marți, 10 iunie 2014

Dezvoltarea UPC a costat în România peste 1 miliard de euro

Grupul american Liberty Global a investit, de la înfiinţare, peste un miliard de euro în dezvoltarea subsidiarei UPC România, operator de cablu cu afaceri de peste 140 milioane de dolari în 2013 şi un portofoliu de clienţi de 1,189 milioane, scrie Mediafax.

"Am investit peste un miliard de euro în România pentru extinderea reţelei de telecomunicaţii a UPC România şi pentru a ajunge la ce este astăzi acest operator prin cablu TV. Încercăm să pătrundem şi în zona serviciilor de telecomunicaţii mobile, aşa cum am procedat şi pe alte pieţe, dar unde nu suntem încă activi", a spus directorul general al UPC Central & Eastern Europe, Betzalel Kenigsztein, prezent la conferinţa MEDIAFAX Talks about the value of broadband.

Anul trecut, veniturile UPC România au crescut cu 8%, la peste 140 milioane de dolari, de la 130 milioane de dolari în urmă cu un an, pe fondul avansului portofoliului de clienţi.

La finele analui 2013, datele operatorului arată că portofoliul de clienţi a atins 1,189 milioane, de la 1,177 milioane în 2012.

Defalcat, numărul de abonaţi la Internet a urcat de la 333.000 la 381.000, iar la telefonie de la 228.900 la 279.100. De asemenea, pe segmentul video, baza de clienţi a avansat de la 1,172 milioane la 1,183 milioane.

În 2013, UPC România a investit circa 30 milioane de euro în dezvoltarea reţelei de comunicaţii.

Prezent în România din 1992, UPC este una dintre cele mai mari companii de telecomunicaţii de pe piaţa locală.

Operatorul român este afiliat la UPC Broadband, divizia europeană a grupului Liberty Global, una dintre cele mai mari companii de comunicaţii prin cablu din lume, prezent pe 14 pieţe.

Principalii concurenţi ai UPC România sunt RCS&RDS şi Romtelecom.

Compania furnizează servicii de televiziune (digitală, prin satelit şi analogică), Internet în bandă largă şi telefonie în aproximativ 200 de localităţi, mai scrie Mediafax.


6 comentarii despre subiectul „Dezvoltarea UPC a costat în România peste 1 miliard de euro”:
Flo Gabbo

Si totusi, la Brasov n-avem UPC.

Anonim

UPC nu exista in foarte multe orase. Asta nu inseamna ca nu s-au investit banii pe care compania a declarat ca i-a investit.

Anonim

Bla-Bla-uri corporatiste. Au venit cu bani şi au cumpărat reţele existente. Mare scofală. În ce oraş au pornit o reţea de la zero? Niciunde. Pentru asta trebuie specialişti nu cârpaci ca actualii angajaţi UPC.

Anonim

UPC doreste sa intre si in BRASOV dar daca nu sunt doritori sa se aboneze nu se va face retea in veci ei vin numai in urma la cereri plus ca sunt si bete-n roate puse de administratii in plus ca RDS ul a dato in bara rau de tot dar romanul e comod nu face schimbari

Anonim

Asa ti-au spus tie, ca nu sunt doritori sa se aboneze la ei ? :-) Intai sa lanseze ei reteaua si apoi prin lupta concurentiala, sa atraga abonati de la RCS si de la altii, prin oferte si servicii mai bune si mai ieftine.

Anonim

In targu mures va exista o data?multi clienti rds ar vor sa treaca la upc dar nu au cum majoritatea pleaca la telekom ca doar ei mai sunt in mures

Trimiteți un comentariu

☑ Comentariile conforme cu regulile comunității vor fi aprobate în maxim 10 ore.

Top 5 articole în ultimele 7 zile