joi, 12 iunie 2014

Cupa Mondială de Fotbal 2014 din Brazilia va stabili noi recorduri de streaming ?

Websiturile de streaming legal, semi-legal sau pirat vor stabili un nivel record de trafic în următoarele câteva săptămâni, în timpul Cupei Mondiale de fotbal FIFA 2014 din Brazilia.

Un studiu recent preconizează că milioane de suporteri ai sportului rege vor viziona meciurile prin intermediul internetului. Se anticipează că video streaming-ul meciurilor de la Cupa Mondială va consuma 4,3 exabytes de trafic IP.

Studiul relevă faptul că 81% dintre respondenți doresc sa vizioneze cat mai mult fotbal live de la Campionatul Mondial din acest an. 68% au declarat că vor urmări meciurile de acasă, doar 18% preferand sa le vizioneze în terase sau baruri. 66% dintre respondenți spun ca vor căuta noutățile si rezultatele de la meciuri si prin intermediul diferitelor website-uri, iar 28% prin intermediul rețelelor de socializare.

Vizionarea meciurilor de fotbal prin streaming live a devenit tot mai populară, prezentând o crestere exponențială in ultimii ani pe PC-uri, telefoane mobile și tablete .

Insa cum servicii de streaming oficiale și aplicații legale sunt de obicei blocate pentru vizionare in alte țări decat cele din piața țintă, fără indoială că multi fani vor utiliza diverse servicii care oferă SmartDNS și soluții VPN de eliminare a geo-restricției.

Iar fanii care nu vor utiliza astfel de servicii de evitare a restrictiei, cu siguranta isi vor indrepta atentia către websiteurile de streaming online ilegal. Insa trebuie ținut cont si de un avertisment al companiei de securitate informatică Symantec, care a precizat că turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal 2014, ce urmează să înceapă astăzi în Brazilia, poate să fie folosit ca o unealtă socială de către hackeri, in diverse atacuri informatice.

De exemplu, intr-un astfel de atac, hackerii solicită utilizatorilor să descarce o aplicatie care le oferă un bilet gratuit la turneul final al Campionatului Mondial de Fotbal 2014, cu scopul de a infecta sistemele informatice cu un virus de tip Troian care culege date confidenţiale.

Într-un alt tip de atac, aminteşte compania, hackerii pretind că sunt un mare operator brazilian de carduri de debit şi credit şi trimit e-mailuri de tip phishing, pentru a atrage utilizatorii să acceseze un website ce oferă diverse bilete si premii cu ocazia Campionatului Mondial de Fotbal, dar care le solicită introducerea numelui, a datei naşterii, precum şi numărul de înregistrare fiscală si date bancare.

Grupările internaţionale de hackeri sunt de asemenea interesate de Campionatul Mondial de Fotbal 2014, potrivit Symantec. Compania aminteşte că grupări de hackeri deja a lansat ameninţări vizând site-urile de internet ale FIFA, ale sponsorilor oficiali ai Cupei Mondiale de Fotbal, precum şi ale guvernului brazilian.

Cupa Mondiala de Fotbal FIFA 2014 din Brazilia incepe astazi la ora 21:00, cu ceremonia de deschidere, urmată de la ora 23:00 de meciul Brazilia-Croația. Transmisiunile pot fi urmărite in Romania pe TVR 1, TVR 2 și TVR HD, precum si prin streaming, prin TVR+ si aplicatiile dedicate. Mai multe detalii si programul meciurilor le gasiti AICI.


Niciun comentariu despre subiectul „Cupa Mondială de Fotbal 2014 din Brazilia va stabili noi recorduri de streaming ?”:

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile