miercuri, 4 iunie 2014

Adio, PSP ! Consola de jocuri de la Sony nu se va mai fabrica

Sony Corp a anuntat că renunta la livrările de PlayStation Portable, după 10 ani in care mini-consola de jocuri a avut un succes recunoscut.


Compania japoneză de electronice și de divertisment speră că va impulsiona astfel vânzarile consolei succesoare, PlayStation Vita.

Sony a declarat marți că livrările de PSP au încetat în America de Nord în ianuarie 2014 si că o decizie asemenătoare se va aplica si în Japonia, din această lună, iar mai târziu, tot în acest an, în întreaga Europa.

Peste 76 milioane de PSP au fost vândute până în anul 2012, când Sony a prezentat ultimele statistici privind această consolă. PSP a fost pusă prima dată în vânzare in decembrie 2004.

Consolele dedicate pentru jocuri au de înfruntat popularitatea smartphone-urilor, tabletelor și a altor dispozitive. Sony a raportat o pierdere de 1,3 miliarde dolari pentru ultimul an fiscal și se așteaptă ca trendul să se păstreze si în 2014.

Unii analiști spun că Playstation Vita nu s-a vândut într-un număr semnificativ de unităti, mai ales din cauză că se confruntă cu o concurență acerbă din partea rivalei japoneze 3DS de la Nintendo.


Niciun comentariu despre subiectul „Adio, PSP ! Consola de jocuri de la Sony nu se va mai fabrica”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile