miercuri, 11 decembrie 2013

O companie din China va lansa un televizor 4K 3D revoluționar

Stream Networks TV a incheiat un parteneriat cu Beijing BOE Vision Electron Technology pentru lansarea următoarei sale generații de televizoare cu diagonala de 55 inch, cu rezolutie 4K UltraHD 2160p 3D, pentru care nu sunt necesari ochelari 3D.

Utilizatorii pot conecta televizorul la satelit, tv cablu, video-on-demand, player Blu-Ray, Xbox sau PlayStation, iar tehnologia transformă conținutul 1080p în 4K fără upscalare, folosind calcule complexe si analize ale disparității ( diferenței ) dintre frameurile succesive, a declarat compania. Acelasi procedeu complex este folosit si pentru a transforma imaginile 2D in 3D. Compania nu a dezvaluit detaliat tehnica folosită, fiind una exclusivă ( proprietară ). Însa e clar ca se foloseste de algoritmi de mare complexitate, calculele fiind efectuate de un procesor puternic care transforma continutul intr-un vizionabil tridimensional. Mai exact este folosit noul Qualcomm 8074, care dispune de Krait 400 CPU în configurație quad, cu viteze de până la 2,3 GHz pe nucleu. De asemenea, noul procesor grafic Adreno 330 GPU oferă de peste două ori performanță necesara de calcul pentru afișarea de rezolutii 4K Ultra HD, incat resursele necesare rămase libere au fost utilizate pentru tehnologiile de conversie HD - 4K 3D.

Compania nu a dezvaluit nici secretul tehnologiei sale 3D fara ochelari, dar este posibil sa fi fost folosită metoda miscarii insesizabile a privitorului, cum am explicat anterior in articolul de aici.


Ideea noului televizor a pornit de la un dispozitiv de conversie extern ( denumit seeCube ) pe care Beijing BOE Vision Electron Technology il produce. Acesta converteste conținutul oferit de Netflix, Hulu, YouTube, Baidu TV, PPStv, iQYi tv, Totou TV și alte site-uri video direct în imagini tridimensionale, folosind o tehnologie denumita Ultra-D 3D.


5 comentarii despre subiectul „O companie din China va lansa un televizor 4K 3D revoluționar”:
Mario

POate e chiar firma care a cumparat Philips electronics...
Sper ca si chinezii sa se ridice la calitate cu produsele made in Japan..

Anonim

sa apara, sa testez si sa cumpar si eu!

Anonim

Probabil în 2014 vor fi si in Romania disponibile. Pâna atunci strânge vreo 5.000-10.000 de euro. fiindca nu cred ca va fi mai ieftin.

Anonim

Rezolutia unei imagini nu cred ca are cum s-o imbunatateasca in mod real. Doar impresia de imagine mai clara. Nu ai de unde sa scoti informatie suplimentara. Daca nu se vede un scris ori un nr. de masina din 2 pixeli n-ai cum sa faci sa apara acel numar transformand 2 pixeli in 8. N-ai de unde informatie. Oricum macar sa nu apara patratele ca daca ai o imagine de o anume rezolutie daca-i dublezi dimensiunile atunci fiecare pixel devine un patrat de 2x2 pixeli si se vede nashpa in patratele. Probabil ei vor face sa nu apara acele patratele si sa apara imaginea pixelata.

gean

Pai ai nu intelegi, asta e un tv revolutiar: NU face upscalare, ci aplica algoritmi complexi care compara si folosesc minim 3 cadre succesive, din care creaza o imagine de rezolutie mai clara. Din 3 cadre succesive obtii o informatie mai buna decat dintr-unul upscalat. Ba mai mult, din 3 cadre succesive extrage suficienta informatie ca sa formeze chiar o imagine 3D, sunt destule informatii acolo. Sau poate foloseste 10 cadre succesive, cine stie ? E o tehnică propietara, nu se stie cum, nu o are nimeni si nu vor să o explice. Ce spui tu se aplica la UPSCALARE, acest televizor NU va face upscalare, ci altceva, mai revolutionar, cu milioane de calcule pe secunda.

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile