marți, 30 aprilie 2013

Aplicația Clever Taxi, acum și pentru Aeroportul Otopeni - Download

Aplicația Clever Taxi, acum și pentru Aeroportul Otopeni - Download

Orange România a anunțat intr-un comunicat pentru presă ca începând de astăzi, pasagerii care doresc să comande un taxi în zona Sosiri din cadrul Aeroportului Internaţional Henri Coandă din Bucureşti vor putea folosi sistemul Clever Taxi.

Astfel, Compania Naţională Aeroporturi Bucureşti, în colaborare cu Clever Tech şi având sprijinul Orange, pune la dispoziţia pasagerilor două chioşcuri cu afişaj digital touch screen ce folosesc sistemul Clever Taxi. Cu ajutorul acestora călătorii români şi cei străini vor putea comanda un taxi şi vor fi preluaţi de acesta din zona Sosiri, taxiurile comandate având acces în această zonă. Chioşcurile cu afişaj digital permit comandarea unui taxi în mai multe limbi de circulaţie internaţională şi tipărirea unui bon cu detaliile privind compania de taxi comandată, numărul de indicativ al maşinii, intervalul de timp estimat până la sosirea taxiului, numărul de telefon al dispeceratului şi adresa de e-mail pentru sugestii şi sesizări.
Comenzile transmise prin sistemul Clever Taxi vor fi preluate cu prioritate de şoferii taximetrişti din Bucureşti afiliaţi celor 12 companii de taximetrie care participă în program. Oferta este în permanenţă extinsă şi către alte companii de taxi din Bucureşti.


De la lansarea, în octombrie, a aplicaţiei mobile Clever Taxi au fost preluate si confirmate peste 1 milion de comenzi de taxi.

Tot ce trebuie să faci este să instalezi aplicaţia, iar cele mai cunoscute companii de taxi vor fi la dispoziţia ta oricând, la orice oră. Nu este nevoie să ştii unde te afli deoarece aplicaţia detectează adresa exactă şi numărul străzii pentru a asigura un răspuns cât mai bun din partea şoferilor.
În plus, poţi alege numele companiei preferate, nivelul de tarifare şi modalitatea de plată, iar în funcţie de opţiunile alese începe procesul de căutare automată. În doar câteva secunde aplicația detectează cel mai apropiat taxi, iar după ce confirmi comanda poţi urmări în timp real pe hartă unde se află taxiul comandat, precum şi timpul rămas până la sosirea acestuia. În plus, eşti notificat cu 1 minut înainte de sosire şi în momentul în care mașina a ajuns la destinație.

Aplicaţia îţi salvează un istoric al comenzilor şi poţi chiar să dai o notă şoferului după terminarea cursei.
Comenzile sunt preluate de peste 7000 de taximetrişti din Bucureşti, Cluj-Napoca, Iaşi, Ploieşti şi Galaţi, ce vor confirma cu prioritate cererile venite prin intermediul acestei aplicaţii. Pe viitor vor fi adăugate firme de taxi noi din oraşele existente cat şi din alte oraşe noi din România.

Aplicaţia este gratuită şi poate fi descărcată din:

 - Google Play, pentru Android

iTunnes pentru iOS

Windows Phone Store pentru telefoanele cu Windows

Mai puține filme la Kanal D, mai multe emisiuni și știri

Mai puține filme la Kanal D, mai multe emisiuni și știri

Se pare ca vor exista schimbari importante in privinta Kanal D, CNA aprobând astăzi modificarea grilei de programe a televiziunii.

Astfel, Kanal D va transmite mai multe programe de divertisment şi de stiri şi mai puţine filme.

Dogan Media Internaţional SA este societatea care deţine licenţa audiovizuală a televiziunii generaliste Kanal D.

Televiziunea va transmite, conform documentelor depuse, programe producţie proprie - 47,80% (faţă de 32,30% procentul aprobat până în prezent de CNA, n.r.) şi producţii ale altor producători - 52,20% (faţă de 67,70%).

Grila Kanal D va conţine programe de informare - 10,50% (faţă de 8,80%), filme - 27,70% (faţă de 30,20%), programe de divertisment - 44,60% (faţă de 43,70%), publicitate şi teleshopping - 17,20% (la fel ca până acum).Totodată, CNA a primit de la Dogan Media Internaţional SA o adresă potrivit căreia acţionariatului societăţii a fost modificat recent.

Înainte de modificarea acţionariatului, acţionarii Dogan Media Internaţional SA erau: Dogan Media International GMBH (Germania) - 99,9999680% şi Rukiye Sevda Boduroglu - 0,0000319%.

În prezent, potrivit documentului depus la CNA, acţionarii Dogan Media Internaţional SA sunt aceiaşi, însă procentele acestora s-au modificat: Dogan Media International GMBH (Germania) - 99,99997% şi Rukiye Sevda Boduroglu - 0,00003%.

Deja în şedinţa din 13 noiembrie 2012 CNA aprobase cea mai recentă modificare a acţionariatului Dogan Media Internaţional SA. Atunci din acţionariatul Dogan a ieşit Ringier (Nederland) B.V. (Olanda), care avea 16,8268% din acţiuni.

Acţionarii Dogan Media International GMBH sunt Hurryiyet A.S. (Turcia) şi Dogan Media Holding A.S. (Turcia), ambele cotate la bursa din Istanbul.

Membrii CNA au aprobat, marţi, cu unanimitate de voturi solicitările Dogan Media Internaţional SA privind modificarea grilei şi a acţionariatului.

Televiziunea Kanal D este detinuta în România de Dogan Media International SA, subsidiară a grupului Dogan Yayin Holding (DYH), care este lider pe piaţa de media din Turcia. Dogan a intrat pe piaţa de televiziune din România în ianuarie 2007, când televiziunea Kanal D a primit licenţă audiovizuală de la CNA. Kanal D a început să emită din februarie 2007.

Compania elveţiană Ringier AG a anunţat, în ianuarie 2007, că va prelua 25% din Dogan Media International. Ulterior, s-a semnat un acord între compania elveţiană şi Dogan Yayin Holding A.S. În ultimii ani, Ringier şi-a tot redus participaţia la Kanal D. Sursa partială text: mediafax.ro

TVH2.0 devine TVH și va transmite HD ?

TVH2.0 devine TVH și va transmite HD ?

TVH va fi noua denumire a TVH2.0, incepand de pe 3 mai 2013, ora 18:00.

Din 1 ianuarie 2014, intreaga emisie va fi in format High Definition. Pana atunci, o parte din programe vor fi transmise in format HD ( cele de divertisment), iar o parte in fomat SD upscalat.

Vor fi lansate si emisiuni noi de divertisment, bucatarie, sport etc.

Acum mai conteaza ca si operatorii care preiau acest program sa realizeze retransmisia in format HD, dar si daca emisia va pleca de la studio in format HD si nu se vor limita la doar a produce in format HD.

Initial, postul s-a numit Televiziunea Romania de Maine, iar apoi a fost rebranduit ca TVH2.0 .

De vineri va purta denumirea simplificată TVH.


TVH este detinut in actionariat de FUNDATIA ROMÂNIA DE MÂINE ( 51,01312 % ) si UNIVERSITATEA SPIRU HARET ( 48,98688% ).

TVH poate fi vizionat si gratuit online aici.

Conform Tv-h.ro, noul TVH care va fi lansat din 3 mai va avea si o grila de vară.

Din 3 mai, TVH trece la grila de vară cu noi emisiuni pentru un sezon estival plin de soare și vedete. Cu un nume mai scurt, dar cu un program mai bogat și colorat, cu producții de divertisment de anvergură, cu o echipă nouă de management, noul post TVH deschide vara cu... zâmbete!

La pupitrul Știrilor TVH, din 3 mai vin Cristina Văduva și Dragoș Ianoși. O echipa tânără și ambițioasă aduce știri documentate, inedit prezentate, subiecte pertinente și transmisiuni in direct de la cele mai fierbinți evenimente. În fiecare zi a săptămânii, de la ora 18.00 la ora 18.30. La ancora Restart România, dezbatere live de luni până vineri de la ora 18.30 la ora 20.00 vine Camelia Spătaru, cu o altă perspectivă asupra a ceea ce contează. Noua grilă TVH include multe alte emisiuni, producții de divertisment de anvergură, în format HD.

Doctor H – un altfel de doctor. Nu tratează, nu operează... dar este ora de sănătate în care cei mai buni medici din România vin în sprijinul păstrării calităţii vieţii, cu accent pe prevenţie și recomandări. Proceduri și terapii pe care le puteți încerca atât acasă, cât și într-un mediu specializat. Unde este frontiera dintre mit şi realitate în sănătate? Cu Teodora Drăgoi Pop, în serile de miercuri, începând cu ora 20.30 până la ora 21.30, un ceas de informaţie medicală, fără efecte adverse.

Senzații în bucătărie – un cooking show gustos peste măsură, cu Alex Cîrțu și Mehrzad Moghazehi, doi foști concurenți de top al unuia dintre cele mai faimoase concursuri culinare televizate. Cum pofta vine mâncând, cei doi au prins gustul micului ecran, și se reîntorc în fiecare luni, de la 20.30 la 21.30, cu idei care de care mai tentante. Pasionaţii de arta gătitului nu trebuie să lipsească din faţa televizorului, căci îi așteaptă feluri extrem de simple, dar şi mâncăruri exotice şi sofisticate, și doi maeştri bucătari ce au la îndemână o inepuizabilă rezervă de şotii. Fiecare ediţie aduce în bucătărie un invitat special ce va găti alături de Alex şi Mehrzad. În fiecare seară de luni, de la ora 20.30, un pachet inedit de senzaţii culinare la TVH.

Weekend Show - muzică bună, zâmbet şi poftă de viaţă, cu Camelia Căpitanu şi Robert Robert Emanuel, cărora li se vor alătura invitaţi trăsniţi, puşi doar pe distracţie. Ingredientele ce dau culoare fiecărei întâlniri sunt atent mixate cu umor, condimentate cu momente uimitoare de magie şi prestaţii coregrafice de excepţie. Atenţie! Nu există pericolul de „indigestie” a spiritului. Pot fi "consumate" porţii copioase în fiecare vineri, iar dacă apar manifestări neplăcute din partea vecinilor deranjaţi de râsete, chemaţi-vă prietenii şi daţi televizorul mai tare! Timp de o oră, în fiecare vineri de la 21:30 la 22:30, Weekend Show strânge lumea la distracţie!

PLAYLIST- Show-uri live formidabile, voci puternice, emoţii fulminante, entuziasm, pasiune, divertisment, ritmuri variate şi multe surprize, toate într-un "Playlist" captivant şi provocator. În serile de duminică, live de la ora 20.00 la ora 21.30, fiţi alături de Sorin Lupaşcu pentru un adevărat cocktail de stiluri muzicale antrenante (pop, rock, dance, funk, jazz, latino sau pop-opera).. "Playlist" promovează talentul muzical adevărat, indiferent de genul abordat.

Liceenii – cu Florentina Toma este o carte de vizită a liceelor, dar şi un ghid pentru părinţii care se confruntă cu provocarea de a avea în grijă.. un adolescent. Fără a recurge la pilde moralizatoare pe care le-au auzit de atâtea ori, la Liceenii tinerii se arată aşa cum sunt, spun ce gândesc, ne uimesc cu performanţele şi talentul lor și vă inspiră cu hobby-urile lor. Tina Toma şi-a luat deja angajamentul de a răspunde prezent la toate evenimentele din viaţa lor, fie că e vorba despre Balul Bobocilor, Cupa liceelor, concursuri sau festivaluri. Aşadar, în fiecare sâmbătă, de la ora 17.00 la ora 18.00, adolescenţii dau like emisiunii Liceenii doar la TVH.

"Restart România" – o emisiune care vorbeşte despre tine! După 20 de ani de presă, Camelia Spătaru încă mai crede că mass-media are un cuvânt greu de spus. "Încă mai cred că oamenii care ne decid soarta sunt datori să ne răspundă la întrebări, chiar dacă ele sunt incomode de multe ori. Încă mai cred că trebuie să ne implicăm cu toţii pentru un restart al României! Este nevoie de fiecare dintre noi pentru un astfel de proiect. Fie că ne adresăm marelui public sau politicienilor, vrem să ne implicăm în problemele reale ale societăţii. Vrem să identificăm cauza eşecului sau a succesului, să stabilim un diagnostic şi să acţionăm în consecinţă. Te invităm la un dialog sincer şi pertinent, în fiecare seară de luni până vineri de la ora 18.30 la 20.00 pe TVH!"

Analiza zilei – face radiografia celor mai importante evenimente ale ultimelor 24 ore. Ştiri sociale, economice, politice, interne şi internaţionale sunt comentate de Simona Şerban şi Graţian Moldovan alături de invitaţii lor, reprezentanți ai autorităților, dar și membrii ai societății civile. O emisiune realizată cu măiestrie gazetărească, moderată de doi prezentatori cu o bogată experienţă în televiziune care vor sintetiza în jumătate de oră evenimente importante din cursul zilei. Alături de ei, ziarişti respectaţi din presa scrisă, autori de articole şi editoriale de interes. Urmăriţi noua emisiune Analiza zilei, în fiecare seară, de luni până vineri de la ora 22.30 la ora 23.00!

Sportlife – săptămâna nu incepe bine fără discutii aprinse din lumea sportului! În fiecare luni, între 21.30 și 22.30, cu Claudiu Giurgea.

TVH trasmite șapte zile din șapte și se recepționează acum în întreaga Românie!

ProgDvb 6.92.8 Download

ProgDvb 6.92.8 Download

A aparut ProgDvb 6.92.8, care poate fi downloadat din linkurile de mai jos.

Iata si ce imbunatatiri au fost aduse pentru ultimele doua updateuri.

6.92.8. Au fost rezolvate anumite probleme cu Technisat/WDM, a fost imbunatatita redarea si inregistrarea AAC

6.92.7 Imbunatatiri interne importante ( inregistrare wmv, suport imbunatatir pentru h.264 etc) si pentru ajustarea marginilor.

Pentru cine nu stie, ProgDVB este un software foarte puternic pentru receptia cu tunner compatibil programelor tv (satelit/cablu/terestru) si ascultarea de posturi radio.

Suporta diferite tipuri de surse de date:

■Internet TV si Radio. Peste 4000 canale in lista (inclusiv in limba romana).
■DVB-S (satellite), DVB-S2(satelit HD), DVB-C (cable), DVB-T, ATSC, ISDB-T
■IPTV
■Analog TV
■Ruleaza fisiereFunctii principale:

- Reda programe tv FULL HD 1080 (high-definition) cu subtitrare

- Picture-in-picture (PIP), precum şi de înregistrare independenta simultana / redare a mai multe canale de la unul sau mai multe dispozitive

- Suporta majoritatea placilor DVB, ISDB-T si ATSC , inclusiv DiSEqC , interfata CAM si pluginuri

- Suporta toate formatele audio ale televiziunilor digitale actuale (MPEG, AC3, AAC etc )

-Time shifting (adica intoarcerea inapoi pentru revizonarea unor imagini recente de pe programul tv urmarit, exact cum dati inapoi REW la filme), folosindu-se de stocarea imaginilor in RAM-ul pc-ului

- egalizator audio cu 10 benzi de frecventa (mai tare decat egalizatorul dela Winamp)

- inregistrare directa sau programata a programelor tv si radio, pe hard-disk

De asemenea, Prog-Dvb Profesional are si urmatoarele facilitati :

•Ghid Programe si Emisiuni TV electronic (EPG) pentru televiziunile digitale care au acest serviciu
sau provenind din XmlTV,JTV.

•Teletext

•Afiseaza subtitrarea programelor receptionate (Teletext, image-based and closed captions)

•Suporta randare cu VR, VMR7,VMR9 si EVR renderers, inclusiv OSD (exceptie facand VR), in mod
indepedent de tipul canalului sau prezenta semnalului

•Emisie programe tv in retea

•Teme pentr OSD si program

•Ruleaza atat pe Win32 cat si pe Win64

•Meniuri in diverse limbi internationale.

Trial sau demoVersiuneMărimePrețVersiuni
mai vechi
ProgDVB + ProgTV x32 Professional
pentru XP, Vista, Windows 7, Windows 8. x32/x64 OS.

21 zile trial gratis + 7 zile chei de test.
6.92.813.6 MB35 € sau 25+25 €6.92.7
6.92.6
ProgDVB + ProgTV x64 Professional
pentru XP, Vista, Windows 7, Windows 8. Only x64 OS.

21 zile trial gratis + 7 zile chei de test.
6.92.812.5 MB35 € sau 25+25 €6.92.7
6.92.6
ProgDVB + ProgTV x32 Pro/COMPUTERBILD6.91.314.3
ProgDVB + ProgTV x64 Pro/COMPUTERBILD6.91.312.4
Codecuri MPEG-225 $
Codecuri Elecard AVC/H.26440 $
Pachet encodere SD MPEG-2 pentru modul tunner analogic
(21 zile trial gratis)
1.01.9 MB35 €
Cumpăraă acum
GratuitVersiuneMărimeVersiuni
mai vechi
ProgDVB + ProgTV x32
pentru XP, Vista, Windows 7, Windows 8. x32/x64 OS
6.92.812.3 MB6.92.7
6.92.6
ProgDVB + ProgTV x64
pentru XP, Vista, Windows 7, Windows 8. Only x64 OS
6.92.810.9 MB6.92.7
6.92.6
Microsoft .NET Framework Versiunea 2.02.022 MB

TED.COM, un website excelent cu videoclipuri subtitrate in limba română

TED.COM, un website excelent cu videoclipuri subtitrate in limba română

Directorul de televiziune Lauren Zalaznick se gândeşte profund la televiziunea populară.

Împărtăşind rezultatele unui studiu curajos care urmăreşte atitudinile faţă de ratingurile TV de-a lungul a peste cinci decenii, ea susţine că televiziunea reflectă ceea ce suntem cu adevărat, în moduri la care probabil nu ne-am fi aşteptat.

De ce am adus in atentie acest videoclip ? Pur si simplu pentru a aduce in atentie un website extraordinar, care contine foarte multe videoclipuri extrem de educative, interesante, incitante, chiar spectaculoase, cu subiecte din foarte multe domenii.

Foarte multe videoclipuri sunt subtitrate in limba româna si chiar extrem de corect.

De fapt acelasi videoclip poate fi subtitrat in zeci de limbi, pe care le puteti alege din meniul videoclipului ( dreapta jos ), inclusiv limba română dacă este adăugată.

Link-ul website-ului este http://www.ted.com/.

Iar link-ul cu toate videoclipurile traduse in limba romana este aici .

1356 de videoclipuri la data scrierii prezentului articol sunt subtitrate in limba română.

Top 10 sateliți cu televiziuni HD necodate

Top 10 sateliți cu televiziuni HD necodate

Care este cel mai bun satelit pentru programe HD necodate?

Este o intrebare la care se gandeste orice posesor al unei instalatii de receptie satelit cu receiver compatibil pentru receptionarea programelor HD necodate ( care nu necesita abonament).

Recent m-am decis sa numar aceste canale HD necriptate, in functie de satelitii ( mai precis pozitia orbitala) pe care sunt emise.

Si astfel am ajuns la cateva concluzii la care nu ma asteptam.

Prezentul top nu l-am realizat neaparat in functie de cate programe HD receptionez gratuit pe fiecare satelit.

Topul l-am realizat dupa numarul teoretic de programe transmise pe pozitia orbitala respectiva.

Pentru unele dintre acestea este necesara o antena de peste 1 metru diametru (sau chiar peste 1,2 m).

Dar ca idee ordinea satelitilor cu cele mai multe programe FTA ramane neschimbata.

Din top se deduce ca desi exista pe diversi sateliti foarte multe programe HD (sute de canale), acestea sunt criptate si inutile unui pasionat cu receptor HD FTA. Topul ar diferi intr-o oarecare masura daca ar avea ca si criteriu numarul total de programe HD (criptate si necriptate) emise pe diverse pozitii orbitale.

Dar in privinta programelor HD gratuite se observa clar ca satelitul Astra (19.2°E ) conduce detasat. Este urmat de programele HD gratuite ( multe de sport in araba ) de pe Badr (26.0°E), iar ca optiune pentru programe englezesti de calitate HD la liber de Astra / Eutelsat (28.2°E).
Top 10 sateliți cu televiziuni HD necodate

1. Astra (19.2°E) - 44 programe HD gratuite ( multe germane de calitate, unele cu variante locale )

2. Badr (26.0°E) - 22 programe HD gratuite ( multe arabe de sport, dar de calitate)

3. Astra / Eutelsat (28.2°E) - 14 programe HD gratuite ( in general englezesti de calitate)

4. Eutelsat / Nilesat (7.0°V) - 14 programe HD gratuite ( arabe )

5. Eutelsat (5.0°V) - 9 programe HD gratuite ( italiene si franțuzești )

6. Eutelsat 9A (9.0°E) - 7 programe HD gratuite ( maghiare, frantuzesti, englezesti )

7. Turksat (42.0°E) - 7 programe HD gratuite ( turcesti )

8. Hot Bird (13.0°E) - 6 programe HD gratuite ( frantuzesti, italiene, englezesti, rusești )

9. Eutelsat (12.5°V) - 4 progame HD gratuite ( italiene )

10. Eutelsat (7.0°E) - 3 progame HD gratuite ( turcesti, spaniole )

luni, 29 aprilie 2013

Televiziunea Bollywood Tv România, transmisă necodat pe Thor 0,8 grade Vest

Televiziunea Bollywood Tv România, transmisă necodat pe Thor 0,8 grade Vest

Astazi am gasit la o scanare televiziunea Bollywood Tv România, transmisă necodat pe pozitia orbitala Thor 5,6 / Intelsat 10-02 ( 0,8 grade Vest).

Nu stim cat timp va fi transmisa necodat, dar ne-am gandit ca merita sa anuntăm citiorii HD Satelit.

E posibil sa Bollywood Tv ramana necodat, dar sansele sunt mici.

Frecventa respectiva este folosita si pentru transmisia unor programe din grila Focus Sat.

Bollywood Tv transmite filme indiene pentru impătimiții genului, subtitrate in limba română.

Televiziunea este emisă in format Standard Definition, 16:9.

Frecventa de receptie este 11977, Polarizare orizontala, SR 28000, DVB-S, provider ESS.


UPDATE 25 septembrie 2013: Televiziunea Bollywood Tv a fost eliminata de pe acesta frecventa pe care transmitea necodat si a fost mutată la Focus Sat, pe frecventa 12456.00MHz, pol.V (DVB-S SR:28000 FEC:7/8 SID:1047 PID:7147/7247, criptată Conax).

Travel Channel HD a început să fie transmis la Focus Sat

Travel Channel HD a început să fie transmis la Focus Sat

Canalul documentar Travel Channel HD a inceput deja sa emita in teste pe poziția orbitală 0,8° Vest ( mai devreme decat lansarea oficiala pe care am anuntat-o aici ), pe satelitul Thor 5. Transmisia apartine de serviciile operatorului nordic pay-TV Canal Digital.

Programul va fi oferit oficial incepand cu 1 mai si clientilor DTH UPC Focus Sat din Romania,

Travel Channel HD apărut în identificarea "DHCT" pe acelasi frecventa cu Discovery HD Showcase , History HD, BBC HD si Eurosport HD, avand provider Telenor.

Televiziunea Travel Channel HD are deocamndata activ doar sistemul de codare Conax ( CAID 0B00 Norwegian Telekom) pentru Canal Digital. Alte sisteme nu sunt conectate încă.

Programul Travel Channel HD va fi parte oficială a platformei Focus Sat incepand 1 mai 2013.

Parametrii tehnici de receptie a Travel Channel HD:

Thor 5 (0.8 ° W), frecventa 12.015 GHz, polarizare orizontala, SR 30000, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, Conax CA.

Incă nu are aadăugată subtitrarea in limba română.Travel Channel e cel mai cunoscut canal de călătorii si transmite 24 ore zi în 21 limbi, în toată Europa, în Orientul Mijlociu, în Africa şi în zona pacifică a Asiei.

E deţinut de Travel Channel International Limited (TCI) - o companie independentă, cu sediul la Londra, în Marea Britanie.

Travel Channel HD si-a asigurat distributia pe platformele UPC DTH din Europa Centrală și de Est.

Începând cu 1 mai, acesta va fi disponibil la UPC Direct din Ungaria, Freesat în Republica Cehă și Slovacia și Focus Sat din România.

Ca urmare, UPC Ungaria va extinde în continuare poziția de lider HD în țară, crescand la 11 numărul de canale care le oferă in format HD.

Între timp, în România Focus Sat va rămâne cel mai important furnizor de canale HD în sectorul DTH, oferind un total de 10 canale în format High Definition.

Comentand cu privire la lansare, Magnus Ternsjö, MD la UPC DTH, a declarat:

"Suntem încântați de consolidarea ofertei HD la UPC DTH, prin adaugarea noului canal Travel Channel HD. Cu acest canal vom intări în mod clar poziția noastră de lider ca furnizor DTH cu cea mai buna și mai cuprinzătoare oferta HD prin satelit în Ungaria și România. Știm că pe măsură ce clienții isi cumpara televizoare HD, importanța calitatii si nu neaparat a cantitatii va prima. "

Lansat în 1994, Travel Channel HD foloseşte 20 de feeduri de satelit, pentru a ajunge la peste 850 de operatori care transmit pe cablu, prin satelit sau în sistem IPTV.

Compania produce şi comandă programe originale din toată lumea.

Travel Channel oferă sfaturi practice pentru alegerea şi planificarea vacanţelor reale, dar le permite telespectatorilor şi să se relaxeze, urmărind de la distanţă experienţe din locuri fascinante, în compania prezentatorilor dedicaţi din toată lumea.


Update 30 aprilie 2013, ora 11:00.

Acum denumirea DHCT a fost schimbată în Travel Channel HD.


Update 30 aprilie 2013, ora 15:20.

Acum Travel Channel HD are si subtitrare in limba română.


Update 1 mai 2013, ora 11:50.

Travel Channel HD cu subtitrare in limba română poate fi receptionat de abonatii Focus Sat Romania ( UPC).

Cosmote 4G

Cosmote 4G

COSMOTE România a anuntat intr-un comunicat oficial că lansează astăzi comercial serviciile 4G, în Bucureşti (zona de nord), Otopeni, Ploieşti, Cluj, Iaşi şi în staţiunile turistice Sinaia, Buşteni, Predeal. Reţeaua 4G furnizează o experienţă de utilizare semnificativ îmbunătăţită, permiţând viteze de descărcare de până la 75 Mbps, respectiv de încărcare de până la 37,5 Mbps. Banda astfel extinsă este disponibilă pentru a răspunde exigenţelor crescânde ale consumatorilor în privinţa capacităţii serviciilor de date.

Pentru a facilita şi mai mult accesul produselor şi al serviciilor sale în centrul unei existenţe tot mai dependente de conectivitate, noua reţea 4G a COSMOTE este disponibilă pentru descărcarea şi încărcarea datelor iniţial prin două modemuri, Huawei E3276 şi ZTE MF823, fiecare la preţul de 99 lei (TVA inclus), respectiv prin intermediul tabletei Samsung Galaxy Note LTE 10.1, la 1369 lei (TVA inclus), achiziţionate împreună cu abonamentul Connect XXL pe 2 ani.


Clienţii de date existenţi, precum şi cei noi care dispun de aceste dispozitive au acum la dispoziţie extraopţiunea 4G Extension, care poate fi activată în magazinele din reţeaua COSMOTE din aria de acoperire 4G, împreună cu abonamentele Connect 3G S-XXL şi cu abonamentul Connect T. Pentru planurile tarifare S, M şi L din portofoliul Connect 3G, extraopţiunea poate fi activată pentru o taxă lunară de 5 euro (TVA inclus), în timp ce pentru restul (Connect XL, Connect XXL şi Connect T) este inclusă promoţional pentru întreaga perioadă contractuală, singura condiţie fiind aceea de a avea un SIM dedicat şi un terminal 4G compatibil. De asemenea, utilizatorii care doresc trafic de date adiţional la viteze 4G, au la dispoziţie extraopţiunea 4G Extra, care se poate aplica la un abonament Connect 3G cu 4G Extension activat şi care oferă 1GB cu viteze de până la 75 Mbps, în schimbul unei taxe de 3,72 euro (TVA inclus).

“Păstrându-ne promisiunea de a adresa cele mai rafinate cerinţe ale consumatorilor, introducem astăzi experienţa COSMOTE 4G la viteze uimitoare. Dezvoltarea graduală a reţelei 4G şi a portofoliului de produse este continuă, în linie cu strategia noastră de extindere a reţelei broadband, care reprezintă de altfel principalul pilon al planurilor noastre de investiţii. COSMOTE va depune în perioada următoare toate eforturile necesare furnizării unor servicii de o calitate ireproşabilă şi a unei experienţe de utilizare la cel mai înalt nivel”, a declarat Lampros Iskos, Chief Technical Officer COSMOTE România.

La jumătatea lunii aprilie, COSMOTE România oferea cea mai bună reţea de date 3G, cu viteze de descărcare de până la 43,2 Mbps pentru Internetul mobil în 159 de oraşe şi peste 1000 localităţi din România, acoperind peste 49,5% din populaţie. Mai mult, clienţii se puteau bucura de viteze de până la 21,6 Mbps în tehnologia HSPA+ în 189 de oraşe din ţară. În total, serviciile 3G acoperă în prezent peste 73% din populaţia României.

Cum prezinta Cosmote serviciile si ofertele 4G:


Daca ati testat serviciile 4G de la Cosmote, puteti sa postati parerea dvs. la comentarii.

Un nou contract colectiv de muncă la TVR

Un nou contract colectiv de muncă la TVR

Televiziunea publica a anuntat ca partenerii sociali din Televiziunea Română au semnat pe 26 aprilie 2013 un nou Contract Colectiv de Muncă, valabil pentru perioada 2013 - 2014, prin care sunt respectate clauzele Contractului Colectiv de Muncă la nivel de ramură şi la nivel naţional.

Claudiu Săftoiu, preşedinte-director general al TVR a spus că "Fără dialog social, reformarea TVR nu este posibilă. Am căutat şi am convenit soluţii realiste şi echitabile pentru părţile implicate. Felicit partenerii de dialog social pentru atitudinea constructivă. Am semnat împreună un document care permite respectarea măsurilor asumate prin Programul de redresare economică a SRTv", a adăugat Săftoiu.

"În ciuda faptului că am trecut printr-o perioadă foarte dificilă, am reuşit să încheiem un Contract Colectiv de Muncă ce permite recompensarea corespunzătoare a oamenilor de valoare din TVR. Sunt câteva elemente în CCM ce răsplătesc în mod corect performanţele salariaţilor. De asemenea, suntem multumiţi că am reuşit să creştem protecţia angajaţilor în cazul concendierilor colective sau individuale. În momentul de faţă, ceea ce ne dorim cel mai mult este ca TVR să redevină, printr-o conducere inteligentă, ceea ce a fost în urmă cu 10-15 ani, lider din punctul de vedere al calităţii şi al audienţei în mass-media din România", a declarat Dragoş Bocanaciu, preşedintele Sindicatului pentru Unitatea Salariaţilor TV (SPUSTv).

Negocierile pentru CCM au început pe 8 martie, până la semnarea contractului având loc 12 runde de discuţii între reprezentanţii patronatului şi cei ai SPUSTv din Bucureşti şi de la studiourile teritoriale.


Potrivit TVR, programul de redresare economică a SRTv a fost elaborat sub imperativele OUG nr. 33/2012, emisă de Guvern în contextul situaţiei financiare critice a TVR. Conform Ordonanţei, Consiliul de Administraţie al TVR avea obligaţia de a pune în aplicare un program de redresare economică, cu măsuri organizatorice, cu restructurări economice şi de personal necesare funcţionării eficiente a SRTv, în vederea plăţii, în termen de şase luni, a datoriilor fiscale şi a reeşalonării prin negociere a celorlalte datorii. La expirarea termenului de şase luni, CA al SRTv urma să prezinte Parlamentului un raport privind rezultatele programului.

Prin HCA nr. 110/2012, Consiliul de Administraţie al SRTv a adoptat Programul de redresare economică a Televiziunii Române, iar pe 1 septembrie 2012 - în baza Programului de redresare, Guvernul a aprobat Memorandumul referitor la eşalonarea datoriilor SRTv pe o perioadă de şapte ani.

Pe 21 decembrie 2012, ANAF a emis acordul de principiu privind eşalonarea la plată a obligaţiilor fiscale ale SRTv. Conform Memorandumului, din luna februarie 2013, TVR a început să achite datoriile fiscale, în cuantum de aproximativ 1 milion de euro/lună.

Prin Ordinul PDG nr. C/592/11.09.2012 a fost aprobat Proiectul planului de restructurare de personal în cadrul SRTv, întocmit de Comisia înfiinţată prin ordin PDG nr. C/576/05.09.2012 şi care a făcut obiectul procedurii de consultare cu partenerii de dialog social.

Procesul de restructurare a personalului din Televiziunea Română a început pe 5 noiembrie 2012, cu selecţia salariaţilor pe criterii profesionale, iar, pe 1 februarie 2013, noua organigramă a SRTV a devenit operaţională. Începând cu 1 martie 2013 au fost semnate deciziile individuale de concediere.

Pe 4 martie 2013, Claudiu Săftoiu, preşedintele-director general al TVR, a anunţat că a semnat deciziile de concediere pentru cei 627 de angajaţi care au fost disponibilizaţi în urma selecţiei personalului din televiziunea publică, aceştia urmând să primească, eşalonat, salarii compensatorii în cuantum de circa 2.750.000 de euro. Sursa parțiala text: mediafax.ro.

Va fi lansată o televiziune 4K Ultra HD în Romania, în mai 2013 ?

Va fi lansată o televiziune 4K Ultra HD în Romania, în mai 2013 ?

Sorin Spînu, senior sales manager al diviziei de home entertainment din cadrul LG România, a declarat pentru Ziarul Financiar ca unul dintre operatorii de televiziune din România ( RCS-RDS, Focus Sat, Romtelecom ? ) va începe probabil anul acesta teste pentru un canal de televiziune emis în format 4K Ultra HD.

Formatul 4K presupune o imagine de patru ori mai buna decât actualul standard Full HD.

"Vânzările de televizoare Ultra HD ar putea fi stimulate şi de faptul că in curand un mare operator TV va începe testele pentru un canal Ultra HD în România", a mai spus Spînu, dar nu a completat cu detalii exacte.

Tehnologia Ultra HD (Ultra High Definition) este un format digital cu o rezoluţie de 3.840 X 2.160 pixeli. Cel mai ridicat standard de claritate din transmisiile televizate de până acum ofereau o rezoluţie de 1920X1080, însă cele mai multe canale "Full HD" transmit de fapt la o rezolutie de 1280 x 720 pixeli.Cel mai ieftin televizor cu tehnologie Ultra HD disponibil în România costa zeci de mii de euro si pana cum au fost vandute probabil doar cateva bucați în țara noastră.

De aceea nu intelegem pentru cine vor fi lansate respectivele teste.

Probabil pentru.. teste.

Sursa parțială a textului: zf.ro.

LG Cloud pentru televizoarele LG Smart din Europa

LG Cloud pentru televizoarele LG Smart din Europa

LG Electronics introduce si în Europa serviciul LG Cloud, optimizat si pentru televizoarele LG Smart.

LG Cloud permite redarea directă a conținutului pe un LG CINEMA 3D Smart TV.

Conținutul va fi ușor și convenabil stocat în cloud și va putea fi sincronizat automat cu calculatorul, telefonul și televizorul.

LG Cloud va permite accesul la videoclipuri, fotografii și muzică, imediat dupa ce acestea sunt încărcate în contul dvs. de utilizator.

Accesarea se poate face de pe un televizor LG Smart conectat la internet, dar si de pe telefon sau pc, fara sa fie nevoie sa mai descarcam ( de exemplu cu un cablu de date ) filmarile sau fotografiile din telefon.


Aplicatia a fost lansata si pentru smartphone, pe Google Play.

Fisierele uploadate de pe pc sau smartphone sunt compatibile la redarea cu televizoarele LG  Smart 3D Cinema, PC-uri și smartphone-uri Android.

Imediat după ce utilizatorul se înregistreaza poate stoca până la 5 GB de date.

Reproducerea continutul multimedia stocat in LG Cloud este efectuată printr-o transcodare.


Functia "Resume Play" permite o redare perfectă pe diverse dispozitive. Daca ai intrerupt redarea unui film sau melodii de pe smartphone, fisierul poate fi redat in continuare pe un alt dispozitiv, cum ar fi Smart TV LG.

De asemenea, poti reda un slideshow și în același timp să asculti muzică.

LG Cloud - Sursa foto: pagina aplicației

Iata si descrierea oficiala aplicatiei Lg Cloud pentru telefoane mobile cu Android, care poate fi descarcată de aici:

Accesaţi-vă conţinutul salvat în orice moment, oriunde cu LG Cloud!

Încărcaţi videoclipuri, muzică, fotografii şi alte conţinuturi şi bucuraţi-vă de ele pe SmartTV, Smartphone, PC şi site-uri Web.

* Caracteristici principale *

1) Un mediu de utilizator care vă permite să vă bucuraţi de aceste avantaje oriunde, oricând.

LG Cloud acceptă aplicaţiile fiecărui dispozitiv pentru a utiliza diverse dispozitive, precum LG Smart TV, smartphone-uri Android, PC-uri, site-uri Web etc.

Puteţi vedea fotografiile pe care le-aţi făcut cu smartphone-ul pe televizor sau puteţi viziona videoclipuri pe smartphone în timpul deplasărilor în loc să le vizionaţi pe televizor.

2) Stocare personală gratuită

Toţi membrii noi primesc un spaţiu de stocare gratuit de 5 GB.

3) Cel mai bun serviciu, prietenos pentru utilizator, poate fi utilizat pentru diverse dispozitive

Puteţi viziona filme, asculta muzică sau vizualiza fotografii care sunt optimizate automat pentru dimensiunea de ecran şi performanţa televizorului, smartphone-urilor şi a altor dispozitive.

4) Stocare automată a datelor personale

Puteţi stoca şi gestiona videoclipuri, fişiere de muzică, fotografii şi documente în spaţiul de stocare personal din cloud.

Puteţi încărca automat fotografiile şi videoclipurile pe care le-aţi făcut cu smartphone-ul în cloud-ul dvs. folosind opţiunea „Încărcare automată mobil”.

Opţiunea „Sincronizare automată folder PC” sincronizează automat fişierele de fiecare dată când este adăugat un nou fişier sau este şters un fişier din folderul dvs. de stocare din cloud sau dintr-un folder desemnat de pe un PC, prin compararea fişierelor pentru stocarea unor fişiere identice.


Compania CME a anunțat rezultatele financiare pentru primele 3 luni din anul 2013

Compania CME a anunțat rezultatele financiare pentru primele 3 luni din anul 2013

Central European Media Enterprises Ltd. ( CME ) a anuntat astazi rezultatele financiare pentru primele 3 luni din 2013 ( pânp 31 martie 2013).

Veniturile nete pentru cele trei luni incheiate la 31 martie 2013 au fost 137.0 milioane dolari, comparativ cu 167.4 milioane dolari SUA pentru aceeași perioadă în 2012.

OIBDA1 pentru cele trei luni incheiate la 31 martie 2013 a fost de 20,7 milioane de euro, comparativ 14,1 milioane de dolari pentru primele trei luni din 2012.

Pierderea din exploatare pentru cele trei luni incheiate la 31 martie 2013 a fost de 35.0 milioane de dolari, comparativ cu 10,3 milioane de dolari in 2012.

Pierderi nete pentru au fost de 109,0 milioane de dolari, comparativ cu 13,8 milioane de dolari pentru aceeași perioadă în 2012.Adrian Sârbu, Presedinte si Chief Executive Officer al CME, a comentat:

"2013 este un an de acțiuni îndrăznețe pentru a restabili valoarea produselor noastre. Am ridicat prețurile de publicitate si taxele de difuzare. Primele rezultate ale trimestrului reflectă faza inițială de implementare a acestor actiuni. În timp ce masurile au avut succes în cele mai multe dintre țările in care operăm, am întâlnit o rezistență de la anumite agenții de publicitate și mass-media din Republica Cehă, unde veniturile noastre au scazut. Acțiunile noastre de stabilire a prețurilor în Republica Cehă și în regiunile in care operam vor continua in acelasi mod, pentru a inversa tendința de scădere a cheltuielilor pentru publicitatea la televizor. "

CME este o companie mass-media care opereaza în șase zone din Europa Centrală și de Est, pe piețe cu un posibil public total de aproximativ 50 de milioane de telespectatori.

Operațiunile CME sunt localizate în Bulgaria (bTV, bTV Cinema, bTV Comedy, bTV Action, bTV Lady și Ring.bg), Croația ((Nova TV, Doma and Nova World), Republica Cehă ((TV Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smichov, Telka si MTV Cehia),
România (PRO TV, PRO TV International, Acasa, Acasa Gold, Pro Cinema, Sport.ro, MTV România), Republica Moldova (PRO TV
Chisinau Moldova si Acasa Moldova), Republica Slovacă (TV Markíza, Doma, Dajto si Fooor) și Slovenia (POP TV, Kanal A, Brio, Oto și Kino).

CME opereaza de asemenea Voyo, un serviciu VOD ( video la cerere ) pan-regional.

CME este tranzacționată pe NASDAQ Global Select Market și Bursa de Valori din Praga sub simbolul "CETV"

duminică, 28 aprilie 2013

Local Dimming LG Smart Tv - Activare meniu secret "Întunecare locală LED"

Local Dimming LG Smart Tv - Activare meniu secret "Întunecare locală LED"

Există diverse modele de televizoare LG care au Edge Led, dar nu au Local Dimming.

Local dimming ( sau intunecarea locala ) se referă la o tehnologie care schimbă uniformitatea luminii de fundal într-un ecran cu LED-uri. Televizorul poate schimba luminozitatea doar a unei părți a ecranului, pentru a afisa mai bine imaginea si pentru a crea negru mai profund atunci când este necesar. Local dimming îmbunătățește nivelul de negru, mai slab la televizoarele cu LED-uri, comparativ cu negrul de la o plasmă.

La un LED cu Local dimming activ, negrul este mai "întunecat" decât la un LED normal, eliminand intr-o mare masura haloul de gri inchis care se creaza pe porțiunile negre din zonele vecine dintre alb si negru ( sau in zonele dintre portiunile luminoase si intunecate vecine, de alte culori).

Local dimming este important pentru ca tehnologia crește contrastul perceput al imaginii, fără ca imaginea sa devină deranjanta ca atunci cand setezi contrastul spre maxim pentru a obtine un efect oarecum similar. Local dimming ajuta la iluminarea corecta a partii ecranului ce trebuie sa fie luminoasă și la oprirea completa a secțiunilor care trebuie întunecate. Prin reducerea luminii din spatele unei regiuni a ecranului unde imaginea este cea mai mare parte neagră, se pot reduce si irizatiilor de iluminare din zonele vecine albe peste negru și se produce astfel un negru mai profund.

În practică foarte puține televizoare pot controla cu precizie si zonal lumina de fundal, din cauza lipsei din proiectare a unei iluminari cu adevărat independente pe regiuni.

Întunecarea locală nu este 100% exactă și mărimea zonelor controlabile variază între modele.

Cel mai bun test este o imagine din spațiul cosmin,  cu stele. În general, scena este întunecată, dar stelele mici sunt luminoase. LED-urile din spatele ecranului afectează o arie destul de mare, astfel că nu mai pot aprinde lumina de fundal pentru fiecare dintre pixelii stelelor. În funcție de punerea în aplicare, Local dimming ar putea produce o imagine mai proastă decât înainte și ar putea crea un efect de halou in jurul stelelor, dar fundal la fel de negru si stele mai luminoase, precum si aparitia unor nuanțe si irizatii colorate care in mod normal nu se vad ( se pierd) în imagine. De asemenea, devin vizibile si unele stele foarte mici, care fara local dimming se se observau usor.

Exemplu animat de Local Diming dezactivat/activat, capturat pe televizor LG Smart 42LM620S


Local dimming ar putea crește, de asemenea, decalajul de afisare a a semnalelor in televizor, creând delay, ceea ce nu este prea recomandat de exemplu cand joci jocuri. In aceasta situatia local dimming ar trebui dezactivat.

Insa toate acestea se pot realiza simplu folosind tutorialul de mai jos, care va permite sa activati un meniu in plus la televizorul dvs. LG si sa activati si sa dezactivati la dorință Local Dimming-ul.

Nu stim pe ce modele functioneaza, noi l-am descopeirt jucandu-ne prin meniul service de la un televizor LG Smart 2012 ( 42LM620S ), care are Edge Led, dar nu are Local Dimming.

Firmware este updatat la zi cand am facut testul, adica ultimul firmware 04.40.19 din 15 aprilie 2013.

Rezultatul a fost aparitia a inca un meniu suplimentar in optiunile normale de imagine si anume "Intunecare locala LED", cu optiunea "Oprit, "Scăzut", "Mediu", "Ridicat".

Din acest meniu am reusit sa schimbam apoi cu telecomanda standard a televizorul intre aceste optiuni de Local Diming. Noul meniu ramane actuv pana il dezactivati din nou din meniul service.

Nu stim care sunt pe termen lung efectele activarii Local Dimming pe televizor, de aceea tutorialul de mai jos îl faceti pe responsabilitatea dvs. totala, iar riscul pierderii garantie garantiei va apartine. De asemenea, exista riscul de deteriorati televizorul, in functie de model. Deci faceti testele pe riscul dvs, dar daca ati reusit fara a avea probleme sau nu ati reusit si ati avut probleme, postati rezultatele la comentarii, pentru a fi utile si altor cititori.

Noi am pastrat insa optiunea activă, fiindca negrul este mult mai profund, iar imaginea nu mai este atat de "stridentă", dar totusi ramane luminoasă si cu contrast. Este de asemenea mai naturală, oarecum mai apropiată de imaginea oferită de o plasmă. Bineinteles, nu trebuie sa va asteptati la o schimbare spectaculoasă a imaginii, dar pentru noi schimbarea a fost sesizabila si mai mult decat utilă. Probabil efectul noului meniu este foarte discutabil, la unele modele fiind posbil sa se activeze doar meniul, fară nici un efect de schimbare a imaginii sau valorile acestuia sa schimbe imaginea fara a utiliza "local dimming", ci alte metode existente la modelul respectiv de televizor.

Urmeaza tutorialul:

1. Intrati in meniul secret ( de service, instart, ez adjust ) al televizorul dvs. LG, folosind telecomanda de service, telecomada universala  sau orice o alta metoda folositi de obicei. Daca nu detineti nici una dintre aceste telecomenzi speciale, folositi metoda cu telefon mobil cu sistem de operare symbian si port infrarosu, care este prezentata detaliat aici, metodă pe care am folosit-o si noi.

2.  Alegeti Tool Option 2, apasand butonul Vol+3. Setati LocalDim Menu cu valoarea 1 ( initial are valoarea 0 ).


3. Intrati in Tool Option 4, apasand butonul Vol+ .


4. Setati Local Dimming pe "On".


5. Iesiti din meniul de service LG si accesati cu telecomanda normală a televizorului "Settings", "Imagine", "Opțiune imagine".


6. Va apare optiunea "Intunec. locală LED" cu setarea "Oprit". Noul meniu "Intunec. locală LED" este cel de local dimming pe care l-ati activat anterior din meniul service. El poate fi setat, asa cum am mai spus, cu valorile "Oprit, "Scăzut", "Mediu", "Ridicat".
6. Aceasta a fost tutorialul. Sper sa reusiti si sa nu aveti probleme. Mult succes !

Trimitere comunicate și alte informări pentru presă

Trimitere comunicate și alte informări pentru presă

Suntem o comunitate pasionată de telecomunicații și media, dar și de tehnologii, știință și IT. Informațiile oferite prin intermediul website-ului nostru sunt pozitive, constructive, educative.

Invităm orice companie, autoritate, agenție de PR sau organizație din domeniul telecomunicații, media, IT sau tehnic să includă adresa de email în lista emailurilor către care trimit comunicate, informări de presă și alte materiale, pentru a fi publicate gratuit pe HD Satelit.

Notă: Acest email este destinat exclusiv pentru companii, autorități, organizații, agenții PR, comunități si alte entități din domeniile menționate (inclusiv alte websiteuri sau comunități virtuale, dar fără propuneri de link exchange sau banner exchange). De asemenea, pentru a menține imparțialitatea, nu am publicat niciodată și nu publicăm advertoriale plătite. Ne prezentăm scuzele în această privință și vă rugăm să nu ne contactați pentru colaborări cu plată, ci doar pentru trimiterea de comunicate în scopul publicării în mod gratuit.

Mai multe detalii despre HD Satelit găsiți AICI.

sâmbătă, 27 aprilie 2013

Turneul de tenis Wimbledon 2013 va fi filmat în 4K

Turneul de tenis Wimbledon 2013 va fi filmat în 4K

În timp ce în Franța, turneul din acest an de la Roland Garros nu va fi transmis în 3D ( totusi va fi transmis în HD), în Anglia turneul de la Wimbledon din vara aceasta ( 24 iunie - 7 iulie 2013) se va filma in Ultra HD 4K.

Întotdeauna englezii au fost promotori ai noilor tehnologii (de exemplu  au efectuat printre primele înregistrări și transmisii in HD sau 3D).

BBC și Sony vor colabora pentru prima inregistrare a unui turneu în Ultra-HD.

Aceasta nu este prima colaborare dintre cele două grupuri, cele doua companii lucrând împreună in trecut si pentru primele transmisii de pionerat.

Pentru moment nu se stie dacă fluxul video 4K va fi disponibil si pe satelit, cu toate că există șanse.


Rămâne de văzut dacă va fi utilizat formatul de compresi, MPEG-4 sau noul HEVC.

Primele televiziuni din lume

Primele televiziuni din lume

W2XB ( cunoscuta si ca WGY-TV ) este prima televiziune din lume.

A început sa transmită emisiuni de testare din 10 mai 1928, ca o televiziune "mecanică" .

Televiziunea emitea electronic prin unde.

Dar pentru captarea imaginii la studio si afisarea acesteia pe televizor, se foloseau componente mecanice si electromecanice.

Sistemul a fost utlizat intre anii 1925 - 1939.

In timp sistemul a fost inlocuit de emisiile receptionate cu televizoare realizate cu precadere electronic, incepand cu anul 1936.Cum la americani testele nu tin foarte mult, mai târziu în același an 1928 au fost difuzate primele programe zilnice pe frecventa 2150 kHz si astfel W2XB a devenit prima televiziune din lume.

W2XB
A fost printre primele posturi de televiziune autorizate pentru exploatarea comercială, înainte de sfârșitul Celui de-al Doilea Război Mondial.


Emite si acum din New York - Albany (SUA) fiind cunoscuta sub numele de WRGB CBS 06.

 Regia de emisie WRGB, 1945

Al doilea post de televiziune din lume a fost W1XAY si a emis in perioada 14 iunie 1928 – martie 1930 in Lexington, Massachusetts, SUA, pe frecventa 3500 kHz.

Un al treilea post de televiziune lansat in lume este W3XK si a transmis in perioada 2 iulie 1928 – 1932 din Wheaton, Maryland/Washington, D.C., SUA.

Regie W3XK 1928-1930

Au urmat apoi alte posturi de televiziune, tot "mecanice": W2XAL (New York City, SUA, 13 august 1928– 1929), W1WX (Boston, Massachusetts, SUA, primavara 1929–1931), W2XBS ( New York City, SUA, din 1929, emite si in prezent sub numele de WNBC ).

Camera Tv WRNY 1928


Folosind aceleasi principii mecanice, pe 30 septemebrie 1929 se lanseaza prima televiziune din Europa. Televiziunea se numea Baird Television Ltd. si era emisa prin emitatorul celui de-al doilea post de radio BBC, pe frecventa 831 kHz. A emis la Londra, Anglia, intre 30 septembrie 1929 - iunie 1932.

Pe 27 august 1930 se lanseaza in Chicago, Illinois, SUA televiziunea W9XAP, care isi schimba numele in WNBQ-TV (1948–1964). Televiziunea se redenumeste apoi in WMAQ-TV, nume pe care il pastreaza inclusiv si astazi, când emite in sistem digital.

Intre anii 1931–1935 emite VE9EC, prima televiziune din Canada pe frecventa de 41 MHz din Montreal, Quebec.

Urmeaza intre anii 1931-1941 lansarea altor televiziuni in SUA, tot pe sistem mecanic: W6XAO (acum KCBS-TV), W6XYZ (acum KTLA-TV), W2XAB (acum WCBS-TV), W2XWV (acum WNYW ), W3XE (acum KYW-TV), W9XBK (acum WBBM-TV), W9XZV.

Studio W2XAB

In paralel, in Europa se lanseaza pe 22 august 1932 televiziunea 2LO (Serviciul de televiziune BBC), acum BBC One. Aceasta transmite in sistem mecanic pana in anul 1935, cu 30 linii si 12.5 cadre / secunda, iar in anul 1936 televiziunea 2LO isi schimba denumirea in BBC Television Service si trece la sistemul de emisie Baird, care oferea 240 linii ( un fel de televiziune HD a acelor vremuri ). Dupa cativa ani trece la sistemul Marconi-EM ( televiziune electronica ), sistem de oferea 405 linii si 25 de cadre pe secunda.

BBC 1946

In noiembrie 1935 se lanseaza in Franța si Radiovision PTT, cunoscuta mai tarziu ca Paris Television (1943) si apoi ca RTF (1946), cand isi plasează emitatorul pe Turnul Eiffel. Pentru inceput emite in sistem mecanic, apoi in sistem electronic. Astazi emite digital si are denumirea TF1.

Intre anii 1939 – 1940 emite experimental electronic EIAR ( de la Roma, Italia ), devenind ceea ce cunoastem azi ca RAI ( Radiotelevisione Italiana ).Intre anii 1935–1944 (testele au fost incepute din 1929) emite in sistem electronic in Germania ( mai exact in Berlin, Potsdam) televiziunea Fernsehsender Paul Nipkow.

Fernsehsender Paul Nipkow

Intre 1935–1939 emite in sistem mecanic in Polonia televiziunea Doświadczalna Stacja Telewizyjna. Acum aceasta a devenit Telewizja Polska ( TVP1, TVP2 etc).

Trebuie observat ca toate aceste televiziuni au emis inainte de al Doilea Razboi Mondial.

In concluzie, putem spune ca adevaratii promotori ai televiziunii au fost americanii, englezii, canadienii, italienii, francezii, germanii si de ce nu , polonezii.

Ei sunt cei mai vechi in meserie si fara tăgadă ar trebui sa fie modele pentru orice televiziune din lume si bineinteles din Romania.

Digi Tv, simulcrypt cu UPC ?

Digi Tv, simulcrypt cu UPC ?

Un coleg de hobby a avut bunavointa sa ne transmita cateva informatii.

Insa acestea trebuie sa le tratati ca simple presupuneri, ca vise ale noastre sau ale pasionatilor de receptie tv sau ca orice altceva doriti.

Oricum, informatia se referea la Ungaria si era cam asa...

Digi Tv Ungaria va face simulcrypt la cateva noi canale cu UPC Ungaria incepand cu 1 mai 2013.

Abonatii Digi Tv Ungaria vor trebui sa faca revenire la setarile de fabrica la receivere pentru a fi activate si scanate noile frecvente si deci receptionate canalele in simulcrypt.

Prin aceasta procedura cateva canale transmise de catre UPC Ungaria vor fi preluate si de catre Digi Tv Ungaria.

Simulcrypt este o metodă prin care aceleasi programe de televiziune pot fi transmise simultan in mai multe norme de criptare.Daca se vor adeveri, vom asista probabil în curând si la o procedură asemănătoare între Digi Tv România și Focus Sat ?

Ideea e interesanta in sine, ca si solutie de a reduce costurile sau a mări grila de programe cu câteva canale noi, poate chiar HD, de care UPC nu duce lipsă.


Update 1 mai 2013:

Am rescanat pozitia 1 grad Vest si am gasit două canale cu provider UPC Direct Ungaria, care au la sistemul de codare si 1802 si 1880 Nagra Kudelsky ( folosit de Digi Tv ). E posibil sa fi fost si inainte si sa nu le fi observat noi.

Canalale sunt Echo TV si Duna World.

Asadar zvonul se confirmă probabil, dar partial.

Multe alte canale au la sistemul de codare Nagra Kudelsky, dar 1815  ( UPC Direct ).

Oricum, ideea rămâne valabila si ar putea fi folosita cu succes in colaborarea dintre cele doi operatori.

Cupa Mondiala de Fotbal 2014 din Brazilia va fi transmisă în 4K Ultra HD ?

Cupa Mondiala de Fotbal 2014 din Brazilia va fi transmisă în 4K Ultra HD ?

Evenimentele sportive globale au devenit de mult timp un teren de testare pentru tehnologiile de ultimă oră. Au fost testate astfel transmisii ale meciurilor de fotbal în 3D.

Dar de data aceasta Cupa Mondială 2014 va avea meciuri care vor fi difuzate în 4K/Ultra HD.

Ministerul Afacerilor Interne și al Comunicațiilor din Japonia a anunțat că noul format 4K va fi putea fi pana atunci utilizat cu usurinta pentru transmisiile competițiilor prin sateliții de comunicații si Japonia este dispusa sa ofere toata logistica necesara. In acest scop, Japonia va lansa in iulie 2014 si o televiziune 4K dedicată, ce va transmite in Ultra HD finala campionatului mondial de fotbal. Probabil ministrul facea referire si la implicarea pe care o vor face tehnologic companii ca Sony Corp, Panasonic sau Sharp Corp.


Este o veste extraordinara faptul ca meciuri de fotbal ale evenimentului sportiv cel mai important pe plan mondial in anul 2014, Cupa Mondiala din Brazilia, ar putea fi transmise în format 4K.

În ciuda faptului că rata de adoptare HD 4K/Ultra este probabil sub 0.00000001 %, e frumos sa vedem ca tehnologia 4K live pentru evenimente sportive se va lansa in Brazilia.

Deci implementarea la scara larga a tehnologiei 4K/Ultra HD va fi mai rapidă decât se anticipase.

Sa speram ca vor fi transmise cateva meciuri in format 4K, macar pentru cei care vor cumpara pana atunci astfel de televizoare, pretul acestora scazand probabil semnificativ pana la inceperea competitiei sportive.

Update 18 iunie 2014: SES ASTRA va transmite meciuri in 4K pentru Europa. Detalii AICI.

Melodie TV, o nouă televiziune necodată pe Astra 19.2° Est

Melodie TV, o nouă televiziune necodată pe Astra 19.2° Est

Unul dintre satelitii Astra de la pozitia orbitală 19.2° Est va gazdui un nou canal muzical numit Melodie TV.

Televiziunea va începe să transmită incontinuu de pe 05 mai 2013. Transmisia va fi necriptate ( FTA ).

Melodie TV va înlocui programul Melodie Express, apartinand de operatorul austriac Ötztal-Bahnhof.

Noul post de televiziune va oferi muzică și hit-uri populare, asa numitele schlagere germane si austriece.

În grila sa de programe vor fi incluse de asemenea documentare despre natură ce vor prezenta peisajele montane impresionante ale Alpilor, satele romantice din Toscana, lumea unică a florei și faunei din Seychelles.


Parametrii de receptie sunt:

Astra (19.2 ° E) Frecventa 11.244 GHz, polarizare orizontala, SR 22000, FEC 5/6, DVB-S/QPSK necodat.

vineri, 26 aprilie 2013

Situația abonaților la televiziunea cu plată din Ungaria - martie 2013

Situația abonaților la televiziunea cu plată din Ungaria - martie 2013

In Ungaria raportul dintre abonatii operatorilor care oferă servicii de televiziune s-a pastrat relativ constant.

Digi Tv Ungaria rămâne operatorul DTH lider, cu un numar de 344,334 abonati, având o usoara scadere de 2008 abonati.

Magyar Telekom are o creștere de 1706 abonati, ajungand la un total de 296,147 abonati,

UPC Direct Ungaria ocupă pozitia a treia, dar cu o crestere mai importanta de 3443 noi abonati, ajungand la cifra de 250,973 abonati.

Cresterile cele mai mari le-a avut insa operatorul DVB-T Extra TV MinDig, care a castigat 3849 abonati, ajungand la 87,991 de clienti pe segmentul televiziunii digitale terestre .


Suleyman Magnificul pleacă în concediu. Vezi cine e interimar

Suleyman Magnificul pleacă în concediu. Vezi cine e interimar

Varianta romaneasca a televiziunii turcesti Kanal D il trimite in concediu pe Suleyman Magnificul, in data de 6 mai 2013.

Asadar, in 6 mai 2013 veti putea viziona ultimul episod din sezonul 2 al serialului care a facut mari audiente pentru Kanal D.

Dar cine îi ține locul ?

Din 7 mai veti putea viziona lunea si martea la ora 20:00 serialul Iffet.

In acest serial este vorba despre... dragoste. O fata sărmană din Instanbul se va indragosti de un taximetrist, dar... nu va spun continuarea, că facem spoilere. :)


Dupa ce Iffet si va face de cap toata vara in Romania, din toamna Suleyman Magnificul se reintoarce cu mai multe intrigi si suspans in Romania, hotărat sa faca dreptate.
 Acum insa va pleca in concediu de... muncă, fiindca filmările la sezonul 3 sunt in plină desfășurare in Turcia.

The History Channel se relansează oficial sub numele de History

The History Channel se relansează oficial sub numele de History

Prezentă în grilele mai multor operatori de cablu, IPTV si DTH din România ( RCS-RDS, Romtelecom, UPC, iNES IPTV ), televiziune The History Channel își schimbă oficial si in Romania numele în History. De asemenea, History are si o varianta HD a programului, cu subtitrare in limba româna.

History transmite programe documentare istorice ( "reconstituiri" ale unor evenimente istorice, "arheologie" modernă, reinterpretari pe baza unor documente sau artefacte si diverse alte emisiuni ).

HISTORY îi poartă pe telespectatori într-o călătorie de-a lungul timpului, făcând legătura dintre lumea noastră modernă şi rădăcinile ei istorice într-un mod pasionant, captivant şi adesea surprinzător. Emisiunile de o înaltă calitate pun la încercare percepţia asupra trecutului, relatând aventuri bine-cunoscute şi dezvăluindu-le pe cele rămase ascunse în timp. Prin tehnici de producţie contemporane, reconstituiri vii şi o relatare captivantă, HISTORY vă transpune de pe canapea în miezul acţiunii, dupa cum se prezinta oficial televiziunea.

HISTORY este disponibil în următoarele teritorii: Europa, America de nord, America Latină,Africa şi Orientul Mijlociu, Asia si Oceania.


Conform declaratiei lui Tom Davidson, un director al companiei A+E Networks UK, "noul" History va fi mai localizat si va produce si programe pentru România, cu subiecte de interes pentru istoria țării noastre. In acest sens vor fi contactate case de productie din Romania.

Dar ca toate acestea planuri de crestere a productiei sa se realizeze, compania trebuie sa se axeze si pe cresterea veniturilor prin atragerea de cat mai multa publicitate nouă.

The History Channel este în Romania inca din anul 2008, dar si-a consolidat pozitia odata cu intrarea in reteaua RCS-RDS, conform aprecierilor reprezentantilor companiei. Reprezentantii History au recunoscut ca au avut norocul ca televiziunea dumnealor sa fie introdusa in grila RCS-RDS, atunci cand au fost scoase programelor Discovery si ca nu se tem ca li se va aplica o procedura asemnatoare in caz ca vor deveni cel mai buna televiziune de documentare din Romania, asa cum se speră, intrucat inotdeauna au cautat colaboratori de prestigiu. History are totusi in plan si intrarea in grilele operatorilor mai mici.

In acest moment se estimeaza de catre reprezentantii săi ca televiziunea History are un public format din 3 milioane de telespectatori, iar History este vizionat in fiecare zi in Romania de peste o jumatate de milion de telespectatori diferiti. Acest public are in general vârsta între 18 şi 49 de ani si provine in special din mediul urban, fiind format cu preponderență din bărbaţi, care reprezinta peste 60% dintre telespectatori.

De asemenea, reprezentantul History a mai spus ca se va deschide probabil o reprezentanta in Romania, dar se va pastra colaborarea cu actualele firme care se ocupa de publicitate.

History considera Romania a doua mare piata din Europa, dupa Polonia, țara noastra oferind mari oportunitati comerciale, in viziunea acestora.

Asadar, se pare ca există planuri mari pentru "televiziunea care face istoria mai atractivă".

Televiziunea Al Jazeera English emite necodat pe satelitul Thor 5 0.8° Vest

Televiziunea Al Jazeera English emite necodat pe satelitul Thor 5 0.8° Vest

Versiunea în limba engleză a canalului de știri Al Jazeera a trecut la emisia necriptată pe satelitul Thor 5 de la 0.8° Vest, adica pozitia orbitala unde sunt transmise si DTH-urile Digi Tv Romania si Focus Sat Romania.

Televiziunea Al Jazeera English a ales să transmită necodat pentru a se acorda posibilitatea de receptie gratuită pentru toți telespectatorii care sunt situati în aria de receptie a fascicululuii pan-european de pe satelitul THOR 5.

Canalul Al Jazeera English fost inițial disponibil criptat pentru abonații platformelor digitale de televiziune prin satelit ( DTH ) din Europa, cum ar fi Canal Digital, Freesat al UPC Direct Cehia și Slovacia, Focus Sat al UPC Direct din Ungaria și România.

Al Jazeera English devine astfel încă una dintre televiziunile care contribuie proliferarea transmisiilor FTA ( necodate ).


Parametrii tehnici de receptie sunt urmatorii:

Satelit Thor 5 (0.8 ° W), frecventa 12.418, Polarizare Verticala, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S/QPSK, FTA

Lybid TV DTH se mută pe sateliții Astra 4A 4.8 ° Est și Amos 4° Vest ?

Lybid TV DTH se mută pe sateliții Astra 4A 4.8 ° Est și Amos 4° Vest  ?

Ieri a avut loc la Kiev o ședință noului operator DTH Lybid TV, pentru a discuta aspectele eficientizarii ca televiziune cu plată pentru piața ucraineană.

Nou jucător a prezentat planurile sale pentru următoarele luni, în care se arată că posturile ucraniene vor fi mutate pe satelitii Astra 4A (4.8 ° Est) și Amos ( 4° Vest ) si ca vor fi transmise criptat.

La începutul lunii august 2013, o parte dintre cele mai populare canale de pe ASTRA 4A, Amos și Hot Bird vor fi criptate. Probabil sistemul folosit va fi Viaccess. Aceasta este o parte din declarația oficială, referindu-se la planurile codifica televiziunile transmise FTA.

Televiziunile Inter Media Group nu sunt parte a platformei, ceea ce înseamnă că probabil difuzarea acestor posturi nu vor fi criptate.


Operatorul DTH Lybid TV a anunțat că va adauga din luna mai noi televiziuni in grila de programe oferite, cum ar fi 1 +1, 2 +2, Universal Channel, ICTV, M1, M2, MGM, Gulli, QTV, Tiji, Nash futbol, ​​info channel, NLO TV, Novy Kanal, NTV Mir, Kinoluks, Plus-Plus, CTE Europe, STB, TVi, TET, Tonis, TRK Ukraina si altele.

Acestea vor fi in prima faza distribuite prin satelitul actual Eutelsat 36B (36 ° Est), probabil pe frecventa 12.167 GHz,  Polarizare Dreapta, SR 27500, FEC 3/4, DVB-S2/8PSK, avand semnal mai bun in partea de nord a României.Abonații trebuie să dețina un echipament special care permite recepția de semnale în polarizări circulare (L/R). Alte programe vor fi incluse în TV Lybid la mijlocul lunii iulie.

Lybid TV are in ofertă la data scrierii prezentului articol urmatoarele echipamente:

- Receptor de satelit DVB-S2 Lybid 1002 cu cartela SmartCard  la prețul de 55 dolari
- Modul CAM Lybid TV și card inclus  la pretul de 55 dolari
- LNB dedicat la pretul de 4-5 dolari

Digi TV Croația schimbă satelitul ?

Digi TV Croația schimbă satelitul ?

Potrivit unor informatii neoficiale, operatorul croat Digi TV îsi va muta serviciile sale ( existente pe satelitul Intelsat 10-02 1° Vest și Thor 6 0.8° Vest ) pe o nouă poziție orbitală, respectiv la 16°Est , pe satelitul Eutelsat 16A .

Schimbarea satelitului și a poziției orbitale va facilita receptionarea mai ușoară a acestui DTH, această poziție fiind folosită de cele mai multe televiziuni și companii de radio din țările fostei Iugoslavii.

Prin poziția 16° Est emite si platforma Total TV și MAXtv . Ambele sunt dedicate pentru Croația.

Odată cu schimbarea poziției orbitală se va schimba de asemenea și numele a platformei.

Amintiți-vă că operațiunile croate a Digi TV au vândute catre Vipnet de compania RCS-RDS din România.Noul proprietar folosește încă infrastructura de emisie a proprietarului inițial, transponderele, sistemul de criptare și cardurile de acces. Nu se stie daca vor fi schimbate si cardurile de acces si norma de codare, dar nu este exclus.

Digi TV Croația a completat ( la o perioadă scurtă după achiziție ) grilă de programare, incluzand televiziuni cerute de public, cum ar fi HRT 1 HRT 2, RTL 2 Doma TV, Mini TV. În a doua etapă, au fost adaugate programele 24sata, Fox, Fox Life, CineStar TV, si CineStar Anction & Thriller.

Interesat este ca daca zvonurile se confirma si mutarea va fi efectuata, vor fi eliberate capacitați de retransmisie a unor transpondere de la 1 grad Vest care pot fi folosite de catre Digi TV Romania și/sau Focus Sat România.

Transponderele folosite de Digi Tv Croatia ( care ar putea fi astfel eliberate parțial ) sunt:

0.8°Vest Thor 6, Frecvența 11977.00, Polarizare Orizontală, SR 28000, FEC 7/8, DVB-S QPSK

0.8°Vest Intelsat 10-02, Frecvența 12607.00, Polarizare Verticală, SR 27500, FEC 3/4 DVB-S QPSK


UPDATE 26 aprilie 2013, ora 15:30

Ca umare a acestor informatii, reprezentantii Digi Tv Croatia au fost contactati de presa croată. Astfel, Digi Tv Croatia a infirmat parțial aceste zvonuri, anuntand ca nu are in plan ( cel putin nu foarte curand  ) sa se mute pe altă poziție orbitală. Digi TV Hrvatska rămâne cel putin pentru o perioada in continuare pe satelitii Intelsat 10-02 ( 1 ° W ) și Thor 6 ( 0.8 ° W ).

" Momentan nu avem în planuri să schimbăm poziția orbitală a satelitului prin care emite platforma Digi TV Croatia ", a declarat reprezentantul operatorului.


AKTA (52) Digi (414) Focus Sat (218) FREESAT (22) iNES (17) Nextgen (68) Orange (174) Telekom (261) UPC (230) Vodafone (47)