noi comentarii >>

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile